Nova Top Lista Nadrealista

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Locked
dječak sa šibicama

#301 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by dječak sa šibicama »

kakavdanakneiskustvu wrote: po meni nije čola ništa zgriješio ali je požurio pjevati na koncertu protiv bombardovanja beograda 1999. godine a nije se sjetio nikad ni riječ reći ni bilo šta javno uraditi protiv opsade njegovog sarajeva
Ne znam da je on pjevao, znam za Bregovicev koncert u Solunu.

Ali ako i jeste, njegova stvar, nije zbog toga cetnik. Covjek ima vise emocija do Beograda nego do Sarajeva, njegovo pravo.
Biti na "srpskoj strani" nije isto sto i biti cetnik, zlocinac, djubre i sta sve ne... koliko god se to nekome ne svidjalo.

Uostalom, sta je Cola, sljokicasti vjecni mladic i oblajhani zavodnik, ljubimac zena u zrelijim godinama. Jaka licnost :D
kisni indijanac

#302 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by kisni indijanac »

gagy06 wrote:
Zaboravljamo i ratne Nadrealiste koji su bili odlicni ( Batko imitira Milojka Pantica), onda Suletovo Pusenje-pjesme i vecina spotova su "nadrealisticni".

kakavdanakneiskustvu

#303 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by kakavdanakneiskustvu »

dječak sa šibicama wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote: po meni nije čola ništa zgriješio ali je požurio pjevati na koncertu protiv bombardovanja beograda 1999. godine a nije se sjetio nikad ni riječ reći ni bilo šta javno uraditi protiv opsade njegovog sarajeva
Ne znam da je on pjevao, znam za Bregovicev koncert u Solunu.

Ali ako i jeste, njegova stvar, nije zbog toga cetnik. Covjek ima vise emocija do Beograda nego do Sarajeva, njegovo pravo.
Biti na "srpskoj strani" nije isto sto i biti cetnik, zlocinac, djubre i sta sve ne... koliko god se to nekome ne svidjalo.

Uostalom, sta je Cola, sljokicasti vjecni mladic i oblajhani zavodnik, ljubimac zena u zrelijim godinama. Jaka licnost :D

ja nisam ni rekao da je četnik,a očito mu je više stalo do beograda nego do sarajeva
kisni indijanac

#304 Re: Nova Top Lista Nadrealista

dječak sa šibicama wrote:dobro, zakljucili smo da je srpska kinematografija sranje na kvadrat, nista ne valja, bre ovo ono, kurac... a koja je onda najbolja na ovim prostorima, bosanska? hrvatska?

Daj ba ljudi, kakvi su da su, iznad nad su. Smanjite sovinisticki dozivljaj, i budite malo objektivni.
ja sam već pominjao i šijana, pominjao i radovana III i pominjao da sam ljubitelj srbijanskog humora, uglavnom prijeratnog, balkanski špijun je također kult, sabirni centar gorana markovića što se tiče crnjaka itd..., ali dođe mi glavonja pa mi negira neletov nacionalizam iako mu je mislim tri puta priložen video sa neletovom odom o radovanu karadžiću, a taj glavonja nam se u komentaru sere na objektivnost, ne ide jbg.
Last edited by kisni indijanac on 13/12/2012 12:43, edited 1 time in total.
gagy06

#305 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by gagy06 »

kisni indijanac wrote:
gagy06 wrote:
Zaboravljamo i ratne Nadrealiste koji su bili odlicni ( Batko imitira Milojka Pantica), onda Suletovo Pusenje-pjesme i vecina spotova su "nadrealisticni".

Odlicno, smijesno i kada gledam po 100-ti put. Mislim da je kljuc dobrog humora zajebancija na vlastiti racun. ;-)
kakavdanakneiskustvu

#306 Re: Nova Top Lista Nadrealista

kisni indijanac wrote:
dječak sa šibicama wrote:dobro, zakljucili smo da je srpska kinematografija sranje na kvadrat, nista ne valja, bre ovo ono, kurac... a koja je onda najbolja na ovim prostorima, bosanska? hrvatska?

