Generali OSLOBOĐENI!!

Locked
duh_sa_sjekirom

#301 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by duh_sa_sjekirom »

Alfons Kauders wrote:
poostar wrote:Opet vi mundjosi vrsite majorizaciju kockastih u BiH. Na HB forumu tema o oslobodjavanju Gotovine svega par stranica, a ovde ce, kako je krenulo, biti 20 +.

Stid nek vas bude :lol:
Sta ces kad mi ovdje uistinu volimo Hrvatsku - ne nazivamo je Perecijom, ne bavimo se utajom poreza, ne krademo pomoc koju nam salju i ne primamo lazne mirovine i invalidnine, tj. ne otimamo pare namijenjene pravim braniteljima, casnim pripadnicima HV. :D I naravno, ne uvlacimo se u velikosrpski rektum radi par ministarskih fotelja. :D
Nemoj da te Zlaja čuje...
Bosnolog

#302 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by Bosnolog »

poostar wrote:Opet vi mundjosi vrsite majorizaciju kockastih u BiH. Na HB forumu tema o oslobodjavanju Gotovine svega par stranica, a ovde ce, kako je krenulo, biti 20 +.

Image

Herceg cetnicke HDZ Poskoklije su duboko u unutrasnjim organima Dodika. Oni su dno cetnicke septicke,....

Jugocirilicni Covic je personifikacija te velikosrpske kuhinje,...

Odanost i poslusnost je neupitna,...

Image
motorola01

#303 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by motorola01 »

The 51st State wrote:neka se barem hrvatska rijesila cetnika..., neka uzivaju slobodu.
Jest, nama ih prebacili da se mi zahebavamo sa njima. Nije trebalo stati kod BL, ali nema smisla vise o tome i govoriti.
Oluja-legitimna akcija oslobodjenja zemlje....
udrch

#304 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by udrch »

nije ih ostalo puno u BiH, maximalno oko 50 hiljada..
Alfons Kauders

#305 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by Alfons Kauders »

udrch wrote:nije ih ostalo puno u BiH, maximalno oko 50 hiljada..
Manje.
oglo

#306 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by oglo »

Bosnolog wrote:

Image

Herceg cetnicke HDZ Poskoklije su duboko u unutrasnjim organima Dodika. Oni su dno cetnicke septicke,....

Jugocirilicni Covic je personifikacija te velikosrpske kuhinje,...

Odanost i poslusnost je neupitna,...

Image
nista manje ne odudara od tihica i izetbegovica,ondosno sda
stotka12

#307 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by stotka12 »

:thumbup:
snaga_znanja

#308 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by snaga_znanja »

Kamo srece da mnogi poslusaju Antu: "Rat je gotov, okrenimo se buducnosti svi zajedno!..."

udrch

#309 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by udrch »

ova presuda je dobra i iz razloga što bi na osnovu nje sutra i mi imali legitimitet da se obračunamo sa pokrajinama koje se žele ocijepiti..

mislim da su najveću podršku danas ova dva generala dobila od Majki Srebrenice..bolju i časniju sigurno ne..
vidim da je kompletna Bošnjačka javnost pozdravila ovu presudu, a kompletna srpska se zgražava..
imajući to u vidu nije mi jasno zašto Hrvati misle da im je Dodik prijatelj, a pogotovo mi nije jasno zašto misle da će im Srbi pomoći u bilo čemu..
Alfons Kauders

#310 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by Alfons Kauders »

udrch wrote:ova presuda je dobra i iz razloga što bi na osnovu nje sutra i mi imali legitimitet da se obračunamo sa pokrajinama koje se žele ocijepiti..

mislim da su najveću podršku danas ova dva generala dobila od Majki Srebrenice..bolju i časniju sigurno ne..
vidim da je kompletna Bošnjačka javnost pozdravila ovu presudu, a kompletna srpska se zgražava..
imajući to u vidu nije mi jasno zašto Hrvati misle da im je Dodik prijatelj, a pogotovo mi nije jasno zašto misle da će im Srbi pomoći u bilo čemu..
Ne misle Hrvati, vec dio njihovih politicara u BiH, a zbog toga i u Zagrebu moraju blagonaklono gledati na njega.

Vecina Hrvata u Hrvatskoj nema pojma ni ko je Dodik, niti da su HDZ-ovi politicki partneri SDS-a i SNSD-a.
R4sh33d

#311 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by R4sh33d »

Jeremić se malo preračunao, odlučio se sa pogrešnim zajebavati.
palermo

#312 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by palermo »

Gledam HRT, atmosferu iz Hrvatske, i moram reći da im zavidim, zavidim na tom osjećaju državotvorne svijesti....prepoznavanju važnosti trenutka..
palermo

#313 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by palermo »

Alfons Kauders wrote: Ne misle Hrvati, vec dio njihovih politicara u BiH, a zbog toga i u Zagrebu moraju blagonaklono gledati na njega.

