Lokalni izbori 2012
-
V FOR VENDETA
#301 Re: Lokalni izbori 2012
Mi bosnjaci smo bas nezhavalan narod, pa kakv crni trezor covjece? rahmetli Alija izetbegovic je obisao haman svako ratiste i nerijetko bio u velikoj opasnosti zbog ogromne blizine srpskim polozjajima... Pa recite istinu makar ona i ne isla u prilog prici stranke koju podrzavate!
-
nickname-83
#302 Re: Lokalni izbori 2012
Ne, nego su SDP, slucajni prolazik, "neimenovani" pojedinci (odmah cemo reci da nisu imali nikakve veze sa SDA, bilo ko od njih) i neorganizovane i nepovezane grupe ljudi. Po tvom rezonu mi smo cudo, jedini narod koji se bez ikakve organizacije i minimalne logistike odbranio od JNA i chetnika. Sjajno razmisljanje, ovo je za udzbenika.Država wrote:Nemoj tako, SDA je odbranila BiH...
- Država
#303 Re: Lokalni izbori 2012
Jesi, ali si igrao klikera kad je bio rat pa lupetaš.V FOR VENDETA wrote:Sve i da nisam ocima rat vidio a jesam!
Ovo je tačno, i za to je zaslužna bosanska sirotinja i sinovi te sirotinje, a nikako SDA.V FOR VENDETA wrote: BiH se otrgla od pozicije provincije unutar velike Srbije, stekla je nezavisnost naord i drzava su odbranjeni,
Da, neko je tokom obnove "oprao" 8 milijardi maraka. Tačno.V FOR VENDETA wrote: poslije rata neko je sve ovo obnovio,
Sad sam shvatio da nisi iz Sarajeva, jer da jesi, znao bi da Sarajevo nije bilo do pepela srušeno.V FOR VENDETA wrote: znamo svi da je Sarajevo do pepaela bilo sruseno, a sad je bolje nego prije rata neko je to uradio a to je bila sigurno SDA!
SDA nije ništa pozitivno uradila, vjeruj mi. Čitav rat su bolje jeli i pili nego što su tom radili prije rata. O periodu poslije rata da i ne govorim.V FOR VENDETA wrote: Uvijek pricamo o negativnim stvarima ja sam evo zauzeo poziciju da branim i isticem sve pozitivne strane koje je SDA uradila.
V FOR VENDETA wrote: A sta je SDP uradila? Izrucila alzirsku grupu, i pokusala ukinuti vjeronauku!
Za tvoju informaciju, član SDP-a je Tatjana-Ljujić Mijatović koja je zajedno sa rahmetli Nijazom Durakovićem bila član ratnog predsjedništva BiH. Što se tiče vjeronauke, ona nije ukinuta, nego je samo data mogućnost da djeca odaberu hoće li vjeronauku ili historiju religija.
Eto.
- nosara
#304 Re: Lokalni izbori 2012
Pa dobro ko je onda cekao, alija ili cetnici...? Dogovori se...nickname-83 wrote:Nije da ih opravdam, mislim da je to bilo "takticki" da bi se dalo vremena za pripremu otpora, jer da su odmah nasi krenuli na nož, JNA i chetnici ne bi cekali koliko se cekali vec bi odmah krenuli u akciju. Mislim da je to neko iz ratne vlade ili predsjendistva fino i objasnio da su se namjerno pravili blesavi da ne bi dali povoda za napad i da ne bi mi na kraju ispali odgovorni za rat. Mislim da ovo ima logike. Sjecam se da je poslije toga i Selim Bešlagić pravdao kada su ga pitali zašto nije izbacio JNA iz Tuzle dok se vodio rat u ostalim djelovima BiH, a on je na slican nacin odgovorio a to je da nisu reagovali da ne bi dali povoda JNA da napadne Tuzlu.nosara wrote:Gdje...? U Sarajevu nije, a Sarajevo je odbranjeno... Za Focu, Visegred, Zvornik, Bijeljinu... nisam siguran...V FOR VENDETA wrote:Sdp kao politicka opcija je zamrznula svoj rad 1992 godine, dok je SDA bila stranka koja je organizovala otpor cetnickoj agresiji! To ne smijemo nikad zaboraviti!
