Da li ste znali o islamu

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Kroksica

#301 Re: Da li ste znali o islamu

Post by Kroksica »

don džonson wrote:vehabije ko vehabije, šta očekivat jbg... da su takvi kakvim ih Bakir opisuje... puno su gori, znam iz iskustva :D

al tolerantni su, nema šta :lol:
Vehabije su raja, samo ih ti znas "preko televizije".
fatamorgana

#302 Re: Da li ste znali o islamu

Post by fatamorgana »

Tvrtko II Kotromanić wrote:
fatamorgana wrote:Najnovije vijesti:

http://www.klix.ba/vijesti/bih/mevlid-j ... /130108045
da, i?
Šta si u horoskopu? :lol:
fatamorgana

#303 Re: Da li ste znali o islamu

Post by fatamorgana »

don džonson wrote:
theTruePath wrote: svugdje su muslimani tolerantniji i popustaju vise od njihovih komsija
naročito u Gornjoj Maoči... tu su najtolerantniji :lol:
Mo'š mislit' kak'i su tek u Donjoj ..... :lol:
miskin

#304 Re: Da li ste znali o islamu

Post by miskin »

fatamorgana wrote:
don džonson wrote:
theTruePath wrote: svugdje su muslimani tolerantniji i popustaju vise od njihovih komsija
naročito u Gornjoj Maoči... tu su najtolerantniji :lol:
Mo'š mislit' kak'i su tek u Donjoj ..... :lol:
Nisu isti, ja sjedio sa Muhidinom Halilovicem, ima i on na youtube, kaze ljudi gore zbunjeni svi misle da su isti, a ima razilazenja pogotovo po pitanju tekfira, namaza u dzamijama i pojmom novotarija. :D

Njegov broj nemam, zalim.
miskin

#305 Re: Da li ste znali o islamu

Post by miskin »

Interesantno kako nam 10 KM izgleda mnogo kad ih dajemo za džamiju,
a kako malo kad ih potrošimo na pijaci.

Interesantno kako nam se oduži jedan sat proveden u ibadetu,
a kako nam brzo prođe fudbalska utakmica od 90 min.

Interesantno kako se radujemo produžecima fudbalske utakmice,
a kako se žalimo na produženu hutbu.

Interesantno koliko se kanimo da pročitamo jedan džuz,
a kako se brzo odlučimo na čitanje 200/300 stranica najprodanijeg romana.

Interesantno kako vjerujemo onome što piše u novinama,
a sumnjamo u ono što piše u Kur'anu.

Interesantno kako se brzo prilagođavamo i prihvatamo zapadni način života, a kako okrećemo leđa sunnetu našeg Poslanika s.a.v.s.

Interesantno kako nam se oduži par sati provedenih u džamiji,
a kako nam brzo prođu gledajući film.

Interesantno koliko želimo da smo u prvom redu bilo na koncertu ili u kinu, a jagmimo se za pozadinu džamije.

Interesantno kako nam je teško naučiti jednostavni Kur'an toliko dobro da ga prenesemo drugima, a tako nam je jednostavno zapamtiti i ponavljati tračeve.

Interesantno kako unaprijed 2 do 3 sedmice moramo planirati odlazak na predavanja o islamu, a u zadnji momenat se možemo prilagoditi odlasku na utakmicu ili u kino.

Interesantno koliko dugo i uz kakve poteškoće učimo napamet jedan ili dva ajeta iz Kur'ana, a za tren oka naučimo neku pjesmu.

Interesantno kako svako želi da bude u Džennetu, a u isto vrijeme ne vjeruje, ne razmišlja, ne govori ili ne radi ništa da bi mu se približio.

Interesantno kako se hiljadu šala na Internetu proslijedi brzinom požara, a o tekstovima gdje se spominje Allah s.w.t. ljudi razmisle dva puta prije nego ih proslijede i podijele sa drugima.

