Ma joj imas ovdje pravnika na forumu koji kazu dobar je nas zakon, u skladnu sa EUkojeime wrote:Ma nije vazno je li samo glup, samo bezobrazan ili oboje. Treba to bez emocija gledati, osuditi ga na jedno 10-20 godina zbog ubistva. Onoga ko mu je omogucio da dodje do sredstva kojim je ubistvo izvrseno osuditi kao saucesnika na jedno 5-10 godina. I to bi bilo to. Ali, nazalost, ovdje to ne ide tako.
Najgore je sto bi se u ovom slucaju mladost tretirala kao olaksavajuca okolnost. A trebala bi kao otezavajuca. Umjesto da se kaze bio je mlad pa nije bio svjestan sta radi, nema zivotnog iskustva, pa je to olaksavajuca okolnost, trebalo bi reci da zato sto je mlad trebao je reci necu takav auto jer neam iskustva u voznji, a kako to nije uradio onda mu je to otezavajuca okolnost. Otezavajuca jer znajuci da nema iskustva svojom odlukom vozio je automobil koji nije bio sposoban da kontrolise.
A voziti kroz crveno i to brzo, za to ne postoji nikakva olaksavajuca okolnost. Nesrece sa smrtnim posljedicama uzrokovana voznjom kroz crveno, prevelikom brzinom, pod uticajem alkohola i droga ne bi trebalo posmatrati kao saobracajnu nesrecu vec kao planirano ubistvo izvrseno sa bilo kojim drugim oruzjem, pistoljem, puskom, nozem itd. Da to udje u krivicni zakon pod tacke zakona koje tretiraju planirana ubiostva vatrenim ili hladnim oruzjem.
Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisati??
-
mahalas505
#301 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa
- jazzer
#302 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa
Ne znam iz kakve je porodice, mogu samo nagadjati ali znam sta bi meni moj otac uradiozecko_kupuz wrote:Mene je već odavno strah prelaziti ulicu, osuđeni smo na takav horor od svakodnevnog života. Ne branim momka, još jednom ću reći, ali isto tako neću sebi dozvoliti luksuz da komentarišem nešto za šta nemam pravo. Ništa nisam rekao za nesreću, samo govorim da ta porodica nije tako "kabadahijska" kako je se ovdje predstavlja. Eh, šta će biti nakon istrage i sudskog postupka, to tek treba vidjeti.
da sam mu sa 18 g. ovako nesto priredio.Ne bi mi trebao ni sud ni sudija, ni policija..on bi preuzeo ulogu
sviju njih. Ali sam mu zbog takvog stava jako zahvalan jer je napravio insana od mene. Njegov otac od
njega to ocito nije uspio.
- zecko_kupuz
#303 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa
Pošteno.jazzer wrote: Ne znam iz kakve je porodice, mogu samo nagadjati ali znam sta bi meni moj otac uradio
da sam mu sa 18 g. ovako nesto priredio.Ne bi mi trebao ni sud ni sudija, ni policija..on bi preuzeo ulogu
sviju njih. Ali sam mu zbog takvog stava jako zahvalan jer je napravio insana od mene. Njegov otac od
- petunija
#304 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa
ActionWoman wrote:Zeko, ti si mozda brz ko zec, ali iskreno, mene je od juce strah hodati ulicom, prelaziti ulicu. Brate mili, kako ti nije zao braniti nekoga ko je unistio ljudski zivot. Znam osobu koja se napila nakon sto je polozio vozacki i vozeci se s rajom napravio takav udes da mu je poginuo najbolji drug koji je bio suvozac. Momak je godine odlezao u zatvoru iako je iz sto se kaze pismene porodice. I on smatra da je trebao odlezati. Isto tako ni dan danas ne moze sebi oprostiti za to sto je uradio. Naucio je lekciju. Ne pije, voznju prilagodjava pravilima i nosi na savjesti svog prijatelja do kraja zivota. Greske kakvu je napravio ovaj Tarik moraju biti kaznjene. Ne smije biti fleksibilnosti niti posebnih arsina prema nekima bez obzira ciji su. Zbog toga sto se neki ponasaju kako hoce, nanose bol ljudima, unistavaju zivote jer znaju da ce se izvuci se, desavaju se i dalje ovakve saobracajne nesrece. Mene boli briga koliko neko ima godina. Ako si sjeo za volan mrcine kao sto je Mercedes, nagario ulicom i unistio neciji zivot brate mili, ko si ti da tvoj zivot nastavi kao da nista nisi uradio. Za dobro nagrada, za zlo kazna.
