Demokratska fronta Željko Komšić

nemampojma0

#29976 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nemampojma0 »

Et propade država što čovjek iskoristi zakonsko pravo. Uostalom, zna se ko je napravio taj zakon i zašto. Koliko se SDA kadrova dosad najelo bElog 'ljeba, al DF-ova tri pojedoše sav budžet.
A svakako se ova vijest reciklira po treći put od novembra prošle godine. Ako je ovo sve "lopovluka" DF, a očito jeste, jer da ima šta bilo bi objavljeno iste sekunde, onda je DF svjetlosnim godinama ispred svih po korektnosti.
Usporedbe radi, ne da aboliram Remetića, nego da prikažem naš jad i čime se bavimo.., kako slijedi:
http://nap.ba/new/vijest.php?id=23068
nemampojma0

#29977 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nemampojma0 »

General War

#29978 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by General War »

nemampojma0 wrote:Et propade država što čovjek iskoristi zakonsko pravo. Uostalom, zna se ko je napravio taj zakon i zašto. Koliko se SDA kadrova dosad najelo bElog 'ljeba, al DF-ova tri pojedoše sav budžet.
A svakako se ova vijest reciklira po treći put od novembra prošle godine. Ako je ovo sve "lopovluka" DF, a očito jeste, jer da ima šta bilo bi objavljeno iste sekunde, onda je DF svjetlosnim godinama ispred svih po korektnosti.
Usporedbe radi, ne da aboliram Remetića, nego da prikažem naš jad i čime se bavimo.., kako slijedi:
A vi ko njaka alternativa :lol: :roll:
Neka ste se pokazali na licnom primjeru...haj i to ce se pojest...
Holms

#29979 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Holms »

General War wrote:
nemampojma0 wrote:Et propade država što čovjek iskoristi zakonsko pravo. Uostalom, zna se ko je napravio taj zakon i zašto. Koliko se SDA kadrova dosad najelo bElog 'ljeba, al DF-ova tri pojedoše sav budžet.
Eh, a mi mislili da je jedan HM kad ono ....
ultima_palabra

#29980 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

DF je političko nedonošče.
nemampojma0

#29981 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nemampojma0 »

Holms wrote:
General War wrote:
Eh, a mi mislili da je jedan HM kad ono ....
Hajd, obrnutim redom cu odgovoriti.
Sta si bolan ti mislio, Holms? Kazes u svoje ime sta si mislio, a ne to prizivanje podrske..to dovoljno govori sve.
A s druge strane, ovaj njakav njakavac Đeneral, u drugom smjeru pravi mnozinu...sta reci. Na licnom primjeru se moze pokazati samo pojedinac, znas macak :wink: ?
nemampojma0

#29982 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nemampojma0 »

ultima_palabra wrote:DF je političko nedonošče.
To bi ona Dodikova o Vučiću i SNS-u? :wink:
General War

#29983 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by General War »

ultima_palabra wrote:DF je političko nedonošče.
Prije samo jos jedna prilika da se uhljebi- nehljebi ogrebu jos za koju marku.

SDA- halalite :-D :D
General War

#29984 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by General War »

nemampojma0 wrote: Hajd, obrnutim redom cu odgovoriti.
Sta si bolan ti mislio, Holms? Kazes u svoje ime sta si mislio, a ne to prizivanje podrske..to dovoljno govori sve.
A s druge strane, ovaj njakav njakavac Đeneral, u drugom smjeru pravi mnozinu...sta reci. Na licnom primjeru se moze pokazati samo pojedinac, znas macak :wink: ?
Macak, to drugi delegati nisu trazili- dobili otpremnine iz DF-a?
relativno84

#29985 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by relativno84 »

nemampojma0 wrote:Et propade država što čovjek iskoristi zakonsko pravo.
Pa i svi drugi koriste zakon da rade sranja i da sebi pune dzepove na stetu drzave, ali vi iz ove uhljeb fronte to zovete lopovlukom :?

