Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

smekerica

#301 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by smekerica »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
nosara wrote:
smekerica wrote:Željko je te glasove dobio na OPŠTIM izborima a ne na LOKALNIM.
Tako da ovaj put nema šanse niko da dobije toliko glasova. I sa Željkom i bez njega
Ja se toplo nadam da ce bit tako, da ce Komsicevi glasaci ostat s njim, a ovim nesretnicima sta preostane... :D
:-D :thumbup:
Znači ti i tebi slični se nadate da 300 000 ljudi neće glasati.
To bi značilo odaziv ispod potrebne kvote za legalnost izbora i proglašenje izbora nevažećim.
E, to bi tek onda bio odron. Tada bi se onda trebalo ozbiljno razmišljati o :run:
Iovako SDA opstruira sve nivoe vlasti, kakav bi tek onda haos nastao.
drndalo

#302 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by drndalo »

Zar ima propisana najniza granica izlaznosti ??? Ja mislio da nema...
zateznistub

#303 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by zateznistub »

Akibh wrote:
zateznistub wrote:Mene zaista ne interesuje ko ce pobijediti. Sve dok mu predznak nije SDA. Ukoliko dobiju i jednu izbornu jedinicu treba istu politi benzinom i zapaliti.
Sta da zapalis? Glasacko mjesto? Cijelo naselje?
Maloumni idiot!
Ako imas simpatije ili familiju u doticnoj stranci nemoj meni onda pisati gluposti. Eno ti je sef kupio Audi od 100.000 KM
idi njemu pa se zali.

Stro se tice ono maloumni idiot, znas ti vrlo dobro ko ti je to.
dinoEL

#304 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by dinoEL »

zateznistub wrote:
Akibh wrote:
zateznistub wrote:Mene zaista ne interesuje ko ce pobijediti. Sve dok mu predznak nije SDA. Ukoliko dobiju i jednu izbornu jedinicu treba istu politi benzinom i zapaliti.
Sta da zapalis? Glasacko mjesto? Cijelo naselje?
Maloumni idiot!
Ako imas simpatije ili familiju u doticnoj stranci nemoj meni onda pisati gluposti. Eno ti je sef kupio Audi od 100.000 KM
idi njemu pa se zali.

Stro se tice ono maloumni idiot, znas ti vrlo dobro ko ti je to.
Popij sta za smirenje prije objave rezultata, sigurno ti neće biti dobro :mrgreen:
Orahovo lišće

#305 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by Orahovo lišće »

Mislim da gubi. U Novom Gradu skoro 90 %. A u centru sve zavisi koliko ce glasova dobiti Vikic ?
nosara

#306 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by nosara »

drndalo wrote:Zar ima propisana najniza granica izlaznosti ??? Ja mislio da nema...
Dobro si mislio...
zateznistub

#307 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by zateznistub »

dinoEL wrote: Popij sta za smirenje prije objave rezultata, sigurno ti neće biti dobro :mrgreen:
Bumo videli...

Ne mogu da vjrujem da ljudi jednostavno ne vide pored ociju ko ih handri i potkrada tolike godine i oni im opet daju glas.
pino silvestre

#308 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by pino silvestre »

Samo da crveni kmeri u obliku Sdp-a odu u vjecna politicka lovista, a na mjesto neophodne ljevice dodje jak Sdu.
zateznistub

#309 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by zateznistub »

pino silvestre wrote:Samo da crveni kmeri u obliku Sdp-a odu u vjecna politicka lovista, a na mjesto neophodne ljevice dodje jak Sdu.
Ni za tu opciju ne bih imao nista protiv.
drndalo

#310 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by drndalo »

Jak SDU ? :roll: :( :-)

Pa prije ces docekati jako-jak BOSS, ili SES... Toliko o realnosti ocekivanja...

