Kolege, kako ste, šta bi ono jučer u DN, jeli iko dobio proljev za vrijeme sjednice. Kontam ljudi silom sazovu sjednicu i ne pojave se na njoj, pa koji kur...se događa sa ovim klubovima Bošnjaka i ostalih te većini u klubu Srba DN federacije....???????Hafis wrote:Eno su ti ljudi gore odgovorili.Humljanin wrote:[
Možda čak ne bi bilo loše otvoriti jednu temu samo za politčke poteze u BiH (i njihovu legalnost, legitimnost i dobronamjernost)? Ali bez nekakvih dnevnih eskapada i provokacija pojedinacato im je i intelektualni maksimum.
Toliko o otvaranjima teme bez provkacije pojedinaca.
Zemljače, još ti izgleda trebaš mnogo učiti kako se odnositi naspram ovih delegata.
Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- Kolinda
#29976 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- Humljanin
#29977 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Selam. Moguće i to... vidiš o tome nisam razmišljao.. ljeto je , sladoled ili majoneza lako mogu dohakat poštenu insanuKolinda wrote: Kolege, kako ste, šta bi ono jučer u DN, jeli iko dobio proljev za vrijeme sjednice. Kontam ljudi silom sazovu sjednicu i ne pojave se na njoj, pa koji kur...se događa sa ovim klubovima Bošnjaka i ostalih te većini u klubu Srba DN federacije....???????
-
Hafis
#29978 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Samo se vi zajebajite.
Kada patrijoti oderu gaće Puzigaći u četvrtak, drugu ćemo pjesmu pjevati.
-
Fudo387
#29979 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Kruhtejebo...Humljanin wrote:Ti ili ne znaš čitati sa razumjevanijem ili si totalno zlonamjeran lik.Fudo387 wrote:Pa valjda je tvoj interes bitniji od interesa susjeda?Humljanin wrote:
Izgleda da se ipak ja moram spustiti na tvoju razinu pa da popričamo, jer očigledno da od argumenata nema ništa...
No dobro, pelješki most je pitanje, jel?
BiH nema nikakve ni koristi a ni štete od tog mosta. Ja bih osobno vise volio da mi uđemo u EU pa da nema nikako granice a ne da nas zaobilazi Europa ko kugu... Ali eto, njihov problem, njihovi novci, oni to rješavaju.
Glede mosta, zanimljivost je da na Bosporu koji spaja/dijeli 2 kontinenta se nalazi most koji je niži od tog Pelješkog.. I nema nikakvih problema da se odvija sav međukontinentalni pomorski promet... Samo izgleda problem u Neumu.
Koliko je to stvarni problem, a koliko samo ono "nek susjedu crkne krava meni je odmah bolje" to je valjda očito...
Imaš li kakvih još pitanja vezanih za taj most?
Kakav Bosfor?
Kakavo je to poredjenje?
Jesi li ti normalan?
Znas li ti uopste znacaj pozicije Bosfora na ovoj Planeti?
Znaci, podrzavas da susjedna drzava ogradi tebi izlaz na otvoreno more, podavi ribu u tvojoj zabokrecini, da bi onaj iz Splita mogao do Dubrovnika mostom, umjesto kroz Neum. Dobro, to smo apsolvirali. Volis vise tudjoj drzavi nego svojoj.
Opet ekonomija.
Zasto susjednoj drzavi ne zelis naplatiti koristenje BiH hidroenergetskih potencijala, a duzni su milione, da ne lupam milijarde, za koristenje istih?
Haj sad ponovo pročitaj gore šta sam napisao.
Gdje sam ja napisao da nemam svoj interes?
Gdje sam rekao da mi je važniji interes susjeda od moga interesa?
Čak sam rekao da bi više volio da nema granica nikako (da uđemo u EU) nego da nas zaobilaze ko kugu!
Hrvati u hercegovini tu sigurno nemaju interesa.
Ali isto tako država BiH nema nikakve štete.
Šta ti hoćeš reći da je strateški važniji most na Pelješcu nego na Bosforu?
Kralju ja ti kažem da je most koji spaja pelješac i hrvatsku obalu visine ko i most koji spaja dva kontinenta, i da nema govora ni o kakvom ograđivanju.
Sasvim normalno će se odvijati sav pomorski promet.
Najvjerojatnije nikad neće ni doći brod koji bi bio blizu te visine.