Daj ba ljudi, kakvi su da su, iznad nad su. Smanjite sovinisticki dozivljaj, i budite malo objektivni.
ja sam već pominjao i šijana, pominjao i radovana III i pominjao da sam ljubitelj srbijanskog humora, uglavnom prijeratnog, balkanski špijun je takđer kult, sabirni centar gorana markovića što se tiče crnjaka itd..., ali dođe mi glavonja pa mi negira neletov nacionalizam iako mu je mislim tri puta priložen video sa neletovom odom o radovanu karadžiću, a taj glavonja nam se u komentaru sere na objektivnost, ne ide jbg.

možda neko smatra da onaj ko pjeva "ko ne voli radovana" nije nacionalista,da ništa u toj pjesmi nije loše,ima ih puno koji i za thompsona govore da je samo hrvatski domoljub,jbg
north

#307 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by north »

Gandalf wrote:
north wrote:Moraš zaista imati premalo godina ili biti ozbiljno mentalno zaostao da filmove poput Do koske ili Ralje svrstavaš u ozbiljne filmove....ta prevaziđena tematika: jebavanja "keve", pljačke, tuče i sl. više nije interesantna nigdje u svijetu, osim za srpske klince, a bogami ima i kod nas paćenika, kojima su kao što već neko napisa još uvijek uzori Golubović i sl...

S druge strane, moraš biti bezobrazan pa ne priznati da preko Drine nije bilo vrhunskih filmova, doduše poslije rata po meni vrlo malo zbog idiotske tematike uglavnom, ali ranije: Tesna koža, Maratonci, Ko to tamo peva....to su kultna filmska ostvarenja jebi ga, treba biti realan...

Nego, interesentan je onaj lik što napisa samo jedan post sa porukom "Zbogom žohari.."....Garant je rod onome kojeg brani ili mu je onaj kreten od burazera...Javi se junače opet, milina te je čitati kako pišeš nešto šti ni sam ne vjeruješ, ali bitno je opaliti kontru "Alijinom Sarajevu", je l de????....
Baš si smiješan, nije bolan Balkan mjesto kojim vrve intelektualci i koji će s gnušanjem kritizirati Rane - Balkan je naseobina nacionalista, neobrazovanih i stereotipima sklonih ljudi, a tek omladina Balkana :-) kao što rekoh Rane, jebavanja kevi, prostakluci, surovost, silovanja, to su filmovi koje generacije pamte i na koje se generacije lože, jer tu su zajebani likovi, face, pare, Srbija ludiloooooo bre i sl. tu je komercijala, kontraverza, kultni status - krv i golotinja, prostakluci, stereotipi, to je ba ono što ima prođu - kada se snime takvi filmovi, određene posljedice bi trebalo da snose oni koji su odgovorni za nastanak novog kino "hita".

I mene ne stavljaj u isti post sa onim žoharom :x niti bilo kakakv znak = između mene i fašista :x
Ne kontam, što si mi uopšte replicirao, kada nisam ništa suprotno napisao niti mislio suprotno od onoga što ti pišeš, osim što si ti to samo još slikovitije dopunio???? Jesi li ti mene nešto pogrešno razumio ili sam ja bio nedorečen, pa ispalo nejasno?

I šta znači zadnja rečenica, možda se nisam još probudio šta li, ali gdje, kad i ko te ko stavlja u isti post i sa kim????
kisni indijanac

#308 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Lud i ponosan wrote:
kisni indijanac wrote:

ja sam već pominjao i šijana, pominjao i radovana III i pominjao da sam ljubitelj srbijanskog humora, uglavnom prijeratnog, balkanski špijun je također kult, sabirni centar gorana markovića što se tiče crnjaka itd..., ali dođe mi glavonja pa mi negira neletov nacionalizam iako mu je mislim tri puta priložen video sa neletovom odom o radovanu karadžiću, a taj glavonja nam se u komentaru sere na objektivnost, ne ide jbg.
Ti rece da su svi srbi cetnici (tacnije, 99% srba) i time si rekao vise nego sto je trebalo. ;)

Svoje misljenje sam napisao, nema potrebe da ga ponavljam.
daj mi nađi taj citat gdje sam to navodno rekao, jebo te cijeli život se manim generaliziranja, sad bi mi ti stavlj'o usta nešto što ne bih ni pomislio, 'ajde delegat daj citat te moje izjave....
Last edited by kisni indijanac on 13/12/2012 13:11, edited 1 time in total.
maher

