SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a

Locked
Gojeni H

#301 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a

Post by Gojeni H »

Cinjenica je da ovaj iznad zna pretjerat al zar ti zaista ne mozes vjerovat da ima muslimana, boraca ARBiH od 92 - 95 koji Aliju smatraju izdajnikom ?

Zadji malo medju demobilisane borce, mahom ljude koji nemaju jednu marku da daju dijetu kada krene u skolu, ljude koji se svakodnevno ubijaju (pronadji statistike). Veliki dio njih jebe Aliju svakodnevno.

Zasto je svako ko zeli povuci odgovornost nasih predstavnika u to vrijeme izdajica ?

Zasto ne zelis da vjerujes da ima demoblilisanih boraca, koji nisu nikada mobilisani vec su bili dobrovoljci i tek su se kasnije neki sjetili da bi ih more bit' trebali registrovati u nekakvoj teki, koji su i Bosanaci, Bosnjaci, i punokrvni :D muslimani, koji ne misle da je rahmetli predsjednik Izetbegovic izdajnik, vec najbolje sto se moglo desiti nasoj u zemlji u trenutku u kojem se nalazila. Licno, samo se sjetim zarobljavanja na aerodromu i obezglavljenih novinara i politicara sa velikim upitnikom iznad glave. Sjetim se ona dva penisa od ljudi (Fikret Abdic i Doko) u studiju i odmah sam Bogu zahvalan sto je to bio Izetbegovic, a ne neko drugi ko bi potpisao tihu kapitulaciju cim bi mu cvoku opalili.
Moze li neko zamisliti "slucajnog prolaznika" u toj ulozi. Milostiv je Allah, ba.

Nisam pristalica stavljanja ni marsala ni Izetbegovia na neki nivo koji ne prilici ljudima. Ne volim kult licnosti.
Ne volim generale i politicare poslije bitke.

Nebitno sta volim ili ne volim, postoji u nekim krugovima ocita namjera da se svi dovedu u isti polozaj. Laz koja lagano ulazi u usi nakon sto je izgovorena 392187 puta se na zalost prosirila toliko da neki sad znaju i sta je rahmetlija na samrtnickoj postelji rekao predsjedniku Turske. Nesto sto je za serije "Mucke" postaje nekakav "stav".

Nismo bili i necemo nikada biti isti. Agresor se zna. Izdaja kurvanjske Evrope se zna. Bosna i njeni patrioti su prepusteni sebi. U takvoj situaciji treba da izvuku najbolje sto mogu.

I da, sve treba peispitati. Komandnu odgovornost pogotovo. ALi ne moze biti izdajnik neko ko je povukao los potez. On je mozda nesposoban ali izdajnik nije ako se borio za odbranu.

Aliju su jebavali i oni sto su govorili "potpisuj Alija nek' je k'o avlija".
kv99

#302 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a

Post by kv99 »

sumirprimus wrote:mislim to je vec prevelik OT,abdic,alija koj dobijo ko izgubiJo glasove...
ajmo ovako,ima li logike da su iz serebrenice trebali proc kakve kurseve oficiri?naravno...a jesu li bas morali u tolikom broju odjednom izac,ili jos logicnije,prebacit dio kadra u srebrecniu pa ih na licu mjesta obucavat???
Tema je postala konfuzna sa dosta cetnickog trolanja i provokacija pa je tesko sve pohvatati ali na temi se javlja forumas koji je vrlo dobro opisao tadasnje stanje u Srebrenici i oko nje a na temi je jos i par iz Tuzlanskog kraja koji mogu opisati stanje i kakve su ustvari bile mogucnosti u tim trenucima. Mislim da u tim postovima dosta odgovora na tvoja pitanja mozes naci tu a nadam se da ga trolovi nisu otjerali sa teme pa da ce opet doci.
Iskreno da ti kazem i ja sam bio jedan od ovih koji su vjerovali u teorije zavjere ali kada sam prvi put bio na Marsu i vidio o kakvom se terenu i razdaljini i cuo iz prve ruke sta i kako poceo sam da razmisljam svojom glavom.
Last edited by kv99 on 13/07/2012 09:16, edited 1 time in total.
asurbanipal

#303 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a

Post by asurbanipal »