Vecina Hrvata u Hrvatskoj nema pojma ni ko je Dodik, niti da su HDZ-ovi politicki partneri SDS-a i SNSD-a.
Ovdje baš nisi u pravu, al eto....
Chuckie

#314 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by Chuckie »

palermo wrote:Gledam HRT, atmosferu iz Hrvatske, i moram reći da im zavidim, zavidim na tom osjećaju državotvorne svijesti....prepoznavanju važnosti trenutka..
Istina, da nije bilo onih nesposobnjakovica u Dejtonu, slican skup bi nakon 20 dana od tog potpisa bio u Banja Luci, a Dodik bi srao iz Sumadije.
mO k3

#315 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by mO k3 »

Skijaš wrote:

Oni su Dodikovi, šta oni imaju sa Gotovinom ?
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :lol: :lol: :lol:
udrch

#316 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by udrch »

Alfons Kauders wrote:
udrch wrote:ova presuda je dobra i iz razloga što bi na osnovu nje sutra i mi imali legitimitet da se obračunamo sa pokrajinama koje se žele ocijepiti..

Ne misle Hrvati, vec dio njihovih politicara u BiH, a zbog toga i u Zagrebu moraju blagonaklono gledati na njega.

kada sam ovo rekao nisam mislio uopće na Hrvate u Hrvatskoj, već samo i isključivo na Hrvate u BiH..
lerdi

#317 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by lerdi »

Srbija i RS su se toliko lizali u zadnje vrijeme sa Izraelom a na kraju im ga jevrej spusti. Okrutno nema šta ;)
Last edited by lerdi on 16/11/2012 17:57, edited 1 time in total.
Drvosjeca iz Dejcica

#318 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Chuckie wrote:
palermo wrote:Gledam HRT, atmosferu iz Hrvatske, i moram reći da im zavidim, zavidim na tom osjećaju državotvorne svijesti....prepoznavanju važnosti trenutka..
Istina, da nije bilo onih nesposobnjakovica u Dejtonu, slican skup bi nakon 20 dana od tog potpisa bio u Banja Luci, a Dodik bi srao iz Sumadije.
Da, da nisu imali Oluju danas bi imali Dodika br. 2 u Kninu koji bi ih mrcvario do iznemoglosti i prijetio referendumom svako malo. Čestitam Gotovini i Markaču na još jednoj dobivenoj Oluji - pravnoj Oluji. :thumbup:
bingov buraz

#319 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by bingov buraz »

Image

:mrgreen:
gost iz ZG

#320 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by gost iz ZG »

Only1 wrote:Kao Bosnjaku drago mi je da je Hag prepoznao i imao hrabrosti da kaze da nije isto biti agresor i braniti se.
Hvala na komentaru
najljepše hvala, iskreno
R4sh33d

#321 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by R4sh33d »

ta će Jeremić, vidi mu cvika...
DiplomataSaSela

#322 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by DiplomataSaSela »

Svaka cast!!!...steta samo sto ameri nisu pustili do kraja...danas bi dodik bio daleko od banjaluke...
Alfons Kauders

#323 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by Alfons Kauders »

udrch wrote:
Alfons Kauders wrote: Ne misle Hrvati, vec dio njihovih politicara u BiH, a zbog toga i u Zagrebu moraju blagonaklono gledati na njega.

kada sam ovo rekao nisam mislio uopće na Hrvate u Hrvatskoj, već samo i isključivo na Hrvate u BiH..
E to je vec zagonetka. Mazohizam?
Djuro

#324 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by Djuro »

Ako mi se išta gadilo u ovom ratu, to su likovi koji su bili bili vojnici Partije, a onda su, padom iste, doživjeli
prosvijetljene te su odjednom postali veliki Hrvati, Srbi, Bošnjaci ili već što treba...

Čović je tipičan takav primjer, a mislim da u cijelom političkom vrhu Hercegovine nema 10% kadrova koji nisu
bili komunisti. Što očekivati od takvih likova?

Oni i danas zastupa staru struju u HDZ (Šušak, Boban, Tuđman - opet sve udbaši i komunisti) koje su išle na cijepanje BIH. Međutim, ta politika je u Hrvatskoj prošlost, isto kao što je prošlost bahati, debeli, kriminalni i korumpirani HDZ. U Hrvatskoj je HDZ izgubio (za dugo vremena) i podjela BIH ovdje nema apsolutno nikakve pobornike, čak ni u tragovima...Tako da Čović drugdje mora tražiti saveznika.
Pa tko mu je realno ostao na raspolaganju?
Našla krpa zakrpu....
palermo

#325 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by palermo »

Alfons Kauders wrote:
E to je vec zagonetka. Mazohizam?
Pa jebo ga vi ovdje pričate kao da ste neka vremena prespavali.Hrvatska je bila agresor na Bih i nadam se da će to uskoro sud u Hagu i potvrditi. Postoji dugi historijski(povijesni kontinuitet dogovoar sa Sbima na račun Bosne i hercegovine, ta struja unutar hrvatskog korpusa nije nimalo nezamjetljiva, dapače. I dan danas je u mnogim strukturama vlasti Hrvatske.Zanemraivanje toga ili zatvranje očiju pred tim je naprosto glupo.

Al kao što reče forumaš only 1
drago mi je da je Hag prepoznao i imao hrabrosti da kaze da nije isto biti agresor i braniti se.
ova odluka haškog suda se može samo pozdraviti.
Locked