DA SE ALIJA IZETBEGOVIC U BOSNI NIKAD NE PONOVI

Locked
senkaca

Post by senkaca »

Trebo je P(r)denj, a i ovaj krepo mu je mogao biti savjetnik.
Prenj

Post by Prenj »

emmiirr wrote:A ko nas je to mogo tada ,u tom vremenu, bolje predstavljati??
Bilo ko, sa barem istim rezultatima.
emmiirr

Post by emmiirr »

Lahko je pametovat , kad treba biti malo konstruktivan i odredjen, onda je tajac...
okin

Post by okin »

Poslije bitke svi su generali.
Kotromanic

Post by Kotromanic »

okin wrote:Poslije bitke svi su generali.
Poenta cijele priče...
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Kotromanic wrote:
Poenta cijele priče...
E ima nas koji su bili "generali" puno, puno prije bitke...
I JASNO i GLASNO ukazivali da se radi o totalnom politickom autsajderu koji srlja i svojim srljanjem vodi narod u bezdan!

Zato, ne govori o svima nama da tek sad govorimo to sto govorimo!

To sto vama nije smetalo da vam o vasim zivotima i zivotima vasih najmilijih odluku donosi "vrhovni komandant" :roll: koji prije podne misli jedno a popodne drugo, to je vas problem!

:zzzz:
aris_angelis

Post by aris_angelis »

Najgora Alijina mana je bila,do podne mislim ovako a od podne onako :roll:
Kotromanic

Post by Kotromanic »

aris_angelis wrote:Najgora Alijina mana je bila,do podne mislim ovako a od podne onako :roll:
A ti si garant nešto u rodu Vidovitoj Bebi, kada tako dobro čitaš nečije misli :lol:
weds

Post by weds »

Vodenjak wrote:
I JASNO i GLASNO ukazivali da se radi o totalnom politickom autsajderu koji srlja i svojim srljanjem vodi narod u bezdan!

KARADŽIĆ wrote:Nemojte da mislite da nećete odvesti Bosnu i Hercegovinu u pakao, a muslimanski narod, možda, u nestanak. Jer muslimanski narod ne može da se odbrani ako bude ratovao.

:roll: :zzzz:
Kotromanic

Post by Kotromanic »

weds wrote:
Vodenjak wrote:

KARADŽIĆ wrote:Nemojte da mislite da nećete odvesti Bosnu i Hercegovinu u pakao, a muslimanski narod, možda, u nestanak. Jer muslimanski narod ne može da se odbrani ako bude ratovao.

Uh, ovo je zaista bio nokaut weds. Svaka čast!
Toozla

Post by Toozla »

...a sta ako obrnemo redoslijed citata.... :?
Kotromanic

Post by Kotromanic »

Toozla wrote:...a sta ako obrnemo redoslijed citata.... :?
Ništa u suštini, i poslije Karadžića Karadžić.
aris_angelis

Post by aris_angelis »

Kotromanic wrote:
aris_angelis wrote:Najgora Alijina mana je bila,do podne mislim ovako a od podne onako :roll:
A ti si garant nešto u rodu Vidovitoj Bebi, kada tako dobro čitaš nečije misli :lol:
Kotromanicu ne treba bit nesto u rodu vidovitoj bebi da bi se skuzilo koliko je 1+1 :roll:
SD-6

Post by SD-6 »

Vodenjak wrote:
Kotromanic wrote:
Poenta cijele priče...

