Champions League 2012-13
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- BHF_Manijak
#301 Re: Champions League 2012-13
Jest to ta Bog je ne ubio, hvala svima koji su me rijesili kontanja!

- fosil
#302 Re: Champions League 2012-13
Samo da pozdravim sve u studiju i ako moze od Brene "Mile voli disko" 
- ultima_palabra
#303 Re: Champions League 2012-13
Mile piši, Lepa Brena za 4 osobefosil wrote:Samo da pozdravim sve u studiju i ako moze od Brene "Mile voli disko"
- cyprus
#304 Re: Champions League 2012-13
FC Dynamo Kyiv
Drugoplasirani u prošloj sezoni najjače ukrajinske lige, Dynamo Kyiv (Dinamo Kijev), najveći je ukrajinski klub, ali i jedan od najvećih klubova u istočnoj Evropi generalno. On svoje domaće utakmice igra na Olimpijskom stadionu u Kijevu (kapacitet oko 70 000 mjesta), glavnom gradu Ukrajine. Službene boje kluba su bijela i plava, s tim da na dresovima bijela preovladava. Osnivanje kluba se veže za sovjetski period, tačnije 1927. godinu kada je formirano Kijevsko proletersko sportsko društvo. U fudbalskim prilikama Sovjetskog Saveza, Dynamo Kyiv je često bio jedini klub koji se mogao suprostaviti dominaciji moskovskih klubova. U teškoj konkurenciji koju su činili moskovski Dinamo, Spartak i CSKA, kijevski Dynamo je uspio postati najtrofejniji klub u SSSR-u, sa 12 osvojenih šampionskih kruna i 9 kupova. Apsolutno najveća klupska legenda u sovjetskom periodu je bio Oleh Blokhin. Nakon raspada SSSR-a, Dynamo je ostvario potpunu dominaciju u prvenstvu Ukrajine, osvojivši dosad 13 puta prvenstvo i 9 puta kup. Dakle, potpuno je izjednačen broj trofeja osvojenih u Sovjetskom Savezu i u nezavisnoj Ukrajini. Ipak, u zadnjih 7-8 sezona je dobio opasnu konkurenciju u vidu Shakhtara iz Donetska, pa tako već tri sezone ne uspijeva da dođe do šampionskog naslova. Dynamo je standardan učesnik i evropskih takmičenja. U Evropi je osvojio i dva trofeja, oba puta u Kupu pobjednika kupova. Tako je 1975. godine u finalu tog takmičenja bio bolji od Ferencvarosa iz Mađarske, a 1986. godine od Atletica iz Madrida. U Ligi prvaka je tri puta bio polufinalista, ali se najbolje pamte sezone 1997-98, kada je osramotio Barcelonu u grupi, a u četvrtfinalu ispao od Juventusa, te 1998-99, kada je otišao i korak dalje prošavši Reala iz Madrida, ali je u polufinalu zaustavljen od strane Bayerna. Posljednjih godina, Dynamo ima neke vrlo zapažene rezultate u Kupu UEFA/Europa ligi, gdje je po jednom stigao do polufinala i četvrtfinala. Ono što je Oleh Blokhin bio u sovjetskom, to je Andriy Shevchenko u postsovjetskom periodu za Dynamo, s tim da je Shevchenko za razliku od Blokhina dobar dio svoje karijere ipak proveo u drugim velikih evropskim klubovima. Međutim, on se upravo oprostio od fudbala, pa su glavne zvijezde kluba postali drugi ukrajinski reprezentativci, poput Oleha Husyeva, Andriya Yarmolenka, Artema Milevskog, Evgena Khacheridija i veterana golmana Alexandra Shovkovskog. Od brojnih stranaca u timu, treba izdvojiti Ideyea Browna i Taye Taiwa iz Nigerije, te Hrvate Ognjena Vukojevića i Niku Kranjčara.
- cyprus
#305 Re: Champions League 2012-13
Večeras se igraju sam dva para Lige prvaka, i to nešampionski žrijeb... Kao i obično evo mojih predviđanja...
