Sirija

Locked
Avetinho

#29976 Re: Sirija

Post by Avetinho »

bhnapoleon1 wrote:
pasha078 wrote:
bhnapoleon1 wrote:

Postoji li u ovoj drzavi regulativa kojom bi se mogli zabraniti/kazniti portali koji otvoreno podrzavaju terorizam, trebalo bi se pozabaviti i urednistvom ovakvih portala.
A sloboda govora?
Ne mislim da treba zabranjivati ovakve stvari i ne treba mijesati iznosenje informacija sa kriminalnim radnjama poput odlaska u Siriju ili Ukrajinu radi borbi. A umnogome su ova osoba i linkovi koje on postavlja potrebni. Imamo more Kurdskih izvora na ovom portalu i ne samo jednom sam ih ulovio da lazu. Naravno, ja ne kazem da izvori poput linka gore ne lazu, ali izmedju svih tih lazi pronicljiva osoba moze naci istinu. Stoga je nuzno da se ne dopusti da ova tema postane jednostrana. U protivnom forum postaje beskoristan.

Ako smo kod slobode govora, onda slobodno pokusajte otvoriti portal koji ce velicati nacizam u Njemackoj pa cemo vidjeti koliko ce trajati. Po nekom mom misljenju nije stvar u tome koliko su informacije koje prenose tacne ili netacne, nego je stvar u tome sto se otvoreno velicaju teroristicke skupine i daje im se puna podrška.
Nije nesto da ustajem u podrsku bilo cije propagande, narocito ne ISIL-ove, ali mi ovi pozivi na linc kao sto je tvoj stvarno idu na zivce. Ovo je privatni forum i ima svoja pravila. Dok god nije pocinjeno nikakvo krivicno djelo, niti se kuha neka konspiracija, pozivi na hapsenja zbog ucesca u diskusiji su smijesni.

Ako ti smeta sto i drugi imaju glas ovdje, otvori svoj blog, ogranici ucesce na samo svoje istomisljenike, i onda se po cijeli dan tapsite po ramenima kako ste najpametniji, jer se eto u svemu slazete.

Narocito je smijesno ono "trebalo bi se pozabaviti i urednistvom ovakvih portala". Verbalni delikt? To je bilo popularno za vrijeme UDBA-e. Lijepa vremena :D
Juliuscezar

#29977 Re: Sirija

Post by Juliuscezar »

Avetinho wrote:
bhnapoleon1 wrote:
pasha078 wrote:

A sloboda govora?
Ne mislim da treba zabranjivati ovakve stvari i ne treba mijesati iznosenje informacija sa kriminalnim radnjama poput odlaska u Siriju ili Ukrajinu radi borbi. A umnogome su ova osoba i linkovi koje on postavlja potrebni. Imamo more Kurdskih izvora na ovom portalu i ne samo jednom sam ih ulovio da lazu. Naravno, ja ne kazem da izvori poput linka gore ne lazu, ali izmedju svih tih lazi pronicljiva osoba moze naci istinu. Stoga je nuzno da se ne dopusti da ova tema postane jednostrana. U protivnom forum postaje beskoristan.

Ako smo kod slobode govora, onda slobodno pokusajte otvoriti portal koji ce velicati nacizam u Njemackoj pa cemo vidjeti koliko ce trajati. Po nekom mom misljenju nije stvar u tome koliko su informacije koje prenose tacne ili netacne, nego je stvar u tome sto se otvoreno velicaju teroristicke skupine i daje im se puna podrška.
Nije nesto da ustajem u podrsku bilo cije propagande, narocito ne ISIL-ove, ali mi ovi pozivi na linc kao sto je tvoj stvarno idu na zivce. Ovo je privatni forum i ima svoja pravila. Dok god nije pocinjeno nikakvo krivicno djelo, niti se kuha neka konspiracija, pozivi na hapsenja zbog ucesca u diskusiji su smijesni.

Ako ti smeta sto i drugi imaju glas ovdje, otvori svoj blog, ogranici ucesce na samo svoje istomisljenike, i onda se po cijeli dan tapsite po ramenima kako ste najpametniji, jer se eto u svemu slazete.

