Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- kamen spoticanja
#29976 Re: Zeničani
od ovog sto pise u clanku za 50KM bice samo naplata parkinga i klupe modernog dizajna vjerovatno istog dobavljaca od cca milju i po maraka
gore pustiti nekoga da napravi zenicki Pino Nature i vidjet ce te promjene za kratko vrijeme
ovako onaj plisnjavi salcin ogadi smetove svima koji pokusaju ostati gore duze od pola sahata
gore pustiti nekoga da napravi zenicki Pino Nature i vidjet ce te promjene za kratko vrijeme
ovako onaj plisnjavi salcin ogadi smetove svima koji pokusaju ostati gore duze od pola sahata
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#29977 Re: Zeničani
Zar ti nisi u Cirihu?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#29978 Re: Zeničani
Gradjani odusevljenikamen spoticanja wrote:od ovog sto pise u clanku za 50KM bice samo naplata parkinga i klupe modernog dizajna vjerovatno istog dobavljaca od cca milju i po maraka
- kamen spoticanja
#29979 Re: Zeničani
nemas pojma koliko je zahebano ostati u CirihuJimmy McNulty wrote:Zar ti nisi u Cirihu?
ali privodi se kraju
- kamen spoticanja
#29980 Re: Zeničani
ne vidjeh samo jel tekst potpisuje D.P?_BataZiv_0809 wrote:Gradjani odusevljenikamen spoticanja wrote:od ovog sto pise u clanku za 50KM bice samo naplata parkinga i klupe modernog dizajna vjerovatno istog dobavljaca od cca milju i po maraka
jer se ovom talicu nahebavo materesine kad je isti trebao postati direktor
- Casual's
#29981 Re: Zeničani
Sve halalimo za jedan vatromet, kicetovu gitaru i govor krolja.kamen spoticanja wrote:od ovog sto pise u clanku za 50KM bice samo naplata parkinga i klupe modernog dizajna vjerovatno istog dobavljaca od cca milju i po maraka
- kamen spoticanja
#29982 Re: Zeničani
a kad sjetim preizbornih obecanja,krOlja,zelenih idiota,vraceta i ostalih vezano za smetoveCasual's wrote:Sve halalimo za jedan vatromet, kicetovu gitaru i govor krolja.kamen spoticanja wrote:od ovog sto pise u clanku za 50KM bice samo naplata parkinga i klupe modernog dizajna vjerovatno istog dobavljaca od cca milju i po maraka
to žicare,svjetski kup u skijanju,space shuttlovi,olimpijade kurxi palci
a sad cemo dobiti moderne klupe i naplatu parkinga
-
channel10
#29983 Re: Zeničani
Gore treba napraviti obicne klupe ili prebaciti ove stare klupe iz grada gore, a ove bolje postaviti u gradu. Ali kad bi se oni toga "sjetili", valja ukrasti.
Last edited by channel10 on 13/01/2019 13:41, edited 1 time in total.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#29984 Re: Zeničani
Naravno da jeste. Covjek vrti 10 istih sintagmi o cemu god da pise.kamen spoticanja wrote: ne vidjeh samo jel tekst potpisuje D.P?
jer se ovom talicu nahebavo materesine kad je isti trebao postati direktor
Elem ono gore je ogroman potencijal, ali nema dzabe ni za babe, to nam treba biti jasno.
Ja bih prvi cesto isao gore da ima nekog sadrzaja, eto pa i nek neki nas lopinas otvori Pino nature. Bolje i to nego gledat koridu sto narod pravi
- Casual's
#29985 Re: Zeničani
"Ne smijemo nekom tajkunu dati javni prijevoz"kamen spoticanja wrote: a kad sjetim preizbornih obecanja,krOlja,zelenih idiota,vraceta i ostalih vezano za smetove
to žicare,svjetski kup u skijanju,space shuttlovi,olimpijade kurxi palci
a sad cemo dobiti moderne klupe i naplatu parkinga
-
clio_dci120
#29986 Re: Zeničani
Pa Bata najbolje bi ti trebao znati da se parking na Sanlinedu ne placa, a Bogami pocesto ni onaj na Brusu (gdje se ide prema onoj vili Andrea) kod etno sela. Nekako mi je najbolja usporedba Trebevića i Smetovima po tipu izletišta.
