SDP

Skijaš

#29976 Re: SDP

Post by Skijaš »

Canton wrote:
Skijaš wrote:
Canton wrote:
E to treba da procitas zakon o JMBG, ustav i na kraju presudu ustavnog suda.
:-D OK. Dakle, ti tvrdiš da je presudom Ustavnog suda naloženo da registraciona područja ne mogu zadržati dosadašnje okvire nego da moraju pratiti međuentitetsku liniju ? To me interesuje, zašto u JMBG ubacivati kod entiteta ako tog koda nije bilo do sada ?
Ja ne znam da li mogu zadrzati svoje postojece okvire, ali smatram da trenutno privremeno rjesenje treba usvojiti kao stalno
Pa da, zato sam te pitao je li po tvom mišljenju Dodik konstruktivan ili negativac. Pošto u ispunjavanju njegovih zahtjeva vidiš put ka stabilizaciji, mislim da sam dobio odgovor na svoje pitanje.
Krushna mrva

#29977 Re: SDP

Post by Krushna mrva »

Skijaš wrote: Pa da, zato sam te pitao je li po tvom mišljenju Dodik konstruktivan ili negativac. Pošto u ispunjavanju njegovih zahtjeva vidiš put ka stabilizaciji, mislim da sam dobio odgovor na svoje pitanje.
jasno je da nije tako ali na koji nacin si ti dosao do toga da jo konfrontacija nacin , to ostaje misterija
Skijaš

#29978 Re: SDP

Post by Skijaš »

Krushna mrva wrote:
Skijaš wrote:
Krushna mrva wrote: ne moras, zato si imao demonstracije. To je poznavanje procedura, bas kao SDA sto ih zna.

Znaci, u porincipu mozes sa nastavis po starom i kazes narodu "ucjenjuju nas iz RS", bas kao sto oni kazu "ucjena iz FBiH"
Izdaja nije rješenje. A pristati na to da se od sada u JMBG ubacuje kod entiteta, jeste izdajnički potez. Da mi imamo posla s konstruktivnim ljudima, pa hajde, ali s druge strane imamo bolesnog Dodika, poricatelja genocida, šovinistu i otvorenog neprijatelja države.
Ali koje je tvoje rjesenje?? Reci vec jednom sta konkretno predlazes??? Ovo je smijesno fakat
Sarajevo se prvo treba prestati lizati s Dodikom i predstavljati ga kao konstruktivnog partnera. Kada se riješimo te iluzije da je sa Dodikom dogovor moguć, ostalo će ići po inerciji.
Canton

#29979 Re: SDP

Post by Canton »

Skijaš wrote:
Pa da, zato sam te pitao je li po tvom mišljenju Dodik konstruktivan ili negativac. Pošto u ispunjavanju njegovih zahtjeva vidiš put ka stabilizaciji, mislim da sam dobio odgovor na svoje pitanje.
Tvoje je pravo da tumacis stvari kako zelis, pa i pogresno.
Canton

#29980 Re: SDP

Post by Canton »

Skijaš wrote: Izdaja nije rješenje. A pristati na to da se od sada u JMBG ubacuje kod entiteta, jeste izdajnički potez. Da mi imamo posla s konstruktivnim ljudima, pa hajde, ali s druge strane imamo bolesnog Dodika, poricatelja genocida, šovinistu i otvorenog neprijatelja države.
Entiteti su sastavni dio ove drzave bas kao opcine i kantoni. Ako opcine imaju svoj kod onda trebaju imati i druge administrativne jedinice.
Skijaš

#29981 Re: SDP

Post by Skijaš »

Krushna mrva wrote:
Skijaš wrote: Pa da, zato sam te pitao je li po tvom mišljenju Dodik konstruktivan ili negativac. Pošto u ispunjavanju njegovih zahtjeva vidiš put ka stabilizaciji, mislim da sam dobio odgovor na svoje pitanje.
jasno je da nije tako ali na koji nacin si ti dosao do toga da jo konfrontacija nacin , to ostaje misterija
Dodik je taj koji izaziva konfrontaciju i primjer je ovo sa matičnim brojevima. JMBG donedavno nisu imali kod entiteta, on je tu postavio ultimatum i ako ne znaš kako ga odbiti ili ako te je strah konfrontacije, nemoj ispunjavanje njegovih zahtjeva predstavljati kao rješenje.
Skijaš