Inače odgovornost za Genocid u Srebrenici prije svega snose naredbodavci tog djela koji su sjedili u Beogradu i na Palama, zatim počinioci Ratko Mladić i kompanija i naravno cijeli tadašnji vrh MZ i UN-a...
aladin

#304 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a

Post by aladin »

Vlast je slast.
Rece Alija i zasjede u presjednicku fotelju.
Izacu kad mi mali jos malo sazrije pa bude mogo preuzet ko onaj moj haver u Koreji. Ako ko kaze sta protiv odmah cu ga proglasit cetnikom i izdajicom vlastitog naroda.Ima vazda ubleha koje ce me podrzat.Ne zovu nas svi dzaba glupim bosancima. Ovde mozes prodavat muda za bubrege koko ti god ceif i jos te na kraju proglase ocem nacije. Da osude budalu , ma gdje to ima. Naivan nije znao sta cetnici spremaju - HA HA HA . trebo je otic na bistrik da kupi kilo banana sa onog slepera. Samo mirno spavajte za rat je potrebno dvoje - cuva vas UZICKI KORPUS u podrinju braco muslimani.
A seve to nije nikakva jedinica - to je neka izmisljotina , bljuvotina fuj.
A mi narod ko narod - ovce ko ovce 20 godina glasamo za one iste nesposobne strukture kojesu u ratu upropastile Bosnu , da bi poslije rata tu istu Bosnu opljackale sakrivajuci se iza interesa naroda( citaj ovaca) .Glasat - sta cu glasat svi su isti - :-) :-) :-) glupi bosanac kupi jos jedan nacin da mu ukradu ono jedino legitimno pravo da promijeni sistem i ostavi se nag....zen da ga svi :dance: :dance: :dance: redom .
Pa bolje glasat za cigana nego onog koji te pravi budalom 20 godina. Ovde stavljam i SDA i SDP i sve ostale koji su dosad bili na vlasti a nisu ispunili izborna obecanja.
Kad vidim pojedine kako im je ispran mozak bude mi ih zao ponekad , a ponekad im zavidim. Ljudi misle da je sve istina sto pise u Oslobodjenu i Avazu.Nema potrebe da razmisljaju svojom glavom , jer onda bi vecina ovih koji kroje politiku zadnjih 20 godina dobila najmanje 15 god. zatvora. Sve sto treba da znaju im je servirano zna se ko je heroj a ko izdajica. :-) :-) :-) :-)
Glupi bosanac - i zastavu ti je uzo , a ti sad masi sa ovim :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:

Jos malo pa ces u zatvor zbog ljiljana.Zahvaljujuci kome i cijoj politici.
Boze pa sta jos treba da se desi da ljudi shvate Ko je alija i njegovi podanici .
Better Man

#305 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a

Post by Better Man »

Man of steel wrote:
Platformas wrote:

Dakle, za Srebrenicu Alija ima itekakvu odgovornost.
Ova pijandura nema ni trunku stida!

Ovako bezobrazno optužiti Aliju za genocid u Srebrenici i tako ga staviti u ravan sa Karadžićem i Mladićem je ništa drugo nego čin izdaje. Ne samo što je relativizirao genocid u Srebrenici, pljunuo po Aliji ne bi li ubrao koji politički poen, ova protuha je u ovih 5 minuta videa uspjela čitav rat u BiH svesti na rečenicu " postoje samo dobri i loši ljudi, Alija je loš čovjek"!?

I jučer je jedan forumaš, vjerovatno SDP jugend, ispalio i ustvrdio kako je Alija najodgovorniji za rat i da su Bošnjaci ginuli zbog toga što su glasali za SDA.

