Ovo niti je dogovoreno niti sprovedeno.Paranoid wrote:da...i?
Šta sad..to bi trebalo da amnestira SDP i dragog vodju? Treba da narodu kaže jbg "moša"...ja se zajebo..
Prema tome ovdje od ustupaka nije nista uradjeno.
Ovo niti je dogovoreno niti sprovedeno.Paranoid wrote:da...i?
Šta sad..to bi trebalo da amnestira SDP i dragog vodju? Treba da narodu kaže jbg "moša"...ja se zajebo..
Nisu svi propali, Lagumdžija je oslabio pozicije Sarajeva i doveo do toga da se u budućnosti na ličnim kartama nađe entitetsko državljanstvo, da se iz zakona o popisu izbaci povratnicima bitan član 48, da se usvoji loša odluka o matičnim brojevima koji do sada u sebi nisu imali i kod entiteta. I generalno, poslao je poruku da su velikosrbi odlučniji od Sarajeva a indiferentnim je strancima to bitno u definisanju koju od opcija podržati. Neće Dodik pridobiti Vašington za saveznika, ali će zbog Lagumdžijine metiljavosti sigurno dobiti podršku određenog broja europarlamentaraca.Paranoid wrote:Canton wrote:Pitao sam koji su to ustupci koje je Lagumdzija ucinio Dodiku.Skijaš wrote:
Zašto izbjegavaš reći je li Dodik konstruktivan ili je negativac ? Jer ako misliš da se sa njim može, onda bi to bilo kao da razgovaram s Pantelijom Ćurguzom. A zamisli kako bi to izgledalo da ja Panteliji Ćurguzu objašnjavam zašto su ustupci Zlatka Lagumdžije štetni po državu.Pa zar si prespavao Lagumdžijino mahanje ugovorom, kao i exluzivne podatke koje je prenosio faceTv iz dana u dan..Code: Select all
1. Preuzimanje obaveze za isplatu 25 hiljada penzija iz Federalnog penzijskog fonda za penzionere u Republici Srpskoj, 2. Uspostava hrvatskog entiteta na području Federacije BiH sa Mostarom kao hrvatskim stolnim gradom, 3. Reorganizacija Suda i Tužilaštva Bosne i Hercegovine, 4. Izmjena sadašnjeg i uspostava entitetskog ustrojstva SIPA, OSA, Uprave za indirektno oporezivanje, Granične države službe itd. 5. Ukidanje Elektroprijenosa BiH, 6. Prebacivanje nadležnosti za javne nabavke sa državnog na nivo entiteta, 7. Gradnja hidroelektrana na rijeci Drini bez suglasnosti države BiH, 8. Obespravljenje Bošnjaka i Hrvata u područjima gdje nisu apsolutna većina u procesu konstituiranja federalnog doma naroda (provođenje presude Sejdić-Finci), 9. Ukidanje Oružanih snaga BiH i demilitarizacija Bosne i Hercegovine itd još 12 sličnih ustupaka.
Srećom da su svi ustupci propali ..
Dogovoreno jeste...ali zasto nije sprovedeno?Canton wrote:Ovo niti je dogovoreno niti sprovedeno.Paranoid wrote:da...i?
Prema tome ovdje od ustupaka nije nista uradjeno.
Bosnjaci, Hrvati i Srbi kao konstitutivni narodi se nalaze i trebaju nalaziti na popisnom listicu. Isto tako oni koji se ne izjasnjavaju tako treba da imaju mogucnost da upisu sta zele i kako se osjecaju.kamen spoticanja wrote: Recimo dao mu je popisni listic na kome su odvojeni bosnjak i musliman...znas da je dusanka majkic prije par dana izjavila da su bosnjaci manjina u BiH
Sama činjenica da izbjegavaš odgovoriti na pitanje dovoljno govori.Canton wrote:Mislim da ti nedostaje postovanja prema sagovornicima. Kada mi odgovoris na pitanje, odgovorit cu i ja na tvoje.Skijaš wrote: Pa ne volim nesporazume. I ako ne misliš da je Dodik prijetnja, onda je logično da ispunjavanje njegovih zahtjeva nećeš smatrati problematičnim. Zato te pitam, je li Dodik konstruktivan ili je prijetnja ?
Posteno?
Dogovoreno nije, vec se radi o patki koju je SDA izbacila. Ono sto jeste dogovoreno nalazi se u sporazumu SDP-SNSD i o tome mozemo diskutovati. Ove SDA izmisljotine zaista ne bih da komentarisemkamen spoticanja wrote: Dogovoreno jeste...ali zasto nije sprovedeno?
