Punice i Svekrve

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
radenska

#301 Re: Punice i Svekrve

Post by radenska »

Ja svog muza natjeram da ode jednom u 15 dana (inace ima rat u kuci pa mu je bolje da se ne svadja) , a njegovi se pozovu sami i hladno ostanu mjesec dana :x
miki.ba

#302 Re: Punice i Svekrve

Post by miki.ba »

kakavdanakneiskustvu wrote:
miki.ba wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:koliko često idete kod punica/svekrvi?
Da budem iskren skoro pa nikako, nekad zna biti jednom il dva puta godišnje.

daleko ti ići?
Zracne linije jedno 300 m, što cu ja dolaziti kad ona navraca stalno, još bi i ja trebao kod nje.
miki.ba

#303 Re: Punice i Svekrve

Post by miki.ba »

:lol: :lol: :lol: koliko često navraća?
Ma navrati svako 2-3 dan.
Ev jedan savjet, dok god persirate punicu, punca, svekrvu i svekra tu postoji i distanca, cim prestanete granice se urusavaju. Kad se samo sjetim kako mi je bilo dobro prije 3-4 god., da je bogdo meni neko dao ovakav savjet. :D
Ductus Holedocus

#304 Re: Punice i Svekrve

Post by Ductus Holedocus »

miki.ba wrote:
:lol: :lol: :lol: koliko često navraća?
Ma navrati svako 2-3 dan.
Ev jedan savjet, dok god persirate punicu, punca, svekrvu i svekra tu postoji i distanca, cim prestanete granice se urusavaju. Kad se samo sjetim kako mi je bilo dobro prije 3-4 god., da je bogdo meni neko dao ovakav savjet. :D
"Ti govorim onima koje volim.." :D
Bosanac sa dna kace

#305 Re: Punice i Svekrve

Post by Bosanac sa dna kace »

jaooo na svim temmama Rokoko i KaZanova hebaci, ne znam ti ja zguzili po dunjaluka a na ovoj temi ispade citav forum ozenjen i udat :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
nejlic_

#306 Re: Punice i Svekrve

Post by nejlic_ »

kakavdanakneiskustvu wrote:koliko često idete kod punica/svekrvi?

Ja licno da ne moram ici kod svekra i svekrve ne bih nikad otisla, ali eto zbog muza, red je :D
Sta cu kad odem, samo slusam price, ovaj ovakav, onaj onakav, niko im ziv ne valja. Tako da kad odem totalno se iskljucim, gledam TV, ne mogu te glupe price :zzzz:
sha_ba

#307 Re: Punice i Svekrve

Post by sha_ba »

plain vanilla wrote:punice i svekrve ne valjaju, ali vidim da su djeca zlOtna :D
:thumbup: potpuno se slazem... i najpOmetnija :mrgreen: :mrgreen:
mO k3

#308 Re: Punice i Svekrve

Post by mO k3 »

plain vanilla wrote:punice i svekrve ne valjaju, ali vidim da su djeca zlOtna :D
Kakva su tvoja iskustva za punicom ili rec'mo svekrvom :D
Ductus Holedocus

#309 Re: Punice i Svekrve

evo svjeze..
Imam momka dugo..6godina..
elem,posli danas na vikendicu s njegovim ocem..
Ja ono ko da budem fina,za skoro pa prvi dojama,obrazli kupim keks i to..I obracam mu se sa "cika...",kad se on upali..Zaboga,sta sam to ja rekla.."vec sam te jednom opomenuo da me ne zoves cika..."Ja :?
(nije me nikad opomenuo)
Ja onako,mrtvim znojem orosena,pitam kako da vas zovem ,kaze on "hadzija"
e reko dobro hadzija
mO k3

#310 Re: Punice i Svekrve

Post by mO k3 »