Pošto ne gledam Federalnu i ne čitam Avaz, želio bih vas upitati čime vas to hrane?
Alija Izetbegović jeste odgovran i to za: sklapanje saveza 1990. godine sa največim koljačima i ubicama, odnosno sa SDS-om i HDZ-om, ne pripremanje građana BiH na odbranu od agresije, omogućavanje odanim poslušnicima da građanima prodaju oružje, umjesto da im se podijeli, omogućavanje Šaji i sličnim da švercaju robu i prodaju građanima po astronomskim cijenama, kao i da im prodaju humanitarnu pomoć koja je besplatna, uklanjanje istinskih patriota sa odgovornih pozicija i postavljanje raznih kriminalaca, politička ubistva Turajlića, Ljubjankića, Ugljena i drugih, pljačka države i uništavanje privrednih giganata da bi iste kupili njegovi poslušnici za male pare, pretvaranje uspješnih firmi u društvenom vlasništvu u državno vlasništvo i tako ostavio građane bez njihove imovine koju su oni stvarali i u koju ulagali i da ne nabrajam dalje! A glede Srebrenice, pa i vrapci na grani znaju da je ista žrtvovana zarad NATO bombardovanja i da je zamjenjena za Vogošću! Zapitajte se gdje u trenutku najvećeg zločina, tj. genocida modernog doba bio Alija Izetbegović i o ćemu je razmišljao? Bio je u Zenici sa Silajdžićem i ostalom svojom kompanijom gdje se raspravljalo ko će privremeno zamjeniti Ganića kao predsjednika Federacije BiH, jer je ovaj u saobraćajnoj nesreći prema Splitu slomio nogu.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#306 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a

Post by KatarinaKosaca »

Dakle, Alija nije pripremao narod za obranu (stvarno je to bilo jednostavno u onim i onakvim uvjetima), ali je ipak nabavljao oružje pa ga prodavao, pa je iz transportera izvukao Turajlića i ubio, onda je pucao na helikopter i ubio LJubljankića.... ma CPHA je malo dijete za informacije koje primamo preko nekih postova :-) :-) :-)
delightful

#307 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a

Post by delightful »

palermo wrote:
kiky wrote:
pa psuješ čovjeku mater i još pričaš da si jadan ...
Ti mu ne psuješ ? Ok

Pa pokušavam makar psovkom sačuvati minimum svoga dostojanstva. Tako su me učili, kad te netko provocira, spucaj ga šakom, a pošto to ne mogu, onda ga makar mogu poslati u neku stvar.
odlicno su te naucili. 15 dana zbog krsenja pravila foruma.
delightful

#308 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a

Post by delightful »

sten_MK_II
krsenje pravila foruma
sumirprimus

#309 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a

Post by sumirprimus »

KatarinaKosaca wrote:Dakle, Alija nije pripremao narod za obranu (stvarno je to bilo jednostavno u onim i onakvim uvjetima), ali je ipak nabavljao oružje pa ga prodavao, pa je iz transportera izvukao Turajlića i ubio, onda je pucao na helikopter i ubio LJubljankića.... ma CPHA je malo dijete za informacije koje primamo preko nekih postova :-) :-) :-)
cinjenica je,da svoju nemoc,nedovoljnu pripremljenost,neorganizaciju pravdamo raznorazim teorijama zavjera...
istina je vjerovatno da se nije imalo nikakvog plana nit strategije i da se islo od dana do dana,govorim od vrha do dna,a vrh je odgovorniji jerbo oni planiraju...
tad kad je srebrenica padala/pala,ja se sjecam istog onog soka,nevjerice,zatecenosti,tuge i zalosti ko i na pocetku rata,a bogam i 93-ce kad su pristizali iz cerske i konjevic polja,sve isto...
srebrenica nije prodana nit izdana,srebrenica je pala,jer smo bili lakovjerni,naivni,ko i na pocetku i pred pocetak rata...
mislili smo da ce nas drugi branit,a branili su nas ko i cijeli rat....
nismo imali nikakvog plana,a kamoli jos koji pomocni,sta ako ovo ne upali sta onda?plan b,c?
mi smo bili zatečeni...nazalost...
samoTEgledam

#310 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a

Post by samoTEgledam »