Interesantno, zar ne?
fatamorgana

#306 Re: Da li ste znali o islamu

Post by fatamorgana »

Ovo gore štos' reko se pitao još i Ajnštajn u vezi relativnosti vremena. On je rekao ako čovjek sjedi golom ..... na vreloj peći vrijeme usporava a ako isti čovjek sjedi sa sexy sekretaricom vrijeme leti ....
miskin

#307 Re: Da li ste znali o islamu

Post by miskin »

fatamorgana wrote:Ovo gore štos' reko se pitao još i Ajnštajn u vezi relativnosti vremena. On je rekao ako čovjek sjedi golom ..... na vreloj peći vrijeme usporava a ako isti čovjek sjedi sa sexy sekretaricom vrijeme leti ....
pssssss
Kroksica

#308 Re: Da li ste znali o islamu

Post by Kroksica »

miskin wrote:Interesantno kako nam 10 KM izgleda mnogo kad ih dajemo za džamiju,
a kako malo kad ih potrošimo na pijaci.

Interesantno kako nam se oduži jedan sat proveden u ibadetu,
a kako nam brzo prođe fudbalska utakmica od 90 min.

Interesantno kako se radujemo produžecima fudbalske utakmice,
a kako se žalimo na produženu hutbu.

Interesantno koliko se kanimo da pročitamo jedan džuz,
a kako se brzo odlučimo na čitanje 200/300 stranica najprodanijeg romana.

Interesantno kako vjerujemo onome što piše u novinama,
a sumnjamo u ono što piše u Kur'anu.

Interesantno kako se brzo prilagođavamo i prihvatamo zapadni način života, a kako okrećemo leđa sunnetu našeg Poslanika s.a.v.s.

Interesantno kako nam se oduži par sati provedenih u džamiji,
a kako nam brzo prođu gledajući film.

Interesantno koliko želimo da smo u prvom redu bilo na koncertu ili u kinu, a jagmimo se za pozadinu džamije.

Interesantno kako nam je teško naučiti jednostavni Kur'an toliko dobro da ga prenesemo drugima, a tako nam je jednostavno zapamtiti i ponavljati tračeve.

Interesantno kako unaprijed 2 do 3 sedmice moramo planirati odlazak na predavanja o islamu, a u zadnji momenat se možemo prilagoditi odlasku na utakmicu ili u kino.

Interesantno koliko dugo i uz kakve poteškoće učimo napamet jedan ili dva ajeta iz Kur'ana, a za tren oka naučimo neku pjesmu.

Interesantno kako svako želi da bude u Džennetu, a u isto vrijeme ne vjeruje, ne razmišlja, ne govori ili ne radi ništa da bi mu se približio.

Interesantno kako se hiljadu šala na Internetu proslijedi brzinom požara, a o tekstovima gdje se spominje Allah s.w.t. ljudi razmisle dva puta prije nego ih proslijede i podijele sa drugima.

Interesantno, zar ne?
Kako ko moj Miske, ali vecinom si u pravu.

Mala primjedba na boldirano, jer je meni to tako "nametnuto". :D
miskin

#309 Re: Da li ste znali o islamu

Post by miskin »

Mislis na hadis da su najbolji safovi za zene zadnji i da se one saffaju od zadnjeg saffa prema naprijed a za muskarce prvi saff da je najbolji, ili na nesto drugo?
fatamorgana

#310 Re: Da li ste znali o islamu

Post by fatamorgana »

A ja mislio da se samo papci jagme, :roll:
Kroksica

#311 Re: Da li ste znali o islamu

Post by Kroksica »

miskin wrote:
Mislis na hadis da su najbolji safovi za zene zadnji i da se one saffaju od zadnjeg saffa prema naprijed a za muskarce prvi saff da je najbolji, ili na nesto drugo?
Ne mislim ni na sta odredjeno, samo to da su zene pozadi.
miskin

#312 Re: Da li ste znali o islamu

Post by miskin »