Mene neki dan, kad sam se vraćala sa posla, zamalo nije vespom udario balavac i to po sred trotoara.
I još me onako bezobrazno pogledao, kao šta ću ja tu???
- Better Man
#305 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa
Nema se šta ovdje raspravljati. Sve je jasno kao dan. Momak je kriv milijardu milijardi posto i treba ga na doživotnu robiju bez mogučnosti pomilovanja! Oni koji pokušavaju opravdati ubicu i koji govore kako mu je porodica divna su isti kao on i sutra bi bili spremni uraditi isto! Ne znam kako neko može i slovo lijepoga reči o ubic i njegovoj porodici? Imao sam jednom priliku da pored Druge gimnazije u Alipašinoj vidim kako frajer proleti sa autom minimalno 100 km na sat i na trotuaru stoji policajac sa stomačinom i jede sendvić i samo se nasmijao. Nije ni pokušao da obavijesti svoje kolege, pa ako nema niko od njih na cesti da se pošalje patrola i da se isti zaustavi i oduzmemu i vozačka i auto.
- drndalo
#306 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa
Pa Petunijo draga, sto ga ne opauci cekerom po glavusi, onako njezno, damski ? I onda jos pocnes vristati, da te napada manijak, naslo bi se tu par kavaljera da ti pomognu da ga jos malo propustite kroz sake....?petunija wrote:Mene neki dan, kad sam se vraćala sa posla, zamalo nije vespom udario balavac i to po sred trotoara.I još me onako bezobrazno pogledao, kao šta ću ja tu???
- zecko_kupuz
#307 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa
Kako možeš ovako banalizirati? Da, pravda treba biti zadovoljena, ali si u jednom postu pokazao da zaključke donosiš na osnovu predrasuda i stereotipa.Better Man wrote:Nema se šta ovdje raspravljati. Sve je jasno kao dan. Momak je kriv milijardu milijardi posto i treba ga na doživotnu robiju bez mogučnosti pomilovanja! Oni koji pokušavaju opravdati ubicu i koji govore kako mu je porodica divna su isti kao on i sutra bi bili spremni uraditi isto! Ne znam kako neko može i slovo lijepoga reči o ubic i njegovoj porodici? Imao sam jednom priliku da pored Druge gimnazije u Alipašinoj vidim kako frajer proleti sa autom minimalno 100 km na sat i na trotuaru stoji policajac sa stomačinom i jede sendvić i samo se nasmijao. Nije ni pokušao da obavijesti svoje kolege, pa ako nema niko od njih na cesti da se pošalje patrola i da se isti zaustavi i oduzmemu i vozačka i auto.
-
Smail Aga
#308 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa
jazzer wrote:Ne znam iz kakve je porodice, mogu samo nagadjati ali znam sta bi meni moj otac uradiozecko_kupuz wrote:Mene je već odavno strah prelaziti ulicu, osuđeni smo na takav horor od svakodnevnog života. Ne branim momka, još jednom ću reći, ali isto tako neću sebi dozvoliti luksuz da komentarišem nešto za šta nemam pravo. Ništa nisam rekao za nesreću, samo govorim da ta porodica nije tako "kabadahijska" kako je se ovdje predstavlja. Eh, šta će biti nakon istrage i sudskog postupka, to tek treba vidjeti.
Tacno tako. Odgoj u porodici je sve. Moj mali da ovako nesto uradi,dobrovoljno bi ostao do kraja moga zivota u zatvoru,meni na oci zivom ne bi ni smio ni htio izaci. Kao sto ni ja ne bi smio svom starom.