Better Man wrote:
Alija Izetbegović jeste odgovran i to za: sklapanje saveza 1990. godine sa največim koljačima i ubicama, odnosno sa SDS-om i HDZ-om, ne pripremanje građana BiH na odbranu od agresije, omogućavanje odanim poslušnicima da građanima prodaju oružje, umjesto da im se podijeli, omogućavanje Šaji i sličnim da švercaju robu i prodaju građanima po astronomskim cijenama, kao i da im prodaju humanitarnu pomoć koja je besplatna, uklanjanje istinskih patriota sa odgovornih pozicija i postavljanje raznih kriminalaca, politička ubistva Turajlića, Ljubjankića, Ugljena i drugih, pljačka države i uništavanje privrednih giganata da bi iste kupili njegovi poslušnici za male pare, pretvaranje uspješnih firmi u društvenom vlasništvu u državno vlasništvo i tako ostavio građane bez njihove imovine koju su oni stvarali i u koju ulagali i da ne nabrajam dalje! A glede Srebrenice, pa i vrapci na grani znaju da je ista žrtvovana zarad NATO bombardovanja i da je zamjenjena za Vogošću! Zapitajte se gdje u trenutku najvećeg zločina, tj. genocida modernog doba bio Alija Izetbegović i o ćemu je razmišljao? Bio je u Zenici sa Silajdžićem i ostalom svojom kompanijom gdje se raspravljalo ko će privremeno zamjeniti Ganića kao predsjednika Federacije BiH, jer je ovaj u saobraćajnoj nesreći prema Splitu slomio nogu.
Evo ja to ne znam, a nisam ni golub ni vrabac. Bilo bi dobro neki argument navesti.
Šta je zamjenjeno? Da li je neko od Srebrenčana koji su trenutno u Vogošći dobio stan, kuću, zemlju na poklon? Da li je neka ulica u vogošći dobila ime: Srebrenička ili nekog borca sa područja Srebrenice? Da li je država nekome izgradila kuću? Da li je neko od Srebrenčana za pišljive certifikate mogao otkupiti stan? Da li je neko od boraca iz Srebrenice mogao u Vogošći poslije reintegracije na ime boračkog statusa plaćati struju certifikatima, ili dobiti ogrjev kao što su mogli domicilni borci. Pod Srebrenčanima mislim na Zvorničane, Vlasenčane, Bratunčane, Milićane i sve ljude iz ove regije. Pljujete po Aliji bez ikakvog argumenta. Dajte jedan argument za tvrdnje i ja ću postati dežurni pljuvač.
Recimo da ste u pravu, onda biste morali slaviti Aliju kao najvećeg ikad rođenog među nama. Jer kad bi bile tačne te bljuvotine, onda je žrtvovanjem 8000 Srebrenčana, Sarajevo konačno uspjelo da skine obruč, Bihać da se oslobodi prijetnje četničkog noža. Ako je to tačno, onda vam je Alija žrtvovanjem Srebrenčana donio slobodu. Donio vam mogućnost da se qrčite time što ste za neke Hebene papire konačno postali vlasnici stanova. To vam ne daje za pravo da lajete po Srebrenčanima, da od vrijednih i radišnih ljudi pravite kriminalce zato što su odvajali od usta svoje djece kako bi kupili zemlju po enormnim cijena i sagradili kuće. Veliki ste licemjeri a u istom trenutku prozivate nekog za licemjerstvo.
Halal Vam krv od mog oca, mog amidže, mog amidžića, mojih dvojice dajidža, mojih ... ako vam je njihova krv donijela slobodu. Halal bilo i Aliji ako je puštanjem njihove krvi vama donio slobodu. Ali vam haram svaka bljuvotina i laž koju iznosite na ime Srebrenčana i teze koju provlačite da je Alija materijalno zbrinuo Srebrenčane. A provlačite je vrlo često.
KatarinaKosaca

#311 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a

Post by KatarinaKosaca »

sumirprimus wrote:cinjenica je,da svoju nemoc,nedovoljnu pripremljenost,neorganizaciju pravdamo raznorazim teorijama zavjera...
istina je vjerovatno da se nije imalo nikakvog plana nit strategije i da se islo od dana do dana,govorim od vrha do dna,a vrh je odgovorniji jerbo oni planiraju...
tad kad je srebrenica padala/pala,ja se sjecam istog onog soka,nevjerice,zatecenosti,tuge i zalosti ko i na pocetku rata,a bogam i 93-ce kad su pristizali iz cerske i konjevic polja,sve isto...
srebrenica nije prodana nit izdana,srebrenica je pala,jer smo bili lakovjerni,naivni,ko i na pocetku i pred pocetak rata...
mislili smo da ce nas drugi branit,a branili su nas ko i cijeli rat....
nismo imali nikakvog plana,a kamoli jos koji pomocni,sta ako ovo ne upali sta onda?plan b,c?
Da mi nismo imali embargo na oružje, sve bi bilo drugačije. Da nismo plaćali decenijama armiju koja je onda po nama opalila , bilo bi drugačije.. Lako je biti general poslije bitke, trebalo je vako, trebalo je nako... gdje su ovi svi generali bili 1992 da pokažu u onim i onakvim okolnostima kako se moglo i kako se trebalo?
samoTEgledam

