Vjetar !!
- O'zone
- Globalni moderator
#302 Re: Vjetar !!
Odavno ovakav vjetar u trajanju nije bio u Sarajevu
-
bumerangss
#303 Re: Vjetar !!
Meni je kuca a i spavaca soba okrenuta prema jugu i zaspao sam u pola 3 a probudili su me udar vjetra u 6O'zone wrote:Odavno ovakav vjetar u trajanju nije bio u Sarajevu
Ne pamtim da je ikad u Sa ovako duvalo
-
gidra
#304 Re: Vjetar !!
Padala je jučer kiša i to smeđa u Novom Sarajevu, jedva auto prepoznao koliko je prljavo bilodječak sa šibicama wrote:Zapravo je rijec o africkom vjetru iz pustinje, da je vlazan dovukljao bi i smedju kisu.
Ovako je dovukao samo tropske vrucine. Srecom, nece dugo, po prognozama.
Velike su klimatske anomalije, zapadnu Europu vec danima kisa samara, u Francuskoj ko da je april, kod nas do neki dan takve temperature a sad je ta cudna ciklona iznad zapadne Europe povukla ovaj vruci zrak iz afrike nad nase krajeve. Bukvalno ga usisava, sreca je pa nema oblaka kao proslih dana, sudari vlaznog i vruceg zraka su idealni za olujna nevremena. Ja se samo pitam kad ce tornado u Doglodima.
Jutros mi termometar u autu prije 7h pokazuje 28 stepeni
-
upsy_daisy
#305 Re: Vjetar !!
ne mogu da vjerujem da postoji ova tema i da ima kolko? 13 stranica
mi smo fenomeni
mi smo fenomeni
-
Innovation
#306 Re: Vjetar !!
SARAJEVO Jak vjetar iščupao stablo na Vilsonovom šetalištu
- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/241891/saraje ... 7ML8m.dpuf
- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/241891/saraje ... 7ML8m.dpuf
- shalla
#307 Re: Vjetar !!
Noćas za vrijeme sehura, real feel 29 stepenigidra wrote:Jutros mi termometar u autu prije 7h pokazuje 28 stepenidječak sa šibicama wrote:Zapravo je rijec o africkom vjetru iz pustinje, da je vlazan dovukljao bi i smedju kisu.
Ovako je dovukao samo tropske vrucine. Srecom, nece dugo, po prognozama.
Velike su klimatske anomalije, zapadnu Europu vec danima kisa samara, u Francuskoj ko da je april, kod nas do neki dan takve temperature a sad je ta cudna ciklona iznad zapadne Europe povukla ovaj vruci zrak iz afrike nad nase krajeve. Bukvalno ga usisava, sreca je pa nema oblaka kao proslih dana, sudari vlaznog i vruceg zraka su idealni za olujna nevremena. Ja se samo pitam kad ce tornado u Doglodima.
- Dr Kova
#308 Re: Vjetar !!
Ludilo je vrijeme, i jutros dere vjetar, isto fen 
-
sabanss
#309 Re: Vjetar !!
Samo da spomenem da je na Bjelasnici normalno da vjetar fura do 180 km/hBlack swan wrote:pa i nijeSkyfox wrote:84? to je haman kao tajfunBlack swan wrote:otkako ja pratim brzine
najveća je bilo 84 u sarajevu
35 je ništa
međutim ima gora situacija
kad je recimo 35 km na sat a kada dotjera do 60 (gusting na engl) u trenutku
ee to je zajebano
to je neka granica dok ne počnu štete na objektima
od 100 pa naviše je problem veliki
- karanana
#310 Re: Vjetar !!
bas jucer popodne gledam nebo tamo zapadno prema elidzi i nekakvo sivkaste nedefinisane boje. kontam sta je ovo, nisu ni kisni oblaci. vjerovatno je mozda taj pijesak vidljiv.
- tututuuuu
#311 Re: Vjetar !!
Jebeni jugo. Vidim ja da sam sav nekakav blaaa
. Mene sinoc probudilo, kad vjetar udari zgrada se zaljulja. 
- Herr Flick
#312 Re: Vjetar !!
Ovo sinoć je buo jedan fenemen taki da jazem,dakle citavu noc temperatura nije pala ispod 28 sto je nevjerovatno kad se uzme u obzir da je dnevna temp bila oko 30
Znalo je bit 37,38 po dani pa sparina drzi do 11,12 navece pa oko 1,2 sata popusti a ovo sinoć uzas jedan,hajd da se to dešava u dalmaciji i Hercegovini pa razumljivo,jos da se ovaj zrak sudario sa nekim hladnijim ovde bi bili uragani
Definitivno klima otisla u k....
- insaneinthebrain
#313 Re: Vjetar !!
globalno zagrijavanje sto bi neki rekliHerr Flick wrote:Ovo sinoć je buo jedan fenemen taki da jazem,dakle citavu noc temperatura nije pala ispod 28 sto je nevjerovatno kad se uzme u obzir da je dnevna temp bila oko 30Znalo je bit 37,38 po dani pa sparina drzi do 11,12 navece pa oko 1,2 sata popusti a ovo sinoć uzas jedan,hajd da se to dešava u dalmaciji i Hercegovini pa razumljivo,jos da se ovaj zrak sudario sa nekim hladnijim ovde bi bili uragani
i onda pogledas vremensku prognozu za juli, svaki dan kisa. ko da zivimo africkoj dzungli a ne u evropi

- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#314 Re: Vjetar !!
kad nam tornado prozuji titovom... bitnuce veselo... oslo je vrijeme odavno u klinac samo nismo jos svjesni toga... kijametski dan se blizi, prcajte se sto vise i ne koristite durex kondome u onim sex sHopovima, pucaju 
-
Qoom
#315 Re: Vjetar !!
Jutros od 7 dvije klime rade, jedva spustio na 18
-
Forsaken
#316 Re: Vjetar !!
insaneinthebrain wrote:globalno zagrijavanje sto bi neki rekliHerr Flick wrote:Ovo sinoć je buo jedan fenemen taki da jazem,dakle citavu noc temperatura nije pala ispod 28 sto je nevjerovatno kad se uzme u obzir da je dnevna temp bila oko 30Znalo je bit 37,38 po dani pa sparina drzi do 11,12 navece pa oko 1,2 sata popusti a ovo sinoć uzas jedan,hajd da se to dešava u dalmaciji i Hercegovini pa razumljivo,jos da se ovaj zrak sudario sa nekim hladnijim ovde bi bili uragani
i onda pogledas vremensku prognozu za juli, svaki dan kisa. ko da zivimo africkoj dzungli a ne u evropi![]()
Pa posljedica globalnog zagrijavanja je veca kolicina padavina i nestabilnije vrijeme, jer zbog povecanih temperatura isparavanje vode iz biljaka/tla je vece, sto u sustini i povecava kolicinu padavina. Ova posljedica je medjutim kratkorocna.
- dobar osjecaj
#317 Re: Vjetar !!
Sinoc sam morala zatvoriti sva balkonska vrata i prozore zbog jacine vjetra. Spavala sam bez protoka zraka i probudila sam se kao nekad u sezoni centralnog grijanja kad se napusem i narastem za dva broja od manjka zraka. Ono sto me iznenadilo je vrelina vanjskog zraka koji me osamario jutros u pola osam kad sam otvorila balkonska vrata. Kao da je neko ukljucio fen i okrenuo ga prema meni.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#318 Re: Vjetar !!
Aj sad kad me auto ne zgazi.
Naime, prelazeci ulicu spontano se okrenuh za zenskicom u vrlo kratkom aljincetu koja je sjedala na ovaj iznajmnjeni bajk.
Kako joj je sic ocigledno bio previsok, napinjala se i propinjala, a vjetar je otkrivao obrise solidnog supchicha.
Duni vetre, duni sa Neretve, duni sa Neretve
Naime, prelazeci ulicu spontano se okrenuh za zenskicom u vrlo kratkom aljincetu koja je sjedala na ovaj iznajmnjeni bajk.
Kako joj je sic ocigledno bio previsok, napinjala se i propinjala, a vjetar je otkrivao obrise solidnog supchicha.
Duni vetre, duni sa Neretve, duni sa Neretve

- Vitezanin
#319 Re: Vjetar !!
Čudno vrijeme.
Ajde što vjetar dere, nego ne kontam ovu konstantnu temperaturu, odnosno minimalnu razliku između dana i noći, to uopće nije uobičajeno ovdje, čak i kad budu najveće vrućine opet se po noći spusti temperatura za 7-10 C.
Može li neko učen objasniti trenutne vremenske prilike?

Ajde što vjetar dere, nego ne kontam ovu konstantnu temperaturu, odnosno minimalnu razliku između dana i noći, to uopće nije uobičajeno ovdje, čak i kad budu najveće vrućine opet se po noći spusti temperatura za 7-10 C.
Može li neko učen objasniti trenutne vremenske prilike?
- Herr Flick
#320 Re: Vjetar !!
Ova vrućina,ovaj talas toplog zraka iz Afrike je samo još danas,nocas bi trebalo biti svjezije a sutra i narednih dana temperature do 29-30 uz mogucnost kise..KOod mene je trenutno 33 stepena,nema vjetra a prema FHMZ uz mogucnost jaceg grmljavinskog nevremena poslije podne 
- LaLuna
#321 Re: Vjetar !!
ista stvar ... mislila sam da ce mi izbiti sve prozore, uzasdobar osjecaj wrote:Sinoc sam morala zatvoriti sva balkonska vrata i prozore zbog jacine vjetra. Spavala sam bez protoka zraka i probudila sam se kao nekad u sezoni centralnog grijanja kad se napusem i narastem za dva broja od manjka zraka. Ono sto me iznenadilo je vrelina vanjskog zraka koji me osamario jutros u pola osam kad sam otvorila balkonska vrata. Kao da je neko ukljucio fen i okrenuo ga prema meni.
vani je trenutno 33 stepena
- pici
#322 Re: Vjetar !!
sad kad me nije spuco infrakt kod kosevo bolnice nece nikad, jebem ti dobru doktoricu... a ja sav oznojen i napuhan, jedva kuci dodjoh evo sok od zove litar popih... ma bjaz.BA i ja koda mi je dvajs godina idi pici u Qujac
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#323 Re: Vjetar !!
i onda kažu u africi sve ljenčine neće niko da radi
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#324 Re: Vjetar !!
a protestantska radna etika na ugodnih 19 celzijevaca 
- pici
#325 Re: Vjetar !!
nije samo u afriki neg i jug europe, grcka, italija, spanija, portugal pa onda tamo mehiko itd sve to dvokratno radi od dvanest do cetri il pet kapak zaluzine se spustaju i bjez u hlad... ja u kairu kod piramida kad sam bio umalo se ne ubandacih jos me kolege zvale da idemo u piramidu ma bjaz.BA ja u hlad kad trci arab i nosi hladnu kokakolu a ovaj sto me je vodo s kamilom se dogovaro sumnom da mu ovu svoju kolegicu zamjenim za tri kamileBlack swan wrote:i onda kažu u africi sve ljenčine neće niko da radi