SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Nota

#301 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Nota »

Ovo je krajnje gnusno
kokuz_sa

#302 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by kokuz_sa »

Nota wrote:Ovo je krajnje gnusno
pozlatile im se noge i ruke
julisiz es grant

#303 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by julisiz es grant »

Ako su ovako obrađivali i ovu dvojicu

http://en.wikipedia.org/wiki/Dnepropetrovsk_maniacs

onda nemam ništa protiv, čak štaviše.
Samo čitanje o njihovim "podvizima" je mučnije od ovog što vidimo u ovom isječku, a NJIHOV video je nešto najužasnije što sam na netu vidio, toliko da nikad nisam poželio da ga pogledam ponovo (i prvi put sam morao na preskoke gledati).
EDIT: Znam da je ovo ukrajina, ali sumnjam da se tamo "ljudska prava" kriminalaca poštuju više nego u majčici Rusiji.
mahalas505

#304 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mahalas505 »

Zasto? Ako se moze da se malo elaborila? Nije gnusno sto npr. lopovi ugradu nekome krvavo zaradjene(svojim radom) stecene pare, to izgleda ovako "cisto" na prvi pogled.
Nota

#305 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Nota »

mahalas505 wrote:
Zasto? Ako se moze da se malo elaborila? Nije gnusno sto npr. lopovi ugradu nekome krvavo zaradjene(svojim radom) stecene pare, to izgleda ovako "cisto" na prvi pogled.
Svakako da je svaki vid kriminala i lopovluka ruzan i gnusan cin i to i ne zelim osporiti.
Ali ovaj je dobio svoju kaznu u vidu zatvora.
Ovo je cisto izivljavanje zatvorskih cuvara i nema nikakvu svrhu u vidu resocijalizacije ili sta ja znam cega.
Ako im se vec batinja onda neka uvedu to kao kaznu,100 biceva kroz 5 mjeseci ili u tom smislu nesto.
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#306 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by bordo gandalf »

Nota wrote:
mahalas505 wrote:
Svakako da je svaki vid kriminala i lopovluka ruzan i gnusan cin i to i ne zelim osporiti.
Ovo je cisto izivljavanje zatvorskih cuvara i nema nikakvu svrhu u vidu resocijalizacije ili sta ja znam cega.
Ako im se vec batinja onda neka uvedu to kao kaznu,100 biceva kroz 5 mjeseci ili u tom smislu nesto.
Mislis da ce se poslije ovoga vratiti krivicnim djelima???
Nota

#307 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Nota »

Nakon batina?Pa mislim da hoce.Vjerovatno sa vecim bijesom na policajce zbog pretrpljenih trauma i udaraca.Jer vjerovatno nije ovo samo jednom se desilo.
Ko je ikada bio u zatvoru zna i sam da je to dovoljna kazna sama po sebi,koja je svakako zasluzena da se razumijemo
mahalas505

#308 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mahalas505 »

Nota wrote:
mahalas505 wrote:
A mjere resocijalizacije koje se kod nas provode u zatvorima daju rezultate? KOliko je broj povratnika cinjenja krivicnih djela?
Nota wrote:Nakon batina?Pa mislim da hoce.Vjerovatno sa vecim bijesom na policajce zbog pretrpljenih trauma i udaraca.Jer vjerovatno nije ovo samo jednom se desilo.
Ko je ikada bio u zatvoru zna i sam da je to dovoljna kazna sama po sebi,koja je svakako zasluzena da se razumijemo
Ne bi se slozio da je samo zakonska kazna samo po sebi dovoljno, pogotovo kad je kratkotrajna.
Nota

#309 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Nota »

Citav sistem u nasem zatvoru se svodi na ovo:
-evo ti krevet,evo ti da jedes evo ti cigare i suti.Ne znam razumijes li sta hocu da kazem.Sjede u zatvoru zdruzuju se i kad odrade kazne sto su imali prave djela skupa.
respo

#310 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by respo »

te su nas kurceve resocijalizacije i dovele do ovog stanja
sve neka prava daju im teretanu
ode ko zgoljo izadje nabildan
to samo da moze lakse pretuci zrtvu
ma takve u glavu treba cim udje u zatvor
gore slucajeve metak u celo racun rodbini poslati
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#311 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Chmoljo »

kod Tarčina voz pregazio ženu :sad:
AlmirSa

#312 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by AlmirSa »

Čuo sam da je u Srijedu/Cetvrtak oko 4:20, doslo do svadje i pucanja u ROOMS (ex.Bicakcic). Jel ko bio? Trazi o sam po vijestima al nista.
mahalas505

#313 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mahalas505 »