- Better Man
#309 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa
Momak da imaš imalo obraza sakrio bi se u mišju rupu i zauvije ušutio! Sramotno je to što pokušavaš da nam ovdje momka i porodicu predstaviš kao zlatne, a svi znamo da je momak ubica koji treba na doživotnu robiju bez mogučnosti pomilovanja!zecko_kupuz wrote:Kako možeš ovako banalizirati? Da, pravda treba biti zadovoljena, ali si u jednom postu pokazao da zaključke donosiš na osnovu predrasuda i stereotipa.Better Man wrote:Nema se šta ovdje raspravljati. Sve je jasno kao dan. Momak je kriv milijardu milijardi posto i treba ga na doživotnu robiju bez mogučnosti pomilovanja! Oni koji pokušavaju opravdati ubicu i koji govore kako mu je porodica divna su isti kao on i sutra bi bili spremni uraditi isto! Ne znam kako neko može i slovo lijepoga reči o ubic i njegovoj porodici? Imao sam jednom priliku da pored Druge gimnazije u Alipašinoj vidim kako frajer proleti sa autom minimalno 100 km na sat i na trotuaru stoji policajac sa stomačinom i jede sendvić i samo se nasmijao. Nije ni pokušao da obavijesti svoje kolege, pa ako nema niko od njih na cesti da se pošalje patrola i da se isti zaustavi i oduzmemu i vozačka i auto.
Last edited by Better Man on 26/06/2012 15:24, edited 1 time in total.
- nineinchnails
#310 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa
Uh, sjetih se da sam jednom isao u taj Zmaj po cevape. Neko ih pravo nahvalio.
Bilo je ljeto, osrednja guzva, narucim ja i cekam.
Uzeo novine i naletio na neke interesantne clanke i citam. Bas ono zaboravio na vrijeme i mjesto.
Pogledam na sat, cekam vec 45 minuta!
Pitam one mrmote, gdje su cevapi? Kaze, pa sta ste narucili?
Ustanem, izadjem preko vrata, i nikada vise usao nisam. Niti planiram.
Bilo je ljeto, osrednja guzva, narucim ja i cekam.
Uzeo novine i naletio na neke interesantne clanke i citam. Bas ono zaboravio na vrijeme i mjesto.
Pogledam na sat, cekam vec 45 minuta!
Pitam one mrmote, gdje su cevapi? Kaze, pa sta ste narucili?
Ustanem, izadjem preko vrata, i nikada vise usao nisam. Niti planiram.
- agnostic_front
#311 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa
Dobro pa jesil ti normalan???zecko_kupuz wrote:Kako možeš ovako banalizirati? Da, pravda treba biti zadovoljena, ali si u jednom postu pokazao da zaključke donosiš na osnovu predrasuda i stereotipa.Better Man wrote:Nema se šta ovdje raspravljati. Sve je jasno kao dan. Momak je kriv milijardu milijardi posto i treba ga na doživotnu robiju bez mogučnosti pomilovanja! Oni koji pokušavaju opravdati ubicu i koji govore kako mu je porodica divna su isti kao on i sutra bi bili spremni uraditi isto! Ne znam kako neko može i slovo lijepoga reči o ubic i njegovoj porodici? Imao sam jednom priliku da pored Druge gimnazije u Alipašinoj vidim kako frajer proleti sa autom minimalno 100 km na sat i na trotuaru stoji policajac sa stomačinom i jede sendvić i samo se nasmijao. Nije ni pokušao da obavijesti svoje kolege, pa ako nema niko od njih na cesti da se pošalje patrola i da se isti zaustavi i oduzmemu i vozačka i auto.
-
BHF80
#312 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa
Ima onde kamera no kojoj se sve vidi
- zateznistub
#313 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa
Ne pitaj svasta. Hak ascare nije.agnostic_front wrote:Dobro pa jesil ti normalan???zecko_kupuz wrote:Kako možeš ovako banalizirati? Da, pravda treba biti zadovoljena, ali si u jednom postu pokazao da zaključke donosiš na osnovu predrasuda i stereotipa.Better Man wrote:Nema se šta ovdje raspravljati. Sve je jasno kao dan. Momak je kriv milijardu milijardi posto i treba ga na doživotnu robiju bez mogučnosti pomilovanja! Oni koji pokušavaju opravdati ubicu i koji govore kako mu je porodica divna su isti kao on i sutra bi bili spremni uraditi isto! Ne znam kako neko može i slovo lijepoga reči o ubic i njegovoj porodici? Imao sam jednom priliku da pored Druge gimnazije u Alipašinoj vidim kako frajer proleti sa autom minimalno 100 km na sat i na trotuaru stoji policajac sa stomačinom i jede sendvić i samo se nasmijao. Nije ni pokušao da obavijesti svoje kolege, pa ako nema niko od njih na cesti da se pošalje patrola i da se isti zaustavi i oduzmemu i vozačka i auto.
