Vjera/nevjera - sta je bolje?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- madner
#301 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?
Pa vecina ljudi u zatvorima su vjernici. Biti vjernik ne znaci da si bolji covjek, kao sto ni koristenje stake nije znak da si superioran sportista. 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#302 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?
Dakle jos ljudi pusi pricu da su vjernici moralniji od ateista
Ja volim kad zene slatko lazu, dzentlemen sam pa vjerujem zeni koja laze
A poslije je kaznim sto je bila neposlusna

Ja volim kad zene slatko lazu, dzentlemen sam pa vjerujem zeni koja laze
A poslije je kaznim sto je bila neposlusna
-
sumirprimus
#303 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?
to je izmedju njeg i boga,nije na ljudima da sude...ultima_palabra wrote:Ne možeš znati ko je vjernik, a ko se samo takvim predstavlja, ako ga ne poznaješ dobro... neku noć na teraviji vidim Kemu Čauševića, jel on vjernik?
-
sumirprimus
#304 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?
nit su vjernici moralniji od ateista,nit obrnuto,previse generalizacije,do covjeka do covjeka je,.._BataZiv_0809 wrote:Dakle jos ljudi pusi pricu da su vjernici moralniji od ateista![]()
Ja volim kad zene slatko lazu, dzentlemen sam pa vjerujem zeni koja laze![]()
A poslije je kaznim sto je bila neposlusna![]()
![]()
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#305 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?
Bila je negdje statistika, kao da nema ateista u Americi, izgubili bi 85% clanova Akademije nauka, a 3% zatvorske populacije, tako nekako.madner wrote:Pa vecina ljudi u zatvorima su vjernici. Biti vjernik ne znaci da si bolji covjek, kao sto ni koristenje stake nije znak da si superioran sportista.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#306 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?
Znam, ali to je bilo apropo ovog komentara da nece vjernica slagat', ukrast' i tako tosumirprimus wrote: nit su vjernici moralniji od ateista,nit obrnuto,previse generalizacije,do covjeka do covjeka je,..
- piupiu
#307 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?
Nemoj zezat'? Znaci, medju nevjernicama sve piju, puse, lazu, obescascuju, varaju, kradu, neiskrene su, ne boje se nikakve kazne, navracaju na zlo ... a medju vjernicama takvih nema? Ja ne znam ko vama prodaje ove price, ali bi ga trebalo tuziti. Odmah.W0rM wrote:Ako gledas iz tačke da tražiš iskrenu osobu pored sebe, onda vjernica pravi izbor, zašto? Zato što ista neće te slagati, ukrasti obščastiti prevariti itd. jer se boji Boga i kazne kako na oba svijeta. Još jedna pozitivna stvar je odvraćat će te od zla, dakle skretat pažnju na fin način zašto nešto ne bi trebao raditi i time ista pridonosi zdravijem društvu i okolini, kako? Pa na način da že ti sugerisati npr. da prestaneš da piješ, jer šteti iz X poznatih razloga, da prestaneš s cigaram itd. Neko je spomenuo na forumu sad parafraziram "vjernica ti neće čuvati leđa ako radiš neke zle/loše stvari", moj je stav da tako i treba, da treba biti objektivan, mi smo u stanju u kojem i jesmo zato što smo subjektivini. Znate, kao moj je taj i taj, ukr'o je to i to, al neću ga ja prijaviti policiji jer inače je dobar momak i pomogao mi je -.- I tako dalje, koliko ovakvih primjera znam, malo je reći... Uglavnom da ne skrećem više s teme, vjernica je pravi izbor. I btw. neko reče da vjernica zanči ako oa klanja svih 5 vakata itd. itd. Ne kontam ko ima pravo za nekog reći da je vjernik il nije ako se drži nekih osnovnih načela, pa i katolici svi ne redovno na misu nedeljom, pa šta? Ne znaš ti da li neko klanja 5 vakata kad dodje kući, ili naklanjava...
Uglavnom vjernica woman of choice
- Leo_alfa
#308 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?
Jesmo svi pozvani? Ko ce biti kumovi?piupiu wrote:_BataZiv_0809 wrote:Udajs zmenepiupiu wrote:
Leo, ti si romanticar ...
....
... malo je ljudi k'o onaj Edward VIII sto se odrece i trona i kraljevstva zbog ljubavi ...![]()
Raja, zamutite himber, otvorite sampanjaaaaaac ...![]()
![]()
- Not My Idea
#309 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?