A o kakvom pomoru ribe ti govoriš?? Pa mostova ima svugdje u svijetu? Misliš da su mostovi zagađivači?
Ja pisem o interesu njegove i susjedne drzave on o Bosforu. Isto da pricamo o premijer ligi BiH i on kaze, pa sta, jesi vidio kako to hoda kod Barselone, iste kopacke imaju...sta sad, isto je to.
Kakav ti interes imas da te zagrade?
Utakmica BiH-Hrvatska, za koga navijas?
Polako, docemo i do uzp.
-
emmir1
#29980 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ja iskreno vjerujem u dobre namjere Čovića i HDZa.
Ko god sumnja u to je jako zlonamjeran.
Njihova domovina je BIH i bore se za inrerese svoje domovine svaki dan.
Ko god misli da bi oni nekakvu teritoriju odvojili te je nazvali HB i pripojili Hrvatskoj je zlonamjeran i tačka.
Ponekad se čini sa rade protiv Bosnjaka i BIH kao kad su blokirali reviziju presude za agresiju i genocid no dobro to je sitnica
Ko god sumnja u to je jako zlonamjeran.
Njihova domovina je BIH i bore se za inrerese svoje domovine svaki dan.
Ko god misli da bi oni nekakvu teritoriju odvojili te je nazvali HB i pripojili Hrvatskoj je zlonamjeran i tačka.
Ponekad se čini sa rade protiv Bosnjaka i BIH kao kad su blokirali reviziju presude za agresiju i genocid no dobro to je sitnica
-
Hafis
#29981 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Svaka čast
Ovakvih ljudi s ovakvim realnim i objektivnim razmišljanjem nikad nije dosta.
Ovakvih ljudi s ovakvim realnim i objektivnim razmišljanjem nikad nije dosta.
- Kolinda
#29982 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Čitam na Primijer kladionici u ponudi ....Humljanin wrote:Selam. Moguće i to... vidiš o tome nisam razmišljao.. ljeto je , sladoled ili majoneza lako mogu dohakat poštenu insanuKolinda wrote: Kolege, kako ste, šta bi ono jučer u DN, jeli iko dobio proljev za vrijeme sjednice. Kontam ljudi silom sazovu sjednicu i ne pojave se na njoj, pa koji kur...se događa sa ovim klubovima Bošnjaka i ostalih te većini u klubu Srba DN federacije....???????
Što se dogodilo na sjednici DN FBIH
1.17 proljev
2.50 fulali zgradu
7.33 isključen telefon zbog ne plaćanja predsjedniku kluba Bošnjaka pa nije obavijestio poslanike
19.86 korida u Čevljanovićima krenula prije vremena
158.00 shvatili da rade pogrešno.
-
Fudo387
#29983 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
300.00, ti uFatila Makarona za qrac, nestalo struje.Kolinda wrote:Čitam na primjer kladionici u ponudi ....Humljanin wrote:Selam. Moguće i to... vidiš o tome nisam razmišljao.. ljeto je , sladoled ili majoneza lako mogu dohakat poštenu insanuKolinda wrote: Kolege, kako ste, šta bi ono jučer u DN, jeli iko dobio proljev za vrijeme sjednice. Kontam ljudi silom sazovu sjednicu i ne pojave se na njoj, pa koji kur...se događa sa ovim klubovima Bošnjaka i ostalih te većini u klubu Srba DN federacije....???????
1.17 proljev
2.50 fulali zgradu
7.33 isključen telefon zbog ne plaćanja predsjedniku kluba Bošnjaka pa nije obavijestio poslanike
-
emmir1
#29984 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Hafis wrote:Samo se vi zajebajite.
Hafise ti si učen čovjek jel
De meni objasni ko ovdje laže.
Prijedlog izbornog zakona kažu iz HDZ a da je neustavan i slično a vamo ovi moji kažu da valja.
I Venecijanska komisija i evropske narodne stranke isto kažu da je zakon demokratski i dobar.
Eh ja znam da ovi moji hoće slagat pa im ne vjerujem.
Šta ti veliš, ko laže.
Jel ustavan i demokratski ili nije?
