Varate li?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
duplanula

#301 Re: Varate li?

Post by duplanula »

E joj bilo te stid da je odbijes :). Dusha draga, kako si samo obazriv :) :run:
Ray

#302 Re: Varate li?

Post by Ray »

Yokyouare wrote:
očigledo ima različitih razloga za varanje:
- mogu dakle hoću
- nesigurnost
- nezadovoljstvo / nesreća u postojećoj vezi
- užitak zabranjenog voća

šta mislite koja je vaša kategorija/e?
nijedna dovoljna,ma i da ih saberes sve,ako sam u jakoj vezi...A ako je nezadovoljstvo / nesreca - radije cu prekinuti,nego lagati/varati.
Aqua_S

#303 Re: Varate li?

Post by Aqua_S »

duplanula wrote:E joj bilo te stid da je odbijes :). Dusha draga, kako si samo obazriv :) :run:

moraš također uzeti u obzir trenutne okolnosti, nivo prokrvljenosti donjih odnosno gornjih organa, pa sukladno tome procijeniti do kojeg nivoa si u tom momentu sposoban odbiti, biti obrazli i sl. :mrgreen:
amphora

#304 Re: Varate li?

Post by amphora »

duplanula wrote:
Volio bih da se neko javi ko je bio prevaren i oprostio. Kakva su osjecanja u vama nakon sto se desilo, kako ste smogli snage da oprostite, da li je to bio istinski oprost ili dok se ne "osvetite". Zaista bih volio da se javi neko sa ovim iskustvom.

Prijatelj moj je prevaren od djevojke prije skoro pa godinu dana, i ne zelim se ni vracati na te scene i emotivne padove. Grozno i ne bih pozelio nikome... :(
Osjećanja su grozna. Ne bih ih nikom poželjela. Najgore od svega je što ode samopouzdanje (nakon prvobitnog bijesa). Ja ovdje govorim o višegodišnjim vezama, a ne "srela se dva tinejdžera".

Kod mene je to varanje imalo za posljedicu i neke druge stvari u životu, tako da je koncentracija emocija bila na zavidnom nivou - još malo pa psihoza. Ko je pametan povući će se taktički, ko nije - kao ja, troši energiju na "zapamtiće on mene". Nikad nisam bila osvetoljubiva, ali u tom trenutku nema razumnog razmišljanja, emocije vode. Zbog toga bih savjetovala ovima koji varaju u braku da dobro pripaze i ne potcjenjuju partnera koji ih čeka kod kuće. Neće svi otići mami i plakati, neko će vam i dobru šamarčinu opalit.

A oprostila nisam, samo sam se pritajila do povoljnog trenutka. Ja te stvari oprostiti ne mogu. Ko može, svaka vam čast - kako sebe u ogledalu možete pogledati?
Ray

#305 Re: Varate li?

Post by Ray »

amphora wrote:
duplanula wrote:
Volio bih da se neko javi ko je bio prevaren i oprostio. Kakva su osjecanja u vama nakon sto se desilo, kako ste smogli snage da oprostite, da li je to bio istinski oprost ili dok se ne "osvetite". Zaista bih volio da se javi neko sa ovim iskustvom.

Prijatelj moj je prevaren od djevojke prije skoro pa godinu dana, i ne zelim se ni vracati na te scene i emotivne padove. Grozno i ne bih pozelio nikome... :(
Osjećanja su grozna. Ne bih ih nikom poželjela. Najgore od svega je što ode samopouzdanje (nakon prvobitnog bijesa). Ja ovdje govorim o višegodišnjim vezama, a ne "srela se dva tinejdžera".

Kod mene je to varanje imalo za posljedicu i neke druge stvari u životu, tako da je koncentracija emocija bila na zavidnom nivou - još malo pa psihoza. Ko je pametan povući će se taktički, ko nije - kao ja, troši energiju na "zapamtiće on mene". Nikad nisam bila osvetoljubiva, ali u tom trenutku nema razumnog razmišljanja, emocije vode. Zbog toga bih savjetovala ovima koji varaju u braku da dobro pripaze i ne potcjenjuju partnera koji ih čeka kod kuće. Neće svi otići mami i plakati, neko će vam i dobru šamarčinu opalit.

A oprostila nisam, samo sam se pritajila do povoljnog trenutka. Ja te stvari oprostiti ne mogu. Ko može, svaka vam čast - kako sebe u ogledalu možete pogledati?
:thumbup:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#306 Re: Varate li?

Post by plain vanilla »

sto se ne bih mogla pogledati u ogledalo? :?
Ray

#307 Re: Varate li?

Post by Ray »

plain vanilla wrote:sto se ne bih mogla pogledati u ogledalo? :?
Mislim da je mislila na one koji varaju,a ne koji oproste :D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#308 Re: Varate li?

Post by plain vanilla »

Ray wrote:
sta je mislila ne znam, ali bgm je napisala za one koji oproste
anoush
Location: A Eruchîn, ú-dano i faelas a hyn, an uben tanatha le faelas.

#309 Re: Varate li?

Post by anoush »

plain vanilla wrote:
Ray wrote:
sta je mislila ne znam, ali bgm je napisala za one koji oproste

vanila u pravu si :thumbup:
i također ne kontam kako neko ko oprosti može sebi ne što prigovarati, ALI oprostiti ne znači nužno i ostati sa partnerom koji vara....
Ray

#310 Re: Varate li?

