[Djevojka] Plaćanje

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Saian

#301 Re: [Djevojka] Plaćanje

Post by Saian »

187 wrote:Hocel ko na kafu od zeMskinja

Sent from my GT-S5570 using Tapatalk 2

187 wrote:Ocam kako bih ti samar sad spuco al necu zensko si :)

:lol: :D :run:
f1deL

#302 Re: [Djevojka] Plaćanje

Post by f1deL »

Men`s cini da je samo aga ovdje normalan :lol:
Smail Aga wrote:
miki.ba wrote:
snaga_znanja wrote:Stari ljudi kazu da je romantiku izmislila fukara jer drugacije nikad ne bi do pi..e dosla... Ziva istina. :D
:thumbup:
:thumbup: :thumbup:
Musko koje nema para,to je ko zena bez sisa,ko Bosna bez mira,ko usran bez papira :D :D
Cuj nemam para :-) :-) :-)
Idi radi,kradi,nabavljaj,daj guzice,cini nesto,pokreni se :D :D
Cuj nemam para :shock: :-)
Ja bih musko koje kaze nemam para odmah poslao na prevaspitavanje na Goli otok ili na Golu Jahorinu :D
Koji su to luzeri,gubitnici. :-) :-)
matsuda

#303 Re: [Djevojka] Plaćanje

Post by matsuda »

Letam po temi k'o kiša oko Kragujevca i čekam da neko kaže đe ima tih djevojaka za plačanje, kad ono zajebancija na temi :sad:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#304 Re: [Djevojka] Plaćanje

Post by Truba »

zauzeti username wrote:
Za "bijeg vani" znam iz iskustva kako je. Nakon rata sam se izgurao za radnu vizu za Njemačku i onda sredio svoj status, živio sam tri pune godine u Njemačkoj, zatim još tri ipol na relaciji Švedska( i Norveška)-Njemačka po potrebi, gdje te već dalje spreme. Nije sjajno, i da sam tad bio oženjen ne bi pristao na takav posao da se okolo sa djecom selim, ali istina je da možeš živjeti od svog rada i zaraditi novac ako ga pažljivo čuvaš, a taj novac je mnogo veći ako odlučiš da se vratiš u BiH. Još sam službeno na relaciji Njemačka-BiH ali sam se vratio svojim izborom, i pokrenuo posao. Ne mogu protiv sistema koji mi je dao sve šta imam jer stan nikad ne bi kupio sa platom od 500-800 maraka koju većina ima u Mostaru. U Evropi imaju bolje uređeno društvo u ekološkom smislu, političkom, finansijskom, itd. Ono šta nemaju je DRUŠTVO kao društvo, duh, sve je u ispraznosti i materijalnom, putuju po svijetu, provode se i sve pet, ali to je sve. Vjeruj mi svačeg sam se nagledao i naslušao kod Njemaca i Njemica, a oni su bili božja milost u usporedbi sa Norvežanima i Šveđanima sa kojima sam radio i šta sam sve doživio da čujem, vidim, "sudjelujem". Ničim kompromitirajućem niti kriminalnom, da se razumijemo, ali vidio sam vrlo jadne stvari.
U Bosni je danas postalo uobičajeno da te žena i njena familija ne shvata ozbiljno ako ne misliš imat svoj stan za njih. Malo koja djevojka će doseliti kod tvojih, a da nađeš familiju koja će budućeg mladoženju primit u kuću, da takve nađeš trebaš stavit pušku na rame i tražit po kućama. Radije će njih velik broj ić u podstanare nego jedno od ovo dvoje. To pokazuje koliko su ljudi nerealni u očekivanju i koliko se žena i njena familija nerealno postavljaju, kad znaš da pristojan stančić košta cca 100,000 maraka, pa onda bacaš pare na podstanare, jer neki ljudi bi radije komfor da budu sami, ali dobro.
Imaš tu onda i ovako malo zastarjelih stvari što se tiče ovog ili onog. Jedna od njih su neka druga očekivanja u ponašanju. Ali vjeruj mi, žene i muškarci su mila majka za zapadnjake. Kad bi ti pričao iskustva ne bi vjerovao šta sam svašta vidio u tih nepunih 7 godina, od ljudi s kojima sam radio, a koji nisu bili niti šljam niti zaostali, nego obrazovani, imućni, i oboje rade u vezi, situirani, žive ljudi život barem prosječnim standardom ako ne i iznad, itd. Koliko god sam mislio da su u Njemačkoj nevjerovatni, Švedska je bila dno dna, a to saznaš vremenom kad postaneš dovoljno prihvatljiv da te ljudi sa kojima radiš pođu uključivat u razgovore oko životnih problema koje imaju. Ovo sad već ide debelo sa teme.
ja sam čuo od jedne žene da šveđanke kad uđu u brak žele nastaviti isto kao prije
znači s prijateljicama subotom do ujutro u diskač :D
ko to može podnijeti ženi se ko ne može... nikom ništa... onda idu razvodi i tako to