- nineinchnails
#314 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa
Kako bih ja volio biti u Death Squad, to bi bilo zadovoljstvoGhost_Rider_XXX wrote:Treba napraviti što jedan od kolega reče Death Squad, i da se lijepo svi koji imamo iskustva u marisani udružimo i redom linčujemo ovakve idiote i očeve im i dajdže i amdidže...
- petunija
#315 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa
drndalo wrote:Pa Petunijo draga, sto ga ne opauci cekerom po glavusi, onako njezno, damski ? I onda jos pocnes vristati, da te napada manijak, naslo bi se tu par kavaljera da ti pomognu da ga jos malo propustite kroz sake....?petunija wrote:Mene neki dan, kad sam se vraćala sa posla, zamalo nije vespom udario balavac i to po sred trotoara.I još me onako bezobrazno pogledao, kao šta ću ja tu???
Dobra ideja
-
esad_plavi
#316 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa
Pa u pravu je covjek, raja previse banalizuju situaciju i pricaju stvari iz kojih se vidi da, blago reci, nemaju pojma o cem pricaju, narocito kad je pravo i zakon u pitanju. S druge strane sva ova prica ce i ostati samo na prici, jer ovo: "Treba uraditi ovo, treba uraditi ono", mozemo macku o rep okaciti, od puste price se nikad nece nista promjenitagnostic_front wrote:Dobro pa jesil ti normalan???zecko_kupuz wrote:Kako možeš ovako banalizirati? Da, pravda treba biti zadovoljena, ali si u jednom postu pokazao da zaključke donosiš na osnovu predrasuda i stereotipa.Better Man wrote:Nema se šta ovdje raspravljati. Sve je jasno kao dan. Momak je kriv milijardu milijardi posto i treba ga na doživotnu robiju bez mogučnosti pomilovanja! Oni koji pokušavaju opravdati ubicu i koji govore kako mu je porodica divna su isti kao on i sutra bi bili spremni uraditi isto! Ne znam kako neko može i slovo lijepoga reči o ubic i njegovoj porodici? Imao sam jednom priliku da pored Druge gimnazije u Alipašinoj vidim kako frajer proleti sa autom minimalno 100 km na sat i na trotuaru stoji policajac sa stomačinom i jede sendvić i samo se nasmijao. Nije ni pokušao da obavijesti svoje kolege, pa ako nema niko od njih na cesti da se pošalje patrola i da se isti zaustavi i oduzmemu i vozačka i auto.
-
BadBoy
#317 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa
Ovo je najbolje rješenje kada bi se nekako moglo sprovesti. Ja kada sam tek položio dobio sam starog benzinca 1.4 kojem je do 100 na sat trebalo dobrih 50 sekunditataćusak wrote:visocicaguy wrote:da li se pravno gledajuci moze donijeti zakon o maksimalnoj snazi vozila koja mogu voziti pocetnici?![]()
Ja sve kontam ne bi im dao auto veće od hiljadu kubika da voze sami, nešto slično kao sa onim slovom P itd.
- Reglan
#318 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa
Ovaj mali je isao u bosnjacku gimnaziju.Roditelji su mu otisli na more pa je on "ukrao" auto od roditelja da se malo provoza.Prosle sedmice se hvalio kako je poslije mature otisao u Bosnu autom. 
-
Woman
#319 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa
ja bi babu koji mu kupi auto i dade mu ga 10 dana nakon položenog vozačkog, zajedno na robiju s malim. taj "zmaj" ni pismen nije, tamo odakle je došao zovu ga magarac!
