FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- skenderija04
#29951 Re: FC Barcelona
Pa nije on trazio taj status. Zaradio ga je na terenu. Na kraju ako Messi igra kako treba svi izadju na slici i prisiju zvjezdicu. Gore je bilo sa Maradonom. Tad se treniralo u 18:00 popodne da vedeta moze da se naspava. A rezultata nigdje...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#29952 Re: FC Barcelona
Bogme igraju i Xavi i Iniesta, pa se ne pitaju toliko. Messi je dosta toga zaradio, ali da se klub podredi njemu, to ne znam, to je pogubno. Nek mu onda daju i reprezentaciju, mozda osvoje SP....skenderija04 wrote:Pa nije on trazio taj status. Zaradio ga je na terenu. Na kraju ako Messi igra kako treba svi izadju na slici i prisiju zvjezdicu. Gore je bilo sa Maradonom. Tad se treniralo u 18:00 popodne da vedeta moze da se naspava. A rezultata nigdje...
- skenderija04
#29953 Re: FC Barcelona
Kad jedan igrac igra na ovom nivou tolike godine, svake godine nadmasi predhodnu, normalno je da ce imati specijalni status. I niko nema nista protiv toga. Sad mu je 26-27 znaci jos 4 godine kvalitetnog fudbala je pred njim. Svake cetiri je mundijal. Pritisak je veliki , Argentina trazi od njega nemoguce. I on hoce da bude 100% za mundijal. Ja to postujem. Sto sad Iniesta i Xavi ne pokazu da su u istom nivou?Tomahawk11 wrote:Bogme igraju i Xavi i Iniesta, pa se ne pitaju toliko. Messi je dosta toga zaradio, ali da se klub podredi njemu, to ne znam, to je pogubno. Nek mu onda daju i reprezentaciju, mozda osvoje SP....skenderija04 wrote:Pa nije on trazio taj status. Zaradio ga je na terenu. Na kraju ako Messi igra kako treba svi izadju na slici i prisiju zvjezdicu. Gore je bilo sa Maradonom. Tad se treniralo u 18:00 popodne da vedeta moze da se naspava. A rezultata nigdje...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#29954 Re: FC Barcelona
Pa eto imao si situaciju da Xavi trci 11 i nesto km, a Messi upola manje, ako je vec upoznat isti sa tim da je Messi rekao cao sezona, koji q se ovaj trudi
Druga stvar, Xavi moze igrati na svom nivou, pitati loptama naprijed, ako je ovaj spustio nogu s papucice, dzaba je, ne vidi se Xavijev ucinak. Promasi tamo, promasi ovamo i nista...
Trudio se Messi i do sad u reprezentaciji, pa nista. Nema nikakvih konktretno rezultata. Ako vec nece da igra za klub, nek ide na plazu. Ili golf, ko Tevez birvaktile
. Mada ja to opet ne mogu provariti, klub te placa silne pare, to sto si postao, postao si zahvaljujuci Barceloni, uzeti godinu slobodno....ne znam, koliko god je zasluzio, moze skupo da kosta Barcelonu.
Druga stvar, Xavi moze igrati na svom nivou, pitati loptama naprijed, ako je ovaj spustio nogu s papucice, dzaba je, ne vidi se Xavijev ucinak. Promasi tamo, promasi ovamo i nista...
Trudio se Messi i do sad u reprezentaciji, pa nista. Nema nikakvih konktretno rezultata. Ako vec nece da igra za klub, nek ide na plazu. Ili golf, ko Tevez birvaktile
-
DonVVVV
#29955 Re: FC Barcelona
Florentino vlasnik svemira moze da kupi Messija za klupeskenderija04 wrote:Tacno, ali Florentino bi istresao sad pa sad 500 miliona za njegaTomahawk11 wrote:Messi predsjednik, Messi direktor, Messi domar.....Logovan wrote:Ukratko za sve u klubu pita se Messi.