Ne znam sta bi ti rekao, mozda si ti u pravu, a ja grijesim, samo ja to posmatram iz perspektive zagadjenog grada u kojem bi prioritet trebalo biti da sto vise djeci i stanovnicima omoguće boravak na koliko toliko cistom zraku...a ako bude cenera , svakako ce ljudi manje ici nego sto bi trebalo..
Evo bit cu i ja za naplacivanje ako ovaj Talic licno sa kroljem pocisti one kurtone...
Ne znam sta bi ti rekao, mozda si ti u pravu, a ja grijesim, samo ja to posmatram iz perspektive zagadjenog grada u kojem bi prioritet trebalo biti da sto vise djeci i stanovnicima omoguće boravak na koliko toliko cistom zraku...a ako bude cenera , svakako ce ljudi manje ici nego sto bi trebalo..
Evo bit cu i ja za naplacivanje ako ovaj Talic licno sa kroljem pocisti one kurtone...
- Atego
#29987 Re: Zeničani
Zar ne bi trebalo da oni radnici u tunelu nose neke maske ? Ja nisam primjetio nikakvu ventilaciju...
- Bloo
- Globalna šefica
#29988 Re: Zeničani
Sto se tice Sanilenda, kada je guzva vozila su parkirana sa obje strane ceste (ljeti) i onemogucavaju normalan tok saobracaja (dvosmjernog). Tako da ima prostora za poboljsanje i na trebevicu.clio_dci120 wrote:Pa Bata najbolje bi ti trebao znati da se parking na Sanlinedu ne placa, a Bogami pocesto ni onaj na Brusu (gdje se ide prema onoj vili Andrea) kod etno sela. Nekako mi je najbolja usporedba Trebevića i Smetovima po tipu izletišta.
Parking ogromni ispred Pina bi trebalo jos urediti.
Kada se krene od Pina do Brusa, raja znaju parkirati duz ceste ili na zelenu povrsinu, razbaciti deku i rostilj i napraviti teferic uz glasni turbo folk muziku iz auta.
Parking kod Trebevickoj raja (prema Andrei) se ne placa uz dio koji je za goste Raja.
Parking na Brusu je haos i krkankluk kad dode toplije vrijeme.
Pretpostavljam da je to moderna inacica - odoh na izlet na planinu. Parkirati sto blize stolu, pojest sta, bacit korak dva po asfaltu dok vozac izbjegava tvoje dijete.koje trci po parkingu i vratit se u grad.
-
Kralj Tvrtko I.
#29989 Re: Zeničani
Ja sam ti zadnje 3 godine u Crkvicama. Podstanar.Throttle wrote:Tvrtko, grijes li se na gradsko grijanje? Ja sam to davno ukinuo, u nasoj zgradi je bas bilo lose, ne znam iz kog razloga. Vertikala u kupatilu nije nikad radila a i ostale dvije su bile osrednje
Tu u toj zgradi su roditelji ostali, griju se na ovo gradsko grijanje.
Nije za pohvaliti grijanje zadnjih godina, zadnjih desetak godina.
Posebno isturene sobe koje su sa 3 strane vanjski zidovi.
- dajdza-ze
#29990 Re: Zeničani
Meni je uvjek bilo bolje na Bistrićaku nego na Smetovima.
- kamen spoticanja
#29991 Re: Zeničani
dok jedan dan kisa nije padala dva.mjeseca...i sve otislo u nemiludajdza-ze wrote:Meni je uvjek bilo bolje na Bistrićaku nego na Smetovima.
plus sada tunel.pa narednih 17 godina
Lisac je nasa najljepsa planina
-
clio_dci120
#29992 Re: Zeničani
Propalo i jedno i drugo...nadati se boljim vremenima, i da ce zasijati punim sjajem.
