Hodidid wrote:De ti nama mrchak kad si vec tako konstruktivan navedi konkretno par prosperitetnih konfederacija u svijetu pa da se ugledamo na njihove modele drustvenog uredjenja.
Svajcarska. Belgija.
Skijaš wrote:
Družiš se s pogrešnim ljudima. To jedno. Drugo, onaj Srbin koji kaže da Srbi mrze, nema pravo da se buni zbog bilo kakve nepravde koju se danas ili koju bi se eventualno u budućnosti napravilo Srbima. Ja se mogu buniti protiv te nepravde iako nisam Srbin, ali on ne može jer ih upravo on predstavlja kao čopor opasan po okolinu. Isto važi za Hrvate koji kažu da Hrvati mrze, ili za Bošnjake koji kažu da Bošnjaci mrze. Tu nema prostora za dijalog i promoviše se jako loša pravila igre.
Ako se druzim sa pogresnim ljudima onda su prosecni Bosanci pogresni ljudi. Moras shvatiti da te ljude nisam upoznao na Stormfrontu nego prilikom najobicnijih situacija. Nisu to nikakvi ekstremni slucajevi vec najprosecniji moguci.
...a ono da nemam pravo da se zalim ako priznajem postojanje problema je
Skijaš wrote:
Uglavnom se radi o nepovjerenju koje vlada u srcu izmanipulisanog čovjeka, a nepovjerenje i mržnja su dva potpuno različita pojma.
OK, odgovori mi samo na jedno pitanje: ako izjave "muslimani su teroristicki narod", "pucali smo po turskim selima na Bozic" i "ubijanje nevinih kosovskih Srba nije zlocin" nisu mrznja , sta jeste mrznja?
Skijaš wrote:
Čekaj, jel' ti to povlačiš paralelu između velikosrpskog orgijanja po Vukovaru i Dubrovniku s jedne strane i albanskog organizovanja zaštite od sistema koji ih je tlačio na Kosovu ? Pa ako je u redu zgaziti jedne, onda je OK i druge ? A ako ja kažem da to nije isto, onda nisam dosljedan ?
Aha, znaci kada se Srbi dignu na bunu to je "velikosrpsko orgijanje" ,a kada se Albanci dignu na bunu to je "zastita od ugnjetavanja". Osecam duple standarde za koje sam vec ranije naznacio na sta ukazuju.