To sto vama nije smetalo da vam o vasim zivotima i zivotima vasih najmilijih odluku donosi "vrhovni komandant" :roll: koji prije podne misli jedno a popodne drugo, to je vas problem!

daj ba vodeni...ne budi skroman...bio si ti General i u ratu :D ...naravno iz debele hladovine :oops: sva sreca pa si ti sve znao pa klizno na vakat...ko ce ba ucestvovat u odbrani BiH s multietnickom Ar BiH(92)...ta znao si ti odmah da ce to 95-biti jednostranacka vojska...zato je bolje se sklonit na vrijeme :wink: ...svakako ima telaca koji ce se pobrinuti da tvoja kuca ostane uzgor...ha ja... pa nije to tvoj rat :oops: :roll:
...a bas me zanima i za ovo "jasno i glasno"...dje u Dzematu :D il Partiji :oops: ...kladim se da si ih ti hvato po sjelima i na svoj nacin doprinio procesu 83-e...zato je tebi svaka reakcia na aliju ustvari refleks na 83-u...kud ih ne bacise na lomacu majku him...mozda onda ne bi bilo belaja...niti Slobe i Franje...kud Babu ne stavismo na čelo...sad bi sa ponosom kazivali da smo se vratili korijenima...i da smo mi ustvari oduvijek bili pripadnici "nebeskog naroda" :zzzz: ...idi sankaj se...jebo glupe bosnje ...ko im je kriv sto ne znaju da je alija kriv za rat :roll:
halo

Post by halo »

Alfons Kauders wrote:
umro je mostar wrote:
malina mala wrote:Mislim da je moj predsjednik rahmetli Alija Izetbegović bio jedan od najmoralnijih ljudi na planeti!
slazem se sa E.H.
Mozda je bio moralan, nije krao pio kurvo se, ali je bio totalni politicki analfabeta i budala, koja je svojom bolesnom i nemogucom vizijom necega sto ni on sam nije znao sta je, osigurala bioloski nestanak naroda kojeg je ko fol predtsavljao, a mene nije nikada, jer imam budala u komsiluku. ne moram ici u Sarajevo da ih trazim.
Potpisujem... :D
Za mostar i njegove postove samo mogu reci svaka cast veoma mi je drago da mogu procitati da ljudi razmisljaju svojom glavom
A ovi sto brane alju ili su u stranci ili su doslje pa je njima san ostvaren ali probudice se a tad ce biti kasno ali nemojte dozvoliti da vam djeca dozive ovo sto smo mi prozivjeli
DiplomataSaSela

Post by DiplomataSaSela »

umro je mostar wrote: ALIJA JE BIO PREDSJEDNIK PREDSJEDNISTVA BOSNE I HERCEGOVINE, A NE SAMO MUSLIMANA. NJEGOVA PRIMARNA DUZNOST I OBAVEZA JE BILA BOSNA I HERCEGOVINA, A NE MUSLIMANI.b]
Ti ili si glup kolko si tezak ili ne znas sta se desavalo od 92-95...bez muslimana tesko da bi bilo i BiH
bosan

Post by bosan »

Dobro je poznato u koje vrijeme su na vlast dosle nacionalne stranke.
Sta se izabralo to se i dobilo.Nisam bio clan neke stranke niti cu biti jer ne zelim biti neciji.Ni pripadati necemu sto vec sutra moze biti greska.
Sto se Alije tice volio sam da mi je bio komsija nego predsjednik.Ali ne vjerujem da bi neko drugi u onim vremenima nesto vise napravio.
Nama je to bilo skrojeno sa ili bez Alije.Dobro znate da se islo na podjelu Bosne i on je cijelo vrijeme pokusavao spasit sto se spasit moze.
Neko spomenu Vitez,mogao se on zauzet ali bilo bi previse civilnih zrtava a to Alija nije zelio.
Eto sad nema Alije,da vidimo hoceli pametniji doc na vlast.Ja se nadam.