zato kažu da naši ljudi u švedskoj traže cure ovdje... i cure momke nebitno... jednostavno osnovna ćelija društva je uništena u tom postmodernističkom društvu ... mi se ko još i držimo... ali i to sve skupa ide k vragu

pretjerana očekivanja... jednostavno mnogi ljudi misle kako svojim rođenjem zaslužuju svašta nešto... :roll:
plaćanje je samo mali dio...
i smatram da treba muško plaćati u omjeru recimo 4 puta muško 1ednom žensko :skoljka:
NigdjeVeze

#305 Re: [Djevojka] Plaćanje

Post by NigdjeVeze »

Black swan wrote:
zauzeti username wrote:
Za "bijeg vani" znam iz iskustva kako je. Nakon rata sam se izgurao za radnu vizu za Njemačku i onda sredio svoj status, živio sam tri pune godine u Njemačkoj, zatim još tri ipol na relaciji Švedska( i Norveška)-Njemačka po potrebi, gdje te već dalje spreme. Nije sjajno, i da sam tad bio oženjen ne bi pristao na takav posao da se okolo sa djecom selim, ali istina je da možeš živjeti od svog rada i zaraditi novac ako ga pažljivo čuvaš, a taj novac je mnogo veći ako odlučiš da se vratiš u BiH. Još sam službeno na relaciji Njemačka-BiH ali sam se vratio svojim izborom, i pokrenuo posao. Ne mogu protiv sistema koji mi je dao sve šta imam jer stan nikad ne bi kupio sa platom od 500-800 maraka koju većina ima u Mostaru. U Evropi imaju bolje uređeno društvo u ekološkom smislu, političkom, finansijskom, itd. Ono šta nemaju je DRUŠTVO kao društvo, duh, sve je u ispraznosti i materijalnom, putuju po svijetu, provode se i sve pet, ali to je sve. Vjeruj mi svačeg sam se nagledao i naslušao kod Njemaca i Njemica, a oni su bili božja milost u usporedbi sa Norvežanima i Šveđanima sa kojima sam radio i šta sam sve doživio da čujem, vidim, "sudjelujem". Ničim kompromitirajućem niti kriminalnom, da se razumijemo, ali vidio sam vrlo jadne stvari.
U Bosni je danas postalo uobičajeno da te žena i njena familija ne shvata ozbiljno ako ne misliš imat svoj stan za njih. Malo koja djevojka će doseliti kod tvojih, a da nađeš familiju koja će budućeg mladoženju primit u kuću, da takve nađeš trebaš stavit pušku na rame i tražit po kućama. Radije će njih velik broj ić u podstanare nego jedno od ovo dvoje. To pokazuje koliko su ljudi nerealni u očekivanju i koliko se žena i njena familija nerealno postavljaju, kad znaš da pristojan stančić košta cca 100,000 maraka, pa onda bacaš pare na podstanare, jer neki ljudi bi radije komfor da budu sami, ali dobro.
Imaš tu onda i ovako malo zastarjelih stvari što se tiče ovog ili onog. Jedna od njih su neka druga očekivanja u ponašanju. Ali vjeruj mi, žene i muškarci su mila majka za zapadnjake. Kad bi ti pričao iskustva ne bi vjerovao šta sam svašta vidio u tih nepunih 7 godina, od ljudi s kojima sam radio, a koji nisu bili niti šljam niti zaostali, nego obrazovani, imućni, i oboje rade u vezi, situirani, žive ljudi život barem prosječnim standardom ako ne i iznad, itd. Koliko god sam mislio da su u Njemačkoj nevjerovatni, Švedska je bila dno dna, a to saznaš vremenom kad postaneš dovoljno prihvatljiv da te ljudi sa kojima radiš pođu uključivat u razgovore oko životnih problema koje imaju. Ovo sad već ide debelo sa teme.
ja sam čuo od jedne žene da šveđanke kad uđu u brak žele nastaviti isto kao prije
ko to može podnijeti ženi se ko ne može... nikom ništa... onda idu razvodi i tako to