Ja sam tebi prvi postavio pitanje i ti si prvi poceo da izbjegavas. Iz prinicipa ti ne zelim odgovorit. Kada me ispostujes i ja cu tebe vrlo rado.Skijaš wrote:Sama činjenica da izbjegavaš odgovoriti na pitanje dovoljno govori.Canton wrote:Mislim da ti nedostaje postovanja prema sagovornicima. Kada mi odgovoris na pitanje, odgovorit cu i ja na tvoje.Skijaš wrote: Pa ne volim nesporazume. I ako ne misliš da je Dodik prijetnja, onda je logično da ispunjavanje njegovih zahtjeva nećeš smatrati problematičnim. Zato te pitam, je li Dodik konstruktivan ili je prijetnja ?
Posteno?
Skijaš wrote:Lagumdžija je oslabio pozicije Sarajeva i doveo do toga da se u budućnosti na ličnim kartama nađe entitetsko državljanstvo,
Entitetsko drzavljanstvo je ustavna kategorija i moze da se nalazi na licnoj karti. Maticni brojevi takodje trebaju imati kod entiteta jer ova drzava je tako organizovana.Skijaš wrote:
Nisu svi propali, Lagumdžija je oslabio pozicije Sarajeva i doveo do toga da se u budućnosti na ličnim kartama nađe entitetsko državljanstvo, da se iz zakona o popisu izbaci povratnicima bitan član 48, da se usvoji loša odluka o matičnim brojevima koji do sada u sebi nisu imali i kod entiteta. I generalno, poslao je poruku da su velikosrbi odlučniji od Sarajeva a indiferentnim je strancima to bitno u definisanju koju od opcija podržati. Neće Dodik pridobiti Vašington za saveznika, ali će zbog Lagumdžijine metiljavosti sigurno dobiti podršku određenog broja europarlamentaraca.
Ako misliš da je Dodik konstruktivan, nema potrebe da odgovaram.Canton wrote:Ja sam tebi prvi postavio pitanje i ti si prvi poceo da izbjegavas.Skijaš wrote:Sama činjenica da izbjegavaš odgovoriti na pitanje dovoljno govori.Canton wrote: Mislim da ti nedostaje postovanja prema sagovornicima. Kada mi odgovoris na pitanje, odgovorit cu i ja na tvoje.
Posteno?
Zašto trebaju ako ih nisu imali do sada ?Canton wrote:Entitetsko drzavljanstvo je ustavna kategorija i moze da se nalazi na licnoj karti. Maticni brojevi takodje trebaju imati kod entiteta jer ova drzava je tako organizovana.Skijaš wrote:
Nisu svi propali, Lagumdžija je oslabio pozicije Sarajeva i doveo do toga da se u budućnosti na ličnim kartama nađe entitetsko državljanstvo, da se iz zakona o popisu izbaci povratnicima bitan član 48, da se usvoji loša odluka o matičnim brojevima koji do sada u sebi nisu imali i kod entiteta. I generalno, poslao je poruku da su velikosrbi odlučniji od Sarajeva a indiferentnim je strancima to bitno u definisanju koju od opcija podržati. Neće Dodik pridobiti Vašington za saveznika, ali će zbog Lagumdžijine metiljavosti sigurno dobiti podršku određenog broja europarlamentaraca.
Ok...SDA izmišlja, mediji lupaju, forumaši bezveze piskaraju...a Zlaja tetura i traži čašu vode..Canton wrote:Dogovoreno nije, vec se radi o patki koju je SDA izbacila. Ono sto jeste dogovoreno nalazi se u sporazumu SDP-SNSD i o tome mozemo diskutovati. Ove SDA izmisljotine zaista ne bih da komentarisemkamen spoticanja wrote: Dogovoreno jeste...ali zasto nije sprovedeno?
Zašto trebaju ako ih nisu imali do sada ?[/quote]Skijaš wrote:
Entitetsko drzavljanstvo je ustavna kategorija i moze da se nalazi na licnoj karti. Maticni brojevi takodje trebaju imati kod entiteta jer ova drzava je tako organizovana.
Konkretan spisak koji si izbacio je lista izmisljotina. Kao sto rekoh ono sto jeste dogovoreno nalazi se u sporazumu SDP-SNSD.Paranoid wrote:Ok...SDA izmišlja, mediji lupaju, forumaši bezveze piskaraju...a Zlaja tetura i traži čašu vode..Canton wrote:Dogovoreno nije, vec se radi o patki koju je SDA izbacila. Ono sto jeste dogovoreno nalazi se u sporazumu SDP-SNSD i o tome mozemo diskutovati. Ove SDA izmisljotine zaista ne bih da komentarisemkamen spoticanja wrote: Dogovoreno jeste...ali zasto nije sprovedeno?