Divan bi to bio pocetak braka/veze, nema sta. Dakle, ti bi joj vjerovao samo zbog toga sto je vjernica? Bio bi sa zenom koja te nece prevariti jer se boji Boga i kazne a ne sto je srcem usla u brak/vezu?W0rM wrote:Ako gledas iz tačke da tražiš iskrenu osobu pored sebe, onda vjernica pravi izbor, zašto? Zato što ista neće te slagati, ukrasti obščastiti prevariti itd. jer se boji Boga i kazne kako na oba svijeta.
dalje
znaci, ti bi jednu vjernicu, mirnu povucenu zenu, koja ce bit kuci, brinut se za porodicu, kucu, klanjat, postit itd....dok! ti landras, pijes, pusis ..a ona nek te jos pride i od tog odgovara, pa ces ti prestat kad se zasistis, a prica ce bit da te ona odvela na pravit put?Još jedna pozitivna stvar je odvraćat će te od zla, dakle skretat pažnju na fin način zašto nešto ne bi trebao raditi i time ista pridonosi zdravijem društvu i okolini, kako? Pa na način da že ti sugerisati npr. da prestaneš da piješ, jer šteti iz X poznatih razloga, da prestaneš s cigaram itd.
- ilkbahar
#310 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?
nema tu vjera ne vjera, zena vjernica isto kao i muskarac vijernik ce gleadti da nadje sebi osobu koja ima iste vrijednosti kao i ona/ on.
Cisto sumnjam da ce jadna fina, pokrivena djevojka poceti da se zabavlja sa nekim kretenom koji hoda po kafanama. U ostalom takve djevojke se ni ne mogu sresti na ulici i na javnim mjesestima na kojima bi mogle uopste upoznati neku dangubu.
Cisto sumnjam da ce jadna fina, pokrivena djevojka poceti da se zabavlja sa nekim kretenom koji hoda po kafanama. U ostalom takve djevojke se ni ne mogu sresti na ulici i na javnim mjesestima na kojima bi mogle uopste upoznati neku dangubu.
- dobar osjecaj
#311 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?
Zivot u kojem je manjak ili visak prsuta na tanjiru najveci problem je prilicno sladak zivot.
Postujem sve zivotne izbore ali tamo gdje komad prsuta presudjuje o zajednickom zivotu nikad nije bilo materijala za zajednicki zivot.
Postujem sve zivotne izbore ali tamo gdje komad prsuta presudjuje o zajednickom zivotu nikad nije bilo materijala za zajednicki zivot.
- dust in the wind
#312 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?
znaci svi koji hodaju po kafanama su kreteni. a pokrivene su fine... blago nama sa ljudima slicnih razmisljanja kao tiilkbahar wrote:nema tu vjera ne vjera, zena vjernica isto kao i muskarac vijernik ce gleadti da nadje sebi osobu koja ima iste vrijednosti kao i ona/ on.
-
Gabrielo
#313 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?
Moje iskustvo mi govori da je tako kao sto je W0rM napisao. Ti sad vec karikiras ovdje.piupiu wrote:Nemoj zezat'? Znaci, medju nevjernicama sve piju, puse, lazu, obescascuju, varaju, kradu, neiskrene su, ne boje se nikakve kazne, navracaju na zlo ... a medju vjernicama takvih nema? Ja ne znam ko vama prodaje ove price, ali bi ga trebalo tuziti. Odmah.W0rM wrote:Ako gledas iz tačke da tražiš iskrenu osobu pored sebe, onda vjernica pravi izbor, zašto? Zato što ista neće te slagati, ukrasti obščastiti prevariti itd. jer se boji Boga i kazne kako na oba svijeta. Još jedna pozitivna stvar je odvraćat će te od zla, dakle skretat pažnju na fin način zašto nešto ne bi trebao raditi i time ista pridonosi zdravijem društvu i okolini, kako? Pa na način da že ti sugerisati npr. da prestaneš da piješ, jer šteti iz X poznatih razloga, da prestaneš s cigaram itd. Neko je spomenuo na forumu sad parafraziram "vjernica ti neće čuvati leđa ako radiš neke zle/loše stvari", moj je stav da tako i treba, da treba biti objektivan, mi smo u stanju u kojem i jesmo zato što smo subjektivini. Znate, kao moj je taj i taj, ukr'o je to i to, al neću ga ja prijaviti policiji jer inače je dobar momak i pomogao mi je -.- I tako dalje, koliko ovakvih primjera znam, malo je reći... Uglavnom da ne skrećem više s teme, vjernica je pravi izbor. I btw. neko reče da vjernica zanči ako oa klanja svih 5 vakata itd. itd. Ne kontam ko ima pravo za nekog reći da je vjernik il nije ako se drži nekih osnovnih načela, pa i katolici svi ne redovno na misu nedeljom, pa šta? Ne znaš ti da li neko klanja 5 vakata kad dodje kući, ili naklanjava...