Ductus Holedocus wrote:evo svjeze..
Imam momka dugo..6godina..
elem,posli danas na vikendicu s njegovim ocem..
Ja ono ko da budem fina,za skoro pa prvi dojama,obrazli kupim keks i to..I obracam mu se sa "cika...",kad se on upali..Zaboga,sta sam to ja rekla.."vec sam te jednom opomenuo da me ne zoves cika..."Ja :?
(nije me nikad opomenuo)
Ja onako,mrtvim znojem orosena,pitam kako da vas zovem ,kaze on "hadzija"
e reko dobro hadzija
ja mislim da ti nas ono pravo zahebajes... cuj 6 godina sa momkom kao nisi ih do sada poznavala :shock:
Ductus Holedocus

#311 Re: Punice i Svekrve

jesam ga poznavala,tek toliko da se upitam s njim..
par puta smo sjedili zajedno,sigurno ne vise od 3puta...
covjek nije za price,tihać..
ali je HADZIJA :evil: :x
frameni

#312 Re: Punice i Svekrve

Post by frameni »

Moji najveci i skoro pa jedini nesporazumi su bili "kako oslovljavat svekrvu-svekra".Uz duzno postovanje ja nisam mogla da im se obracam sa mama,tata/babo,to je bilo jace od mene.Bilo je tu dosta ljutnje i neugodne atmosfere,potom su dosla djeca i ja tako prihvatila nana-dedo.Mozda nije najbolji izbor ali meni opet prihvatljiviji od trazenog.
Melami

#313 Re: Punice i Svekrve

Post by Melami »

frameni wrote:Moji najveci i skoro pa jedini nesporazumi su bili "kako oslovljavat svekrvu-svekra".Uz duzno postovanje ja nisam mogla da im se obracam sa mama,tata/babo,to je bilo jace od mene.Bilo je tu dosta ljutnje i neugodne atmosfere,potom su dosla djeca i ja tako prihvatila nana-dedo.Mozda nije najbolji izbor ali meni opet prihvatljiviji od trazenog.

smiješno je i obraćati im se sa mama,tata,nisu ti roditelji
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Ja je oslovljavam sa ''punice''
Nur_

#314 Re: Punice i Svekrve

Post by Nur_ »

frameni wrote:Moji najveci i skoro pa jedini nesporazumi su bili "kako oslovljavat svekrvu-svekra".Uz duzno postovanje ja nisam mogla da im se obracam sa mama,tata/babo,to je bilo jace od mene.Bilo je tu dosta ljutnje i neugodne atmosfere,potom su dosla djeca i ja tako prihvatila nana-dedo.Mozda nije najbolji izbor ali meni opet prihvatljiviji od trazenog.
Kad se brat oženio i došli oni jednom kod nas, kad čuh ja snaha govori - babo i mama, ja kontam priča o svjima ili ono nisam dobro čula :-) . Kad ona moje roditelje tako zove :-? . Hajd' i mojima čudno, ali niko ništa ne govori. Otišli oni i ja mami govorim jesi čula ono - ona se zavalila smijati. Zvučat će čudno, ali meni nešto baš paralo uši kad to čujem iz njenih usta (nemam ništa protiv nje, nego ne mogu baš takvog licemjerja). Čak ja i brat nekad roditelje znamo zvati njihovim imenima (kao kad im nešto "naglašavamo ili se zezamo s njima"). Kaže mama meni kao reci joj ti da nas ne mora zvati tako - slobodno imenima može, ne mora čak ni svekrva ili svekre, dovoljno ime (moji ne pate od toga, jer im je to bezveze totalno), kao da ne ispadne svekrva je napada. I uhvatim je nasamo prvom prilikom i tako joj fino kažem, ti imaš svoje roditelje - tako ih zoveš, moji ne traže to od tebe, čak nasuprot. Kaže ona, ma kakvi - ja ću tako da ih zovem, ja ostala :shock: . I dan danas ih tako zove i fakat mi ide na živce time :evil: , a roditelji mnogo puta i ne kontaju da se njima obraća :lol: .
radenska

#315 Re: Punice i Svekrve

Post by radenska »

Moja ne voli da je zovem po imenu a men bi se cini jezik otpao da ih zovem mama i babo. :D Jedva cekam da se porodim, uz dijete cu ih poceti zvati dedo i nana :D
otherside

