mirsek wrote:
Meni nije logicno da neko ko je bio kvalitetan komunista odjednom postane neko ko je u vrhu IZ i Vakufa.
To dvoje nije spojivo ako si iskren u bilo kojem od ova dva posla.
Nesto sumnjam da su zbog mene robovali.
Jedino ako su robovali tada , da bi sada imali svoje begovate pa da ja robujem njima dok mi daju mrvice od ukradenih doniranih para, a i to da bi dobili moj glas pa da kazu da su demokratski, moderno izabrani gospodari u svojim begovatima.
To mogu raditi jer narod nema para da placa rezije, neki ni da 3 obroka dnevno sastavi.
Zato i princ od Zare sa svojom izjavom pokazuje koliko nema sluha i socijalne osjetljivosti za narod za koji po tebi toboze brine.
Jbg. ipak je on citavo vrijeme pripreman i cuvan u trezoru da bi jeo zlatnim kasikama, a borci koji rove kontejnere neka se sami snalaze ili neka cekaju kod tetke zilhe velikodusnu donaciju princa od Zare u obliku jednog besplatnog obroka kao sto je i prije par mjeseci onim protestantima dao drvene grede da se ne mrznu dok protestuju.
Oooo.... Pa sad sam vas prepoznao, Fahrovac, dakle. Jel placa Fahro po komadu nebuloza ili po broju napada na Bakira....
Pa kao sto sam rekao haveru, prije je bio jednopartijski komunjarski sistem. Kad se uveo partijski pluralizam, logicno je da su ljudi iz tog komunjarskog sistema presli u druge stranke. Ili mislis da smo ih trebali uvesti sa Marsa?
A ponovit cu ti da rahmetli Alija Izetbegovic NIKAD, NIKAD, NIKAD nije bio clan komunjarske partije, a ni Behmen, Cengic, Bicakcic, Silajdzic, Sacirbegovic I ostali velikani SDA, koji nam drzavu utemeljise.
A oni su robovali jer su se borili za slobodu, tvoju,moju, Bosnjaka i svih dobronamjernih Bosanaca i Hercegovaca, bas kao sto je i Nelson Mendela robovao boreci se za slobodu svog naroda.
A koji to narod nema para da placa rezije? Pa protesti su pokazali da je takvih jako malo. A ako ih i ima, Bakir Izetbegovic je tu najmanji krivac. Upitaj svog Fahru zasto svojim radnicima platu ne daje?
I slabo su vas obucili ti vasi nalogodavci. Nigdje argumenata, sve sama mahalanja....