Mislio sam na period od nametanja tog zakona od strane OHR-a do stavljanja van snage zbog naziva gradova. Znači ne kažem do devedeset pete, nego donedavno.Canton wrote:Zato sto nemamo na snazi ustavno uredjenje iz 1974 nego iz 1995.Skijaš wrote:Zašto trebaju ako ih nisu imali do sada ?Entitetsko drzavljanstvo je ustavna kategorija i moze da se nalazi na licnoj karti. Maticni brojevi takodje trebaju imati kod entiteta jer ova drzava je tako organizovana.
E to treba da procitas zakon o JMBG, ustav i na kraju presudu ustavnog suda.Skijaš wrote:[
Mislio sam na period od nametanja tog zakona od strane OHR-a do stavljanja van snage zbog naziva gradova. Znači ne kažem do devedeset pete, nego donedavno.
Canton wrote:E to treba da procitas zakon o JMBG, ustav i na kraju presudu ustavnog suda.Skijaš wrote:[
Mislio sam na period od nametanja tog zakona od strane OHR-a do stavljanja van snage zbog naziva gradova. Znači ne kažem do devedeset pete, nego donedavno.
ne moras, zato si imao demonstracije. To je poznavanje procedura, bas kao SDA sto ih zna.Skijaš wrote: zašto u JMBG ubacivati kod entiteta ako tog koda nije bilo do sada ?
Ja ne znam da li mogu zadrzati svoje postojece okvire, ali smatram da trenutno privremeno rjesenje treba usvojiti kao stalno i da tu stvar rijesimo prije nego za nekoga bude kasno, kao sto je moglo biti za ovu bebu.Skijaš wrote:Canton wrote:E to treba da procitas zakon o JMBG, ustav i na kraju presudu ustavnog suda.Skijaš wrote:[
Mislio sam na period od nametanja tog zakona od strane OHR-a do stavljanja van snage zbog naziva gradova. Znači ne kažem do devedeset pete, nego donedavno.OK. Dakle, ti tvrdiš da je presudom Ustavnog suda naloženo da registraciona područja ne mogu zadržati dosadašnje okvire nego da moraju pratiti međuentitetsku liniju ? To me interesuje, zašto u JMBG ubacivati kod entiteta ako tog koda nije bilo do sada ?
Izdaja nije rješenje. A pristati na to da se od sada u JMBG ubacuje kod entiteta, jeste izdajnički potez. Da mi imamo posla s konstruktivnim ljudima, pa hajde, ali s druge strane imamo bolesnog Dodika, poricatelja genocida, šovinistu i otvorenog neprijatelja države.Krushna mrva wrote:ne moras, zato si imao demonstracije. To je poznavanje procedura, bas kao SDA sto ih zna.Skijaš wrote: zašto u JMBG ubacivati kod entiteta ako tog koda nije bilo do sada ?
Znaci, u porincipu mozes sa nastavis po starom i kazes narodu "ucjenjuju nas iz RS", bas kao sto oni kazu "ucjena iz FBiH"
to je naravno tacno, ali sto smo onda potrosili ovo vrijeme da bi na kraju opet pojeli govno?Canton wrote: Ja ne znam da li mogu zadrzati svoje postojece okvire, ali smatram da trenutno privremeno rjesenje treba usvojiti kao stalno i da tu stvar rijesimo prije nego za nekoga bude kasno, kao sto je moglo biti za ovu bebu.
Ali koje je tvoje rjesenje?? Reci vec jednom sta konkretno predlazes??? Ovo je smijesno fakatSkijaš wrote:Izdaja nije rješenje. A pristati na to da se od sada u JMBG ubacuje kod entiteta, jeste izdajnički potez. Da mi imamo posla s konstruktivnim ljudima, pa hajde, ali s druge strane imamo bolesnog Dodika, poricatelja genocida, šovinistu i otvorenog neprijatelja države.Krushna mrva wrote:ne moras, zato si imao demonstracije. To je poznavanje procedura, bas kao SDA sto ih zna.Skijaš wrote: zašto u JMBG ubacivati kod entiteta ako tog koda nije bilo do sada ?
Znaci, u porincipu mozes sa nastavis po starom i kazes narodu "ucjenjuju nas iz RS", bas kao sto oni kazu "ucjena iz FBiH"