- horkesh
#29985 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Privremena odluka na snazi je već devet godina (usvojena je 2009. godine). Nećeš vjerovati, ali i tada su oba ministra finansija (BiH i FBiH) bili iz HDZ-a te je odluka donesena na isti način kao i prije neki dan - preglasavanjem Bošnjaka. Tada je - ponavljam, prije 9 godina - to urađeno iz inata jer je Komšić bio tek izabran prvi put, a Čovićevo i Dodikovo crtanje mapa bilo je u punom jeku te je nekima izgledalo kao da treći samo što nije.Humljanin wrote: A vezano za ovo sada glasanje za raspodjelu sredstava od akciza... Pa koliko sam ja uspio upratiti, ova PRIVREMENA odluka koja je sada donešena je ista ona odluka koja je i godinama bila. Samo se sad netko sjetio da nije možda 100% fer, pa se krenulo u pregovore. Naravno, koliko se da pročitati, nisu se mogli nikako dogovoriti i to je tako stajalo.
Dok ovi nisu presjekli i složili se da se nastavi PRIVREMENA odluka koja je na snazi tko zna koliko već, dok se ne uspiju dogovoriti ko ljudi.
Ja bi iz medija shvatio da su 2 hrvata Sotone, kad ono šipak.. To je ista odluka koja je godinama stajala i koju su upravo i Bošnjaci izglasali, pa se sada samo privremeno produžila dok ne nađu model oko kojeg će se složiti RS i FBiH...
Ali mediji lukavo prešute tu činjenicu da je to stara odluka koja je već godinama na snazi i da se nemože dogovoriti za novu, pa da je jedino logično da se produži privremeno ova dok se ne usuglasi stavove.
Al eto, važno je imati dežurnog krivca Hrvate
Koalicija HDZ-SNSD na snazi je već 12 godina. Rezultati koaliranja svode se na to da je SNSD-ovac sad blokirao jedan zakon. HDZ zauzvrat već devet godina isporučuje RS-u novac građana FBiH - šta ima veze, svakako to Bošnjaci većinom plaćaju, jelde - a i oko raspodjele indirektnih poreza zatežu već neko vrijeme.
- Humljanin
#29986 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Fudo... Men se čini da si ti ovdje najslabija karika, al nea vezeFudo387 wrote:
Kruhtejebo...
Ja pisem o interesu njegove i susjedne drzave on o Bosforu. Isto da pricamo o premijer ligi BiH i on kaze, pa sta, jesi vidio kako to hoda kod Barselone, iste kopacke imaju...sta sad, isto je to.
Polako, docemo i do uzp.
Pokušat ćemo još jednom:
Na stranu što ne prihvaćaš nikakve argumente vezane za most, dedera ti reci šta to ti osobno imaš protiv mosta?
Koje su to tvoje zamjerke pa da i to više saznamo.
-
Fudo387
#29987 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ja sam ovdje, istini za volju, najjaca karika, sto intelektom, sto cakijom, sto finansijski.Humljanin wrote:Fudo... Men se čini da si ti ovdje najslabija karika, al nea vezeFudo387 wrote:
Kruhtejebo...
Polako, docemo i do uzp.![]()
Pokušat ćemo još jednom:
Na stranu što ne prihvaćaš nikakve argumente vezane za most, dedera ti reci šta to ti osobno imaš protiv mosta?
Nebitno.
Sta ti imas od mosta?
Ne pravi ga tvoja drzava.
Tvoja ima problem sa mostom.
Sto preskoci,
BiH-Hrvatska, Maksimir, 20:00, na pederalnoj prenose.
Ti naravno ne placas pretplatu, a za koga navijas?
- Humljanin
#29988 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pa eto onda...horkesh wrote: Privremena odluka na snazi je već devet godina (usvojena je 2009. godine). Nećeš vjerovati, ali i tada su oba ministra finansija (BiH i FBiH) bili iz HDZ-a te je odluka donesena na isti način kao i prije neki dan - preglasavanjem Bošnjaka. Tada je - ponavljam, prije 9 godina - to urađeno iz inata jer je Komšić bio tek izabran prvi put, a Čovićevo i Dodikovo crtanje mapa bilo je u punom jeku te je nekima izgledalo kao da treći samo što nije.
Koalicija HDZ-SNSD na snazi je već 12 godina. Rezultati koaliranja svode se na to da je SNSD-ovac sad blokirao jedan zakon. HDZ zauzvrat već devet godina isporučuje RS-u novac građana FBiH - šta ima veze, svakako to Bošnjaci većinom plaćaju, jelde - a i oko raspodjele indirektnih poreza zatežu već neko vrijeme.
