Sve je pocelo ovako...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
rise against

#301 Re: Sve je pocelo ovako...

Post by rise against »

arogantan itd (zaboravio si ovu osobinu)
Great Cornholio

#302 Re: Sve je pocelo ovako...

Post by Great Cornholio »

Kumberlator wrote:Pravi gresku. Pravi gresku svog zivota. Ja cu zalit jos 3, 5, 10 dana i vratit se bit puno jaci od nje. Ona je obiljezena, vjerena, tesko ce joj bit nastavit. Ja to znam, jer ja nju znam. Neznam kako da joj pridjem i to kazem.
Nemoj joj to govoriti, jer će pomisliti da se ti smatraš boljim od nje, a meni se čini i da se smatraš.
čuj, bila vjerena pa je zato niko drugi neće htjeti, niko je drugi neće moći zavoljeti "iskreno" poput tebe :-)
Ljuska_u_BaklaFi

#303 Re: Sve je pocelo ovako...

Post by Ljuska_u_BaklaFi »

Ona k'o da nikad kraj turbeta nije prosla :roll:
MedenoSrce

#304 Re: Sve je pocelo ovako...

Post by MedenoSrce »

Men se čini da tebi treba stručnija pomoć nego je ovdje možeš dobiti
mrgreen

#305 Re: Sve je pocelo ovako...

Post by mrgreen »

mlad, zgodan, lijep, iskren ... i plitak. posto hoces savjet evo ti: preispitaj se malo :-)
Kumberlator

#306 Re: Sve je pocelo ovako...

Post by Kumberlator »

Necu bit slabi i ocajan, oticu cu razgovarat, pa sta bude, necu govorit njoj ni da ce joj bit teze i tako to. Necu napravit budalu od sebe. Govorit cu cvrsto iskreno i jako. Govorit cu tako glasno i jasno kao da je to moj posljednji govor. Dat cu sve od sebe. Pa nek bude sta bude. Prihvatio sam to da je gotovo, ali dat cu sebi jos jednu sansu, necu da se kajem poslije. Nek bude sta bude, poraz nije prihvatljiv ali nekad jednostavno se moras pomirit. Javim sutra sta se desilo, kako je proslo, kafa je poslije iftara. Poz raja
Kumberlator

#307 Re: Sve je pocelo ovako...

Post by Kumberlator »

moda56 wrote:evo prosetala malo oko turbeta ,i mogu ti reci nista ti se dobro ne pise ,ne znam sto al mi nesto pravo godra :lol:
haha, nek ti je drago, dunjaluk pun dusmana.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#308 Re: Sve je pocelo ovako...

Post by ladyblue18 »

Kumberlator wrote:Ona je obiljezena, vjerena, tesko ce joj bit nastavit.
Hajd reci da nas zezas :lol:
Smail Aga

#309 Re: Sve je pocelo ovako...

Post by Smail Aga »

Kumberlator wrote:Necu bit slabi i ocajan, oticu cu razgovarat, pa sta bude, necu govorit njoj ni da ce joj bit teze i tako to. Necu napravit budalu od sebe. Govorit cu cvrsto iskreno i jako. Govorit cu tako glasno i jasno kao da je to moj posljednji govor. Dat cu sve od sebe. Pa nek bude sta bude. Prihvatio sam to da je gotovo, ali dat cu sebi jos jednu sansu, necu da se kajem poslije. Nek bude sta bude, poraz nije prihvatljiv ali nekad jednostavno se moras pomirit. Javim sutra sta se desilo, kako je proslo, kafa je poslije iftara. Poz raja
Preporucujem da govor pocnes sa : I have a dream :D :D
Takvi govori obicno pale,ne znam zasto :D :D
Not My Idea

#310 Re: Sve je pocelo ovako...

Post by Not My Idea »

Kumberlator wrote:Necu bit slabi i ocajan, oticu cu razgovarat, pa sta bude, necu govorit njoj ni da ce joj bit teze i tako to. Necu napravit budalu od sebe. Govorit cu cvrsto iskreno i jako. Govorit cu tako glasno i jasno kao da je to moj posljednji govor. Dat cu sve od sebe. Pa nek bude sta bude. Prihvatio sam to da je gotovo, ali dat cu sebi jos jednu sansu, necu da se kajem poslije. Nek bude sta bude, poraz nije prihvatljiv ali nekad jednostavno se moras pomirit. Javim sutra sta se desilo, kako je proslo, kafa je poslije iftara. Poz raja

aj ne seri da ne furas :lol: :-)

sretno ti bilo i slobodno se opusti, ne ides pred sud, ides pred haman buducu suprugu
Not My Idea

#311 Re: Sve je pocelo ovako...