#29982 Re: SDP

Post by Skijaš »

Canton wrote:
Skijaš wrote: Izdaja nije rješenje. A pristati na to da se od sada u JMBG ubacuje kod entiteta, jeste izdajnički potez. Da mi imamo posla s konstruktivnim ljudima, pa hajde, ali s druge strane imamo bolesnog Dodika, poricatelja genocida, šovinistu i otvorenog neprijatelja države.
Entiteti su sastavni dio ove drzave bas kao opcine i kantoni. Ako opcine imaju svoj kod onda trebaju imati i druge administrativne jedinice.
U atmosferi stalne prijetnje otcjepljenjem te "administrativne jedinice", to je u najboljem slučaju glupo, a u najgorem otvorena izdaja.
Krushna mrva

#29983 Re: SDP

Post by Krushna mrva »

Skijaš wrote: Sarajevo se prvo treba prestati lizati s Dodikom i predstavljati ga kao konstruktivnog partnera. Kada se riješimo te iluzije da je sa Dodikom dogovor moguć, ostalo će ići po inerciji.
izvini, molim te izvini, ali ovo nije naivnost, ovo ne znam sta je. Kako funkcionise taj mehanizam koji si zamislio? ta inercija? Je li ko za vrijeme agresije sto je funkcionisalo? Mislis li da su bas svi ludaci sto pricaju s Dodikom, da su glupi, da na osnovu naseg misljenja o njemu oni odlucuju ??????
Canton

#29984 Re: SDP

Post by Canton »

Skijaš wrote:
Sarajevo se prvo treba prestati lizati s Dodikom i predstavljati ga kao konstruktivnog partnera. Kada se riješimo te iluzije da je sa Dodikom dogovor moguć, ostalo će ići po inerciji.
Ko to iz Sarajeva i kome predstavlja Dodika kao konstruktivnog partnera?
Na kraju sta predlazes da se clanovi parlamentarne skupstine povuku iz VM, zastupnickog i doma naroda dok se Dodik ne promijeni ili nesto drugo?
Canton

#29985 Re: SDP

Post by Canton »

Skijaš wrote:
U atmosferi stalne prijetnje otcjepljenjem te "administrativne jedinice", to je u najboljem slučaju glupo, a u najgorem otvorena izdaja.
Na pricu o otcjepljenju padaju samo naivne budale. Otcjepljenje znaci kraj RSa, a Dodik RS svakim danom svoje vladavine priblizava njenom kraju. Kada ga jedan Vlajki upozorava na to ili Kecmanovic, sta vise reci...
Krushna mrva

#29986 Re: SDP

Post by Krushna mrva »

Canton wrote:
To je sa tehnicke strane, ali nije cak ni to u pitanju, on bi da mu neko uslisava zelje,. a ne da se drzi propisane zakonske procedure i tu je njemu sve u dure?!? :lol: Nije ni cudo sto vas SDA voza...
Skijaš

#29987 Re: SDP

Post by Skijaš »

Krushna mrva wrote:
Skijaš wrote: Sarajevo se prvo treba prestati lizati s Dodikom i predstavljati ga kao konstruktivnog partnera. Kada se riješimo te iluzije da je sa Dodikom dogovor moguć, ostalo će ići po inerciji.
izvini, molim te izvini, ali ovo nije naivnost, ovo ne znam sta je. Kako funkcionise taj mehanizam koji si zamislio?
Kao i do sada, pritiscima na velikosrbe.
Canton

#29988 Re: SDP

Post by Canton »

Krushna mrva wrote:
Canton wrote:
To je sa tehnicke strane, ali nije cak ni to u pitanju, on bi da mu neko uslisava zelje,. a ne da se drzi propisane zakonske procedure i tu je njemu sve u dure?!? :lol: Nije ni cudo sto vas SDA voza...
Tacno vec 23 godina voza ovu drzavu prema ambisu...
Krushna mrva