Jos mi u usima odzvanjaju biseri "za rat je potrebno dvoje", "spavajte mirno, rata nece biti" i "izadjimo u setnju, pokazimo im da se ne plasimo"...
Ko je autor onog uputstva za borbu protiv cetnika, ono nesto "proučiti Ajetulkjursiju, tri puta puhnuti niza se, a žene neka pripreme luga da četnicima bacaju u oči"...? No comment...
Od 525 savjetnika koje je aljo imao, mozda, ali samo mozda par njih nije bilo na vezi sa beogradom...
sda i otpor agresiji ne mogu u istu recenicu...
- nosara
#305 Re: Lokalni izbori 2012
To na pregovorima...? Sirina stola, sto jest-jest, "ogromna blizina"...V FOR VENDETA wrote:Mi bosnjaci smo bas nezhavalan narod, pa kakv crni trezor covjece? rahmetli Alija izetbegovic je obisao haman svako ratiste i nerijetko bio u velikoj opasnosti zbog ogromne blizine srpskim polozjajima... Pa recite istinu makar ona i ne isla u prilog prici stranke koju podrzavate!
- Država
#306 Re: Lokalni izbori 2012
nosara wrote:
Mogu ba, oni su u nezaustavljivom jurišu oslobodili na desetine hiljada kvadrata stanova i poslovnih prostora po Sarajevu. Naravno, iste su i zadržali za sebe...
- nosara
#307 Re: Lokalni izbori 2012
Da ne bi tuknulo na to da branim rahmetli bivsu partiju,Država wrote:nosara wrote:
Mogu ba, oni su u nezaustavljivom jurišu oslobodili na desetine hiljada kvadrata stanova i poslovnih prostora po Sarajevu. Naravno, iste su i zadržali za sebe...
-
nickname-83
#308 Re: Lokalni izbori 2012
Chetnici i JNA su cekali, bili su toliko samouvjereni u sebe da su smatrali da je Bosna gotov posao, po njihovoj racunici bi sve "poklopili" najdalje za mjesec dana. Mislim da su ovo veoma poznate cinjenice, ali se mnogi prave malo naivni kao da im to nije poznato, valjda im para uši to da je ipak SDA bila kakav-takav nosilac otpora. Nekima ipak je lakše je bacati nebuloze partizanskog tipa o nekoj neroganizovanoj rulji koja se uspješno brani od organizvoane sile.nosara wrote: Pa dobro ko je onda cekao, alija ili cetnici...? Dogovori se...
Od 525 savjetnika koje je aljo imao, mozda, ali samo mozda par njih nije bilo na vezi sa beogradom...
Last edited by nickname-83 on 05/07/2012 17:32, edited 1 time in total.
- valterbranisarajevo
#309 Re: Lokalni izbori 2012
Šta je to, šta je to..e pa to je biopro...

- nosara
#310 Re: Lokalni izbori 2012
Dakle, za sda jurisnike, borci za slobodu su bili neorganizovana rulja...? Valja li to tako...?nickname-83 wrote:Chetnici i JNA su cekali, bili su toliko samouvjereni u sebe da su smatrali da je Bosna gotov posao, po njihovoj racunici bi sve "poklopili" najdalje za mjesec dana. Mislim da su ovo veoma poznate cinjenice, ali se mnogi prave malo naivni kao da im to nije poznato, valjda ih para uši to da je ipak SDA bila kakav-takav nosilac otpora. Nekima je lakše je bacati nebuloze partizanskog tipa o nekoj neroganizovanoj rulji koja se uspješno brani od organizvoane sile.nosara wrote: Pa dobro ko je onda cekao, alija ili cetnici...? Dogovori se...
- nosara
#311 Re: Lokalni izbori 2012
Lijepih zastava, Tito dragi...valterbranisarajevo wrote:Šta je to, šta je to..e pa to je biopro...![]()
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#312 Re: Lokalni izbori 2012
Odlica je to logika.
SDA nas je odbranila (ahaaaa
), pa imaju pravo da nas pljackaju
Ma rodila vas majka pametne
SDA nas je odbranila (ahaaaa
Ma rodila vas majka pametne
-
nickname-83
#313 Re: Lokalni izbori 2012
E sad si nam svima šukno, niko nije znao za to osim tebe.valterbranisarajevo wrote:Šta je to, šta je to..e pa to je biopro...![]()
E sad nam objasni kada je to bilo i kojom prilikom, tema razgovora, itd. Bacio si kost, hajde da vidimo šta još znaš.
