Ja ni jednog celavca ni gedzu ne vidjeh u Jeep-u. U glavnom su u bmw stara 5-ica (pocetnici) i u audi 8, bmw x5, audi Q7.goran16v wrote:Jok eto ti zivis i ti razumijes. Sto ne mogu ove na rende kora i supe na viljusku price, k'o da im najmanje 3 generacije u familiji voze Jeepa pa njima vladaju emocije nego ih u zadnjih nekoliko god pojeftino pokupovali iz US (pocesto natopljene modele posliej Katrine, havarija itd) ipa sad postali veci katolici od pape.BISCANIN2 wrote:GORANE
Kao što sam ti rekao Jeep je način života , jeep se ne vozi jeep se živi , ti to ne razumijes i to niko i ne ocekuje od tebeb ,ko vaze ,broji mjeri ne vozi jeepa .Za takve ljude su konfekcijska vozila i konfekcijski koncerni.
Ja sam prosli vikend bio u Valjevu ,kod Koceljevaca ,to ti je od Bihaća 600 km u jednom pravcu ,zbog jeepa ,da pokupim savjete,upoznam ljude ,razmjenim iskustva .
Wrangler je u svijetu terenaca ikona off-a ,pred njim svi stoje mirno , aksiom off voznje ,ne mjeri se sa defenderima ,g klasama i slicno.
Sad u Valjevu vidio sam jednog unlimited i maksuz stao ,vrh nema dalje bilo me sram da slikam gazda bio unutra .
Stavi jednog unlimiteda ili liberty -ja na parking i 5 najnovijih audija od tt pa nadalje ,vidjecemo oko kojeg se slikati i zagledati i okupljati .
Compas se i ne vodi ko pravi jeep .I stil nije iskljucivo dizajn ,stil je namjena,izgled ,nacin voznje itd.
Bravo ,evo i sam kažeš pa gdje ce gedže neg u q7 i slično,vidis da je jeep uz alfu antigedza brand ,inace jeeper i nisi ako nemas barem dva jeepa , ja za sad imam jednog i dogodine imam velika poslovna investiranja ,ali ako bog da 2014 xj dolazi u ergelu po svaku cijenu .ako sa sta primjetio - primjetio sam da GC u velikom broju slucajeva voze glavonje u trenerkama koji od para iz sljedece "transakcije" prelaze u X5, Q7 ili kakav drugi brend za gedze, tako da strpati stil i Jeep u istoj recenici hm...
Ja vec 10 godina slušam od lokalnih majstora kako smeće od alfe propada ,kako je fiat 0 bodova i slicno,međutim alfa i fiat sve bolji i bolji a auta sve atraktivnija i mocnija i sve ih je više.A 159 je posebna prica ,dragulj automobilizma ,mislim da nema više za isto para .
Mimo Wranglera koji je prica za sebe Jeepovi su konefkcija ko iz citanke, Cherokee, GC, Liberty, Cimmander, Compass sve ko jaje jajetu bez ikakve osobitnosti. Vodio ti njega pod sta hoces ali na Compassu pise Jeep.
Slabo si skontao za GC, ja sam u GC-ima vidjao najcesnje celave glave i gedze "u pokusaju", ne off road entuzujaste, nego manje uspjesne gedze koje cekaju da uspiju tako da slobodno batali tu pricu da gedze ne voze Jeep.
Alfa i fiat sve bolji i bolji a auta sve atraktivnija i mocnija i sve ih je više?????? Ama jesi li bas siguran da znas o cemu pises. Koliko ja vidim AR su spala na svega 2 modela, Fiat na 3 svoja + lijepe svoje znakove na tudja auta Fiatu ove godine prodaja pala za 17%, a AR za 31%!!!!!! Da se razumijemo meni se AR svidja ali ovo sto si ti napisao nema veze sa zivotom. Ako si tako isto objektivan i po pitanju strasti onda nemamo o cemu pricati...
Sto se tice alfe, mozda im jeste opala proizvodnja, mozda imaju malo modela u ponudi, ali ih je sve vise na cesti i to ja licno smatram veeeelikim uspjehom kad se uzme u obzir da samo imaju dva modela u ponudi. Zamisli da vw ima samo dva modela u ponudi...!!!