zato kažu da naši ljudi u švedskoj traže cure ovdje... i cure momke nebitno... jednostavno osnovna ćelija društva je uništena u tom postmodernističkom društvu ... mi se ko još i držimo... ali i to sve skupa ide k vragu

pretjerana očekivanja... jednostavno mnogi ljudi misle kako svojim rođenjem zaslužuju svašta nešto... :roll:
i smatram da treba muško plaćati u omjeru recimo 4 puta muško 1ednom žensko :skoljka:
.
Last edited by NigdjeVeze on 31/08/2012 23:50, edited 1 time in total.
alchak.ba

#306 Re: [Djevojka] Plaćanje

Post by alchak.ba »

ako ti je djevojka, prije nego sto odete bilogdje fino joj objasnis da si kokuz.
duplanula

#307 Re: [Djevojka] Plaćanje

Post by duplanula »

NigdjeVeze wrote:
Black swan wrote:
zauzeti username wrote:

pa kome je do partijanja do ujutro, onda taj i nije za braka :-D valjda te neke stvari prodju s vremenom, pa onda udaja i to :-D
Ovo me podsjeti na jednog starijeg covjeka koji rece, nikome se nista lijepo nije desilo poslije 2 uvecer :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#308 Re: [Djevojka] Plaćanje

Post by Truba »

slušam jučer u tomu dva lika... 40-45 godina
kaže jedan moja generacija svi razvedeni
ne možeš biti s njom 24 sata to nije dobro

ovako fino ja sa svojim društvom ona sa svojim navečer
:?

jel to drugi pubertet?
jesu li četrdesete nove dvadesete

je li normalno sve što misliš da je normalno :? :? :? :?

treba naći neku mjeru u svemu pa i u tome...
izlasci su posebna priča...

ne moš ti nekom plaćati kafe i izlaske taksije...mjesecima imaš krntiju od mobitela...ideš pjehe kući da bi to izdržao
a ona ima majpod lajtop i tako dalje :roll:
mislim ono... mora se naći neka sredina

a ovi iz doba juge bi trebali šutjeti :D sad su nova vremena
NigdjeVeze

#309 Re: [Djevojka] Plaćanje

Post by NigdjeVeze »

pa kome je do partijanja do ujutro, onda taj i nije za braka :-D valjda te neke stvari prodju s vremenom, pa onda udaja i to :-D[/quote]

Ovo me podsjeti na jednog starijeg covjeka koji rece, nikome se nista lijepo nije desilo poslije 2 uvecer :D[/quote]

pa i u pravu je taj covjek :D

ne znam citirat da jebe rak raka :x
miki.ba

#310 Re: [Djevojka] Plaćanje

Post by miki.ba »

NigdjeVeze wrote:pa kome je do partijanja do ujutro, onda taj i nije za braka :-D valjda te neke stvari prodju s vremenom, pa onda udaja i to :-D
Ovo me podsjeti na jednog starijeg covjeka koji rece, nikome se nista lijepo nije desilo poslije 2 uvecer :D[/quote]

ne znam citirat da jebe rak raka :x[/quote]