- nosara
#314 Re: Lokalni izbori 2012
Da si tada bio ovdje, znao bi da je Sarajevo, na samom pocetku, moglo bit otvoreno par puta, ali je stigao ferman da se momci vrate... Ko je izdao ferman...? Moze i kodno ime, ako znas...nickname-83 wrote:Chetnici i JNA su cekali, bili su toliko samouvjereni u sebe da su smatrali da je Bosna gotov posao, po njihovoj racunici bi sve "poklopili" najdalje za mjesec dana. Mislim da su ovo veoma poznate cinjenice, ali se mnogi prave malo naivni kao da im to nije poznato, valjda im para uši to da je ipak SDA bila kakav-takav nosilac otpora. Nekima ipak je lakše je bacati nebuloze partizanskog tipa o nekoj neroganizovanoj rulji koja se uspješno brani od organizvoane sile.nosara wrote: Pa dobro ko je onda cekao, alija ili cetnici...? Dogovori se...
-
V FOR VENDETA
#315 Re: Lokalni izbori 2012
Ovo je lupetanje! Pojma ti nemas! ovo za vjeroanauku se slazem defako nije ukinut jer se SDA te IZBiH digli protiv toga, pa se Zlatko prepao Sarajevskog ljeta!
Kako te nije stid pricati o tome kako je neko jeo i pio bolje u ratu nego prije?
A ako imas dokaze o timpronevjerama kradjama i malverzacijama za vrijeme obnove Sarajeva, predaj sve tuzilastvu i tako ga Zlatko kontrolise (o tome svjedoci afera reket)!
Iz svega sto si napisao da se viditi da si pusku samo na filmu vidio!
Kako te nije stid pricati o tome kako je neko jeo i pio bolje u ratu nego prije?
A ako imas dokaze o timpronevjerama kradjama i malverzacijama za vrijeme obnove Sarajeva, predaj sve tuzilastvu i tako ga Zlatko kontrolise (o tome svjedoci afera reket)!
- Država
#316 Re: Lokalni izbori 2012
Ja sam sa 7 metaka u PAP-ovci jurišao na kasarnu u Neđarićima. Ja, a ne neki SDA-ovac. Za to vrijeme, SDA je odrađivala razne privatizacije u kojima je u 100 % slučajeva neko od njihovog članstva dobijao firme, hotele, parkinge, fabrike, poslovne prostore, stanove.... i to džaba. Onda su nam lafo podijelili certifikate i iste pokupovali za 3 % vrijednosti i na taj način sve to otkupili i uknjižili u svoje vlasništvo. SDA je Bosnu uništila, a vi meni ovdje pričate kako je istu odbranila. Sram vas bilo...
-
V FOR VENDETA
#317 Re: Lokalni izbori 2012
Ma vi sve znate, ocito da su informacije uredno do podruma dolazile! 
- Država
#318 Re: Lokalni izbori 2012
Šuti dijete...V FOR VENDETA wrote:Ovo je lupetanje! Pojma ti nemas! ovo za vjeroanauku se slazem defako nije ukinut jer se SDA te IZBiH digli protiv toga, pa se Zlatko prepao Sarajevskog ljeta!
- Država
#319 Re: Lokalni izbori 2012
Sad me već pravo nerviraš, balavče jedan balavi...V FOR VENDETA wrote:Ma vi sve znate, ocito da su informacije uredno do podruma dolazile!
-
V FOR VENDETA
#320 Re: Lokalni izbori 2012
MA daj Boga ti, sve su to spekulacije daj dokaze uvjeri nas! A do tad prestani spekulisati klevetati nemas pravo na to ni po Bozijiim ni ovo svjetskim zakonima!Država wrote:Ja sam sa 7 metaka u PAP-ovci jurišao na kasarnu u Neđarićima. Ja, a ne neki SDA-ovac. Za to vrijeme, SDA je odrađivala razne privatizacije u kojima je u 100 % slučajeva neko od njihovog članstva dobijao firme, hotele, parkinge, fabrike, poslovne prostore, stanove.... i to džaba. Onda su nam lafo podijelili certifikate i iste pokupovali za 3 % vrijednosti i na taj način sve to otkupili i uknjižili u svoje vlasništvo. SDA je Bosnu uništila, a vi meni ovdje pričate kako je istu odbranila. Sram vas bilo...