#29989 Re: SDP

Post by Krushna mrva »

Skijaš wrote:Kao i do sada, pritiscima na velikosrbe.
Ja mislim da je tebe Dodik ovdje poslao :mrgreen: Znaci dobro do sad funkcionise? :run:
Skijaš

#29990 Re: SDP

Post by Skijaš »

Canton wrote:
Skijaš wrote:
Ko to iz Sarajeva i kome predstavlja Dodika kao konstruktivnog partnera?
Oni koji tvrde da nema štete po državu ako se ispuni njegove zahtjeve.
Na kraju sta predlazes da se clanovi parlamentarne skupstine povuku iz VM, zastupnickog i doma naroda dok se Dodik ne promijeni ili nesto drugo?
Treba da prestanu s pričom kako je dogovor s Dodikom moguć i moraju insistirati na činjenici da se međunarodna zajednica mora upetljati. Mi ni državnu zastavu ne bi imali na graničnim prelazima da se čekalo na dogovor s velikosrbima.
Krushna mrva

#29991 Re: SDP

Post by Krushna mrva »

Canton wrote:
Krushna mrva wrote: To je sa tehnicke strane, ali nije cak ni to u pitanju, on bi da mu neko uslisava zelje,. a ne da se drzi propisane zakonske procedure i tu je njemu sve u dure?!? :lol: Nije ni cudo sto vas SDA voza...
to je druga tema, ali se fakat ovom vozanju SDA ne cudim, ako SDPovci ovako razmisljaju to je totalni amaterizam, prosto
vivaldi

#29992 Re: SDP

Post by vivaldi »

Krushna mrva wrote:Ali koje je tvoje rjesenje??
ovdje nema izvodivog rjesenja, niti ima ikakvog plana ni ideje ni bilo kakve sanse da se nesto popravi. Nikada nije ni bilo nikakvog plana sem lijepih i nekih manje lijepih ubleha i laznih nada da ce se stvari rjesavati same od sebe..

status quo je neizbjezan.
Skijaš

#29993 Re: SDP

Post by Skijaš »

Canton wrote:
Skijaš wrote:
Na pricu o otcjepljenju padaju samo naivne budale.
Mirno spavajte, rata neće biti :-D
Canton

#29994 Re: SDP

Post by Canton »

Krushna mrva wrote:
Canton wrote:
Krushna mrva wrote: To je sa tehnicke strane, ali nije cak ni to u pitanju, on bi da mu neko uslisava zelje,. a ne da se drzi propisane zakonske procedure i tu je njemu sve u dure?!? :lol: Nije ni cudo sto vas SDA voza...
to je druga tema, ali se fakat ovom vozanju SDA ne cudim, ako SDPovci ovako razmisljaju to je totalni amaterizam, prosto
Nista brate.. trebao si otici roditeljima one male djevojcice pa reci " Bi mi al Srbi ne daju"
Canton

#29995 Re: SDP

Post by Canton »

Skijaš wrote:
Mirno spavajte, rata neće biti :-D
Opet si nekorektan pa mi sijeces post.

Rata ce biti ukoliko on proglasi secesiju. Taj rat ce on izgubiti. Zato od secesije nema nista.
miop

#29996 Re: SDP

Post by miop »

Canton wrote: E to treba da procitas zakon o JMBG, ustav i na kraju presudu ustavnog suda.
25. februara 2011, sedamdeset i šest poslanika Narodne skupštine Republike Srpske na Ustavnom sudu poteže pitanje ustavnosti člana 5. Zakona o JMB. 'Famozni' član 5. izgleda...:

Image

..a problem je, kao što se vidi, u imenima pojedinih općina u RS. Naime, prilikom usvajanja ovog zakona, 2002. godine, navodili su se raniji, dvojni nazivi općina, a iz RS-a su 2011. zatražili da se ovaj propis uskladi sa Zakonom o lokalnoj upravi RS te dvojna imena ukinu.