Dobra ti je ova, krade DF ali koliko drugi kradu DF djeluje nevino :D Stvar je u tome sto DF nije dosao u priliku da krade u vecim kolicinama, nadati se i da nece jer bi ovo dosadasnje nevino punjenje dzepova poprimilo epidemijske razmjere.
nemampojma0

#29986 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nemampojma0 »

General War wrote:
Joj sto si besposlen ;-) Troje ljudi, od kojih je jedan bivši član stranke, iskoristilo zakonsko pravo.
Ne smeta meni pljuvanje, svakako je u 90% slucajeva neutemeljeno, al mi smeta taj lazni moral..sve sveci, a da imaju priliku bili bi jos i gori.
Nista licno. Zivio.
BarbaDue

#29987 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BarbaDue »

Za mene ste najveće razočarenje na političkoj sceni od Dejtona na ovamo!
General War

#29988 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by General War »

nemampojma0 wrote:
General War wrote:
Joj sto si besposlen ;-) Troje ljudi, od kojih je jedan bivši član stranke, iskoristilo zakonsko pravo.
Ne smeta meni pljuvanje, svakako je u 90% slucajeva neutemeljeno, al mi smeta taj lazni moral..sve sveci, a da imaju priliku bili bi jos i gori.
Nista licno. Zivio.
Eh tek da vidis koliko cu bit besposlen kad budu izbori...ako ti smeta lazni moral shvatices. Zivio i ti meni.
The BEN10

#29989 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by The BEN10 »

Možda čoek nije htjeo uzet bijeli lebac, morebit tako ga zapalo. :D
nemampojma0

#29990 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nemampojma0 »

relativno84 wrote:
Pa i svi drugi koriste zakon da rade sranja i da sebi pune dzepove na stetu drzave, ali vi iz ove uhljeb fronte to zovete lopovlukom :?

Dobra ti je ova, krade DF ali koliko drugi kradu DF djeluje nevino :D Stvar je u tome sto DF nije dosao u priliku da krade u vecim kolicinama, nadati se i da nece jer bi ovo dosadasnje nevino punjenje dzepova poprimilo epidemijske razmjere.
Kakve ba epidemijske razmjere?
Gdje sam rekao da DF krade? Nemoj izmisljati.
A moze li komentar na Agrokomerc? Jednim potezom 30 miliona i to se hoce izjednaciti s Remeticevih 30 000 za godinu. Jedan lokalni moćnik (pretpostavljas iz SDA) budžetskim novcem kupi sebi auto od 82 000KM.
General War

#29991 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by General War »

The BEN10 wrote:Možda čoek nije htjeo uzet bijeli lebac, morebit tako ga zapalo. :D
Valjda ce mu bit da nesto i kupi da moze umocit lebac :mrgreen:
General War

#29992 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by General War »

nemampojma0 wrote:
relativno84 wrote:

Kakve ba epidemijske razmjere?
A moze li komentar na Agrokomerc? Jednim potezom 30 miliona i to se hoce izjednaciti s Remeticevih 30 000 za godinu. Jedan lokalni moćnik (pretpostavljas iz SDA) budžetskim novcem kupi sebi auto od 82 000KM.
Jadnici iz DF a se morali samo zadovoljit Ajfonom...daj sta das. :lol:
nemampojma0

#29993 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nemampojma0 »

Bravo, maestralno generale. Srusio si DF.
kamen spoticanja

#29994 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kamen spoticanja »

nemampojma0 wrote:Bravo, maestralno generale. Srusio si DF.
Boli vas klinac...doslo vam je 2000 SBB-ovaca 8-)
relativno84

#29995 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by relativno84 »

nemampojma0 wrote:Kakve ba epidemijske razmjere?
Vidjeli smo epidemiju fotelja citavo vrijeme boravka DF-a u vlasti, jedino su se borili za to sto je samo po sebi preduslov za epidemiju dzeparenja drzave.

Bijeli hljeb je cista ozakonjena kradja, to sto su ga paraziti ugurali kroz parlamente nece umanjiti njegovu sustinu. Prema tome, neko ko se busa postenjem i principijelnoscu kao sto to radi demagoska fronta bi trebao biti iznad toga, ocito da su pare sladje od suplje price.

Agrokomerc je jos samo jedan primjer kako paraziti unistavaju sve ceka se dohvate, ali ta logika vidis sta rade oni drugi pa ovi nasi su i dobri, jer manje zavrnu drzavu nece daleko dovesti DF.
General War

#29996 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by General War »

nemampojma0 wrote:Bravo, maestralno generale. Srusio si DF.
Samo konstatujem, evo i Mahir se slaze, ne vjerujete jedan drugom...pa sta onda ocekujete od nas?