#309 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by maher »

pa i pocetak starih nadrealista pocetkom osamdesetih godina nije bas bio slavan,...nije to bas puno ljudi razumjelo, niti je bilo bas opsteprihvaceno...ali gledanost su vadili narodnjaci u pauzama izmedju skeceva...kojima je u to vrijeme bila jedina prilika da se pojave na tv...tek je to za par godina postalo hit sa nastavcima koji su slijedili...
ono sto je meni drago je to sto je novo zabranjeno pusenje uspjelo da odgoji potpuno nove generacije publike...na njihovim koncertima ne preovladava njihova generacija, ... takodjer pusenje je uspjelo da pored starih hitova zenice ili pisonje i zuge stvore pjesme koje ce se mozda i vise pamtiti kao yugo45, pocasna salva, ...
i meni je zenitov nadreality show bio jako dobar, cinjenica je da je i on primljen sa puno predrasuda i uporedjivanja sa onim kako je nekad bilo...vecina raje je tek poslije repriza promijenila misljenje, a i neki glumci tada anonimni u medjuvremenu su postali poznati...
mislim da ce i ovo sto nele radi imati svoju publiku, ko zna kako ce to prihvatiti nove generacije kojima stari nadrealisti nista ne znace, ali mislim da to nece biti neka velika popularnost...jer beogradska tv ima puno boljeg humora od ovoga...
takodjer, velika steta je sto se pod sarajevskim humorom porazumjevaju samo tln i audicija, neko spomene i teversenove bajke dok su medijski potpuno zaboravljene monodrame josipa pejakovica i zijaha sokolovica...koji su i nadrealistima i audiciji dijelom bili i inspiracija...
Mezzo-x

#310 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by Mezzo-x »

_
Banksy

#311 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by Banksy »

Lud i ponosan wrote:
Svoje misljenje sam napisao, nema potrebe da ga ponavljam.
Znamo tvoje mišljenje i tvoj red vrijednosti ...
Brena dama i umjetnica, Nele kralj, a Složna braća vrh ... To i po difoltu ide u paketu ...

Samo da potpišem Chisuma, svaka mu je zlatna ... i Pismonosu ...

Nemam nikakve želje da pogledam taj odron, ali baš nikakve, jer tačno znam o čemu je i kakvo je ...
i ovako neodgledano, znam da je smeće ...
šta može napraviti netalentovani, ishlapjeli smetljar nego smeće ...
Veliko Stopalo

#312 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by Veliko Stopalo »

niko nema zhelje da pogleda a nakucalo se vech 15-ak stranica, niko ne voli neleta a da podrigne privukao bi u sarajevu vechu pazhnju od svih zhalica, tanovicha, kenovicha i ostalih zhbanicha. :D
ultima_palabra

#313 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by ultima_palabra »

Naravno, konvoji Sarajlija dolaze u dom kulture u Mokrom kad dotični umjetnik nastupa tamo :mrgreen:
Banksy

#314 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by Banksy »

Veliko Stopalo wrote:niko nema zhelje da pogleda a nakucalo se vech 15-ak stranica, niko ne voli neleta a da podrigne privukao bi u sarajevu vechu pazhnju od svih zhalica, tanovicha, kenovicha i ostalih zhbanicha. :D
Strastveni fašizam, neprijateljstvo i pljuvanje po sopstvenom gradu i bivšim prijateljima budi i strastveni odgovor, to je logično.

Haris Džinović je miš koji šuti i tiho živi u Beogradu već 20 godina, Čola isto, zato nikoga i ne zanimaju i ne bude ni blizu ovoliku pažnju.
kakavdanakneiskustvu

#315 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Banksy wrote:
Veliko Stopalo wrote:niko nema zhelje da pogleda a nakucalo se vech 15-ak stranica, niko ne voli neleta a da podrigne privukao bi u sarajevu vechu pazhnju od svih zhalica, tanovicha, kenovicha i ostalih zhbanicha. :D
Strastveni fašizam, neprijateljstvo i pljuvanje po sopstvenom gradu i bivšim prijateljima budi i strastveni odgovor, to je logično.