#312 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a

Post by samoTEgledam »

sumirprimus wrote:
KatarinaKosaca wrote:Dakle, Alija nije pripremao narod za obranu (stvarno je to bilo jednostavno u onim i onakvim uvjetima), ali je ipak nabavljao oružje pa ga prodavao, pa je iz transportera izvukao Turajlića i ubio, onda je pucao na helikopter i ubio LJubljankića.... ma CPHA je malo dijete za informacije koje primamo preko nekih postova :-) :-) :-)
cinjenica je,da svoju nemoc,nedovoljnu pripremljenost,neorganizaciju pravdamo raznorazim teorijama zavjera...
mislili smo da ce nas drugi branit,a branili su nas ko i cijeli rat.
...
:thumbup:
Srebrenica je pala jer su nas UN seronje u Srebrenici zaHebali, slagali, nasamarili u klasičnom smislu. Djelimično smo im vjerovali, a djelimično su imali žestoku prijetnju. Znači Srebrenica nije pala u pravom smislu da su četnici probili neke linije, već smo se mi povukli zbog navodnih NATO udara u čini mi se zoni od 2 km oko Srebrenice. Udara nije bilo, nikog nije bilo na linijama i četnici su se samo ušetali. Znači klasični zaHeb nam napravili UN seronje iz Srebrenice. Ovdje ne uključujem niti isključujem više rangirane u njihovoj hijerarhiji.
sumirprimus

#313 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a

Post by sumirprimus »

@samotegledam,drug ne pali se djaba,i nedaj se isprovocirat,svega u bozjoj basci pa i na netu...
nego bolje,pricaj svoju pricu,sto hoces i mozes podijeliti sa nama koje interesuje...
ko su heroji koji su na svojim plecima iznjeli proboj,sto o njima malo danas znamo,a trebali bi???
nOrMaLaC

#314 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a

Post by nOrMaLaC »

Pozdrav!
Imam jedno pitanje za sviju vas.
Nedavno sam gledao emisiju na tv o ljudima koji su učestvovali u genocidu u Srebrenici tokom rata.
Jedno ime mi je ostalo upamćeno; Zijad Ž. Da li je moguće da je taj čovjek učestvovao u genocidu?
Da nije neka pogreška ili?
Da li je bilo sličnih primjera tokom rata u BiH da Bošnjak učestvuje na strani VRS?
Skijaš

#315 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a

Post by Skijaš »

Gojeni H wrote:
Radi se, naravno, o predaji de jure vlasti potezom pera i time priznanju nasilne okupacije koju ti sad, otkrivši se kao četnik, proglasi svetinjom

skijas

Eto sad si jos i cetnik.
Ma dje ih nalaze, u pm?
:-D
Skijaš

#316 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a

Post by Skijaš »

nOrMaLaC wrote:Pozdrav!
Nedavno sam gledao emisiju na tv o ljudima koji su učestvovali u genocidu u Srebrenici tokom rata.
Jedno ime mi je ostalo upamćeno; Zijad Ž. Da li je moguće da je taj čovjek učestvovao u genocidu?
Da li je bilo sličnih primjera tokom rata u BiH da Bošnjak učestvuje na strani VRS?
Bilo ih je, ali treba podvući da su uglavnom (kao uostalom i većina Srba u tom vojnom aparatu) bili mobiisani.
KatarinaKosaca

#317 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a

Post by KatarinaKosaca »

Bilo je na face tv o tome. On, onaj Slovenac i neki još su bili u nekoj tuzlanskoj brigadi, navodno, do kraja 1993, pa su onda prebjegli u VRS.
nOrMaLaC

#318 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a

Post by nOrMaLaC »

