Vehabije su raja, samo ih ti znas "preko televizije".don džonson wrote:vehabije ko vehabije, šta očekivat jbg... da su takvi kakvim ih Bakir opisuje... puno su gori, znam iz iskustva
al tolerantni su, nema šta
Da li ste znali o islamu
- Kroksica
#301 Re: Da li ste znali o islamu
- fatamorgana
#302 Re: Da li ste znali o islamu
Šta si u horoskopu?Tvrtko II Kotromanić wrote:da, i?
- fatamorgana
#303 Re: Da li ste znali o islamu
Mo'š mislit' kak'i su tek u Donjoj .....don džonson wrote:naročito u Gornjoj Maoči... tu su najtolerantnijitheTruePath wrote: svugdje su muslimani tolerantniji i popustaju vise od njihovih komsija
- miskin
#304 Re: Da li ste znali o islamu
Nisu isti, ja sjedio sa Muhidinom Halilovicem, ima i on na youtube, kaze ljudi gore zbunjeni svi misle da su isti, a ima razilazenja pogotovo po pitanju tekfira, namaza u dzamijama i pojmom novotarija.fatamorgana wrote:Mo'š mislit' kak'i su tek u Donjoj .....don džonson wrote:naročito u Gornjoj Maoči... tu su najtolerantnijitheTruePath wrote: svugdje su muslimani tolerantniji i popustaju vise od njihovih komsija
Njegov broj nemam, zalim.
- miskin
#305 Re: Da li ste znali o islamu
Interesantno kako nam 10 KM izgleda mnogo kad ih dajemo za džamiju,
a kako malo kad ih potrošimo na pijaci.
Interesantno kako nam se oduži jedan sat proveden u ibadetu,
a kako nam brzo prođe fudbalska utakmica od 90 min.
Interesantno kako se radujemo produžecima fudbalske utakmice,
a kako se žalimo na produženu hutbu.
Interesantno koliko se kanimo da pročitamo jedan džuz,
a kako se brzo odlučimo na čitanje 200/300 stranica najprodanijeg romana.
Interesantno kako vjerujemo onome što piše u novinama,
a sumnjamo u ono što piše u Kur'anu.
Interesantno kako se brzo prilagođavamo i prihvatamo zapadni način života, a kako okrećemo leđa sunnetu našeg Poslanika s.a.v.s.
Interesantno kako nam se oduži par sati provedenih u džamiji,
a kako nam brzo prođu gledajući film.
Interesantno koliko želimo da smo u prvom redu bilo na koncertu ili u kinu, a jagmimo se za pozadinu džamije.
Interesantno kako nam je teško naučiti jednostavni Kur'an toliko dobro da ga prenesemo drugima, a tako nam je jednostavno zapamtiti i ponavljati tračeve.
Interesantno kako unaprijed 2 do 3 sedmice moramo planirati odlazak na predavanja o islamu, a u zadnji momenat se možemo prilagoditi odlasku na utakmicu ili u kino.
Interesantno koliko dugo i uz kakve poteškoće učimo napamet jedan ili dva ajeta iz Kur'ana, a za tren oka naučimo neku pjesmu.
Interesantno kako svako želi da bude u Džennetu, a u isto vrijeme ne vjeruje, ne razmišlja, ne govori ili ne radi ništa da bi mu se približio.
Interesantno kako se hiljadu šala na Internetu proslijedi brzinom požara, a o tekstovima gdje se spominje Allah s.w.t. ljudi razmisle dva puta prije nego ih proslijede i podijele sa drugima.
Interesantno, zar ne?
Interesantno kako se brzo prilagođavamo i prihvatamo zapadni način života, a kako okrećemo leđa sunnetu našeg Poslanika s.a.v.s.
Interesantno koliko želimo da smo u prvom redu bilo na koncertu ili u kinu, a jagmimo se za pozadinu džamije.
Interesantno kako nam je teško naučiti jednostavni Kur'an toliko dobro da ga prenesemo drugima, a tako nam je jednostavno zapamtiti i ponavljati tračeve.