- HAVANA
#314 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?
Dangube s komsijama u ormaru.Taki smo ti mi nekaki.
Sto ste ba tako nervozni,kad ste smiraj nasli?
Obicno onaj ko je zadovoljan u zivotu,sobom,svojim izborima,nacinom zivota... nema neku potrebu za ujedanjem,vrijedjanjem,nametanjem,vozi svoj film...
Da dodam jos na ovaj spisak da mi zenu guzi komsija i da sam ja danguba.Da ne bude nesporazuma,i vasu guzi,nije samo moju
Obicno onaj ko je zadovoljan u zivotu,sobom,svojim izborima,nacinom zivota... nema neku potrebu za ujedanjem,vrijedjanjem,nametanjem,vozi svoj film...
Da dodam jos na ovaj spisak da mi zenu guzi komsija i da sam ja danguba.Da ne bude nesporazuma,i vasu guzi,nije samo moju
HAVANA wrote:Dokle ste?Ko i vazda,znaci vire nam glave od krmka iz frizidera,djeca su nam mimosvijeta i bice na gramu dok si reko keks,mi opcimo ko s kim stigne,trebamo se pomirit sa tim da je i najgori vjernik bolji od nas,hocemo slagat,a ko laze taj i krade,jako smo netolerantni,slusamo padavicarsku muziku i odrasli smo na ulici,naravno i roditelji nam nista ne valjaju itditd...Cirkus dede mi...
-
sumirprimus
#315 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?
sve kontam pjan sam,pa skontam nije vrijeme,pa se vratim...
ko tu ciju goozi?ne upratih..kad kako?
havana
havana
- W0rM
- Grijem se na: sunčevu energiju
- Vozim: se po mahali
#316 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?
Jedan od preduslova za brak je naravno i ljubav, i nigdje nisam spomenuo da se mora ući u bračne vode bez ljubavi.Not My Idea wrote:Divan bi to bio pocetak braka/veze, nema sta. Dakle, ti bi joj vjerovao samo zbog toga sto je vjernica? Bio bi sa zenom koja te nece prevariti jer se boji Boga i kazne a ne sto je srcem usla u brak/vezu?W0rM wrote:Ako gledas iz tačke da tražiš iskrenu osobu pored sebe, onda vjernica pravi izbor, zašto? Zato što ista neće te slagati, ukrasti obščastiti prevariti itd. jer se boji Boga i kazne kako na oba svijeta.
daljeznaci, ti bi jednu vjernicu, mirnu povucenu zenu, koja ce bit kuci, brinut se za porodicu, kucu, klanjat, postit itd....dok! ti landras, pijes, pusis ..a ona nek te jos pride i od tog odgovara, pa ces ti prestat kad se zasistis, a prica ce bit da te ona odvela na pravit put?Još jedna pozitivna stvar je odvraćat će te od zla, dakle skretat pažnju na fin način zašto nešto ne bi trebao raditi i time ista pridonosi zdravijem društvu i okolini, kako? Pa na način da že ti sugerisati npr. da prestaneš da piješ, jer šteti iz X poznatih razloga, da prestaneš s cigaram itd.
Naravno ko je imalo razuman, i ko ima mozga, kad mu neko kaze nesto na fin nacin 5-6 puta taj ce i prestat... Baj d vej, ljudi koji su u vjeri, često imaju čelične živce jaku volju i finu narav, pogotvo za one koje vole, tako da će maksimalno nastojati da ljude oko sebe okrenu u pozitivnom smjeru.
P.S. Nije fazon izvlačiti riječi iz konteksta.
- W0rM
- Grijem se na: sunčevu energiju
- Vozim: se po mahali
#317 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?