-
Hafis
#29989 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Venecijanska komisija se donekle složila s prijedlogom bošnjačkih stranaka da bi se rješenje moglo tražiti na tragu zakona o izbornim jedinicama FBiH.emmir1 wrote:Hafis wrote:Samo se vi zajebajite.
Prijedlog izbornog zakona kažu iz HDZ a da je neustavan i slično a vamo ovi moji kažu da valja.
I Venecijanska komisija i evropske narodne stranke isto kažu da je zakon demokratski i dobar.
Šta ti veliš, ko laže.
Normalno, to je bilo samo jedno od njenih mišljenja.
E sada, uradilo se prozirno kozmetičko friziranje spomenutog zakona u zastupničkom domu FBiH, na način da se isti ono poglavlje koje je Ustavni sud izbacio, bošnjačkom većinom u parlamentu nameće kao rješavanje presude Ustavnog suda.
Pročitaj predudu i izbačena poglavlja, pročitaj poglavlje u ovom prijedlogu i vidjet ćeš da su gotovo potpuno ista i da se dodavanjem par riječi u tekst nije promijenio meritum koji ih po presudi Suda čini neustavnim.
Da skratimo - ovaj zakon i da prođe nekim čudom, neće biti obvezujući za CIK...i bla bla..dalje već znaš. CIK-u su vezane ruke, i treba mu popunjavanje nedostajućih poglavlja IZBORNOG ZAKONA BiH a ne na silu donesen zakon na razini FBiH kojim se žele kompenzirati nedostajuća poglavlja.
Uglavnom, svaka čast Venecijanskoj komisiji, ali Ustavni sud je rekao svoje i naložio što treba uraditi.
Imalo se vremena ali se nije htjelo postupiti sukljadno preporuci suda, i na to je bezbroj puta opominjanmo, da bi na kraju u sudačkoj nadoknadi ostao ovaj prozirni pokušaj
Last edited by Hafis on 20/07/2018 22:12, edited 1 time in total.
-
emmir1
#29990 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Humljanin wrote:Fudo... Men se čini da si ti ovdje najslabija karika, al nea vezeFudo387 wrote:
Kruhtejebo...
Polako, docemo i do uzp.![]()
Pokušat ćemo još jednom:
Hrvatska ima svoj interes jel.
E onda prihvati i da BIH ima pravo na svoj interes.
Kada se definira granica i završi to otvoreno pitanje onda se BIH neće protiviti izgradnji mosta.
Nema tu šta mnogo nejasno
- Humljanin
#29991 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Fudo387 wrote:Ja sam ovdje, istini za volju, najjaca karika, sto intelektom, sto cakijom, sto finansijski.Humljanin wrote: Fudo... Men se čini da si ti ovdje najslabija karika, al nea veze![]()
Pokušat ćemo još jednom:
Nebitno.
Sta ti imas od mosta?
Sto preskoci,
Fudo... Možda si najjača karika u onom boldiranom, al ti rasprava baš i ne ide.
Al nema veze...
Znači ti nemaš apsolutno nikakvih zamjerki na gradnju mosta u Hrvatskoj. Fino od tebe
Navijam za naše
- Humljanin
#29992 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Dobro, kakve veze ima granica sa mostom u RH?emmir1 wrote:
Kada se definira granica i završi to otvoreno pitanje onda se BIH neće protiviti izgradnji mosta.
Nije most na granici, nego duboko u njihovom teritoriju.
Može se to i fino reci bez uvijanja: Mi smo protiv mosta, zato jer nam se ne sviđa i jer volimo ucjenjivati susjede, iako to nema nikakve veze sa nama...
Jel bi ja bio patriota po tvojim aršinima kada bi izjavio ovo gore?
-
asker
#29993 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Visina mosta nije upitna, niti se namece kao pregovaracki materijal. Morski plovidbeni koridor, suverenost, medjunarodno pravo mora folovi golovi............................sto se pravite grbavi? Utvrdjivanje granice, povrat BiH imovine, naplata za vodu iz Buskog jezera itd itd.Humljanin wrote: Šta ti hoćeš reći da je strateški važniji most na Pelješcu nego na Bosforu?
Kralju ja ti kažem da je most koji spaja pelješac i hrvatsku obalu visine ko i most koji spaja dva kontinenta, i da nema govora ni o kakvom ograđivanju.
Sasvim normalno će se odvijati sav pomorski promet.
Najvjerojatnije nikad neće ni doći brod koji bi bio blizu te visine.
