Hvala na savjetu drug!drsrle wrote:Imas power servis u blazuju i imas ac tech u butmiru sve su to momci koji su radili u fordu i rade ford
Provozam se ovih dana do jednog od njih pa neka pogledaju...
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Hvala na savjetu drug!drsrle wrote:Imas power servis u blazuju i imas ac tech u butmiru sve su to momci koji su radili u fordu i rade ford
Čitao sam nešto da bi mogla biti greška na instrument tabli ali to kažu da je skupo :/direstraits0078 wrote:Nisam siguran da li taj motor mjeri temperaturu rashladne tecnosti u bloku, ili je preracunava sa senzora na glavi motora. Ako je ovo drugo, onda je kvar elektricne prirode i nije opasan, rjesava se ili novim SW ili zamjenom instrument table.
liqui moly 5w40began wrote:Koje ulje nasut focus je preso 227k bio je na totalovom ulju 10w40 4000km i mjenjo bi za nesto bolje dali da uzmem fordovo 5w40 ili liqui moly 5w40 ili 5w30.
Ako je dizel odma mjenjaj to ulje. Još si juče to ulje trebao promjeniri da nebi bilo "nevaljaju motori u fordu".began wrote:Koje ulje nasut focus je preso 227k bio je na totalovom ulju 10w40 4000km i mjenjo bi za nesto bolje dali da uzmem fordovo 5w40 ili liqui moly 5w40 ili 5w30.
began wrote:Hvala najvjerovatnije cu uzet Liqui Moly,a ovo sto su upropastavali PSA motore je zbog tog sto je servisni interval po fabrici bio 30.000km,na mom fordu vani dok je bio u servisnoj pise da je radjen servis svakih 20.000(2x godisnje)do 180.000.Kod covjeka koji je vozio ovdje radjen je servis svakih 10.000 i ja cu to da praktikujem nevolim one seljacke manire tipa"rodjo to se mjenja kad nesto ode" volim prevenitvu!
za benzinca,velika 450 ojero..kod forda...i u BiH je kod forda,vjerovatno,ista cjena.mala je 350 ojerosenocosic wrote:Koja je cijena malog i velikog servisa za ford focus 1.8 tdci zna li iko?
ja stvarno ne znam sta se pod ovim podrazumjeva, kod mene je focus iz 2007, prvi sam vlasnik, ima li neko tajno mjesto gdje trebam pogledati ima li hrdje posto je ja nigdje ne vidim ?citroen xm wrote:Ford i dalje trune znatno brže od konkurencije.
ocito ne zivimo na istoj planeticitroen xm wrote:Ja pričam o onome što viđam po ulicama. Fordovi imaju ubjedljivo najveći procenat zarđalih primjeraka.
pa sto se mene tice zavrsio si sa pricom cim tvrdis "Fordovi imaju ubjedljivo najveći procenat zarđalih primjeraka." a da to potkrijepis cinjenicama da si vidio 2 trula fordacitroen xm wrote:Pa pazi, ne pamtim kada sam vidio Fokus MK1 bez trunke korozije, a većina koju sam vidio ima žestoko načeta vrata. Neki dan Mondeo iz 2002-2003 vrata zadnja prosuta dole pri dnu. Zato isto vrijeme ne pamtim recimo da sam vidio P307 sa tačkom korozije. E sada jedino ako su svi ti Fordovi bili udarani, a Pežoi čuvani u staklenom zvonu.
Što se mene tiče, ja sam sa ovom pričom završio.