Kroksica wrote:
miskin wrote:
Ne mislim ni na sta odredjeno, samo to da su zene pozadi.
Joj jesi ti, nista ti ne odgovara. Mozes zamislit samo da su zene naprijed a muski nazad, jos kada djevojke dođu u ovim so call hidzabima, odmah se preznojis, ako su na sedzdi ili tako nesto, tako da ima to prednosti, vjeruj bolje je ovako.
fatamorgana

#313 Re: Da li ste znali o islamu

Post by fatamorgana »

miskin wrote: Mozes zamislit samo da su zene naprijed a muski nazad, jos kada djevojke dođu u ovim so call hidzabima, odmah se preznojis, ako su na sedzdi ili tako nesto, tako da ima to prednosti, vjeruj bolje je ovako.
Joj još kad obuku one džamfezli anterije, gluho bilo .... neka ih zasad pozadi, :thumbup:
Kroksica

#314 Re: Da li ste znali o islamu

Post by Kroksica »

miskin wrote: Joj jesi ti, nista ti ne odgovara. Mozes zamislit samo da su zene naprijed a muski nazad, jos kada djevojke dođu u ovim so call hidzabima, odmah se preznojis, ako su na sedzdi ili tako nesto, tako da ima to prednosti, vjeruj bolje je ovako.
Ama nisam ni rekla da mi ne odgovara, naprotiv. :lol: Samo sam ti dala opravdanje zasto se JA jagmim za pozadinu.
Ali vidis koji si ti, sve sto ja kazem ti procesuiras na svoj nacin i mislis da bacam kontru. CCCC! :P
Kroksica

#315 Re: Da li ste znali o islamu

Post by Kroksica »

fatamorgana wrote:
miskin wrote: Mozes zamislit samo da su zene naprijed a muski nazad, jos kada djevojke dođu u ovim so call hidzabima, odmah se preznojis, ako su na sedzdi ili tako nesto, tako da ima to prednosti, vjeruj bolje je ovako.
Joj još kad obuku one džamfezli anterije, gluho bilo .... neka ih zasad pozadi, :thumbup:
????
miskin

#316 Re: Da li ste znali o islamu

Post by miskin »

Kroksica wrote:
miskin wrote: Joj jesi ti, nista ti ne odgovara. Mozes zamislit samo da su zene naprijed a muski nazad, jos kada djevojke dođu u ovim so call hidzabima, odmah se preznojis, ako su na sedzdi ili tako nesto, tako da ima to prednosti, vjeruj bolje je ovako.
Ama nisam ni rekla da mi ne odgovara, naprotiv. :lol: Samo sam ti dala opravdanje zasto se JA jagmim za pozadinu.
Ali vidis koji si ti, sve sto ja kazem ti procesuiras na svoj nacin i mislis da bacam kontru. CCCC! :P
Nisam, bas ovo nisam razmisljao na taj kontra nacin, nego bas sam ti fino rekao joj jesi tu, nista ti ne odogovara, nisam mislio na nacin kad mi tlak skoci, nocas sam raspolozen

također pitanje za fatu kakva je ovo odjeca

i gdje nam je to @nasa, fali nam bas, bar meni
amazon

#317 Re: Da li ste znali o islamu

Post by amazon »

miskin wrote:
Kroksica wrote:
Nisam, bas ovo nisam razmisljao na taj kontra nacin, nego bas sam ti fino rekao joj jesi tu, nista ti ne odogovara, nisam mislio na nacin kad mi tlak skoci, nocas sam raspolozen

Izgleda da se ti zaljubio, :D
Kroksica

#318 Re: Da li ste znali o islamu

Post by Kroksica »

miskin wrote:
Kroksica wrote:

Znas sta je meni golemo? To da je zastupljeno misljenje da muskarci imaju neke strasne porive koje zene nemaju. Smijesno. Isto ko sto muskarac blehne u zensku pozadinu tako i zene blehnu u musku. Ne govorim o dzamiji, konkretno nego opcenito. Smijesno mi je to da su zene u dzamiji smjestene pozadi cisto iz tog razloga. Ne razumijem da bi iko doso u dzamiju da se nagleda vec spomenutog zenskog dijela tijela.
fatamorgana

#319 Re: Da li ste znali o islamu

Post by fatamorgana »

Kroksica wrote:
fatamorgana wrote:
????
anterije - haljine, odjeća generalno, džamfezli (pridjev) - materijal koji svjetluca, koji se presijava od kakvog su se nekad pravile lijepe dimije, :)
fatamorgana

#320 Re: Da li ste znali o islamu

Post by fatamorgana »

Kroksica wrote: Znas sta je meni golemo? To da je zastupljeno misljenje da muskarci imaju neke strasne porive koje zene nemaju. Smijesno. Isto ko sto muskarac blehne u zensku pozadinu tako i zene blehnu u musku. Ne govorim o dzamiji, konkretno nego opcenito. Smijesno mi je to da su zene u dzamiji smjestene pozadi cisto iz tog razloga. Ne razumijem da bi iko doso u dzamiju da se nagleda vec spomenutog zenskog dijela tijela.
Joj meni oči ispadnu kad vidim tepsiju tulumbi a kamol' šta drugo, :lol:
Kroksica

#321 Re: Da li ste znali o islamu

Post by Kroksica »

fatamorgana wrote:
anterije - haljine, odjeća generalno, džamfezli (pridjev) - materijal koji svjetluca, koji se presijava od kakvog su se nekad pravile lijepe dimije, :)
:thumbup: Svidza mi se.
amazon

#322 Re: Da li ste znali o islamu

Post by amazon »

fatamorgana wrote:
Kroksica wrote: Znas sta je meni golemo? To da je zastupljeno misljenje da muskarci imaju neke strasne porive koje zene nemaju. Smijesno. Isto ko sto muskarac blehne u zensku pozadinu tako i zene blehnu u musku. Ne govorim o dzamiji, konkretno nego opcenito. Smijesno mi je to da su zene u dzamiji smjestene pozadi cisto iz tog razloga. Ne razumijem da bi iko doso u dzamiju da se nagleda vec spomenutog zenskog dijela tijela.
Joj meni oči ispadnu kad vidim tepsiju tulumbi a kamol' šta drugo, :lol:
Ti si poguzija :D
miskin

#323 Re: Da li ste znali o islamu

Post by miskin »

Znas sta je meni golemo? To da je zastupljeno misljenje da muskarci imaju neke strasne porive koje zene nemaju. Smijesno. Isto ko sto muskarac blehne u zensku pozadinu tako i zene blehnu u musku. Ne govorim o dzamiji, konkretno nego opcenito. Smijesno mi je to da su zene u dzamiji smjestene pozadi cisto iz tog razloga. Ne razumijem da bi iko doso u dzamiju da se nagleda vec spomenutog zenskog dijela tijela.
Ma dobro ne znam mudrost ovog propisa, ali moguce da je ovo jedna od njih, Allah zna koja je. Nisi prva zenska koja mi je to rekla, ali eto nekako uvijek ide ta slika, vjerovatno da je ovo tacno sto si napisala

@nasa Evo kazu mi da sam se zaljubio u tebe, sta da im kazem?
fatamorgana

#324 Re: Da li ste znali o islamu

Post by fatamorgana »

Kroksica wrote:
fatamorgana wrote:
:thumbup: Svidza mi se.
A čuj ovo, meni jedna od najljepših bosanskih pjesama ....

fatamorgana

#325 Re: Da li ste znali o islamu

Post by fatamorgana »

miskin wrote: @nasa Evo kazu mi da sam se zaljubio u tebe, sta da im kazem?
A ko da se ne zaljubi u wonder ženu ĆeliĆnih živaca, :lol:
Post Reply