I 1991 smo jedva cekali da "crveni" sidju, pa da se "rodimo"... I vidi vraga, sidjose, promijenise dresove, i ponovo zasjedose, u najboljih >20 godina... Pazi dobro sta zelis, moglo bi ti se i ostvariti... :cry:
smekerica

#311 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by smekerica »

Znači, cilj se skinuti SDP, pa kako god. Može doći i crni đavo, samo da njih skinemo. :roll:
E, jadna nam je majka.
Orahovo lišće

#312 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by Orahovo lišće »

narod je isfrustriran sdp om...to ja vidjam svaki dan i cujem takodje....
pino silvestre

#313 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by pino silvestre »

smekerica wrote:Znači, cilj se skinuti SDP, pa kako god. Može doći i crni đavo, samo da njih skinemo. :roll:
E, jadna nam je majka.
Naravno da je cilj skinuti one koji su 12 godina na vlasti a nista nisu napravili, osim sto su rasprodali javne povrsina privatnicima, a onim nepodobnim privatnicima uzimali reket. Dokle ide ta zaludjenost Sdp-om to mi ne ulazi u glavu, pa sam Sjevernokorejski rezim bi vam pozavidio na indoktrinaciji.
Orahovo lišće

#314 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by Orahovo lišće »

slazem se pino..novi grad izgleda ko kandahar... i zbog toga su promjene potrbne..
Frtalj_Duše

#315 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by Frtalj_Duše »

drndalo wrote:Jak SDU ? :roll: :( :-)

Pa prije ces docekati jako-jak BOSS, ili SES... Toliko o realnosti ocekivanja...

I 1991 smo jedva cekali da "crveni" sidju, pa da se "rodimo"... I vidi vraga, sidjose, promijenise dresove, i ponovo zasjedose, u najboljih >20 godina... Pazi dobro sta zelis, moglo bi ti se i ostvariti... :cry:
Hoćeš da każeš da nikada nisu ni bili 'crveni' već samo obukli dresove kluba koji je trenutno bio najbolji, po njih naravno!?
Pasiflora

#316 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by Pasiflora »

pino silvestre wrote:
smekerica wrote:Znači, cilj se skinuti SDP, pa kako god. Može doći i crni đavo, samo da njih skinemo. :roll:
E, jadna nam je majka.
Naravno da je cilj skinuti one koji su 12 godina na vlasti a nista nisu napravili, osim sto su rasprodali javne povrsina privatnicima, a onim nepodobnim privatnicima uzimali reket. Dokle ide ta zaludjenost Sdp-om to mi ne ulazi u glavu, pa sam Sjevernokorejski rezim bi vam pozavidio na indoktrinaciji.
Ne po svaku cijenu! Zapravo skinuti SPD, ali ne dati SDA ili nedaj Boze SBB-u ni jedan glas. Kakav bi to debakl bio 8-) :!:
Ja jos uvijek vjerujem u inteligenciju ovog naroda i nadam se da cemo se svi iznenaditi rezultatima izbora (sta ima veze, mogu jos koji dan biti sretna razmisljajuci tako) :!:
drndalo

#317 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by drndalo »

Cakaj, jel' izgleda k'o Kandahar, ili hocete da izgleda...? :-)

Uz sva sranja SDP-a, sjecam se i vremena prije njih, kad je bila SDA demokratija, i ipak je sada bolje... Doduse, losije je nego sto je bilo prije 6-7 godina...
pokusaj barem jednom mislit svojom glavom a ne pod instrukcijama crvenih jugonostalgicarskih i srbofilnih prvaka
I to mi porucujes ti, objektivni zeleno-dzamahirijski-jugofobni prvak ? O tvojoj ocitoj srbofobiji tek necu da pricam...
Orahovo lišće

#318 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by Orahovo lišće »

Opcina Novi Grad danas izgelda ko Kandahar zahvaljujuci sdp u..

ulice raskopane, asfalt se raspada, fasade u raspadu, kanalizacija se izljeva ...fuj..
pino silvestre

#319 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by pino silvestre »

Gledam neku noc Anera Sumana kad je govorio o Bauhaus aferi (jos jedan u nizu reketarenja poduzetnika), pa covjek toliko bahat je sam sebe ubjedio da privatnik treba da mu ljudi noge jer ce otvorit 200tinjak radnih mjesta u Anerovoj opcini. Kaze Aner :"privatnik je tu da placa opcinske dadzbine i tacka". Pa renta je vec jednom placena, nisu njemci budale da placaju crvene idiote kako se njima prohtije.
drndalo

#320 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by drndalo »

Pa mistriju u ruke, i prioni, a ne sa liste da se sepuris... Hajd' priznaj, koji si broj, 32-33 pa su ti sanse male, jel' de ? :lol:
pino silvestre

#321 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by pino silvestre »