Ja sam oženjen vec duže vrijem al opet znam partijati do sabaha, a najljepse mi je nakon 2h.
Ponekad sa ženom po nekad sa rajom, ako sam oženjen nisam mrtav.
NigdjeVeze

#311 Re: [Djevojka] Plaćanje

Post by NigdjeVeze »

miki.ba wrote:
NigdjeVeze wrote:pa kome je do partijanja do ujutro, onda taj i nije za braka :-D valjda te neke stvari prodju s vremenom, pa onda udaja i to :-D
Ovo me podsjeti na jednog starijeg covjeka koji rece, nikome se nista lijepo nije desilo poslije 2 uvecer :D
.
Last edited by NigdjeVeze on 31/08/2012 23:50, edited 2 times in total.
duplanula

#312 Re: [Djevojka] Plaćanje

Post by duplanula »

miki.ba wrote:

ne znam citirat da jebe rak raka :x[/quote]

Ja sam oženjen vec duže vrijem al opet znam partijati do sabaha, a najljepse mi je nakon 2h.
Ponekad sa ženom po nekad sa rajom, ako sam oženjen nisam mrtav.[/quote]

sto znaci da nemas dijete?
miki.ba

#313 Re: [Djevojka] Plaćanje

Post by miki.ba »

duplanula wrote:
Imam dvoje, nekad punana pripazi nekad moja stara.
Nalocemo se i skacemo do zore, a onda na dorucak. :D
duplanula

#314 Re: [Djevojka] Plaćanje

Post by duplanula »

miki.ba wrote:
duplanula wrote:
Imam dvoje, nekad punana pripazi nekad moja stara.
Nalocemo se i skacemo do zore, a onda na dorucak. :D

Punana :) hahaha! :thumbup:
ivan-tz

#315 Re: [Djevojka] Plaćanje

Post by ivan-tz »

Nisam procito bas sve komentare jer ima stvarno 14 strana al ne vjerujem da je ovo pitanje bilo. Evo ja vam dadnem situaciju koja je vrlo moguca i najcesca pa mi recite sta mislite. Recimo ne radis, zavisis od roditelja, ili si jos maloljetan ili ima s 18-19 godina ili tako nesto pa nemas svoje prihode nebitno. Dakle izvedes curu po prvi put i posto vam je prvi put ona iz kulture kaze po pola da platimo a ti dodjes i posto je prvi put iz kulture kazes neka ja cu platit. Eh sad, ona to vrlo lahko i vjerovatno ce shvatit kao on ce onda placat. I naredni put se vise ne bi ni ponudila. Eto belaja. A nije isto kad imas curu i kad si sa njom u vezi mjesecima i kad pokusavas tek uci u vezu i zapocinjete.
NigdjeVeze

#316 Re: [Djevojka] Plaćanje

Post by NigdjeVeze »

ivan-tz wrote:Nisam procito bas sve komentare jer ima stvarno 14 strana al ne vjerujem da je ovo pitanje bilo. Evo ja vam dadnem situaciju koja je vrlo moguca i najcesca pa mi recite sta mislite. Recimo ne radis, zavisis od roditelja, ili si jos maloljetan ili ima s 18-19 godina ili tako nesto pa nemas svoje prihode nebitno. Dakle izvedes curu po prvi put i posto vam je prvi put ona iz kulture kaze po pola da platimo a ti dodjes i posto je prvi put iz kulture kazes neka ja cu platit. Eh sad, ona to vrlo lahko i vjerovatno ce shvatit kao on ce onda placat. I naredni put se vise ne bi ni ponudila. Eto belaja. A nije isto kad imas curu i kad si sa njom u vezi mjesecima i kad pokusavas tek uci u vezu i zapocinjete.
.
Last edited by NigdjeVeze on 31/08/2012 23:48, edited 1 time in total.
Sunrise00