Narocito je smijesno ono "trebalo bi se pozabaviti i urednistvom ovakvih portala". Verbalni delikt? To je bilo popularno za vrijeme UDBA-e. Lijepa vremena :D

Ama ljudi moji pogresno ste me shvatili, nisam rekao nista protiv formuša koji je postavio dati link, nego sam se ogranicio samo taj portal i njegovo urednistvo i ostajem pri tome.
Avetinho

#29978 Re: Sirija

Post by Avetinho »

bhnapoleon1 wrote:
Avetinho wrote:
bhnapoleon1 wrote:

Ama ljudi moji pogresno ste me shvatili, nisam rekao nista protiv formuša koji je postavio dati link, nego sam se ogranicio samo taj portal i njegovo urednistvo i ostajem pri tome.
Zasto samo taj? Mislis da je Ruskaja Pravdaja ili Advance ili SANA ili IRNA ista bolja? Naravno da nisu, i u mnogim slucajevima su mnogo gori. Da je po tvome, WWW bi uskoro bio jedno vrlo pusto mjesto.
Juliuscezar

#29979 Re: Sirija

Post by Juliuscezar »

Avetinho wrote:
bhnapoleon1 wrote:
Avetinho wrote:

Zasto samo taj? Mislis da je Ruskaja Pravdaja ili Advance ili SANA ili IRNA ista bolja? Naravno da nisu, i u mnogim slucajevima su mnogo gori. Da je po tvome, WWW bi uskoro bio jedno vrlo pusto mjesto.
Radi se o tome da ovaj portal otvoreno daje podršku teroristickoj organizaciji, i u odredjenoj mjeri to se moze vidjeti i kao vid regrutacije. Imam jednostavno pitanje sta bi se desilo da neko otvori portal u kojem ce velicati nacisticku Njemacku i vrsiti regrutaciju neonacista, je li i to spada u slobodu govora.
Avetinho

#29980 Re: Sirija

Post by Avetinho »

bhnapoleon1 wrote: Radi se o tome da ovaj portal otvoreno daje podršku teroristickoj organizaciji, i u odredjenoj mjeri to se moze vidjeti i kao vid regrutacije. Imam jednostavno pitanje sta bi se desilo da neko otvori portal u kojem ce velicati nacisticku Njemacku i vrsiti regrutaciju neonacista, je li i to spada u slobodu govora.
Spada i imas takvih koliko hoces.
Challenger__

#29981 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

pasha078 wrote:Jednako kao i ISIL, i Sirijska vlada i Kurdske militantne grupe su u principu teroristicke organizacije.
Samo u tvojoj fantaziji. Plus, pridjevi se pišu malim slovima.
Challenger__

#29982 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Čuj ti to, ono bi po svom ličnom nahođenju lijepilo i skidalo etikete terorizma. Koja demagogija.
Kikibombona

#29983 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Asad poziva mudzahida Kadirova da posjeti Damask. :D

DuckZz

Je li SRF napustio Idlib i sjever Hame?
Lincoln-Burrows

#29984 Re: Sirija

Post by Lincoln-Burrows »

pasha078 wrote:
Challenger__ wrote:Čuj ti to, ono bi po svom ličnom nahođenju lijepilo i skidalo etikete terorizma. Koja demagogija.
To ja da ti bolje vidis :-) za pridjeve.....

Pa onda definisi sta je terorizam? Ocigledno drzava moze biti teroristicka organizacija, eto ti ISILa kao primjer. Po svim objektivnim kriterijima IS jeste drzava, ali postoji konsenzus da je teroristicka organizacija.
Slicno sa Sirijom, jel tako. A za Kurde, pitaj Tursku....
Turke pitati tko su teroristi :lol:
Challenger__

#29985 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

pasha078 wrote:To ja da ti bolje vidis :-) za pridjeve.....
:lol:
Kikibombona wrote:Je li SRF napustio Idlib i sjever Hame?
Sve što je Amer obučio i naoružao ode u ruke AQ (Nusre i ISIL-a):

:arrow: Syrian rebels armed and trained by US surrender to al-Qaeda
:arrow: U.S.-backed Syria rebels routed by fighters linked to al-Qaeda
TT987

#29986 Re: Sirija

Post by TT987 »

pasha078 wrote:Taj portal koji navodis, dok god se ne koristi u konkretne kriminalne radnje, je OK.

Braneci pravo tih ljudi da imaju i iznose misljenje s kojim se ti ne slazes, branis i vlastito pravo da ti imas i iznosis misljenje s kojim se neko drugi ne slaze.
Ja sam zbog slicnog stava(da svak ima pravo da podrzava koga hoce,i da je previse galame od strane Assadista na forumu)dobio par poruka,sa nevidjenom kolicinim mrznje i psovki na racun Islama,bozjeg Poslanika,pa i na moj racun.Vidis kako su ljudi truhli,ovamo pljuju po terotistima,kozojebima,izigravaju zabrinutost,a salju poruke da ce nekom, nekad,nesto..
Avetinho

#29987 Re: Sirija

Post by Avetinho »

pasha078 wrote:Npr.
Vecina ljudi koji podrzavaju Assada su i pro-Ruski orjentisani, kao Cheli.