A sto se tice ovog "troclanog kongresa" nek oni dizu jedan drugom.
Prenj

Post by Prenj »

Kotromanic wrote:
Kotromanicu, da si bio u BiH od '92 do '96, ko sto nisi, znao bi da je to Alijina izjava, prenesena vise puta na TV.
Kotromanic

Post by Kotromanic »

Prenj wrote:
Kotromanic wrote:
Kotromanicu, da si bio u BiH od '92 do '96, ko sto nisi, znao bi da je to Alijina izjava, prenesena vise puta na TV.
Ma nemoj mi reci. Ipak te savjetujem da bolje podesis te nisanske sprave kod Vidovite Bebe, jer slabo gledas u neciju proslost. Nemas ti pojma, a ocito ni odgoja. Dobar si samo cetnicima, vidim kako ste se slizali, sve neki papci i seljaci (nemam nista protiv ljudi sa sela, ovdje govorim o ponasanju). Dobro se koordinirate. Vec sam pisao o dvije struje na ovom foruma. Jedna je cetnicka koja otvoreno govori sta je. A druga je ona papanska-balijska koja se cetnicima uvlaci u guzicu izjednacavanjem sve tri strane, jer kada bi priznala da to nije tako, onda bi bili de-mode za prijatelje sa kokardom. Plasite se osude cetnika!
Prenj

Post by Prenj »

Kotromanic wrote:
Prenj wrote:
Kotromanic wrote: A ti si garant nešto u rodu Vidovitoj Bebi, kada tako dobro čitaš nečije misli :lol:
Ma nemoj mi reci. Ipak te savjetujem da bolje podesis te nisanske sprave kod Vidovite Bebe, jer slabo gledas u neciju proslost. Nemas ti pojma, a ocito ni odgoja. Dobar si samo cetnicima, vidim kako ste se slizali, sve neki papci i seljaci (nemam nista protiv ljudi sa sela, ovdje govorim o ponasanju). Dobro se koordinirate. Vec sam pisao o dvije struje na ovom foruma. Jedna je cetnicka koja otvoreno govori sta je. A druga je ona papanska-balijska koja se cetnicima uvlaci u guzicu izjednacavanjem sve tri strane, jer kada bi priznala da to nije tako, onda bi bili de-mode za prijatelje sa kokardom. Plasite se osude cetnika!
Kad ponestane argumenata, brojanje krvnih zrnaca i razvrstavanje u nacionalne torove, uvijek ostane kao prokusana metoda.
Kotromanic

Post by Kotromanic »

Prenj wrote:
Kotromanic wrote:
Prenj wrote: Kotromanicu, da si bio u BiH od '92 do '96, ko sto nisi, znao bi da je to Alijina izjava, prenesena vise puta na TV.
Kad ponestane argumenata, brojanje krvnih zrnaca i razvrstavanje u nacionalne torove, uvijek ostane kao prokusana metoda.
Ma jah, kako da ne. Nego jos da odgovorim na ovo:
da si bio u BiH od '92 do '96, ko sto nisi, znao bi da je to Alijina izjava, prenesena vise puta na TV.
Sad stvarno ne znam bili plakao ili bi se smijao. E vidis, ljudi kao ja, su ljudima poput tebe, omogucili da gledate TV i da pljujete ljude koji u rovovima nisu imali TV niti su TV vidjeli od 92-96. Ne znam gdje si ti to bio kada si toliko gledao TV. Mozda u Njemackoj ili Austriji? Uglavnom stidi se. Od sada na tebe ne mogu gledati drugim ocima nego kao sto gledam cetnika. A mozda i jesi cetnik, koji se pretvara da je neki anacionalan tip.
Prenj

Post by Prenj »

Kotromanic wrote: Sad stvarno ne znam bili plakao ili bi se smijao. E vidis, ljudi kao ja, su ljudima poput tebe, omogucili da gledate TV i da pljujete ljude koji u rovovima nisu imali TV niti su TV vidjeli od 92-96. Ne znam gdje si ti to bio kada si toliko gledao TV. Mozda u Njemackoj ili Austriji? Uglavnom stidi se. Od sada na tebe ne mogu gledati drugim ocima nego kao sto gledam cetnika. A mozda i jesi cetnik, koji se pretvara da je neki anacionalan tip.
Istina, kao sto je i istina da je "'94 bila najteza ratna godina (Kotromanic)"
Kotromanic

Post by Kotromanic »