#316 Re: Punice i Svekrve

Post by otherside »

ja sam u pocetku svekra i svekrvu zvala sa cika taj i teta ta :D
muz se svaki put smijao, oni nisu komentarisali pa sam cojeka molila da ih pita kako da ih oslovljavam (mama i tata nije bila opcija).
oni se nikad nisu htjeli izjasniti po tom pitanju, tj. tvrdili su da im je svejedno pa sam ih ja pocela zvati po imenu uz persiranje of skroz :D
Gladna

#317 Re: Punice i Svekrve

Post by Gladna »

Drage moje moze li savjet :-)

Porijeklo mog muza i njegovih je iz djela bosne gdje za nanu kazu majka.
Kod mene nije tako. Kod mene je nana/nena.
U mojim ocima i usima je "majka" mama znaci ja sam majka svog djeteta.

Ona zeli da je moje djete zove majkom. Ali ja nemogu sama sebi preko jezika da kazem svom
djetetu npr" majka te zove" ili "majka ti kupila bla bla " jer za mene sam ja majka mom djetetu.

Njoj ne odgovara da je moje djete zove nanom.... :skoljka:

sta raditi :roll:
Aleluja

#318 Re: Punice i Svekrve

Post by Aleluja »

...zovite je majka-nana! :D
NeyTheHa

#319 Re: Punice i Svekrve

Post by NeyTheHa »

O.o niDZe veze...

ako te tvoje dijete zove majka onda joj kazes nesto u stilu "zbunice se dijete sa dvije majke, pa ti budi nana", ako te ne zove tako, sta je onda big deal, nek zove maaajka, meni je cak sta vise majka vise vezano za nanu, nekako mi da dijete zove mamu majka kao da tatu/babu zove oče :D
Not My Idea

#320 Re: Punice i Svekrve

Post by Not My Idea »

Najbolje je da se razvedete.
Gladna

#321 Re: Punice i Svekrve

Post by Gladna »

Aleluja wrote:
...zovite je majka-nana! :D
i svi sretni :lol:
Gladna

#322 Re: Punice i Svekrve

Post by Gladna »

Ne kazem ja da mene moje djete zove majka.

Ali ono kad mu kazem majkino zlato, majkina dusa 8-)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#323 Re: Punice i Svekrve

Post by Truba »

joj jes to meni gadan izraz za baku
ili sestra za rođakinju
rookfash

#324 Re: Punice i Svekrve

Post by rookfash »

Gladna wrote:Drage moje moze li savjet :-)

Porijeklo mog muza i njegovih je iz djela bosne gdje za nanu kazu majka.
Kod mene nije tako. Kod mene je nana/nena.
U mojim ocima i usima je "majka" mama znaci ja sam majka svog djeteta.

Ona zeli da je moje djete zove majkom. Ali ja nemogu sama sebi preko jezika da kazem svom
djetetu npr" majka te zove" ili "majka ti kupila bla bla " jer za mene sam ja majka mom djetetu.

Njoj ne odgovara da je moje djete zove nanom.... :skoljka:

pa to maaaajka je kraci oblik od "stara majka" posto tebe dijete svakako nikad nece zvati majka ili mlada majka, nego mama. tako da sigurno nece doci do zbunjoze :) eh, sad jebaji ga, al u braku mora bit kompromisa, zaletis se, zaljubis se, kasno skontas da se i zajebes :D al hajd, tjeraj dalje (ne mislim u konkretnom slucaju da se zajebes, svak se u svakom slucaju zajebe, tj i da si nekog drugog nasla isto bi se zajebala, mozda bi ti smetalo nesto drugo). uglavnom, poenta, nekad moras nesto i istrpit, pa jebaji ga, ako hoce da je dijete zove maaajka, nek je zove, tvoju ce zvat nana. tako moze i bit lakse u komunikaciji, nema zabune koja je nana u pitanju :)
i na kraju, kako sam poceo, "maaajka" je krace od "stara majka", a ti definitivno nisi stara :D pa smo i taj aspekt rijesili ;)
Cholina_Lokica

#325 Re: Punice i Svekrve

Post by Cholina_Lokica »

Sto je onda ne zovu stara :mrgreen:
Post Reply