Ja smatram da javno podrzavanje diktatora Putina, koji je objektivna prijetnja strabilnosti Europe i europskim vrijednostima treba biti kaznjivo zakonom. Pogotovo sto mi, BiH, kao zemlja koja aspirira EU, treba da usaglasi svoje stavove i vrijednosti Europskim. A mi znamo EU stav prema krizi u Ukrajini.

Dakle, zatvoriti sve forume koji podrzavaju Putina i Rusiju, kriminalna istraga svih lica koja su javno na forumu iznosila pro-rusku propagandu!

Da li bi vam se to svidjelo???
Meni se to ne bi svidjelo. Samo bi ih otjerao u ilegalu, gdje bi oni nastavili svoje sumnjive djelatnosti protiv Bosne. Ovako ih bar drzimo na oku.

A ne bi se imali smijati cijim provalama poput onih o krimskim plazama, tako da bih i ja uskoro prestao posjecivati ove temu.
Point.

#29988 Re: Sirija

Post by Point. »

Joj kad mi neko napise "borci IS-a". Napisi to pravim imenom, picke IS-isa ili kukavice IS-a. Sta im tepate koji klinac.
Last edited by Point. on 03/11/2014 18:40, edited 1 time in total.
insomnia78

#29989 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Kikibombona wrote:
DuckZz wrote:
Kikibombona wrote:Dzobar

Strasno!
Teroristi, pobunjenici, opozicija, kako god ih zvali, jedno im se mora priznat, idu na sve ili ništa.
Indoktrinacija prijatelju. Vidis lika, Alahu ekber, Alahu ekber........ Ne prestaje ponavljati, isto da je opsjednut. Covjek se robotizira i onda ide samo po inerciji. Ovi se jos nadaju dzenetu. Boli ih racku, sto prije poginu - to ce prije uzivati u dzenetskim ljepotama. Moze li se ista bolje dogoditi covjeku od pogibije na Alahovom putu?

Jebeno se boriti protiv ovakvih. Dzobar i jos neka predgradja/gradovi su dokaz toga.

Insomnia

Kome oni uopste prodaju naftu? :shock:
Svakom pomalo
Crno trziste radi
Malo Assadu, malo Izraelu, malo Turcima
dragma
Vozim: Pješe

#29990 Re: Sirija

Post by dragma »

Avetinho wrote:

Ja smatram da javno podrzavanje diktatora Putina, koji je objektivna prijetnja strabilnosti Europe i europskim vrijednostima treba biti kaznjivo zakonom. Pogotovo sto mi, BiH, kao zemlja koja aspirira EU, treba da usaglasi svoje stavove i vrijednosti Europskim. A mi znamo EU stav prema krizi u Ukrajini.

Dakle, zatvoriti sve forume koji podrzavaju Putina i Rusiju, kriminalna istraga svih lica koja su javno na forumu iznosila pro-rusku propagandu!

Meni se to ne bi svidjelo. Samo bi ih otjerao u ilegalu, gdje bi oni nastavili svoje sumnjive djelatnosti protiv Bosne. Ovako ih bar drzimo na oku.

A ne bi se imali smijati cijim provalama poput onih o krimskim plazama, tako da bih i ja uskoro prestao posjecivati ove temu.
Koja tendenciozna glupost majko mila. :shock:
husein_kapetan

#29991 Re: Sirija

Post by husein_kapetan »

Neko upita ovdje šta bi' sa ovim "umjerenim revolucionarima" u sjevernom idlibu u hami.. ovo sam prije više mjeseci najavljivao. Ne samo oni nego bilo koja antivladina frakcija bojovnika će napraviti.. kao što sam to i ranije rekao.. jedini logički potez njima dostatan.. kao i u ovom slučaju, i pokazati svoje pravo lice i namjere..jednostavno, jer u njihovim indoktrinisanim mozgovima ne postoji prostor za drugo..u facu svim propozitima njihovih mentora i tutora, koji tokom ovih godina nevješto pokušavaše dati njihovom djelovanju nekakvu vrijednost.. samo njima poznatu..
Ako su ikada i postojali u okvirima propagiranog i zdušno zagovaranog, sada se zasigurno može reći da ova fsa čak i deklarativno više ne postoji.
Bogme od nedonoščeta ne možeš ni očekivati bilo šta nego drugo nedonošče..
Geometrije djelovanja ovih revolucionara i njihove evidentne braće po oružju sada je nemoguće pod tepih sakriti.. da vidimo kako će se njihovi tutori sada očitovati..
Avetinho