KatarinaKosaca wrote:
Bilo je na face tv o tome. On, onaj Slovenac i neki još su bili u nekoj tuzlanskoj brigadi, navodno, do kraja 1993, pa su onda prebjegli u VRS.
Jeste. Vjerovatno 90% tih osoba bili su mobilizirani, ali vjerovatno je i bilo nažalost onih koji su to činili
radi novca kao plačenici, ili čak onih koji su to činili iz nekog drugog razloga.
samoTEgledam

#319 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a

Post by samoTEgledam »

sumirprimus wrote:@samotegledam,drug ne pali se djaba,i nedaj se isprovocirat,svega u bozjoj basci pa i na netu...
nego bolje,pricaj svoju pricu,sto hoces i mozes podijeliti sa nama koje interesuje...
ko su heroji koji su na svojim plecima iznjeli proboj,sto o njima malo danas znamo,a trebali bi???
Ama ne bih ja da se palim, ali fakat kad te 17 godina neosnovano nosaju po ustima, po netu, po nekakvim člancima, onda se moraš upalitio.
Jedna od ljudskih gromada bez koje bi teško našli put do Tuzle je i ova:
http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/teme/1 ... rstvo.html

Ostale mogu potvrditi ako negdje nađem da su saglasni da ih se spomene. Obično planine od ljudi vole da su negdje po strani ;-)

Sjetih se jednog detaljčića, na izlasku sa Baljkovice prema Nezuku u onim nekim potocima KOMADANT Naser nam je pomagao nositi jendog ranjenog suborca i samo ga najednom pusti (sreća bilo pa su ga nosili na rukama a ne na ramenima) i uhvati nekog ćelu za prsa i ovako mu, citiram "Hebem ti majku! Evo mojih Srebrenčana, da vidim koga ćeš ti sad zatvarati!" Puče košulja, onako kabadahijski je bila i zakopčana :D Jedva ćelu otrgnuše iz lavovih ruku. skloni se ćelo desno u neki potok sa 2-3 svoja zanosača jaja. Kasnije čujem da je taj ćelo bio neki qrac palac bezbjednjak, neki Muslimović.
Zanimljivo svjedočenje, sud će, valjda, reči da li je vjerodostojno:
http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/teme/8 ... u-vrs.html
KatarinaKosaca

#320 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a

Post by KatarinaKosaca »

Stvar je dosta jednostavna. Zvanična politika zemlje koja je izvršila agresiju na BIH nema snage, moći, htjenja da se suoči sa istinom, pa se u gebelsovom maniru krivnja, ako ne može prebaciti 100%, onda se može bar podijeliti sa aoijom, izdajom, UN-om, Nato i sa kim sve ne....
U tom smislu nailazi na jako plodno tlo, jer smo narod (kad kažem narod mislim na sve BIH građane, a u konkretnom slučaju na nas koji smo bili na ovoj strani u ratu), jako podložan teorijama zavjere, vjerovanju raznim svjedočenjima koja su ili kupljena novcem ili kupljena obećanjem za privilegijom. Sve srpske TV kuće su jučer dan posvetile baš tim i takvim teorijama po kojem su "Srbi samo ubili " :-) :-) nekoliko hiljada ljudi za 3 dana, a svi ostali su krivi.
argyle

#321 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a

Post by argyle »

Kos (slovenac), Zijad Zigic , Erdemovic , Pranjic(i) i drugi , svi ljudi iz okoline Tuzle. Bili su jedno vrijeme u ARBiH. Zarobljeni (ili samo presli na stranu za koju su mozda i radili od pocetka rata) '93, jedno vrijeme su bili u logoru Batkovic.
od '94 pripadnici 10.tog diverzantskog odreda VRS

Image
Logor Batkovic, Bijeljina
karanana

#322 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a

Post by karanana »

jeli istina da su i bile neke diverzije na tuzlanskom podrucju unutar nase teritorije 92-93 pa se sada spominje da su vjerovatno ovakvi krivi za te diverzije, mozda i ovi i jos neki drugi koji se ne spominju.
Gojeni H