A o kakvom pomoru ribe ti govoriš?? Pa mostova ima svugdje u svijetu? Misliš da su mostovi zagađivači?
UZPejci bi to sve aminovali kao da im je babovina.
-
emmir1
#29994 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Hafis wrote:Venecijanska komisija se donekle složila s prijedlogom bošnjačkih stranaka da bi se rješenje moglo tražiti na tragu zakona o izbornim jedinicama FBiH.emmir1 wrote:Hafis wrote:Samo se vi zajebajite.
Šta ti veliš, ko laže.
Normalno, to je bilo samo jedno od njenih mišljenja.
E sada, uradilo se vješto kozmetičko friziranje spomenutog zakona u zastupničkom domu FBiH na način da se isti ono poglavlje koje je Ustavni sud izbacio,, bošnjačkom većinom u parlamentu nameće kao rješenje presude ustavnog suda.
Pročitaj predsudu, pročitaj poglavlje u ovom prijedlogu i vidjet ćeš da su gotovo potpuno ista i da se dodavanjem par riječi u tekst nije promijenio meritum koji ga po presudi suda čini neustavnim.
Da skratimo - ovaj zakon i da prođe nekim čudom, neće biti obvezujući za CIK...i bla bla..dalje već znaš. CIK-u su vezane ruke, i treba mu popunjavanje nedostajućih poglavlja IZBORNOG ZAKONA BiH a ne na silu donesen zakon na razini FBiH kojim se žele kompenzirati nedostajuća poglavlja.
Uglavnom, svaka čast Venecijanskoj komisii, ali Ustavni sud je rekao svoje i naložio što treba uraditi.
Imalo se vremena ali se nije htjelo postupiti sukljadno preporuci suda, i na to je bezbroj puta opominjanmo, da bi na kraju u sudačkoj nadoknadi ostao ovaj prozirni pokušaj
Aha, znači lažu ovi moji sve im jebem.
Šnjurom od usisivača bih ja njih.
A i ovi iz venecijanske komisije se najeli baklava kao i ona Doris Pack, gledam danas priča kako je stav evropske narodne stranke da je zakon dobar i evropski a agda joj niz bradu curi.
-
Fudo387
#29995 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Imam zamjerki, u slucaju da se jednog dana dohvatim kodova u pentagonu, nece biti mosta, a ni obale.Humljanin wrote:Fudo387 wrote:Ja sam ovdje, istini za volju, najjaca karika, sto intelektom, sto cakijom, sto finansijski.Humljanin wrote: Fudo... Men se čini da si ti ovdje najslabija karika, al nea veze![]()
Pokušat ćemo još jednom:
Nebitno.
Sta ti imas od mosta?
Sto preskoci,
Fudo... Možda si najjača karika u onom boldiranom, al ti rasprava baš i ne ide.
Al nema veze...
Znači ti nemaš apsolutno nikakvih zamjerki na gradnju mosta u Hrvatskoj. Fino od tebe
Navijam za naše
Ostace rupa.
Koje nase?
Imas dvije opcije, Bosna, ili Hrvatska?
Zivis, radis, hranis se u Bosni, djeca ti tu u skolu idu, u njoj i zenu jebes, ili, k’o ona hafis burina, ribe FaCas...dakleM?
U cemu je problem, malo te sramota biti iskren?
- horkesh
#29996 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Misliš, kao u zadnje četiri godine što je riješeno, sve su prave HDZ-ove 'rvatine na pozicijama? Ili kao što je bilo riješeno u vrijeme "samouprave"?Humljanin wrote:Pa eto onda...horkesh wrote: Privremena odluka na snazi je već devet godina (usvojena je 2009. godine). Nećeš vjerovati, ali i tada su oba ministra finansija (BiH i FBiH) bili iz HDZ-a te je odluka donesena na isti način kao i prije neki dan - preglasavanjem Bošnjaka. Tada je - ponavljam, prije 9 godina - to urađeno iz inata jer je Komšić bio tek izabran prvi put, a Čovićevo i Dodikovo crtanje mapa bilo je u punom jeku te je nekima izgledalo kao da treći samo što nije.