Post by Not My Idea »

Smail Aga wrote:
:lol: :lol:
ladyblue18

#312 Re: Sve je pocelo ovako...

Post by ladyblue18 »

Ili "Yes we can" "Our moment is now"... :D
rise against

#313 Re: Sve je pocelo ovako...

Post by rise against »

Smail Aga wrote:
i have a dream and i don't now which dream a was have,but when i meet you i feel something defereant and than i was,i was realisead that you where main dream all the time.I was stupid and bad couse don't see that befero,maybe it's now to late for us.In the and i just want to say that i love you yesterday,and i love you today,and i wil love you tommorow and forever

ovo joj reci mora proci
ladyblue18

#314 Re: Sve je pocelo ovako...

Post by ladyblue18 »

rise against wrote: i have a dream and i don't now which dream a was have,but when i meet you i feel something defereant and than i was,i was realisead that you where main dream all the time.I was stupid and bad couse don't see that befero,maybe it's now to late for us.In the and i just want to say that i love you yesterday,and i love you today,and i wil love you tommorow and forever

ovo joj reci mora proci
Hajd prevedi ovo na engleski ako ti nije problem. :D
pussysmoke

#315 Re: Sve je pocelo ovako...

Post by pussysmoke »

ladyblue18 wrote:
Ovaj izgleda hoće da kaže da je djevojka žigosana. Kao što rade sa stokom. Da se zna čija je krava. Da ne povjeruješ! :-?
Not My Idea

#316 Re: Sve je pocelo ovako...

Post by Not My Idea »

Ma najbolje je da joj kazes "Seri il' sidji sa šolje."

:D
zateznistub

#317 Re: Sve je pocelo ovako...

Post by zateznistub »

hafizallah,
ovdje se vise nista ne zna, ni ciji je u cijoj.
rise against

#318 Re: Sve je pocelo ovako...

Post by rise against »

ladyblue18 wrote:
rise against wrote: i have a dream and i don't now which dream a was have,but when i meet you i feel something defereant and than i was,i was realisead that you where main dream all the time.I was stupid and bad couse don't see that befero,maybe it's now to late for us.In the and i just want to say that i love you yesterday,and i love you today,and i wil love you tommorow and forever

ovo joj reci mora proci
Hajd prevedi ovo na engleski ako ti nije problem. :D
ma ovo ovako napamet na prvu,a radije ja svojoj na bosanskom po 1000 rijeci napisem a jadnica se najezi dok cita(a i pravopis mi nije nesto) al eto valjda ste skontali sta sam napiso
CaneBos

#319 Re: Sve je pocelo ovako...

Post by CaneBos »

ladyblue18 wrote:
je#o ti Demi Moore u Scarlet Letter sta je ona sad postala :D

Jarane, satrase se ljudi danima da te nasjetuju, a ti izgleda ovde pises samo kad imas te "prenose". Dedera, kad se skines sa prenosa, pa onda navrati da te nasjetujemo, ovako to ocito ne ide najbolje :)

Ispada da si ipak ti taj koji ne zna bil' pishkio il' kakio u toj vezi, a cura se uhvatila noge..ne znam, ali konfuzan si brate, razaberi se malo. :-D
amra67

#320 Re: Sve je pocelo ovako...

Post by amra67 »