- O'zone
- Globalni moderator
#320 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa
Pritisak javnosti uvjek djeluje
Doduše ne zadržavaju oni njega u pritvoru radi utjecaja na svjedoke nego se boje da ne ostane invalid u nekom prolazuOTVORENA ISTRAGA PROTIV 18-GODIŠNJEG SARAJLIJE: Zatražen pritvor za Tarika Aljevića, mlada doktorica i dalje u teškom stanju
Utorak | 26.06.2012.
Nadležni tužitelj Kantonalnog tužiteljstva Sarajevo danas je podnio prijedlog za određivanje pritvora Tariku Aljoviću (1994.), koji se sumnjiči za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa, a u vezi sa saobraćajnom nesrećom u kojoj je sugrađanaka Ajla Hadžismajlović (1984.) zadobila teške ozljede.
Radi se o saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju navečer kod Narodnog pozorišta Sarajevo kada je "mercedes" za čijim volanom se nalazio Aljović udario u "citroen" kojim je upravljala Hadžismajlović
Kako je Feni kazala glasnogovornica Kantonalnog tužiteljstva Jasmina Omičević, osumnjičeni Aljović je u ponedjeljak predan nadležnom kantonalnom tužitelju po čijoj je naredbi zadržan 24 sata, a danas je protiv njega zbog spomenutog krivičnog djela otvorena istraga.
"Osumnjičeni je ispitan od postupajućeg kantonalnog tužioca, koji je Općinskom sudu u Sarajevu podnio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke", navodi Omičević.
Kako su mediji ranije izvijestili, a po službeno nepotvrđenim informacijama, do sudara je, najvjerovatnije, došlo nakon što je vozač "mercedesa" prošao na crveno svjetlo na semaforu, te udario u citroen koji se uključivao s mosta Čobanija. Aljović je vozački ispit položio desetak dana prije nesreće.
Prema informacijama iz KCUS-a, zdravstveno stanje 28-godišnje Ajle Hadžismajlović i dalje je nepromijenjeno i veoma teško. Djevojka je u nesreći zadobila teške ozljede glave i karlice te je smještena na Intenzivnu njegu.
- sinuhe
#321 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa
Sarajevo jeste najveci grad, ali da li je bas to razlog sto ovih nesreca svako malo bas u Sarajevu 
-
kenzo
#322 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa
vole sandze mercedese....
- al_neri
#323 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa
Vi ste stvarno debili 
-
Haettenschweiler
#324 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa
Džaba se bihuzurite moji ljudi. Takav vakat došao! Pomirite se već jednom sa činjenicom da su danas piljari, taksisti, ćevabdžije i džeparoši ti koji nam kroje kape. Ljudi, budimo razumni i počnimo se već jednom ponašati prema njihovim pravilijma a ne prema tamo nekih arhaičnim zakonima koji su važili prije više od 20 godina.
Znači:
Kada na cesti primjetite sina lokalnog glavonje, onda se jednostavno sklonite sa puta. Nema tu puno filozofiranja.
Kada vam lokalni jalijaš zatraži mobitel ili novčanik, onda se ne pravite pametni već mu dajte to što traži.
Kada vas lokalni policajac sa dva zuba u glavi i masnoj košulji krene handriti, onda se nemojte opirati već se fino naguzite...
Znači:
Kada na cesti primjetite sina lokalnog glavonje, onda se jednostavno sklonite sa puta. Nema tu puno filozofiranja.
Kada vam lokalni jalijaš zatraži mobitel ili novčanik, onda se ne pravite pametni već mu dajte to što traži.
Kada vas lokalni policajac sa dva zuba u glavi i masnoj košulji krene handriti, onda se nemojte opirati već se fino naguzite...
-
kojeime
#325 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa
"Kada na cesti primjetite sina lokalnog glavonje, onda se jednostavno sklonite sa puta. Nema tu puno filozofiranja."
Kada bi ga primijetili, sklonili bi se. Zena je stradala jer ga nije vidjela.
Kada bi ga primijetili, sklonili bi se. Zena je stradala jer ga nije vidjela.