#317 Re: [Djevojka] Plaćanje

Post by Sunrise00 »

ivan-tz wrote:Nisam procito bas sve komentare jer ima stvarno 14 strana al ne vjerujem da je ovo pitanje bilo. Evo ja vam dadnem situaciju koja je vrlo moguca i najcesca pa mi recite sta mislite. Recimo ne radis, zavisis od roditelja, ili si jos maloljetan ili ima s 18-19 godina ili tako nesto pa nemas svoje prihode nebitno. Dakle izvedes curu po prvi put i posto vam je prvi put ona iz kulture kaze po pola da platimo a ti dodjes i posto je prvi put iz kulture kazes neka ja cu platit. Eh sad, ona to vrlo lahko i vjerovatno ce shvatit kao on ce onda placat. I naredni put se vise ne bi ni ponudila. Eto belaja. A nije isto kad imas curu i kad si sa njom u vezi mjesecima i kad pokusavas tek uci u vezu i zapocinjete.
joj ivane, ti i tvoje zakljucivanje :roll: :D
legenda reala

#318 Re: [Djevojka] Plaćanje

Post by legenda reala »

Sunrise00 wrote:
joj ivane, ti i tvoje zakljucivanje :roll: :D
Jadnikovac, slomiše ga ove cure :lol: :lol: jesu nekakve :mrgreen:
burek_in_space

#319 Re: [Djevojka] Plaćanje

Post by burek_in_space »

On je Ivan, koliko sam ja Mobutu Seseseko. :D
Kemal Malovčić

#320 Re: [Djevojka] Plaćanje

Post by Kemal Malovčić »

sjo ivane a neki dan nisi znao šta ćeš s para ovdje nas pito koja skupa pića da piješ :mrgreen:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#321 Re: [Djevojka] Plaćanje

Post by plain vanilla »

NigdjeVeze wrote:
ne znam citirat da jebe rak raka :x
:lol: :lol: :lol:
Kinaski

#322 Re: [Djevojka] Plaćanje

Post by Kinaski »

Moke druze kako ide sa terapijom dokle si :D

Smail Aga

#323 Re: [Djevojka] Plaćanje

Post by Smail Aga »

Black swan wrote:slušam jučer u tomu dva lika... 40-45 godina
kaže jedan moja generacija svi razvedeni
ne možeš biti s njom 24 sata to nije dobro

ovako fino ja sa svojim društvom ona sa svojim navečer
:?

jel to drugi pubertet?
jesu li četrdesete nove dvadesete

je li normalno sve što misliš da je normalno :? :? :? :?

treba naći neku mjeru u svemu pa i u tome...
izlasci su posebna priča...

ne moš ti nekom plaćati kafe i izlaske taksije...mjesecima imaš krntiju od mobitela...ideš pjehe kući da bi to izdržao
a ona ima majpod lajtop i tako dalje :roll:
mislim ono... mora se naći neka sredina

a ovi iz doba juge bi trebali šutjeti :D sad su nova vremena
:D :D Sto ti je generacija. Mi sto smo zivjeli u Jugi 80-ih mi znamo sta je zensko,sta je provod,zivot,itd. Ove generacije 90-ih a posebno 00-ih su sexualni bogalji. Nemaju oni pojma o sexu i zivotu :D :D :D :D
ivan-tz

#324 Re: [Djevojka] Plaćanje

Post by ivan-tz »

Kemal Malovčić wrote:sjo ivane a neki dan nisi znao šta ćeš s para ovdje nas pito koja skupa pića da piješ :mrgreen:

to je bilo besplatno na party-ju bolan nisam ja nista placo zato je to tako. A ovo je druga tema i drugi podforum nemoj spamat bezveze.

Jest, da znate kakav mi je zivot komplikovan ne bi mi vjerovali, trebala bi mi jedna tema Ivanovi dozivljaju ako mi vjerujete.

Ali ozbiljno, nije to sad striktno vezano za mene, ona moja konstatacija je realna, na provm izlasku moras dzentlmenski postupit a onda to moze kasnije biti problem....
Heller

#325 Re: [Djevojka] Plaćanje

Post by Heller »

ako cura ima tri grama mozga u glavi nece bit problem
Post Reply