#323 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a

Post by Gojeni H »

karanana wrote:jeli istina da su i bile neke diverzije na tuzlanskom podrucju unutar nase teritorije 92-93 pa se sada spominje da su vjerovatno ovakvi krivi za te diverzije, mozda i ovi i jos neki drugi koji se ne spominju.
Jeste istina. Najspektakularnija akcija petokolonasa je bila eksplozija u Solani (fabrici soli) u TUzli. E, ne mogu da se sjetim da li je bila 93 ili 94 da me rezes na kriske.
Uglavnom, grupa (ja mislim samo dio nje, ali moje misljenje) je identifikovana i neki od clanova uhapseni zajednickom akcijom SDB-a (mislim da je tada jos uvijek bio SDB a ne AID) i vojno-obavjestajne sluzbe 2 korpusa.
Bila je reportaza cini mi se na TV TK (TPK tada) o ovome. NAdjeno je eksploziva, oruzja, dokumenata.

Zijad Zigic je gnoj od covjeka i stanovao je ako se ne varam u Planama (selo prije petlje kad se ide iz Srebrenika ili Orasja prema Tuzli). U argyle-ovom dokumentu stoji da je iz Lukavca. Nije nemoguce jer u Lukavcu ima dosta Zigica. a Lukavac je nedaleko odatle.

Grupa Kos, Zigic, Pranjic, Erdemovic i ostali su 100% djelovali i prije prelaska na cetnicku teritoriju.
Zigic je cak dobio pistolj s posvetom od Mladica. Da li se radi o istoj grupi (Solana) zaista ne znam.
Uglavnom, ljudi do guse ogrezli u krvi, izmet od ljudi, bez morala, skrupula, osjecaja, zlocinci, krvnici (ovako mogu do sabaha).
kv99

#324 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a

Post by kv99 »

Gojeni H wrote:
karanana wrote:jeli istina da su i bile neke diverzije na tuzlanskom podrucju unutar nase teritorije 92-93 pa se sada spominje da su vjerovatno ovakvi krivi za te diverzije, mozda i ovi i jos neki drugi koji se ne spominju.
Jeste istina. Najspektakularnija akcija petokolonasa je bila eksplozija u Solani (fabrici soli) u TUzli. E, ne mogu da se sjetim da li je bila 93 ili 94 da me rezes na kriske.
Uglavnom, grupa (ja mislim samo dio nje, ali moje misljenje) je identifikovana i neki od clanova uhapseni zajednickom akcijom SDB-a (mislim da je tada jos uvijek bio SDB a ne AID) i vojno-obavjestajne sluzbe 2 korpusa.
Bila je reportaza cini mi se na TV TK (TPK tada) o ovome. NAdjeno je eksploziva, oruzja, dokumenata.

Zijad Zigic je gnoj od covjeka i stanovao je ako se ne varam u Planama (selo prije petlje kad se ide iz Srebrenika ili Orasja prema Tuzli). U argyle-ovom dokumentu stoji da je iz Lukavca. Nije nemoguce jer u Lukavcu ima dosta Zigica. a Lukavac je nedaleko odatle.

Grupa Kos, Zigic, Pranjic, Erdemovic i ostali su 100% djelovali i prije prelaska na cetnicku teritoriju.
Zigic je cak dobio pistolj s posvetom od Mladica. Da li se radi o istoj grupi (Solana) zaista ne znam.
Uglavnom, ljudi do guse ogrezli u krvi, izmet od ljudi, bez morala, skrupula, osjecaja, zlocinci, krvnici (ovako mogu do sabaha).
U Haagu su u toku svjedocenja spominjali diverzije koje su vrsili na mostovima i artiljerijskim polozajima ARBiH, mislim da je spominjan i neki VBR , koji su oni vrsili i tom kraju , da li ti je ista poznato o tome ?
nemoguce vruce

#325 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a

Post by nemoguce vruce »

Ova pascad je odgovorna za miniranje vodovodne cijevi u Stuparima, za miniranje 3 autobusa pored osnovne skole Pazar u Tuzli gdje se tada nalazio stab 5 operativne grupe, miniranje pruge u Mramoru i tunela na Ormanici, miniranje oruzarnice na Sickom Brodu, te miniranje VBR-a na majevickom ratistu.
Marko Boskic je rodom iz Gornje Obodnice kod Tuzle, a za ovog smrada Zigica znam da da su ga zvali Zika i da je bio ozenjen Srpkinjom.
Locked