#29992 Re: Sirija

Post by Avetinho »

husein_kapetan wrote:Neko upita ovdje šta bi' sa ovim "umjerenim revolucionarima" u sjevernom idlibu u hami.. ovo sam prije više mjeseci najavljivao. Ne samo oni nego bilo koja antivladina frakcija bojovnika će napraviti.. kao što sam to i ranije rekao.. jedini logički potez njima dostatan.. kao i u ovom slučaju, i pokazati svoje pravo lice i namjere..jednostavno, jer u njihovim indoktrinisanim mozgovima ne postoji prostor za drugo..u facu svim propozitima njihovih mentora i tutora, koji tokom ovih godina nevješto pokušavaše dati njihovom djelovanju nekakvu vrijednost.. samo njima poznatu..
Ako su ikada i postojali u okvirima propagiranog i zdušno zagovaranog, sada se zasigurno može reći da ova fsa čak i deklarativno više ne postoji.
Geometrije djelovanja ovih revolucionara i njihove evidentne braće po oružju sada je nemoguće pod tepih sakriti.. da vidimo kako će se njihovi tutori sada očitovati..
Boi je ovdje i prije neki lik koji je imao isti "stil" kao i ti. Uzas, jednom rijecju.

Bogati, ciji si klon?
Novak20

#29993 Re: Sirija

Post by Novak20 »

ISIS zijanio četiri sela jugozapadno od Kobana. Arbus, Manaza, Albalur and Cikur ili Erbosh ,Manaza ,Alya Lor ,Chkuryan. Poslije 50 dana opsade prva uspješna ofanzivna djelovanja Kurda.

http://wikimapia.org/#lang=en&lat=36.87 ... 8&z=13&m=b

http://kurdishquestion.com/kurdistan/we ... obane.html

Image
Laprdan

#29994 Re: Sirija

Post by Laprdan »

Žene na putu u Univerzitet u Mosulu u Islamskoj državi:

Image

Image
Novak20

#29995 Re: Sirija

Post by Novak20 »

Avetinho wrote:
husein_kapetan wrote:Neko upita ovdje šta bi' sa ovim "umjerenim revolucionarima" u sjevernom idlibu u hami.. ovo sam prije više mjeseci najavljivao. Ne samo oni nego bilo koja antivladina frakcija bojovnika će napraviti.. kao što sam to i ranije rekao.. jedini logički potez njima dostatan.. kao i u ovom slučaju, i pokazati svoje pravo lice i namjere..jednostavno, jer u njihovim indoktrinisanim mozgovima ne postoji prostor za drugo..u facu svim propozitima njihovih mentora i tutora, koji tokom ovih godina nevješto pokušavaše dati njihovom djelovanju nekakvu vrijednost.. samo njima poznatu..
Boi je ovdje i prije neki lik koji je imao isti "stil" kao i ti. Uzas, jednom rijecju.

Bogati, ciji si klon?
Klon Vilijama Šekspira :D
Bodkin

#29996 Re: Sirija

Post by Bodkin »

Avetinho wrote:

zatvoriti forume koji podrzavaju putina. kriminalna istraga protiv proruske propagande. zabrana prava na misljenje. usaglasiti sa evropskim vrijednostima :lol: :lol: :lol: u ilegali bi nastavili sumnjive djelatnosti protiv bosne :lol: :lol: Boze dragi danas svako moze izvaliti sta hoce i ostati ziv...
Laprdan

#29997 Re: Sirija

Post by Laprdan »

Prema Washington postu, novi regruti Islamske države kontinuirano u porastu (bez obzira na zračne udare anti-islamske koalicije)

Image

http://www.washingtonpost.com/world/nat ... story.html
Novak20

#29998 Re: Sirija

Post by Novak20 »

Laprdan wrote:Žene na putu u Univerzitet u Mosulu u Islamskoj državi:

Image
Inače, IS vodi računa o obrazovanju još od malih nogu. Čak su i dječija igrališta urađena kao poligoni za vojnu obuku.
Image
Image
Laprdan

#29999 Re: Sirija

Post by Laprdan »

Jedna od slika na koju naletih:

Image
Rampage

#30000 Re: Sirija

Post by Rampage »

Danas nešto posebno aktivan ovaj trofrtaljac Avetinja, tipka odjednom s nekoliko akaunta :lol:

A ti Laprdane se okani časnog Kur'ana, ovdje niko ne vrijeđa TVOJU vjeru, okani se i ti islama, molim te.
Locked