Mahir Mešalić: Komšić nije diktator, samo je alergičan na laži i muljanja

Federalni zastupnik Demokratske fronte iz Tuzle, Mahir Mešalić obratio se otvorenim pismom povodom nedavne odluke tri člana (dvoje kantonalni zastupnici u HNK), da napuste DF, o čemu su javnost obavijestili saopćenjem za javnost, Mešalićevu reakciju prenosi u cjelosti:

-Mogu razumjeti da ljudi izađu iz stranke ako imaju debeo politički argument, te ako politika stranke narušava osnovne vrijednosti odbrane interesa države, kantona ili njihovog grada. Ne, u znak zahvalnosti oni ga nazvaše ni manje ni više nego diktatorom. Čovjeka koji je založio svoj politički autoritet da bi oni dobili mandat te od anonimusa postali “ugledni” visoko plaćeni poslanici.

Umjesto da su pokazali kroz svoj mukotrpan rad svoj kvalitet građanima oni se obrušiše na DF i na svoju bazu, u važnom trenutku za njihov grad. Sa tim “diktatorom” sam još kao predsjednik KO TK često žestoko razmjenjivao mišljenje ali me nikad nije nazvao da mi neki politički nalog “izdiktira”. Čak sam mu i zamjerio što nekad ne siječe neke odluke.

Daleko je Željko Komšić od diktature bez imalo namjere da ga amnestiram za bilo šta jer to njemu nije potrebno. Svi mi koji ga bolje poznajemo znamo da je strog jer je alergičan na laži, muljanje i diskreditacije. Ima uvijek ljudi u i oko stranke koji možda su sami sebi svrha postojanja. Međutim, to je politička borba u svakoj većoj partiji. Zato ko je tu neka se bori kome je teško neka izađe. Imao sam i ja problema ali zastupam one ljude koji su radili i dan i noć da bi kao zastupnici došli u priliku da pokažu ono što znaju.

Zato glavu gore svi, ljudi dolaze i odlaze iz raznih razloga a projekat će da živi. Pa neće me valjda ubijediti da razmišljam da mi je ovih 20 i kusur godina bilo dobro. Onog momenta kada nešto ne bude štimalo ja ću to javno i reći, kroz moje stavove. Kada se u kampanji raspravljalo da se budući izabrani zastupnici vežu ugovorima, dobili smo salvu negodovanja od predsjednika Komšića koji je smatrao da se ideologija ne kupuje i da neće da budemo kao druge stranke. Bio je u pravu. Onaj ko hoće da ide, neka ide i neka mu je sretno. Ali neka makar izađe sa argumentima istine pa ako smo krivi možemo revidirati i reći pogriješili smo.

Ovako, svašta ljudi mogu pisati, davati saopštenja za javnost, raditi ličnu dvodnevnu samopromociju uz pomoć medija željnih senzacije o raspadima. Pa ne raspada se stranka ako 3, 30 ili 300 od 30.000 članova napuste stranku, iako mislim da treba vraćati ljude koji su u nekom trenutku radi svoje ili naše greške istu napustili. Nije politička partija policijska stanica pa da se selektira ko ide a ko dolazi, poručuje Mešalić.

(TIP/Foto: hms.ba)
putokaz1

#29997 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by putokaz1 »

DF osvaja centar i?
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#29998 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

putokaz1 wrote:DF osvaja centar i?
Misliš da će osvojiti općinu centar?
sarajevo999999

#29999 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sarajevo999999 »

Fakat mi drago bilo kada je pokrenuta prica oko osnivanja nove stranke vodjene Komsicem i uvodjenja novih, mladih i obrazovanih imena u politicku realnost BiH. Cak sam na ovoj temi napisao da sigurno imaju moj glas+mozda jos neko. Idealnom mi se cinila koalicija SDP-DF-NS pa da se ofucana desnica kockastih celjusti konacno skine sa vlasti na duze staze.
O drugim strankama necu, jer je tema DF. I sta ispade, kao sto rece kolega, najveće postdejtonsko politicko razocarenje. Mogao bih na dugo i na siroko o svemu, ali u ovom postu cu se osvrnuti samo na uzimanje tzv. Bijelog hljeba.
Posao opozicije je populisticki, da su upravo oni najzesci protivnici ovog nakaradnog sistema, a kadrovi DF-a rade upravo suprotno i prvi jagme pare za svoj nerad. Ali sustinski problem je sto vrh stranke nije eksplicitno naredio da se nakon skidanja sa funkcija to ne radi. Mogu biti dva razloga, prvi je da se stranka slaze sa uzimanjem tzv. Bijelog hljeba a drugi da Komsic nema autoritet u vlastitoj stranci. U oba slucaja je lose.
putokaz1

#30000 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by putokaz1 »

malakh wrote:
putokaz1 wrote:DF osvaja centar i?
Misliš da će osvojiti općinu centar?
Ako kandidat bude aktuelni načelnik imaju šanse...
Post Reply