Nota wrote:Citav sistem u nasem zatvoru se svodi na ovo:
-evo ti krevet,evo ti da jedes evo ti cigare i suti.Ne znam razumijes li sta hocu da kazem.Sjede u zatvoru zdruzuju se i kad odrade kazne sto su imali prave djela skupa.
Sad sam zbunjen,gore kazes da je zatvor kazna dovoljna sama po sebi,i da ne treba da se vrsi ikakvo nasilje, a sad govoris ne bi trebalo da ih se pusti na miru, sta hoces da kazes??? Koje ti to mjere resocijalizacije predlazes a da vec nisu pokusane?
Nota

#314 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Nota »

Ako je batina jedino sto ti poznajes onda ja tebe sazaljevam duboko
mahalas505

#315 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mahalas505 »

Nota wrote:Ako je batina jedino sto ti poznajes onda ja tebe sazaljevam duboko
Stani malo, stvaljas neke rijeci usta, gdje sam to rekao da je batina jedino rjesenje? Ja sam citirao tebe gdje si potpuno kontradiktoran. Nisi odgovorio koje to mjere za resocalizaciju predlazes, konkretno za bh zatvorenike?
Nota

#316 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Nota »

Nisam odgovarajuca osoba da ti bas na to odgovorim ali ti mogu sa 100% sigurnosti reci da batina nije pravi nacin nigdje na svijetu
sorcerer

#317 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by sorcerer »

batina je iz raja izasla ,dok je milicija batinala nije bilo ovoliko mangupa kao danas.... :thumbup:
cappy_tempo

#318 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by cappy_tempo »

Nota wrote:Nisam odgovarajuca osoba da ti bas na to odgovorim ali ti mogu sa 100% sigurnosti reci da batina nije pravi nacin nigdje na svijetu
dakle meni dodje idiot od 16-17 godina sa nozem,izbode me,prijeti ne bitno,uzme pare,mobitel i ode. uhapsi ga murija i nagazaju ga nogama da on sljedecih 15 dana krv pisa,na slamku jede i ti kazes da ce se nakon toga on jos ludji vratiti? nije problem opet ga uhapsiti pa ga poslati na mjesec dana pisanja krvi pa cemo vidjeti hoce li se treci put vratiti da se kurci sa nozem. kad sud fino nece da radi onda moze murija raditi, ima nacina i finti milion kako to odraditi samo sto kod nas nece ni murija da se bakce sa tim. cekat cemo opet situaciju da neki idiot krene krasti nesto pa da ga neko upuca kao sto je ona cura u kladionici uradila.

sorcerer ovo nisu mangupi ovo su samo retardirani ljudi
Cyrax

#319 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Cyrax »

Balkance si, kako je svijeta i vijeka, mogao dovesti u red samo batinama. Kakva demokratija i bakraci samo pendrek i suzavac. :bih:
Nota

#320 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Nota »

U mom naselju je bilo raznih kriminalaca,sitnih lopova i preveranata i nijednom batina nije pomogla u smislu da prestane sa tim.Da je tako lako pa kriminal bi ukrotili za 15 dana.

Nego da se ne offtopici dalje ovdje na ovoj temi da mi prekinemo sa ovom pricom,pa ako nekad bude teme konkretno za ovo mozemo nastaviti
sorcerer

#321 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by sorcerer »

cappy_tempo wrote:
sorcerer ovo nisu mangupi ovo su samo retardirani ljudi
ma to su wannabe mangupi....
Don Zivconi

#322 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Don Zivconi »

Samo tabanalje :thumbup: jer ovi "mangupi" respektuju samo jacega od sebe ne pametnijeg nego jacega, znaci ukoliko budu pisali krv radi svojih ispada svima ce nam biti puno bolje jer svaki puta ce se zapitati hoce li jos da ljubi radijator u stanici i skupljaju zube ili ce se ponasati po nekim normama
Sonron

#323 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Sonron »

Sila je uvijek riješenje, ali sve zavisi koliko je primjenjuješ, naravno ovdje u Bosni i Hercegovini, gdje policija ne smije da primjeni silu a pravosuđe je previše sporo ili nemaju zakona za kažnjavanje. Sve dok policija i sud ne budu imali moč da retarde sa noževima sklone sa ulice ( naravno većina su u grupama ), lomi kosti do tada.
julisiz es grant

#324 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by julisiz es grant »

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121201048

Šta je ovo, ovo se zbilo preksinoć a do danas niko ni riječi o tome (govorim o ženi koju je ubio tramvaj)? Vjerovatno je nastradala bila iz "Sejdić-Finci" ili neke druge diskriminirane populacije (narkomanka, seksualna radnica...) pa niko nije ni obratio pažnju.
A otkud tramvaj u ta doba? Možda je krenuo u remizu.
hzmo

#325 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by hzmo »

Vaspitna palica ili kako je narod odmilja zove ,,pendrek,,.
Josip Pejaković-''postupi po naredjenju,,
Locked