- nosara
#321 Re: Lokalni izbori 2012
V FOR VENDETA wrote:MA daj Boga ti, sve su to spekulacije daj dokaze uvjeri nas! A do tad prestani spekulisati klevetati nemas pravo na to ni po Bozijiim ni ovo svjetskim zakonima!Država wrote:Ja sam sa 7 metaka u PAP-ovci jurišao na kasarnu u Neđarićima. Ja, a ne neki SDA-ovac. Za to vrijeme, SDA je odrađivala razne privatizacije u kojima je u 100 % slučajeva neko od njihovog članstva dobijao firme, hotele, parkinge, fabrike, poslovne prostore, stanove.... i to džaba. Onda su nam lafo podijelili certifikate i iste pokupovali za 3 % vrijednosti i na taj način sve to otkupili i uknjižili u svoje vlasništvo. SDA je Bosnu uništila, a vi meni ovdje pričate kako je istu odbranila. Sram vas bilo...
Ti si zaglavio u pogresnoj drzavi... Jest da naginje, ali nije jos poklekla...
- Država
#322 Re: Lokalni izbori 2012
V FOR VENDETA wrote:MA daj Boga ti, sve su to spekulacije daj dokaze uvjeri nas! A do tad prestani spekulisati klevetati nemas pravo na to ni po Bozijiim ni ovo svjetskim zakonima!Država wrote:Ja sam sa 7 metaka u PAP-ovci jurišao na kasarnu u Neđarićima. Ja, a ne neki SDA-ovac. Za to vrijeme, SDA je odrađivala razne privatizacije u kojima je u 100 % slučajeva neko od njihovog članstva dobijao firme, hotele, parkinge, fabrike, poslovne prostore, stanove.... i to džaba. Onda su nam lafo podijelili certifikate i iste pokupovali za 3 % vrijednosti i na taj način sve to otkupili i uknjižili u svoje vlasništvo. SDA je Bosnu uništila, a vi meni ovdje pričate kako je istu odbranila. Sram vas bilo...
Zar ti nije dokaz činjenica da jedan Čengić nakon rata počne graditi privatni aerodrom u Visokom. Halo ba, on je bio mlinar u Ustikolini.
Zar ti nije dokaz jedan Radončić koji je prije rata bio podstanar u Hrasnici a danas pita pošto je Dubrovnik.
Zar ti nije dokaz jedan prijeratni drot (Hilmo Selimović) koji danas u svom vlasništvu ima desetine firmi kao što su Klas, Sprind, Sarajevska Pivara...
Jbt ne mogu dalje da nabrajam, baš sam se iznervirao. Idem popiti kafu...
- nosara
#323 Re: Lokalni izbori 2012
Dobronamjeran savjet sda bojovnicima, NEMOJTE O RATU I sda... Rahmetli sdp u toj prici izgleda neuporedivo bolje...
-
V FOR VENDETA
#324 Re: Lokalni izbori 2012
Sto te nerviram? Zato sto imam misljenje? Znam ja da vas komuniste to nervira, znaj da cu misliti dok sam ziv i da necete vise nikad moci da nametnete jednoumlje! Porazen ce Sdp biti na lokalnim izobrima! nece imati niti jednu opcinu, cak ce izgubiti i Centar i Novi Grad upravo zbog toga sto su vam mozgovi zamrznuti i jos uvijek zivite i patite za komunizmom!Država wrote:Sad me već pravo nerviraš, balavče jedan balavi...V FOR VENDETA wrote:Ma vi sve znate, ocito da su informacije uredno do podruma dolazile!
-
V FOR VENDETA
#325 Re: Lokalni izbori 2012
zato sto ga nije bilo tad i nije imao priliku da grijesi!;)nosara wrote:Dobronamjeran savjet sda bojovnicima, NEMOJTE O RATU I sda... Rahmetli sdp u toj prici izgleda neuporedivo bolje...