Drndalo, pogledaj jednu zelenu opcinu Vogosca i jednu crvenu opcinu Novi Grad, pokusaj zamisliti koliko je NG veci, na boljoj poziciji, vrijednosti gradjevskog zemljista, pa to uporedi sa fakin vogoscom, vidjet ces da je jedna vogosca Bec za Bukurest odnosno Novi Grad, kojim suvereno 12 prokletih godina upravlja i uzima rekat SDP.
Orahovo lišće

#322 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by Orahovo lišće »

Tacno pino..bauhaus je jedan od mnogobrojnih primjera bahatosti i reketarenja sdp a...

umjesto da se zaposli 200 tijak ljudi..sada nista...otisle svabe..mozda u hrvatsku ili srbiju..ko zna..
drndalo

#323 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by drndalo »

Cekaj, ti ces mene sada ubijediti u SDA postulate da se jedino u SDP Opstinama, ili Opstini Novi Grad uzima legalni/polulegalni/nelegalni reket od firmi ? Da li si ti normalan ? Ostale Opstine uopste nista ne naplacuju... :lol:

Jel' tebi nije simptomaticno, a meni jeste, da se Nihad = ASA tek na 7 objektu u istoj Opstini nasao izreketarenim, pa to prijavio... Vidi vraga, bas nekako pred izbore... Ili ima veze sto su prijasnji objekti bili i Hastorovi osim Nihadovi, pa je bilo "nek komsiji crkne krava", a onaj objekat na Otoci je bio (trebao biti) njegov, bez Hastora... Pa kad se digla prevelika frka oko toga, Hastor (pravi gazda ASA-e) da smanji gubitke naglo penzionise Nihada...? Nije ti to sumnjivo ? To ne znaci da neko nekome nije trazio, i/ili ao, to samo znaci da je Nihad prekrsio dogovor, i izasao vani s necim sto nije bilo za vani...

Sa Bauhausom ne znam sta se desilo, ali ima sud koji bi to trebao suditi... Ako su nijemci dali pare Stanicima da srede dozvole u opstini, a ostavili pare sebi, to ne amnestira nijemce od placanja opstini... Posebno ako je drugim investitorima na opstini naplacivano to isto, a da li je ne znam... Ako jeste, zasto bi Bauhaus bilo povlasten ?
pino silvestre

#324 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by pino silvestre »

Znaci Nihad je kriv jer nije ranije prijavio reket, ili hoces da kazes da je bolje da nikako nije prijavljivao reketarenje. Bauhaus je od zice kupio 40 000 kvadratnih metara na koje je zica davno kad je formirana platila rentu (renta za uredjenje gradskog gradjevinskog zemljista), pa gdje ti vidis logiku da nekome naplacujes nesto sto je vec nekad placeno. Pa nije Novi Grad prcija Anerova i Damirova pa da mogu radit sta hoce, znam ja da bi to oni sve na goli otok ali ne ide to vise tako, zato vam i nedostaje srboslavija.
drndalo

#325 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by drndalo »

Ono sto ja znam je da ako si principijelno protiv reketa, ne placas ga nijednom... A ne prijavis kada takva prijava nekome treba... Mislim posto se radi o jednoj moralnoj velicini, bice da govori samo istinu ? Jel de...? Ko zna kakvi su tu bili talovi, i ko je sta izradio... Mi cemo to saznati mozda za 50 godina...

O Zici i Bauhausu necu, jer ne znam puno o tome... Ne znam da li je ikada ista placeno za komunalnu naknadu, jer je vecina tih socijalistickih gradjevina pravljena, a da se u gruntu jos 50 godina vodila kao oranica... To bog sami ne moze znati... Ne znamo ko je tu sta i koga... Znajuci i Stanice, moguce je da su i oni digli pare od Bauhausa, pa se usutili... Bauhaus nije dijete, pa da se za dolazak ne pripremi dobro, da ne bi placali "ulaz" jednoj stranci, pa nakon potencijalne promjene vlasti i drugoj... Vidjeces da ce nakon izbora Bauhaus doci, jal "ovima", jal "onima"... Platili su oni sigurno najbolje advokate koji znaju nasa sranja, da im ne bi bilo "po usima"...

Ako su tako u pravu, nek tuze Opstinu NG Vrhovnom sudu, pa nek sud presudi da im Opstina duguje 3 mil. EUR...
Post Reply