Dynamo Kyiv - Feyenoord 1
Ovo je možda i najjači duel trećeg pretkola... Dva velika kluba sa priličnim ambicijama i sjajnom historijom... Dynamo ima mnogo veće iskustvo gledajući posljednji period, pa je i favorit... Siguran sam da se Holanđani neće tek tako predat, ali vjerujem u prolaz Ukrajinaca... Šanse: 60 - 40
Motherwell - Panathinaikos 2
Obzirom da je Motherwell ovdje praktično zaluto, mislim da Grci neće propustiti šansu za se nađu u 4. pretkolu... Ali ne smiju Škote potcjenit... Šanse: 30 - 70
Ovo je možda i najjači duel trećeg pretkola... Dva velika kluba sa priličnim ambicijama i sjajnom historijom... Dynamo ima mnogo veće iskustvo gledajući posljednji period, pa je i favorit... Siguran sam da se Holanđani neće tek tako predat, ali vjerujem u prolaz Ukrajinaca... Šanse: 60 - 40
Obzirom da je Motherwell ovdje praktično zaluto, mislim da Grci neće propustiti šansu za se nađu u 4. pretkolu... Ali ne smiju Škote potcjenit... Šanse: 30 - 70
- Muhamed Đakmić
#306 Re: Champions League 2012-13
Da ti ja kontriram po pitanju Feyenoorda, nešto sam ubijeđen u njihov prolaz 
-
todd_smith
#307 Re: Champions League 2012-13
jbga sad se i ja sjetih one reklame, i pola dana je trazio bez uspjehaBHF_Manijak wrote:Jest to ta Bog je ne ubio, hvala svima koji su me rijesili kontanja!![]()
- cyprus
#308 Re: Champions League 2012-13
Izgleda da bi mi se prognoze o prolazu Dynama i Panathinaikosa mogle ostvarit, a sada da dodam i ostale:
BATE Borisov - Debrecen 2
BATE naravno ima znatno bolje evropske rezultate od Debrecena, ali ne mislim da su nešto naročito kvalitetniji... Oba kluba su imali dosta problema da prođu drugo pretkolo, pa je ovo po mom mišljenju jedan od slabijih duela ovog pretkola... Ja prognoziram prolaz Mađara dijelom i zbog toga što je nekoliko BATE-ovih igrača trenutno odsutno zbog Olimpijade... Šanse: 55 - 45
Hapoel Ironi KS - Neftçi Baku 2
Jednostavno mislim da je vakat da Azeri dožive tu ekspanziju koju pripremaju već nekoliko godina... Izraelci su protivnik koji je možda i favorit na papiru, ali vjerujem da je Neftçi sposoban da to prođe... Šanse: 60 - 40
Sheriff Tiraspol - Dinamo Zagreb 2
Ponovljeni duel od prije dvije godine, kada su Moldavci iznenadili Dinamo... Zato sam se dosta dvoumio oko ovog para, ali mišljenja sam da će se Dinamo osvetiti ovaj put... Međutim, gotovo je sigurno da će biti žestoka borba... Šanse: 35 - 65
Molde - Basel 2
Molde da je dobio nekog lakšeg protivnika mislim da bi imao pristojne šanse za prolaz, ali protiv Basela će teško... Ispadanje Švicaraca u ovoj fazi je relativno malo vjerovatno... Šanse: 30 - 70
AEL - Partizan 2
100%-tne moje simpatije će biti na strani Kiprana, ali neiskustvo će ih vjerovatno koštati u ovom duelu... Partizan igrački i nije toliko dominantniji, koliko ima evropskih kontinuitet koji fali AEL-u... Ipak ću se nadat da ovu prognozu promašujem... Šanse: 35 - 65
Maribor - Dudelange 1
Inače bih reko da se radi o najsigurnijem paru trećeg pretkola, ali to sam već konstatovo bio za duel Dudelangea sa Salzburgom, pa šta bi... Obzirom da je teže očekivati da Luksemburžani uvežu dvije senzacije tipujem na Maribor, ali treba zadržati određenu rezervu... Šanse: 80 - 20
Anderlecht - Ekranas 1
Ne mislim da će belgijski prvak ovdje imat osjetnijih problema... Ekranasu je i ovo dosta... Šanse: 80 - 20
Slask Wroclaw - Helsingborg 1
Čudno je kako Poljacima već dugi niz godina izmiče Liga prvaka... Možda će Slask prekinuti taj niz neuspjeha i plasirat se u grupnu fazu... Prvo moraju savladat Helsingborg, a eto ja imam neki osjećaj (koji često vara) da hoće... Šanse: 55 - 45
Celtic - HJK Helsinki 1