Prenj wrote:
Kotromanic wrote: Sad stvarno ne znam bili plakao ili bi se smijao. E vidis, ljudi kao ja, su ljudima poput tebe, omogucili da gledate TV i da pljujete ljude koji u rovovima nisu imali TV niti su TV vidjeli od 92-96. Ne znam gdje si ti to bio kada si toliko gledao TV. Mozda u Njemackoj ili Austriji? Uglavnom stidi se. Od sada na tebe ne mogu gledati drugim ocima nego kao sto gledam cetnika. A mozda i jesi cetnik, koji se pretvara da je neki anacionalan tip.
Istina, kao sto je i istina da je "'94 bila najteza ratna godina (Kotromanic)"
Mozda za tebe nije, jer si ti ipak sve to gledao na TV. Dok sam ja bio na ratistima u Srednjoj Bosni. To je bilo vrijeme kada je HVO, prije pregovora posljednji put sa 18 000 bojovnika pokusao osvojiti Srednju Bosnu (kraj januara pocetak februara). Svo civilno stanovnistvo koje je tada bilo u G. Vakufu, N. Travniku, Vitezu, oko Zepca koncetrisalo se u vec tada iscrpljenoj Zenici. Ko je tada bio tamo zna o cemu govorim. Ne trebam ni napominjati da su cetnici HVO-u posudjivali naoruzanje npr. kod Golubinja pored Zepca. A radilo se o koordiniranom napadu u Srednjoj Bosni. Armija BiH je bila totalno iscrpljena. Na ratistu je bila i neka splitska brigada. Sjecam se da su nasi zarobili i nekog iz Osijeka, pa su ga predali u Zenicu. Otvorena agresija RH. Splicani su nosili ambleme slicne nacistickim (crna boja sa glavom). Mislim da se njihova brigada zvala 111. splitska. Zatim tu je operisala brigada Ante Starcevic iz Uskoplja itd. To je vrijeme kada je Srednja Bosna gorila, u otvorenoj agresiji RH na BiH, dok su im cetnici cuvali ledja. Ali ti to valjda znas bolje nego ja, jer je bio prenos na CNN-u, pa si uz cips mogao komentarisati i vagati tezinu pojedinih ratnih godina. :-)
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Kotromanic wrote:
weds wrote:
Vodenjak wrote:

Uh, ovo je zaista bio nokaut weds. Svaka čast!
SD-6 wrote: daj ba vodeni...ne budi skroman...bio si ti General i u ratu :D ...naravno iz debele hladovine :oops: sva sreca pa si ti sve znao pa klizno na vakat...ko ce ba ucestvovat u odbrani BiH s multietnickom Ar BiH(92)...ta znao si ti odmah da ce to 95-biti jednostranacka vojska...zato je bolje se sklonit na vrijeme :wink: ...svakako ima telaca koji ce se pobrinuti da tvoja kuca ostane uzgor...ha ja... pa nije to tvoj rat :oops: :roll:
...a bas me zanima i za ovo "jasno i glasno"...dje u Dzematu :D il Partiji :oops: ...kladim se da si ih ti hvato po sjelima i na svoj nacin doprinio procesu 83-e...zato je tebi svaka reakcia na aliju ustvari refleks na 83-u...kud ih ne bacise na lomacu majku him...mozda onda ne bi bilo belaja...niti Slobe i Franje...kud Babu ne stavismo na čelo...sad bi sa ponosom kazivali da smo se vratili korijenima...i da smo mi ustvari oduvijek bili pripadnici "nebeskog naroda" :zzzz: ...idi sankaj se...jebo glupe bosnje ...ko im je kriv sto ne znaju da je alija kriv za rat :roll:
Vidi, vidi...
Tri mala Alijina fichfiricha porede MENE sa Karadzicem......
A kad im ja ili neko drugi pomene kako su od 1990. Alija i Radovan u istu tutu pishali i kako to i danas rade oni koje su za zivota instruirali kako ce i sta ce, onda se ko i naljute pa klicu kako se SDA i SDS ne moze porediti! :roll:

E moje male jadne sirotice! :D

Nikakve vam ja potrebe nemam da se pravdam bilo kome od vas...
Znam samo da nikome dole nista duzan nisam! Bas vala nikome!