Interesantno kako unaprijed 2 do 3 sedmice moramo planirati odlazak na predavanja o islamu, a u zadnji momenat se možemo prilagoditi odlasku na utakmicu ili u kino.
Interesantno koliko dugo i uz kakve poteškoće učimo napamet jedan ili dva ajeta iz Kur'ana, a za tren oka naučimo neku pjesmu.
Interesantno kako svako želi da bude u Džennetu, a u isto vrijeme ne vjeruje, ne razmišlja, ne govori ili ne radi ništa da bi mu se približio.
Interesantno kako se hiljadu šala na Internetu proslijedi brzinom požara, a o tekstovima gdje se spominje Allah s.w.t. ljudi razmisle dva puta prije nego ih proslijede i podijele sa drugima.
Interesantno, zar ne?
- fatamorgana
#306 Re: Da li ste znali o islamu
Ovo gore štos' reko se pitao još i Ajnštajn u vezi relativnosti vremena. On je rekao ako čovjek sjedi golom ..... na vreloj peći vrijeme usporava a ako isti čovjek sjedi sa sexy sekretaricom vrijeme leti ....
- miskin
#307 Re: Da li ste znali o islamu
pssssssfatamorgana wrote:Ovo gore štos' reko se pitao još i Ajnštajn u vezi relativnosti vremena. On je rekao ako čovjek sjedi golom ..... na vreloj peći vrijeme usporava a ako isti čovjek sjedi sa sexy sekretaricom vrijeme leti ....
- Kroksica
#308 Re: Da li ste znali o islamu
Kako ko moj Miske, ali vecinom si u pravu.miskin wrote:Interesantno kako nam 10 KM izgleda mnogo kad ih dajemo za džamiju,
Interesantno, zar ne?
Mala primjedba na boldirano, jer je meni to tako "nametnuto".
- miskin
#309 Re: Da li ste znali o islamu
Mislis na hadis da su najbolji safovi za zene zadnji i da se one saffaju od zadnjeg saffa prema naprijed a za muskarce prvi saff da je najbolji, ili na nesto drugo?Mala primjedba na boldirano, jer je meni to tako "nametnuto".
- fatamorgana
#310 Re: Da li ste znali o islamu
A ja mislio da se samo papci jagme, 
- Kroksica
#311 Re: Da li ste znali o islamu
Ne mislim ni na sta odredjeno, samo to da su zene pozadi.miskin wrote:Mislis na hadis da su najbolji safovi za zene zadnji i da se one saffaju od zadnjeg saffa prema naprijed a za muskarce prvi saff da je najbolji, ili na nesto drugo?Mala primjedba na boldirano, jer je meni to tako "nametnuto".
- miskin
#312 Re: Da li ste znali o islamu
Joj jesi ti, nista ti ne odgovara. Mozes zamislit samo da su zene naprijed a muski nazad, jos kada djevojke dođu u ovim so call hidzabima, odmah se preznojis, ako su na sedzdi ili tako nesto, tako da ima to prednosti, vjeruj bolje je ovako.Kroksica wrote:Ne mislim ni na sta odredjeno, samo to da su zene pozadi.miskin wrote:Mislis na hadis da su najbolji safovi za zene zadnji i da se one saffaju od zadnjeg saffa prema naprijed a za muskarce prvi saff da je najbolji, ili na nesto drugo?Mala primjedba na boldirano, jer je meni to tako "nametnuto".
- fatamorgana
#313 Re: Da li ste znali o islamu
Joj još kad obuku one džamfezli anterije, gluho bilo .... neka ih zasad pozadi,miskin wrote: Mozes zamislit samo da su zene naprijed a muski nazad, jos kada djevojke dođu u ovim so call hidzabima, odmah se preznojis, ako su na sedzdi ili tako nesto, tako da ima to prednosti, vjeruj bolje je ovako.
