Zivot bez religije

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
fatamorgana

#301 Re: Zivot bez religije

Post by fatamorgana »

nenadjebivi_2 wrote:A šta vi ateisti znate o Muhammedu s.a.w.s. ? Odakle vam pravo uopšte da pričate o jednom takvom čovjeku ?
Radi se dijelom i o rimskom pravu ....
nenadjebivi_2

#302 Re: Zivot bez religije

Post by nenadjebivi_2 »

Znaci demokratija je kad izvaljujete gluposti i indirektno vrijedjajte i Njega a i Nas vjernike.. I to se zove sloboda govora...???

Sent from my GT-I9300
fatamorgana

#303 Re: Zivot bez religije

Post by fatamorgana »

nenadjebivi_2 wrote:Znaci demokratija je kad izvaljujete gluposti i indirektno vrijedjajte i Njega a i Nas vjernike.. I to se zove sloboda govora...???

Sent from my GT-I9300
Pa zar tebi može iko išta?.... onda hitno promijeni nick, ;-)
cartman

#304 Re: Zivot bez religije

Post by cartman »

nenadjebivi_2 wrote:Znaci demokratija je kad izvaljujete gluposti i indirektno vrijedjajte i Njega a i Nas vjernike.. I to se zove sloboda govora...???

volio bi kad bi pokusao shvatit da je i to sto vi govorite nama "izvaljivanje gluposti" a cesto ne indirektno vec direktno vrijedanje nas i svega u sto mi vjerujemo, i niko od nas se ne zali na to jer je to sta..... sloboda govora. to sto se ti ne slazes sa nama, to je druga stvar
nenadjebivi_2

#305 Re: Zivot bez religije

Post by nenadjebivi_2 »

fatamorgana wrote:

Sent from my GT-I9300
Pa zar tebi može iko išta?.... onda hitno promijeni nick, ;-)
Ti si ocito na ovom forumu svakom loncu poklopac. Nekad bi pametnije djelovao kad se na svaku ne bi javio. ;)

Sent from my GT-I9300
fatamorgana

#306 Re: Zivot bez religije

Post by fatamorgana »

nenadjebivi_2 wrote: Ti si ocito na ovom forumu svakom loncu poklopac.
Pa kad ima puno lonaca, :lol:
nenadjebivi_2

#307 Re: Zivot bez religije

Post by nenadjebivi_2 »

cartman wrote:

volio bi kad bi pokusao shvatit da je i to sto vi govorite nama "izvaljivanje gluposti" a cesto ne indirektno vec direktno vrijedanje nas i svega u sto mi vjerujemo, i niko od nas se ne zali na to jer je to sta..... sloboda govora. to sto se ti ne slazes sa nama, to je druga stvar
Kako cu ja tebe uvrijediti i to tvoje "vjerovanje" kad ti ne vjerujes .. Ne znam kako da te uvrijedim.Imam pravo da vjerujem isto imas i ti pravo da ne vjerujes..Ali ne dodiruj se onoga u sta ne vjerujes.Ili ti ga drugacije receno postuj tudje.Valjda je i to dio demokratije.

Sent from my GT-I9300
nenadjebivi_2

#308 Re: Zivot bez religije

Post by nenadjebivi_2 »

fatamorgana wrote:
Ne vidim nista smijesno.Jel' treba da se nadmijem možda??

Sent from my GT-I9300
fatamorgana

#309 Re: Zivot bez religije

Post by fatamorgana »

nenadjebivi_2 wrote:
fatamorgana wrote:
Evo kada ne vidiš pogledaj onda ovo, ovo je pravo smiješno ....

cartman

#310 Re: Zivot bez religije

Post by cartman »

nenadjebivi_2 wrote:
cartman wrote:

Kako cu ja tebe uvrijediti i to tvoje "vjerovanje" kad ti ne vjerujes .. Ne znam kako da te uvrijedim.Imam pravo da vjerujem isto imas i ti pravo da ne vjerujes..Ali ne dodiruj se onoga u sta ne vjerujes.Ili ti ga drugacije receno postuj tudje.Valjda je i to dio demokratije.
ja vjerujem, al ne vjerujemo ni u slicne stvari. postoji velika razlika izmedju vjere i religije, i jako je bitno da to ljudi shvate, rekao bi krucijalno. u teoriji ti si u pravu, nemam se ja sta mjesat u nesto sto me se ne dotice, slazemo se. ja sam tolerantna osoba, svakom svoje i drago mi je kad vidim raznovrsnost, razlicita vjerovanja i razlicite poruke ALI na zalost, cim odredjena grupacija pocne diktirat svoja pravila, svoje standarde, svoj moral, svoje propise ostatku populacije jer misle da je to jedini ispravan put, e tu dolazi do kurslusa.
svaka akcija ima svoju reakciju, sto dublje religijski prefarbane osobe idu u pokusavanju nametanja i opravdavanja zasto je njihova filozofija jedina ispravna, u srazmjernoj mjeri "nevjernici" idu u objasnjavanjima zasto to nije tako. da se svako drzi svoje vjere za sebe, svijet bi bio puno ljepsi, a ovako... i sam vidis gdje smo danas
nenadjebivi_2