Kumberlator wrote:Poz svima,

Petak vece, drug i ja kafu pijemo pusimo cigare, onako opusteno. Prolazi ona, poznanica njemu, meni onako iz vidjenja radi tu blizu gdje i ja, tako sam je znao. Prosjecna djevojka u svakom pogledu. Drug je pozove da sjede sa nama, na sto ona pristaje, popije kafu i ode. Tu noc dolazim kuci, upalim face kad ona se javlja. Prica neka kako se znamo iz vidjenja, razgovor krene duboko u noc. Dogovorimo kafu tek onako treba joj nesto iz moje oblasti ( stotinu i prva na taj fazon). Popijemo kafu i tu krene upoznavanje, druzenje, izlasci, vidanje sve cesce i cesce. Oko mjesec smo hodali onako, bez neke obaveze bez nekog cilja, dok jednu noc pred njenom kucom ona mi da ultimatum ili veza ili ovo je zavrseno. Pricali smo o vezi i prije, ali smo oboje izasli iz duze veze, ja 3 godine a ona 2 godine veze i to nije nesto u sto smo htjeli nespremno da udjemo. Ja onako iznenadjen, nespreman, a i bez neke prevelike zelje, razmislim tu na par minuta, kontam ma ok ajde ako nista mozemo da probamo. I tu krenemo. Krenemo polako, opusteno, da iskren budem bez nekog velikog optimizma sa moje strane, dok kod nje je suprotno, kaze da sam joj vratio osmijeh na lice. Meni onako drago ajd super nekom sam uljepso zivot, pa i nije losa kao osoba, kontam mozda se sve to pretvori u nesto dobro. Vidim da je dosla sebi, da je puna sebe. Kako vrijeme provodimo skupa sve vise pocinje da mi se svidja, da mi fali kad nije tu, da mi nedostaje, mislim na nju konstantno, zaljubim se. I ona u mene. Visimo na telefonu, svaku minutu slobodnog vremena provodimo skupa, druzimo se, upoznajemo roditelje, prijatelje. Zaljubimo se i ja i ona, ali ono totalno, lebdimo u zraku, neskidamo ruke jedno sa drugog. Tu gdje izlazimo i radimo (mala sredina) ljudi nas gledaju kao savrsen par. Ponasamo se i djelujemo kao dvoje ljudi koju su nasli sebi bas tu osobu i zaista uzivaju u tome. Sve ide super i ok dok njeni ne pocnu da je proganjaju zbog udaje, skoro nam je 30 god. Ona starija godinu od mene. Tako pocnemo o braku, ja u to vrijeme nisam bas stajao najbolje, bio sam nesiguran moguli da joj dam ono sto joj treba, nisam zelio da brak pogresno krene, nisam zelio da nekom uzmem zivot. Nisam bio siguran, a nisam ni htio da je pustim, danima je dolazila sa suzama u ocima. Sazalim se, zaista se sazalim, nisam kamen, zao mi je, starija djevojka, kontam ajde mozda i sevapa kod ALLAHA zaradim, a i volim je dobra je prema meni. Tako neko vrijeme pricamo dogovaramo se, i dalje place svaki dan, kontam ok nemogu dopustit da tako pada, pokrenem se, dignem se, zapnem sto se kaze, ok idem idem to da uradim. Dobijem neku snagu, neku volju zelju za sve to, trudim se radim da sve obezbjedim. Zaprosim je, zaprosim je nakon godinu i nesto veze. Ona sva sretana, ponovo sa osmjehom na licu. Ja krenem sa pripremama sredi ovo sredi ono, uobicajno. Krenemo se dogovarat kakvo vjencanje, datum, gdje za bracno itd. Sve ide ok, kako treba, tu i tamo neki mali "bump" ali prolazimo i idemo ka zivotu skupa. Da kazem i to da smo oboje jako iskreni i direktni kao osobe, ako nesto ne stima odma se to zna, bez neke mutnje ili cuvanja u sebi. Odjednom kao da sam sa Mike Tyson-om bio u ringu 12 rundi, i u svakoj rundi bio porazen nokautom po 3 put. Nesto se u njoj promjenilo, totalno. Nije joj do braka, dvoumi se, nesigurna je, kontam mozda je strah, ipak treba zivot da dijeli, mozda je trema. No kaze da nije, kaze da je izgubila volju, snagu, ljubav, na pitanje dali me voli samo suti. Kaze da joj treba neko vrijeme da rascisti sama sa sobom, da se sve to malo slegne, trazi neko vrijeme da se dozove. To se desava nakon mjesec od kako sam je zaprosio. A ja? Topim se blago receno, nisam nista jeo 3 dana, spavao da ne spominjem, gusim se. Kao da me nesto pregazilo, toliko sam uvjek bio jak na sve u zivotu, ali ovo me rusi ono skroz. Sutim, pusim, brisem suze, jecam. Znam da nije neko drugi u pitanju, koliko god uvjek to postoji, znam da to nije sigurno. Neznam sta da radim neznam kako dalje, neznam dali da cekam na to neko vrijeme njeno, neznam vise nista. Tako sam tuzan i razocaran, ubijen, al totalno. Sta i kako dalje? Kako nastavit?
To je samo izgovor jer se boji i stidi da kaze da se predomislila i da ima druge planove u zivotu ali bez tebe..Imam rodjaka u Afganistanu koji je imao vezu od par godina otisao u Afganistan da zaradi i da obezbjedi zivot kako sebi tako i noj rizikuje zivot poslije nekoliko mjeseci kad se vratio kuci ima sta da vidi. Ona mu isto to rekla da zeli da razmisli sta i kako dalje. Zensko sam ali ove danjasnje djevojke ne znaju sta hoce.
amphora

#321 Re: Sve je pocelo ovako...