Nisam to rekao, i ne izvlači iz konteksta. Medjutim realno gledajući veća je šansa da neko ko se zaista boji Boga neće ukrasti i slagati jer se boji kazne, nego neko ko ne vjeruje, i ko se ne boji navedenog, jer on smatra da za njega neće biti kazne ako ga neko ne vidi/ ne uhvati.piupiu wrote:Nemoj zezat'? Znaci, medju nevjernicama sve piju, puse, lazu, obescascuju, varaju, kradu, neiskrene su, ne boje se nikakve kazne, navracaju na zlo ... a medju vjernicama takvih nema? Ja ne znam ko vama prodaje ove price, ali bi ga trebalo tuziti. Odmah.W0rM wrote:Ako gledas iz tačke da tražiš iskrenu osobu pored sebe, onda vjernica pravi izbor, zašto? Zato što ista neće te slagati, ukrasti obščastiti prevariti itd. jer se boji Boga i kazne kako na oba svijeta. Još jedna pozitivna stvar je odvraćat će te od zla, dakle skretat pažnju na fin način zašto nešto ne bi trebao raditi i time ista pridonosi zdravijem društvu i okolini, kako? Pa na način da že ti sugerisati npr. da prestaneš da piješ, jer šteti iz X poznatih razloga, da prestaneš s cigaram itd. Neko je spomenuo na forumu sad parafraziram "vjernica ti neće čuvati leđa ako radiš neke zle/loše stvari", moj je stav da tako i treba, da treba biti objektivan, mi smo u stanju u kojem i jesmo zato što smo subjektivini. Znate, kao moj je taj i taj, ukr'o je to i to, al neću ga ja prijaviti policiji jer inače je dobar momak i pomogao mi je -.- I tako dalje, koliko ovakvih primjera znam, malo je reći... Uglavnom da ne skrećem više s teme, vjernica je pravi izbor. I btw. neko reče da vjernica zanči ako oa klanja svih 5 vakata itd. itd. Ne kontam ko ima pravo za nekog reći da je vjernik il nije ako se drži nekih osnovnih načela, pa i katolici svi ne redovno na misu nedeljom, pa šta? Ne znaš ti da li neko klanja 5 vakata kad dodje kući, ili naklanjava...
- ilkbahar
#318 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?
misli sta hoces ali pravi iskreni vjernici ne idu po kafanama gdje se toci alkohol. za vjernike neko ko hoda po kafanama, dangu bi i pije alkohol je kreten, logicno (zna se sta islam kaze o tome) . tako da cisto sumnjam da neko ko ne sprovodi islamska pravila moze ocekivati da ce naci sebi partnera koji zivi po islamu doslijedno.dust in the wind wrote:znaci svi koji hodaju po kafanama su kreteni. a pokrivene su fine... blago nama sa ljudima slicnih razmisljanja kao tiilkbahar wrote:nema tu vjera ne vjera, zena vjernica isto kao i muskarac vijernik ce gleadti da nadje sebi osobu koja ima iste vrijednosti kao i ona/ on.
e sad druge je sto se moze naci neka medju varijanta muslimana koji nisu bas doslijedni...
-
Gabrielo
#319 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?
Ja ti kazem. Poznajem zene vjernice i one koje to nisu. Jasno se vidi razlika u moralnim nacelima.sherbett wrote:Glupa generalizacija. Mozda ce vjernica biti ogranicena iz religijskih, vjerskih razloga, al netko tko nije u vjeri, etickim i moralnim razlozima. Koja je razlika? Moral i etika se ne namecu i ne uce napamet, i imaju cvrsce temelje od nametnutih vjerskih
- Ramzess Veliki
#320 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?
A pika li se kao vjernica ona koja je prošla svašta pa došla tobe?
- shmizlica
#321 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?
ovo treba na religiju prebacit, ocam 
-
sumirprimus
#322 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?
a onda nema seksualnih konotacija,zabranjeno...shmizlica wrote:ovo treba na religiju prebacit, ocam
- shmizlica
#323 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?
ne vidim ih ja baš ni ovdjesumirprimus wrote:a onda nema seksualnih konotacija,zabranjeno...shmizlica wrote:ovo treba na religiju prebacit, ocam
- piupiu
#324 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?
Evo, da ti ja objasnim ko su likovi u prici:sumirprimus wrote:sve kontam pjan sam,pa skontam nije vrijeme,pa se vratim...
havana
Havanina ateisticna zena = vara Havanu s komsijom, kao ateista, ona je porocna, laze, vara, bludna je i tjera druge na blud.
Komsija = krije se u Havaninom ormaru, i sam vjerovatno ateista s obzirom da ahem ahem
Havana, takodje ateista = danguba, pripadnik divljeg ateistickog plemena zlocestih i nemoralnih ljudi koga varaju njegova ateisticna zena i njegov ateisticni komsija|susjed koji u Havaninom ormaru visi umjesto opranih kosulja. (Tako mu i treba kad je ateista.
-
sumirprimus
#325 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?
pa nemos bas sve otvoreno ni pisat..zabranjeno voce je najsladje,ne?shmizlica wrote: ne vidim ih ja baš ni ovdjeuglavnom generaliziranje, lažno moraliziranje....ko na religiji