#311 Re: Zivot bez religije

Post by nenadjebivi_2 »

fatamorgana wrote:
nenadjebivi_2 wrote:
fatamorgana wrote: Pa kad ima puno lonaca, :lol:
Evo kada ne vidiš pogledaj onda ovo, ovo je pravo smiješno ....

I opet ne vidim nista smijesno.Jel stvarno pokusavas da ispadnes smijesnan.Reci mi covjece pa da se nasmijem da ti udovoljim.

Sent from my GT-I9300
fatamorgana

#312 Re: Zivot bez religije

Post by fatamorgana »

nenadjebivi_2 wrote: I opet ne vidim nista smijesno.Jel stvarno pokusavas da ispadnes smijesnan.Reci mi covjece pa da se nasmijem da ti udovoljim.

Sent from my GT-I9300
Pa eto, meni su smiješni ovakvi likovi koji se furaju na beduinski look u 21-om vijeku a pritom još nisu ni rođeni u pustinji ....
nenadjebivi_2

#313 Re: Zivot bez religije

Post by nenadjebivi_2 »

fatamorgana wrote:
nenadjebivi_2 wrote: I opet ne vidim nista smijesno.Jel stvarno pokusavas da ispadnes smijesnan.Reci mi covjece pa da se nasmijem da ti udovoljim.

Sent from my GT-I9300
Pa eto, meni su smiješni ovakvi likovi koji se furaju na beduinski look u 21-om vijeku a pritom još nisu ni rođeni u pustinji ....
Pa eto vidis,nekome se ne svidja nekome svidja.Iskreno i meni se ne svidja ovo.Krenuvsi od brade pa na dalje.A opet nemam nista protiv toga.Covjek ima svoj fazon i neka ga fura...EDIT: Pa zar i nije fazon ovog vremena da neko fura ono sto mu se svidja a da ostali nemaju nista protiv toga???

Sent from my GT-I9300
Last edited by nenadjebivi_2 on 21/01/2013 02:11, edited 1 time in total.
fatamorgana

#314 Re: Zivot bez religije

Post by fatamorgana »

nenadjebivi_2 wrote:
Pa eto vidis,nekome se ne svidja nekome svidja.Iskreno i meni se ne svidja ovo.Krenuvsi od brade pa na dalje.A opet nemam nista protiv toga.Covjek ima svoj fazon i neka ga fura...EDIT: Pa zar i nije fazon ovog vremena da neko fura svoj fazon a da ostali nemaju nista protiv toga???
Slažem se , problem nastaje kad se "fazon" počne naturati drugima, k'o riblje ulje, na zor u usta ....
nenadjebivi_2

#315 Re: Zivot bez religije

Post by nenadjebivi_2 »

fatamorgana wrote:
nenadjebivi_2 wrote:
Pa eto vidis,nekome se ne svidja nekome svidja.Iskreno i meni se ne svidja ovo.Krenuvsi od brade pa na dalje.A opet nemam nista protiv toga.Covjek ima svoj fazon i neka ga fura...EDIT: Pa zar i nije fazon ovog vremena da neko fura svoj fazon a da ostali nemaju nista protiv toga???
Slažem se , problem nastaje kad se "fazon" počne naturati drugima, k'o riblje ulje, na zor u usta ....
Uvijek ima ko ce nekome gurati svoje.Evo i ti si bio poceo sa ateizmom.Pa je to mene iznerviralo.Iskreno i mene tzv. Ekstremisti nerviraju,oni dodaju jos 90 % onoga sto je mimo vjere,90% onoga sto je njihovog misljenja i neke njihove teorije. Izmisljene price i nadodavanja nekih novih pravila.Tacno se zna sta se smije a sta ne.Kur'an je jedan zakon kojeg svaki musliman mora postovati.Isto tako i Biblija je zakon koji bi po pravilu krscani trebali postovati..itd..itd..I mimo tih zakona obavezan si da postujes i ovaj drzavni (koji je kod nas raspadnut).