Ali vas, pocev od Alije i ostale bratije bilo kojeg predznaka koje vi tako nesebicno podrzavate je masa koji mi stosta dugujete! Oduzeli ste mi sve! Unistili ste mi dvije domovine koje sam podjednako volio! O tome sta su jedni popalili (cetnici), a drugi pokrali (Armija) necu ni da govorim! Manje je bitno, ali je bitno jer je MOJE!
A ono sto je MOJE je bitnije od bilo kojeg naroda i religije, ideje ili drzave!
Ono sto je najgore, oduzeli ste mi pravo da zivim kao COVJEK jer ste na prvo mjesto, svojim djelima, ucenjima ili samo glasovima stavili naciju i vjeru! U takvoj konstelaciji, pojedinac nema nikakve shanse jer tad su mase te koje "misle"!
A zna se kako misle - onako kako im ovan zvonar kaze! A Alija je, onako star i slabashan, imao dobar glas za jednog takvog ovna, priznacete!

I poslije svega toga, ocekujete da se za nacionalisticke ideje tih masa i ovna im zvonara uzme pushka i ide ginuti!
Halooo! Kuc! Kuc! Ima li koga???? :shock:

I dragi moj SD-6, moje prisustvo u Armiji 1992 ne bi pomoglo da ista NE postane SDA-policija 1993!
I vidis, ja sam to znao, za razliku od tebe koji si sasvim sigurno tome i doprinijeo! Ne ponosim se, istina posebno time, jer bilo vas je u principu lako chitati jos od 1990.
Sto se tice Fikreta, nemoj tako...
Pa TI si, ako nisi bio balav 1990 glasao za njega! Kao uostalom i svi ostali iz stada vam! I to ne samo za njega vec i za Biljku, Koljevica, Kljujica, Borasa... A sve to po preporuci i direktivi centrale na celu sa "najvecim demokratom"? Jelde da si to radio? Ha? Hajde, prEznaj, ne stidi se...
Necemo ti nista, znamo mi to vec odavno!

Zato, pametni moji djecaci, :roll: :roll: nemojte se vise provaljivati. Karadzic i njegova armada kostala me je dobrog dijela familije a Alija kao djubretar koji je s njim shurovao od samog pocetka 1990. nosi svoj dio odgovornosti za to! I to podebeo!
ZAJEDNO su doveli do rata, u ratu su cetnici bili "losi momci", a onda opet ZAJEDNO rade ovo sto rade od dana potpisivanja Dejtona!
Republiku Srpsku ne cuvaju samo Srbi vec i te kako i gospoda iz SDA i HDZ! Uz vashu svesrdnu pomoc!

Nemojte se vishe provaljivati ovdje kako ste protiv ovog ili onog, kad opet u isti churak pushete sa SDS-om i HDZ-om, kao sto vam je i "najveci demokrata" radio od 1990 i kao sto vas je to i naucio uostalom!
Fair Life

Post by Fair Life »

Vodenjak wrote:(...)

ZAJEDNO su doveli do rata, u ratu su cetnici bili "losi momci", a onda opet ZAJEDNO rade ovo sto rade od dana potpisivanja Dejtona!
Republiku Srpsku ne cuvaju samo Srbi vec i te kako i gospoda iz SDA i HDZ! Uz vashu svesrdnu pomoc!

Nemojte se vishe provaljivati ovdje kako ste protiv ovog ili onog, kad opet u isti churak pushete sa SDS-om i HDZ-om, kao sto vam je i "najveci demokrata" radio od 1990 i kao sto vas je to i naucio uostalom!
Samo da uramim.
Locked