- Kroksica
#314 Re: Da li ste znali o islamu
Ama nisam ni rekla da mi ne odgovara, naprotiv.miskin wrote: Joj jesi ti, nista ti ne odgovara. Mozes zamislit samo da su zene naprijed a muski nazad, jos kada djevojke dođu u ovim so call hidzabima, odmah se preznojis, ako su na sedzdi ili tako nesto, tako da ima to prednosti, vjeruj bolje je ovako.
Ali vidis koji si ti, sve sto ja kazem ti procesuiras na svoj nacin i mislis da bacam kontru. CCCC!
- Kroksica
#315 Re: Da li ste znali o islamu
????fatamorgana wrote:Joj još kad obuku one džamfezli anterije, gluho bilo .... neka ih zasad pozadi,miskin wrote: Mozes zamislit samo da su zene naprijed a muski nazad, jos kada djevojke dođu u ovim so call hidzabima, odmah se preznojis, ako su na sedzdi ili tako nesto, tako da ima to prednosti, vjeruj bolje je ovako.
- miskin
#316 Re: Da li ste znali o islamu
Nisam, bas ovo nisam razmisljao na taj kontra nacin, nego bas sam ti fino rekao joj jesi tu, nista ti ne odogovara, nisam mislio na nacin kad mi tlak skoci, nocas sam raspolozenKroksica wrote:Ama nisam ni rekla da mi ne odgovara, naprotiv.miskin wrote: Joj jesi ti, nista ti ne odgovara. Mozes zamislit samo da su zene naprijed a muski nazad, jos kada djevojke dođu u ovim so call hidzabima, odmah se preznojis, ako su na sedzdi ili tako nesto, tako da ima to prednosti, vjeruj bolje je ovako.Samo sam ti dala opravdanje zasto se JA jagmim za pozadinu.
Ali vidis koji si ti, sve sto ja kazem ti procesuiras na svoj nacin i mislis da bacam kontru. CCCC!
također pitanje za fatu kakva je ovo odjeca
i gdje nam je to @nasa, fali nam bas, bar meni
-
amazon
#317 Re: Da li ste znali o islamu
Izgleda da se ti zaljubio,miskin wrote:Nisam, bas ovo nisam razmisljao na taj kontra nacin, nego bas sam ti fino rekao joj jesi tu, nista ti ne odogovara, nisam mislio na nacin kad mi tlak skoci, nocas sam raspolozenKroksica wrote:Ama nisam ni rekla da mi ne odgovara, naprotiv.miskin wrote: Joj jesi ti, nista ti ne odgovara. Mozes zamislit samo da su zene naprijed a muski nazad, jos kada djevojke dođu u ovim so call hidzabima, odmah se preznojis, ako su na sedzdi ili tako nesto, tako da ima to prednosti, vjeruj bolje je ovako.Samo sam ti dala opravdanje zasto se JA jagmim za pozadinu.
- Kroksica
#318 Re: Da li ste znali o islamu
Znas sta je meni golemo? To da je zastupljeno misljenje da muskarci imaju neke strasne porive koje zene nemaju. Smijesno. Isto ko sto muskarac blehne u zensku pozadinu tako i zene blehnu u musku. Ne govorim o dzamiji, konkretno nego opcenito. Smijesno mi je to da su zene u dzamiji smjestene pozadi cisto iz tog razloga. Ne razumijem da bi iko doso u dzamiju da se nagleda vec spomenutog zenskog dijela tijela.miskin wrote:Nisam, bas ovo nisam razmisljao na taj kontra nacin, nego bas sam ti fino rekao joj jesi tu, nista ti ne odogovara, nisam mislio na nacin kad mi tlak skoci, nocas sam raspolozenKroksica wrote:Ama nisam ni rekla da mi ne odgovara, naprotiv.miskin wrote: Joj jesi ti, nista ti ne odgovara. Mozes zamislit samo da su zene naprijed a muski nazad, jos kada djevojke dođu u ovim so call hidzabima, odmah se preznojis, ako su na sedzdi ili tako nesto, tako da ima to prednosti, vjeruj bolje je ovako.Samo sam ti dala opravdanje zasto se JA jagmim za pozadinu.