Sent from my GT-I9300
fatamorgana

#316 Re: Zivot bez religije

Post by fatamorgana »

Ne znam po čemu si zaključio da sam ja ateista? Zato što ne pušim raznorazne gluposti koje ovdje pojedinci izvaljuju?
68847

#317 Re: Zivot bez religije

Post by 68847 »

fatamorgana wrote:Ne znam po čemu si zaključio da sam ja ateista? Zato što ne pušim raznorazne gluposti koje ovdje pojedinci izvaljuju?
Ja' stvarno. Po čemu?
nenadjebivi_2

#318 Re: Zivot bez religije

Post by nenadjebivi_2 »

fatamorgana wrote:Ne znam po čemu si zaključio da sam ja ateista? Zato što ne pušim raznorazne gluposti koje ovdje pojedinci izvaljuju?
Pa po svojim pricama na ovoj a i na jos 5 tema o religiji... Moze biti da grijesim...A moze biti da si jedan od onih sto mrze Islam...o ovoj drugoj varijanti nisam ni razmisljao ...hmmm...

Sent from my GT-I9300
biturbo

#319 Re: Zivot bez religije

Post by biturbo »

nenadjebivi_2 wrote:
Pa po svojim pricama na ovoj a i na jos 5 tema o religiji... Moze biti da grijesim...A moze biti da si jedan od onih sto mrze Islam...o ovoj drugoj varijanti nisam ni razmisljao ...hmmm...

Sent from my GT-I9300
Svi dolazimo do istog zakljucka ,mozda je do nas :lol:
fatamorgana

#320 Re: Zivot bez religije

Post by fatamorgana »

nenadjebivi_2 wrote:...A moze biti da si jedan od onih sto mrze Islam...o ovoj drugoj varijanti nisam ni razmisljao ...hmmm...

Sent from my GT-I9300
E ovo je nakaradno kod vas , po vama se Islam ili voli, a ako ne voli onda se mrzi, onda postaješ automatski neprijatelj Islama, kako plitko i bijedno ....
fatamorgana

#321 Re: Zivot bez religije

Post by fatamorgana »

biturbo wrote: Svi dolazimo do istog zakljucka ,mozda je do nas :lol:
Jel' se to i ti javljaš iz fahdovke, :lol:
nenadjebivi_2

#322 Re: Zivot bez religije

Post by nenadjebivi_2 »

fatamorgana wrote:
nenadjebivi_2 wrote:...A moze biti da si jedan od onih sto mrze Islam...o ovoj drugoj varijanti nisam ni razmisljao ...hmmm...

Sent from my GT-I9300
E ovo je nakaradno kod vas , po vama se Islam ili voli, a ako ne voli onda se mrzi, onda postaješ automatski neprijatelj Islama, kako plitko i bijedno ....
Plitko?Pa pogledaj svoje postove i dobro ih citaj.Pa reci onda ko je u svemu ovome plitak.Na par tema o islamu sam usao na svakoj si ti svoje gluposti valjao.A to sto ti ne postujes to je druga stvar.A sta je ne postivanje nego mrznja...Musliman sam postujem druge vjere i nikad ni pola rijeci nisam rekao protiv tudje vjere.I niti cu reci jer nisam tako vaspitan i postujem tuđe a svoje nedam.A parmaci k'o ti mogu samo ovako da laju..Jer nemaju dtugog posla.Jer da imalo vjerujes u Boga znao bi sta je postovanje.

Sent from my GT-I9300
biturbo

#323 Re: Zivot bez religije

Post by biturbo »

nenadjebivi_2 wrote:
fatamorgana wrote:

Sent from my GT-I9300
Plitko?Pa pogledaj svoje postove i dobro ih citaj.Pa reci onda ko je u svemu ovome plitak.Na par tema o islamu sam usao na svakoj si ti svoje gluposti valjao.A to sto ti ne postujes to je druga stvar.A sta je ne postivanje nego mrznja...Musliman sam postujem druge vjere i nikad ni pola rijeci nisam rekao protiv tudje vjere.I niti cu reci jer nisam tako vaspitan i postujem tuđe a svoje nedam.A parmaci k'o ti mogu samo ovako da laju..Jer nemaju dtugog posla.Jer da imalo vjerujes u Boga znao bi sta je postovanje.

Sent from my GT-I9300
Ma pusti ga ,stariji je covjek,vidis da ne zna sta prica ;-)
68847

#324 Re: Zivot bez religije

Post by 68847 »

Evo sam još stariji al' znam šta priča.
biturbo

#325 Re: Zivot bez religije

Post by biturbo »

68847 wrote:Evo sam još stariji al' znam šta priča.
Nemojte ga ni Vi :(
Post Reply