Ustavni sud naše zemlje , na sjednici održanoj 27. maja 2011. odlučuje da navedeni član nije u skladu s članom I/2. Ustava BiH. Istom se odlukom Parlamentu nalaže da, najkasnije u roku od šest mjeseci od dana objavljivanja ove odluke u Službenom listu BiH, uskladi član 5. Zakona o JMB-ovima sa Ustavom.

Parlament BiH, pak, nije uradio svoj posao i nije uskladio Zakon, a Ustavni sud, potom, 16. januara ove godine stavlja odredbe člana 5 van snage…
Last edited by miop on 09/06/2013 16:18, edited 1 time in total.
Krushna mrva

#29997 Re: SDP

Post by Krushna mrva »

Skijaš wrote:
Krushna mrva wrote:
Dodik je taj koji izaziva konfrontaciju i primjer je ovo sa matičnim brojevima. JMBG donedavno nisu imali kod entiteta, on je tu postavio ultimatum i ako ne znaš kako ga odbiti ili ako te je strah konfrontacije, nemoj ispunjavanje njegovih zahtjeva predstavljati kao rješenje.
Konfrontacija to sto prosto zna zakon, a ti bi izvan zakonskog okvira? Zato sto on tumaci svoj interes kako mu se cefne? Ooooo pa to ce se nastaviti, da te obavijestim, sta ces ti je pitanje_
Pa covjece evo probali su to tvoje tumacenje u praksi da hapliciraju i sta bi? Pune gace da neka beba ne strada.... Ako ne znas SKLONI SE, sam se zalaźes za taj princip
Skijaš

#29998 Re: SDP

Post by Skijaš »

Canton wrote:Nista brate.. trebao si otici roditeljima one male djevojcice pa reci " Bi mi al Srbi ne daju"
Nisi prvi koji na ovom forumu pokušava zloupotrijebiti malu Belminu kao argument za ispunjavanje velikosrpskog ultimatuma. A to me, je li, asocira na ono pravdanjem velikosrpskog divljanja po Brčkom stanjem u banjalučkom porodilištu. Kao, ako ne ispoštuješ što šljam zahtjeva, ti si protiv beba.
Krushna mrva

#29999 Re: SDP

Post by Krushna mrva »

vivaldi wrote:
Krushna mrva wrote:Ali koje je tvoje rjesenje??
ovdje nema izvodivog rjesenja, niti ima ikakvog plana ni ideje ni bilo kakve sanse da se nesto popravi. Nikada nije ni bilo nikakvog plana sem lijepih i nekih manje lijepih ubleha i laznih nada da ce se stvari rjesavati same od sebe..

status quo je neizbjezan.
slazem se donekle, rjesenja su na skroz drugoj strani nego sto se ovdje potura
motorola01

#30000 Re: SDP

Post by motorola01 »

miop wrote:
Canton wrote: E to treba da procitas zakon o JMBG, ustav i na kraju presudu ustavnog suda.
25. februara 2011, sedamdeset i šest poslanika Narodne skupštine Republike Srpske na Ustavnom sudu poteže pitanje ustavnosti člana 5. Zakona o JMB. 'Famozni' član 5. izgleda...:

Image

..a problem je, kao što se vidi, u imenima pojedinih općina u RS. Naime, prilikom usvajanja ovog zakona, 2002. godine, navodili su se raniji, dvojni nazivi općina, a iz RS-a su 2011. zatražili da se ovaj propis uskladi sa Zakonom o lokalnoj upravi RS te dvojna imena ukinu.

Ustavni sud naše zemlje , na sjednici održanoj 27. maja 2011. odlučuje da navedeni član nije u skladu s članom I/2. Ustava BiH. Istom se odlukom Parlamentu nalaže da, najkasnije u roku od šest mjeseci od dana objavljivanja ove odluke u Službenom listu BiH, uskladi član 5. Zakona o JMB-ovima sa Ustavom.

Parlament BiH, pak, nije uradio svoj posao i nije uskladio Zakon, a Ustavni sud, potom, 16. januara ove godine stavlja odredbe člana 5 van snage…
O tome ja svo vrijeme pricam, ali ovdje produzene ruke bolesnog uma pokusavaju nam objasniti kako ovo sto traze rs-ovci je sasvim normalna stvar..
Post Reply