Haris Džinović je miš koji šuti i tiho živi u Beogradu već 20 godina, Čola isto, zato nikoga i ne zanimaju i ne bude ni blizu ovoliku pažnju.

:thumbup:
Veliko Stopalo

#316 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by Veliko Stopalo »

ultima_palabra wrote:Naravno, konvoji Sarajlija dolaze u dom kulture u Mokrom kad dotični umjetnik nastupa tamo :mrgreen:
onima u Mokrom svima pishe mjesto rodjenja sarajevo a danashnjim sarajlijama 80% posto u lichnoj stoji priboj, tutin, rozhaje, plav, vuchitrn, zenica, bihach, rogatica i obratno brale. sarajlija je relativna kategorija. :)
kisni indijanac

#317 Re: Nova Top Lista Nadrealista

to je bolno tačno, a inače smo prvaci u moralisanju.....
Veliko Stopalo

#318 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by Veliko Stopalo »

Banksy wrote:

chim vidim krupne rijechi tipa strastveni, istina, fashizam... znam da imam posla s intelektualcem koga kupish za shpricer i kavurmu. :D
Neradnik

#319 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by Neradnik »

Banksy wrote: Haris Džinović je miš koji šuti i tiho živi u Beogradu već 20 godina, Čola isto, zato nikoga i ne zanimaju i ne bude ni blizu ovoliku pažnju.
Sto misevi ako ih politika ne interesuje i zive tamo gdje im je bolje?Onaj ko laje ne valja ko suti isto...nas mentalitet niko ne valja mi smo jedini ok.
ultima_palabra

#320 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by ultima_palabra »

Veliko Stopalo wrote:
ultima_palabra wrote:Naravno, konvoji Sarajlija dolaze u dom kulture u Mokrom kad dotični umjetnik nastupa tamo :mrgreen:
onima u Mokrom svima pishe mjesto rodjenja sarajevo a danashnjim sarajlijama 80% posto u lichnoj stoji priboj, tutin, rozhaje, plav, vuchitrn, zenica, bihach, rogatica i obratno brale. sarajlija je relativna kategorija. :)
Što bi rekao dotični... "jer ste vi to zaiskali".
kisni indijanac

#321 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Veliko Stopalo wrote:
ne postaje se ni sarajlija samo rodnim listom, to je ipak status koji trebaš zaslužiti, ali mislim da je i to postalo relativno..odosmo u off podobro....
Veliko Stopalo

#322 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by Veliko Stopalo »

Gospodin_bez_kravate wrote:
Banksy wrote: Haris Džinović je miš koji šuti i tiho živi u Beogradu već 20 godina, Čola isto, zato nikoga i ne zanimaju i ne bude ni blizu ovoliku pažnju.
Sto misevi ako ih politika ne interesuje i zive tamo gdje im je bolje?Onaj ko laje ne valja ko suti isto...nas mentalitet niko ne valja mi smo jedini ok.
kako ne valja, tompson je legenda i shkoro isto tako. a svi koji iz bosne zhive u zagrebu su ok, problem su ovi istochni. pa i kad shute 20 godina nakon rata.
neke se stvari ne mogu kupiti novcem za sve ostalo tu je fantomska raja da objasni. :lol:
Banksy

#323 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by Banksy »

Veliko Stopalo wrote:
onima u Mokrom svima pishe mjesto rodjenja sarajevo
Što im je sigurno, nažalost, ostalo i najveće dostignuće u životu ... i jedini kontakt s asfaltom, ikad ...
Veliko Stopalo

#324 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by Veliko Stopalo »

ultima_palabra wrote:
Veliko Stopalo wrote:
Što bi rekao dotični... "jer ste vi to zaiskali".
to se mozhe primijeniti na bilo koga. chinjenica da ti citirash dotichnog govori o tome da sarajevo ni 20 godina poslije nije iznjedrilo bolju repliku.

ustvari ima ona "nidje veze"... ups, pardon i taj "umjetnik" otishao preko drine. :)
kakavdanakneiskustvu

#325 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Gospodin_bez_kravate wrote:

znaš ko valja,petar luković,novinar,beograđanin koji je javno,godinama govorio o tome šta se događa u bosni,a mogao je i on šutiti
Locked