Post by amphora »

Jao što nas čovjek naloži :run:

15 stranica ozbiljnih odgovora i još pristižu :lol: :lol: :lol: :sax:
Smail Aga

#322 Re: Sve je pocelo ovako...

Post by Smail Aga »

amphora wrote:Jao što nas čovjek naloži :run:

Pa odgovori i nisu nesto bas ozbiljni :D :D :D
Popravio mi je dan,samo zamislim kako bi izgledalo da sam svojoj buducoj rekao: Zenicu te ,da zaradim sevapa,ko ce te drugi takvu nikakvu :D :D :D :D :D :D
magi87

#323 Re: Sve je pocelo ovako...

Post by magi87 »

amphora wrote:Jao što nas čovjek naloži :run:

jesmo nasjeli, al'ono bas! :D :-)
Fauja Singh

#324 Re: Sve je pocelo ovako...

Post by Fauja Singh »

Volio bih da grijesim, ali ne vjerujem da ce od toga vise ista biti. Ja gdje god sam cuo da neko u vezi trazi vremena da razmisli tu je na kraju bila pusiona, a uvijek u toj prici krenem od sebe, ako volim nemam sta razmisljati, eto kreni i ti od sebe, volis je i bil ti danas-sutra trebalo vremena da odmoris od nje i da nesto razmisljas, vjerujem da ne bi.
Samo znaj da i ako od toga ne bude nista nije smak svijeta, mora se covjek nekad i s*ebati u ljubavi :) i ja kad sam bio ostavljan kontao sam "kako cu bez nje, nista vise nece biti isto" i sl. a evo sad sam fala Bogu presretan, pogledam ovo sto sad imam i kazem sebi "eh da me nije tad ***** ostavila danas ne bi imao ovu srecu" i vidim koliko je taj prekid bio dobra stvar, ni ti nikad ne znas za sta je vas prekid dobar.
Uostalom muskarac si, nisi zaglibio s godinama i imas jos dosta fore da nju prebolis i da nadjes neku srodnu dusu, ljudi se razvode nakon godina i godina braka pa opet nastave dalje.
amra67

#325 Re: Sve je pocelo ovako...

Post by amra67 »

Kumberlator wrote:
duplanula wrote:Koliko sam shvatio ljudi su ti dali vec dosta konstruktivnih rjesenja, samo reci nam, ali sada iskreno, ne ono u 2 recenice, sta bi ti sada uradio i zasto? Nakon svih procitanih savjeta, sta ti mislis da je najbolje rjesenje?
Ovak, hvala svima na savjetima, zaista bilo je puno dobrih. Iskrena sam osoba, totalno. Prije svega bolje se osjecam od juce, jaci sam polako dolazi samopouzdanje. Dva dana su prosla od kad smo se culi. Dao sam joj prostora i vremena, ne toliku dugo, zato nisam siguran koji je moj slijedeci korak. Mozda da jos malo ohladi, da dodjemo sebi. Jedna dio mene zeli da odem do nje i da joj cvrsto dam doznanja da necu da je pustim (ne mislim prijetnja i takve gluposti) nego da je volim i da joj jednostavno necu dat da ide. Drugi dio mene @MedenoSrce upravo to nek se predomislja kome hoce, da idem dalje. Opet neznam u dilemi sam velikoj. Strah me da ne dobijem jos gori odgovor ako uradim ovo prvo.
bojis se istine i zelis da zivis u zabludi??svasta !!

Evo jedan poucna pjesmica :D

Jeseni te dodje u grad
sa sela devojka
zaljubih se tad
a ona me nije razumela

Hteo sam ja, hteo sa njom
da budem ceo vek
ali joj njen povrsni um
dosapnu da sam mek

Nije za nju, nije za nju
covek k'o ja da je ocima pije
nije za nju covek k'o ja