Post by Ray »

anoush wrote:i također ne kontam kako neko ko oprosti može sebi ne što prigovarati, ALI oprostiti ne znači nužno i ostati sa partnerom koji vara....
Jedino sto mi pada na pamet,jeste to da se osjeca krivom sto je suprotni spol otisao nekome drugome...Neuspjeh zadrzavanja svojim kvalitetima partnera...mada tu ima bezbroj kombinacija,i da jeste tako,bolje prekid nego da neko ostane prevaren.
anoush
Location: A Eruchîn, ú-dano i faelas a hyn, an uben tanatha le faelas.

#311 Re: Varate li?

Post by anoush »

Ray wrote:
anoush wrote:i također ne kontam kako neko ko oprosti može sebi ne što prigovarati, ALI oprostiti ne znači nužno i ostati sa partnerom koji vara....
Jedino sto mi pada na pamet,jeste to da se osjeca krivom sto je suprotni spol otisao nekome drugome...Neuspjeh zadrzavanja svojim kvalitetima partnera...mada tu ima bezbroj kombinacija,i da jeste tako,bolje prekid nego da neko ostane prevaren.
:thumbup:
Yokyouare

#312 Re: Varate li?

Post by Yokyouare »

Miro1986 wrote:
A kako ste uopće nadošli na ideju da ja imam kategoriju? :shock:
I nemanje kategorije je kategorija.
Miro1986

#313 Re: Varate li?

Post by Miro1986 »

Yokyouare wrote:
Miro1986 wrote:
A kako ste uopće nadošli na ideju da ja imam kategoriju? :shock:
I nemanje kategorije je kategorija.
Čuj? A vidite nisam to znao... Čovjek svaki dan nauči nešto novo... :o
amphora

#314 Re: Varate li?

Post by amphora »

Mislila sam na one koji oproste i ostanu sa partnerom. Pa ne znam za ostale, mene ko prevari, a početni deal je bio da toga nema, očigledno nema respekta za mene. Ja drugog objašnjenja nemam. Živjeti s nekim ko nema poštovanja prema meni mi je neprihvatljivo.

I mislim da je u ovom kontekstu "oprostiti" značilo ostati s pratnerom.

Ne osjećam se ja krivom gdje je suprotni pol otišao, osjećala bih se krivom prema samoj sebi i svojim principima da tu osobu i dalje moram gledati pored sebe i čekati kad će iza krivine novo s*anje.
In love with Bosnia

#315 Re: Varate li?

Post by In love with Bosnia »

jbt, vala ste zakomplikovali najjednostavniju stvar :)

čuj, ako vara ne poštuje! to ko biva onaj koji ne vara po defaultu poštuje partnera? ma važi! :D
amphora

#316 Re: Varate li?

Post by amphora »

In love with Bosnia wrote:jbt, vala ste zakomplikovali najjednostavniju stvar :)

čuj, ako vara ne poštuje! to ko biva onaj koji ne vara po defaultu poštuje partnera? ma važi! :D
Gdje sam ja to rekla?
In love with Bosnia

#317 Re: Varate li?

amphora wrote:Gdje sam ja to rekla?
nisam ni napisala da si ti rekla, odgovor je bio uopšten. prosto, ljudi i sebi i drugima postavljaju previsoke moralne norme koje veoma često padaju u vodu kad guzica omudra.

teorija je jedno, praksa nešto sasvim drugo.
Ray

#318 Re: Varate li?

Post by Ray »

In love with Bosnia wrote:jbt, vala ste zakomplikovali najjednostavniju stvar :)

Ne mora znaciti da onaj koji ne vara po defaultu postuje partnera,ali onaj koji vara definitivno ne postuje partnera...kod ove prve grupe bar ima nade da postuju :D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#319 Re: Varate li?

Post by ladyblue18 »

alchak.ba wrote:lady jesi ikad prevarila?
Jok, ja sam ruzna.
Ljuska_u_BaklaFi

#320 Re: Varate li?

Post by Ljuska_u_BaklaFi »

:lol: :lol: :lol:
Aqua_S

#321 Re: Varate li?

Post by Aqua_S »

hmm zanimljivo da se još nijedna žena nije izjasnila sa " jesam" ne znam samo sa kim onda ovoliki muškarci varaju svoje žene :mrgreen: :mrgreen:
In love with Bosnia

#322 Re: Varate li?

m@m@ wrote:varaju ih sa rospijama, ne sa zenama
jes vala, sve si u pravu. :lol:
Aqua_S

#323 Re: Varate li?

Post by Aqua_S »

m@m@ wrote:
Aqua_S wrote:hmm zanimljivo da se još nijedna žena nije izjasnila sa " jesam" ne znam samo sa kim onda ovoliki muškarci varaju svoje žene :mrgreen: :mrgreen:
varaju ih sa rospijama, ne sa zenama
aha...sad mi je jasnije, rospija nema na forumu pa se zato nije nijedna ni izjasnila sa " jesam" :mrgreen:
hvala ti puno, mnogo mi je sad sve jasnije :mrgreen:
Aqua_S

#324 Re: Varate li?

Post by Aqua_S »

eh ne znaju one/oni da bi im lahnulo malo kad bi priznali, evo ko meni što je.. :mrgreen:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#325 Re: Varate li?

Post by Velkoski »

m@m@ wrote:zasto lagati kad pojma nemamo ko je ko???????
:lol:
Post Reply