-
clio_dci120
#29993 Re: Zeničani
A fakat bi se mogao i na Zmajevcu neki vidikovac napraviti, par puta sam isao gore, bas dobar pogled na cijeli grad, a 5 minuta voznje sto bi se reklo.
U sustini kazu da Zmajevac lezi na istoj ploci kao i Vlasic, te da se u puno sirem smislu moze smatrati kao obronci Vlasica
(sto meni izgleda prosto nevjerovatno, ali eto tako sam procitao).Kazu da je nekad 88 89 vrseno ispitivanje za plavu vodu, i da je zila plave vode nadjena u Gradistu.
U sustini kazu da Zmajevac lezi na istoj ploci kao i Vlasic, te da se u puno sirem smislu moze smatrati kao obronci Vlasica
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#29994 Re: Zeničani
Druze poredis privatno i drzavno. Ne znam volio bih i ja da su Smetovi kao italijansko izletiste u Lombardiji, ali bez para nista. A ovom narodu i ne treba bolje od onog sto trenutno ima kad ne zna nista cuvati.clio_dci120 wrote:Pa Bata najbolje bi ti trebao znati da se parking na Sanlinedu ne placa, a Bogami pocesto ni onaj na Brusu (gdje se ide prema onoj vili Andrea) kod etno sela. Nekako mi je najbolja usporedba Trebevića i Smetovima po tipu izletišta.
-
clio_dci120
#29995 Re: Zeničani
To za cuvanje se slazem u potpunosti... 
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#29996 Re: Zeničani
Da tu ima istine davno bi to bugari prokopali i razvili biznisclio_dci120 wrote:Kazu da je nekad 88 89 vrseno ispitivanje za plavu vodu, i da je zila plave vode nadjena u Gradistu.
-
Nivelacija
#29998 Re: Zeničani
Bio prije 2 godine na Zmajevcu, super pogled na Ze, steta samo ova slika prezivjela.clio_dci120 wrote:A fakat bi se mogao i na Zmajevcu neki vidikovac napraviti, par puta sam isao gore, bas dobar pogled na cijeli grad, a 5 minuta voznje sto bi se reklo.
U sustini kazu da Zmajevac lezi na istoj ploci kao i Vlasic, te da se u puno sirem smislu moze smatrati kao obronci Vlasica(sto meni izgleda prosto nevjerovatno, ali eto tako sam procitao).Kazu da je nekad 88 89 vrseno ispitivanje za plavu vodu, i da je zila plave vode nadjena u Gradistu.

-
veliki_ah
#29999 Re: Zeničani
Svejedno, ja mislim da to nisu neke velike pare u pitanju. Umjesto da nadju način da motivišu ljude da idu gore, oni nalaze način da ih ide manje. Umjesto da prošire parking da stane više auta, oni ga zagrađuju da bude samo za probrane. Što je najgore, to nisu neke pare, a može grad dati nekom dnevnicu 50 km za vrijeme vikenda da reguliše parking dok su špice._BataZiv_0809 wrote:Druze poredis privatno i drzavno. Ne znam volio bih i ja da su Smetovi kao italijansko izletiste u Lombardiji, ali bez para nista. A ovom narodu i ne treba bolje od onog sto trenutno ima kad ne zna nista cuvati.clio_dci120 wrote:Pa Bata najbolje bi ti trebao znati da se parking na Sanlinedu ne placa, a Bogami pocesto ni onaj na Brusu (gdje se ide prema onoj vili Andrea) kod etno sela. Nekako mi je najbolja usporedba Trebevića i Smetovima po tipu izletišta.
Ljudi su gamad, ali isto tako je ono gore totalno zapušteno jer nemaš gdje smeće baciti osim u autu donijeti u zenicu.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#30000 Re: Zeničani
Evo, jedna od glupljih odluka kralja i njegove svite. Ni jedno jedino auto na parkingu ali zato okolo popunjeno sve, ne mozes se kretat od auta. Haman jedino jos na prugu nisu parkirali.