Finci su pokazali svoj kvalitet i u prošlom pretkolu, ali mislim da je vrijeme da i Škote nešto krene... Iskreno, ne bi me previše iznenadilo ni kad bi Helsinki izbacio Celtica, međutim, moja prognoza ipak naginje na stanu Škota... Šanse: 70 - 30
Cluj - Slovan Liberec 1
Česi su se jedva provukli u Kazahstanu, a protiv objektivno jačeg Cluja će im biti još teže, tako da je logično očekivati prolazak rumunskog šampiona... Šanse: 65 - 35
Kobenhavn - Club Brugge 2
Danci su nosioci, ali ne vjerujem da su jači od Belgijanaca... Ovdje bi moglo biti svašta, jer su Danci mnogo puta dokazali da ih ne treba otpisati... Ja ipak tipujem na Brugge... Šanse: 45 - 55
Fenerbahçe - Vaslui 1
Iako ne treba potcjenit Rumune, ovdje sam uvjeren da Fener ide dalje... Šanse: 70 - 30
BATE Borisov - Debrecen 2
BATE naravno ima znatno bolje evropske rezultate od Debrecena, ali ne mislim da su nešto naročito kvalitetniji... Oba kluba su imali dosta problema da prođu drugo pretkolo, pa je ovo po mom mišljenju jedan od slabijih duela ovog pretkola... Ja prognoziram prolaz Mađara dijelom i zbog toga što je nekoliko BATE-ovih igrača trenutno odsutno zbog Olimpijade... Šanse: 55 - 45
Hapoel Ironi KS - Neftçi Baku 2
Jednostavno mislim da je vakat da Azeri dožive tu ekspanziju koju pripremaju već nekoliko godina... Izraelci su protivnik koji je možda i favorit na papiru, ali vjerujem da je Neftçi sposoban da to prođe... Šanse: 60 - 40
Sheriff Tiraspol - Dinamo Zagreb 2
Ponovljeni duel od prije dvije godine, kada su Moldavci iznenadili Dinamo... Zato sam se dosta dvoumio oko ovog para, ali mišljenja sam da će se Dinamo osvetiti ovaj put... Međutim, gotovo je sigurno da će biti žestoka borba... Šanse: 35 - 65
Molde - Basel 2
Molde da je dobio nekog lakšeg protivnika mislim da bi imao pristojne šanse za prolaz, ali protiv Basela će teško... Ispadanje Švicaraca u ovoj fazi je relativno malo vjerovatno... Šanse: 30 - 70
AEL - Partizan 2
100%-tne moje simpatije će biti na strani Kiprana, ali neiskustvo će ih vjerovatno koštati u ovom duelu... Partizan igrački i nije toliko dominantniji, koliko ima evropskih kontinuitet koji fali AEL-u... Ipak ću se nadat da ovu prognozu promašujem... Šanse: 35 - 65
Maribor - Dudelange 1
Inače bih reko da se radi o najsigurnijem paru trećeg pretkola, ali to sam već konstatovo bio za duel Dudelangea sa Salzburgom, pa šta bi... Obzirom da je teže očekivati da Luksemburžani uvežu dvije senzacije tipujem na Maribor, ali treba zadržati određenu rezervu... Šanse: 80 - 20
Anderlecht - Ekranas 1
Ne mislim da će belgijski prvak ovdje imat osjetnijih problema... Ekranasu je i ovo dosta... Šanse: 80 - 20
Slask Wroclaw - Helsingborg 1
Čudno je kako Poljacima već dugi niz godina izmiče Liga prvaka... Možda će Slask prekinuti taj niz neuspjeha i plasirat se u grupnu fazu... Prvo moraju savladat Helsingborg, a eto ja imam neki osjećaj (koji često vara) da hoće... Šanse: 55 - 45
Celtic - HJK Helsinki 1
Finci su pokazali svoj kvalitet i u prošlom pretkolu, ali mislim da je vrijeme da i Škote nešto krene... Iskreno, ne bi me previše iznenadilo ni kad bi Helsinki izbacio Celtica, međutim, moja prognoza ipak naginje na stanu Škota... Šanse: 70 - 30
Cluj - Slovan Liberec 1
Česi su se jedva provukli u Kazahstanu, a protiv objektivno jačeg Cluja će im biti još teže, tako da je logično očekivati prolazak rumunskog šampiona... Šanse: 65 - 35
Kobenhavn - Club Brugge 2
Danci su nosioci, ali ne vjerujem da su jači od Belgijanaca... Ovdje bi moglo biti svašta, jer su Danci mnogo puta dokazali da ih ne treba otpisati... Ja ipak tipujem na Brugge... Šanse: 45 - 55
Fenerbahçe - Vaslui 1
Iako ne treba potcjenit Rumune, ovdje sam uvjeren da Fener ide dalje... Šanse: 70 - 30
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#309 Re: Champions League 2012-13
Ovaj BATE baš loš.. Dinamo prolazi dalje 90%.