- fatamorgana
#319 Re: Da li ste znali o islamu
anterije - haljine, odjeća generalno, džamfezli (pridjev) - materijal koji svjetluca, koji se presijava od kakvog su se nekad pravile lijepe dimije,Kroksica wrote:????fatamorgana wrote:Joj još kad obuku one džamfezli anterije, gluho bilo .... neka ih zasad pozadi,miskin wrote: Mozes zamislit samo da su zene naprijed a muski nazad, jos kada djevojke dođu u ovim so call hidzabima, odmah se preznojis, ako su na sedzdi ili tako nesto, tako da ima to prednosti, vjeruj bolje je ovako.
- fatamorgana
#320 Re: Da li ste znali o islamu
Joj meni oči ispadnu kad vidim tepsiju tulumbi a kamol' šta drugo,Kroksica wrote: Znas sta je meni golemo? To da je zastupljeno misljenje da muskarci imaju neke strasne porive koje zene nemaju. Smijesno. Isto ko sto muskarac blehne u zensku pozadinu tako i zene blehnu u musku. Ne govorim o dzamiji, konkretno nego opcenito. Smijesno mi je to da su zene u dzamiji smjestene pozadi cisto iz tog razloga. Ne razumijem da bi iko doso u dzamiju da se nagleda vec spomenutog zenskog dijela tijela.
- Kroksica
#321 Re: Da li ste znali o islamu
fatamorgana wrote:
anterije - haljine, odjeća generalno, džamfezli (pridjev) - materijal koji svjetluca, koji se presijava od kakvog su se nekad pravile lijepe dimije,
-
amazon
#322 Re: Da li ste znali o islamu
Ti si poguzijafatamorgana wrote:Joj meni oči ispadnu kad vidim tepsiju tulumbi a kamol' šta drugo,Kroksica wrote: Znas sta je meni golemo? To da je zastupljeno misljenje da muskarci imaju neke strasne porive koje zene nemaju. Smijesno. Isto ko sto muskarac blehne u zensku pozadinu tako i zene blehnu u musku. Ne govorim o dzamiji, konkretno nego opcenito. Smijesno mi je to da su zene u dzamiji smjestene pozadi cisto iz tog razloga. Ne razumijem da bi iko doso u dzamiju da se nagleda vec spomenutog zenskog dijela tijela.
- miskin
#323 Re: Da li ste znali o islamu
Ma dobro ne znam mudrost ovog propisa, ali moguce da je ovo jedna od njih, Allah zna koja je. Nisi prva zenska koja mi je to rekla, ali eto nekako uvijek ide ta slika, vjerovatno da je ovo tacno sto si napisalaZnas sta je meni golemo? To da je zastupljeno misljenje da muskarci imaju neke strasne porive koje zene nemaju. Smijesno. Isto ko sto muskarac blehne u zensku pozadinu tako i zene blehnu u musku. Ne govorim o dzamiji, konkretno nego opcenito. Smijesno mi je to da su zene u dzamiji smjestene pozadi cisto iz tog razloga. Ne razumijem da bi iko doso u dzamiju da se nagleda vec spomenutog zenskog dijela tijela.
@nasa Evo kazu mi da sam se zaljubio u tebe, sta da im kazem?
- fatamorgana
#324 Re: Da li ste znali o islamu
A čuj ovo, meni jedna od najljepših bosanskih pjesama ....Kroksica wrote:fatamorgana wrote:
anterije - haljine, odjeća generalno, džamfezli (pridjev) - materijal koji svjetluca, koji se presijava od kakvog su se nekad pravile lijepe dimije,Svidza mi se.
- fatamorgana
#325 Re: Da li ste znali o islamu
A ko da se ne zaljubi u wonder ženu ĆeliĆnih živaca,miskin wrote: @nasa Evo kazu mi da sam se zaljubio u tebe, sta da im kazem?