Koalicija HDZ-SNSD na snazi je već 12 godina. Rezultati koaliranja svode se na to da je SNSD-ovac sad blokirao jedan zakon. HDZ zauzvrat već devet godina isporučuje RS-u novac građana FBiH - šta ima veze, svakako to Bošnjaci većinom plaćaju, jelde - a i oko raspodjele indirektnih poreza zatežu već neko vrijeme.Nemojte više izabirat drugima političke predstavnike i stvar riješena
Liku bukvalno uzimaju pare iz džepa i šalju ih Guardianu, FBiH se zadužuje u njegovo ime, a to će vraćati i njegova djeca, autoputa svakako nema, a HDZ zauzvrat ni treći kanal nije izganjao. On se još zadovoljno smije što je to tako, uzima novu tubu vazelina i viče "još".
Je li vama nešto u vodi daju da vam mozak isperu, ne kontam
-
emmir1
#29997 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Humljanin wrote:Dobro, kakve veze ima granica sa mostom u RH?emmir1 wrote:
Nije most na granici, nego duboko u njihovom teritoriju.
Može se to i fino reci bez uvijanja: Mi smo protiv mosta, zato jer nam se ne sviđa i jer volimo ucjenjivati susjede, iako to nema nikakve veze sa nama...
Jel bi ja bio patriota po tvojim aršinima kada bi izjavio ovo gore?
Ima veze, kako nema.
Sva otvorena pitanja između dvije države imaju veze i stvar su politike.
Ima li veze što HDZ ministrica potpiše milione naših para da idu u RS sa glasanjem Puzigaće ?
Rekao bi čovjek kakve veze ima jel?
Otvoreno pitanje između HR i BIH je taj most jer službeno BIH neće biti zemlja sa pristupom otvorenom moru.
Otvoreno pitanje su i te granice dole.
Znači veza mosta i granice jest da su otvorena pitanja.
Hr neće da rješava granicu ali bi da rješava svoj interes to jest most.
E kurac !
- 512MB
#29998 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Puzigaca je glasao iregularno, on moze samo potegnut VNI za svoj klub i u dogovoru sa istim. On ne moze potegnut VNI za hrvate.
Dakle Bradara je potegla VNI za hrvate, a Puzigaca VNI neceg za nekog
Dakle Bradara je potegla VNI za hrvate, a Puzigaca VNI neceg za nekog
-
Mirza007
#29999 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Najnovija epizoda prve svjetske porn sapunice u punom zamahu. Twist u fabuli ....... threesome! Ovo do sada jos nije vidjeno. Vjerovali ili ne. Respect!Kolinda wrote:Čitam na Primijer kladionici u ponudi ....Humljanin wrote:Selam. Moguće i to... vidiš o tome nisam razmišljao.. ljeto je , sladoled ili majoneza lako mogu dohakat poštenu insanuKolinda wrote: Kolege, kako ste, šta bi ono jučer u DN, jeli iko dobio proljev za vrijeme sjednice. Kontam ljudi silom sazovu sjednicu i ne pojave se na njoj, pa koji kur...se događa sa ovim klubovima Bošnjaka i ostalih te većini u klubu Srba DN federacije....???????
1.17 proljev
2.50 fulali zgradu
- Humljanin
#30000 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Kakve veze ima most sa pristupom otvorenom moru?emmir1 wrote:
Ima veze, kako nema.
Sva otvorena pitanja između dvije države imaju veze i stvar su politike.
Ima li veze što HDZ ministrica potpiše milione naših para da idu u RS sa glasanjem Puzigaće ?
Rekao bi čovjek kakve veze ima jel?
Otvoreno pitanje između HR i BIH je taj most jer službeno BIH neće biti zemlja sa pristupom otvorenom moru.
Otvoreno pitanje su i te granice dole.
Znači veza mosta i granice jest da su otvorena pitanja.
Hr neće da rješava granicu ali bi da rješava svoj interes to jest most.
E kurac !
Hoces li jednako imati pristup otvorenom moru ko i dosad? - Hoćeš
Pa?
Ako mostovi na Bosforu nisu smetnja otvorenom pristupu moru, onda most koji je jednake visine u Neumu sigurno nije nikakav problem.
Ali problem je inat. Bosanski inat.
E to nas hebe...
Ja pravo da ti kažem nemam ništa ni za ni protiv.
Hebe mi se za most.
Čak bi više volio (da se ponovim) da nema granica nikako pa da ne čekam kada idem na more...
Ali ako ljudi hoce i ako žele bolje povezati Peljesac sa kopnom, nek rade...
Meni nije jasno samo kako više može imati protiv tog mosta Ibrahim iz Klesije od Marka iz Neuma kojem taj most ne predstavlja problem, dapače, rasteretit će ih gužvi na granicama.