- cyprus
#310 Re: Champions League 2012-13
AEL vodi 1:0

- Muhamed Đakmić
#311 Re: Champions League 2012-13
Nije li AEL već jednom izbacio Partizan? Ili je to bila Omonia?
- cyprus
#312 Re: Champions League 2012-13
APOEL...Sarajevo1946 wrote:Nije li AEL već jednom izbacio Partizan? Ili je to bila Omonia?
Nefči gubi 4:0, razočarali me skroz...
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#313 Re: Champions League 2012-13
Maribor trpa levate ove godine 
- Muhamed Đakmić
#314 Re: Champions League 2012-13
A ne znam ni što si prognozirao njihov prolaz. Ja kakav sam još pomislih mogli bi stvarno proći, a ono smiješan klubcyprus wrote:APOEL...Sarajevo1946 wrote:Nije li AEL već jednom izbacio Partizan? Ili je to bila Omonia?
Nefči gubi 4:0, razočarali me skroz...
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#315 Re: Champions League 2012-13
Fejspalm za Celtic 
- Šibicar
#316 Re: Champions League 2012-13
Maribor se iživljava na Dudelangeu....
-
LSD
#317 Re: Champions League 2012-13
Nalupaše ih kao i nas sa 4-1, još promašiše 2-3 mrtva zicera.Šibicar wrote:Maribor se iživljava na Dudelangeu....
- Muhamed Đakmić
#318 Re: Champions League 2012-13
Neće Celtic ući u grupe, jako, jako teško. Mrtvi Škoti su cirkus, da sastaviš ekipu onih što su djetinjstvo proveli stojeći na golu kad se raja okupi da igra lopte, opet bi više znanja sa loptom pokazali od škotskih fudbalera.
- Baltazar_khan
#319 Re: Champions League 2012-13
helsingborg melje šampiona poljske
- Muhamed Đakmić
#320 Re: Champions League 2012-13
Baci Slask da se igramo
Kad smo izvukli Zetu neko je stavio link za forum od Đetića, i pošto im je tema o nastupima klubova u Evropi zajednička, da bih pročitao njihova očekivanja od Zete protiv Sarajeva morao sam čitati i o Budućnosti. Uglavnom, Budućnost je u gostima nadigrala Slask i to debelo, nedostajalo im je sreće i iskustva da prođu. Sudija ih je valjda dobro zakinuo u Podgorici. A kako sam zaključio po njihovom pisanju, ovi Poljaci su pravi drvosječe, trče ko konji, a o fudbalu blage nemaju.
Kad smo izvukli Zetu neko je stavio link za forum od Đetića, i pošto im je tema o nastupima klubova u Evropi zajednička, da bih pročitao njihova očekivanja od Zete protiv Sarajeva morao sam čitati i o Budućnosti. Uglavnom, Budućnost je u gostima nadigrala Slask i to debelo, nedostajalo im je sreće i iskustva da prođu. Sudija ih je valjda dobro zakinuo u Podgorici. A kako sam zaključio po njihovom pisanju, ovi Poljaci su pravi drvosječe, trče ko konji, a o fudbalu blage nemaju.
-
f1deL
#321 Re: Champions League 2012-13
Sarajevo1946 wrote:Baci Slask da se igramo![]()
Kad smo izvukli Zetu neko je stavio link za forum od Đetića, i pošto im je tema o nastupima klubova u Evropi zajednička, da bih pročitao njihova očekivanja od Zete protiv Sarajeva morao sam čitati i o Budućnosti. Uglavnom, Budućnost je u gostima nadigrala Slask i to debelo, nedostajalo im je sreće i iskustva da prođu. Sudija ih je valjda dobro zakinuo u Podgorici. A kako sam zaključio po njihovom pisanju, ovi Poljaci su pravi DRVOSJECE, trče ko konji, a o fudbalu blage nemaju.
- cyprus
#322 Re: Champions League 2012-13
Konobari ko Željo

- BHF_Manijak
#323 Re: Champions League 2012-13
Jebote dobiju ove levate 4:1 ko i nas, ooooj 'bem te maribore prokleti!

-
MightyMatch
#324 Re: Champions League 2012-13
Sad ce im tri crvena zavaljati u drzavi Pjane.cyprus wrote:Konobari ko Željo![]()
- just principe
#325 Re: Champions League 2012-13
jeko ovaj cypruse AEL sto je dobio partizana nikad cuo