Ne zaboravi dvije njegove fraze
1. " Kad Barcelona odluci da ga proda, neka me nazovu"
2. Kad je Ronaldo bio "tuzan" i prijetio odlaskom Flo mu je rekao:" Moze, ali ces morati donijeti toliko para da mogu kupiti Messija"
- skenderija04
#29956 Re: FC Barcelona
Pazi, i ja vidim da ove godine nije ni sjena od prijasnjih ali mi nekako glupo da se kola lome na njemu. Fudbal nije ekonomija i klub nije firma da se na osnovu striktnih parametara dodjeljuju ocjene. Ako ga teba cekati do sljedece sezone, cekace se. I sta da ga prodaju? Pare se ispare a kvalitetnijeg na svijetu nema. Xavi je sa 28 postao svjetski igrac a ovaj je do 27 sve osvojio sa klubom vise puta. Messi je simbol jednog projekta, i nikada nece biti tretiran kao drugi igraci jer nije kao drugi. Mene najmanje brine Messi. Brine me ko ce napraviti transformaciju kluba ovo ljeto.Na kraju, sva ova prica i ne dolazi iz Barcelone. Druge Interesuje da Messi ode. To je definitivni kraj ciklusa i definitivni udarac. Niko nije budala, da to ne vidi, a i Messi zna da mu nigdje nece biti kao u Barceloni. Ako ode, dvije utakmice ispod nivoa i vec ce mu nabijati pare na nos.Tomahawk11 wrote:Pa eto imao si situaciju da Xavi trci 11 i nesto km, a Messi upola manje, ako je vec upoznat isti sa tim da je Messi rekao cao sezona, koji q se ovaj trudi![]()
Trudio se Messi i do sad u reprezentaciji, pa nista. Nema nikakvih konktretno rezultata. Ako vec nece da igra za klub, nek ide na plazu. Ili golf, ko Tevez birvaktile. Mada ja to opet ne mogu provariti, klub te placa silne pare, to sto si postao, postao si zahvaljujuci Barceloni, uzeti godinu slobodno....ne znam, koliko god je zasluzio, moze skupo da kosta Barcelonu.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#29957 Re: FC Barcelona
Ok, to je nesto sto je kristalno jasno, Messi ne ide, u pravu si, zasto bi i isao iz svojih razloga, a i u Barceloni nisu toliko ludi da ga puste. Ja sam se samo osvrnuo na ovo: ''Messi glavnokomandujuci u klubu'', nek onda ukinu trenera, predsjednika, koga vec, ustedjece na platama....a i ovo za SP, pa igraju i drugi igraci prvenstva, kupove, LP, a igrace i na SP, pa se ne stede. Vidjecemo koliko ce mu to donijeti dobrog.
- skenderija04
#29958 Re: FC Barcelona
Drugi igraci moraju da steknu ime, Messi je vec stekao. A za mundial se cuvaju i Xavi i Iniesta i Busquets... Fol je sto najbolja verzija ovih i njihova najlosija verzija se osjeti ali razlika nije toliko drasticna kao kod Messija. Razlog je svima jasan, kada vidis Messijevo najbolje izdanje fudbal izgleda drugi sport.Tomahawk11 wrote:Ok, to je nesto sto je kristalno jasno, Messi ne ide, u pravu si, zasto bi i isao iz svojih razloga, a i u Barceloni nisu toliko ludi da ga puste. Ja sam se samo osvrnuo na ovo: ''Messi glavnokomandujuci u klubu'', nek onda ukinu trenera, predsjednika, koga vec, ustedjece na platama....a i ovo za SP, pa igraju i drugi igraci prvenstva, kupove, LP, a igrace i na SP, pa se ne stede. Vidjecemo koliko ce mu to donijeti dobrog.
A ovo oko komandovanja je suplja prica koja se prodaje vec toliko godina.Da ga se pita sigurno, ali da je strah i trepet u klubu je propaganda. Toliko puta je ponovljeno da vise i ne tangira. Kazem ti, cilj je da Messi ode iz Barcelone i zbog toga se bacaju raznorazne price koje bi trebale da prouzrokuju odlazak. Ko hoce da im vjeruje neka vjeruje. Napisane su i tu stoje.
-
omar little
#29959 Re: FC Barcelona
odakle vama, uopce, te informacije? pola ja to ne vjerujem.
- Dr. Kuca
#29960 Re: FC Barcelona
Medijski napuhavanje i nista vise. Pita se mozda za neke stvari, al neke su potpune besmislice.
-
todd_smith
#29961 Re: FC Barcelona
Da su pametni prodali bi ga, ocigledno je da je prosao svoj zenit, barem u Barceloni.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#29962 Re: FC Barcelona
Sta ce kad ga prodaju? Oko Neymara graditi ekipu? Nece on ni blizu Messija, da se ne lazemo. Bila bi to velika glupost.todd_smith wrote:Da su pametni prodali bi ga, ocigledno je da je prosao svoj zenit, barem u Barceloni.
Eto kazu odmara ovu sezonu. Iduca sezona ce pokazati sta i kako dalje.
-
todd_smith
#29963 Re: FC Barcelona
Oko cega graditi ekipu? Igraca koji samo igra kada je njemu cejf?
Sta ako sljedece sezone se nesto desi sto njemu ne pase i u sred sezone odluci "necu, cekam da ovo igram prvo, pa cu onda Barcu gledati"?
Sada dok je jos na vrhu klepiti 150+ miliona za njega. Barcin period je gotov, to ko ne vidi zivi u zabludi.
Isto kao sto je bio kraj Ronaldinho, Etoo, Deco sada je i kraj Xavi, Messi, Iniesta (doduse ovaj i dalje igra maestralno citavih 90 minuta)
Bolje iskesirati za ogromne svote sada nego kada bude totalni kraj za sicu ga prodati (i 20-30m je za njega sica)
Milan je pametno sa Kakom uradio, United sa Ronaldom (bio je pred pocetkom kofrcenja, ali SAF kao SAF je to odmah presjekao)
Sta ako sljedece sezone se nesto desi sto njemu ne pase i u sred sezone odluci "necu, cekam da ovo igram prvo, pa cu onda Barcu gledati"?
Sada dok je jos na vrhu klepiti 150+ miliona za njega. Barcin period je gotov, to ko ne vidi zivi u zabludi.
Isto kao sto je bio kraj Ronaldinho, Etoo, Deco sada je i kraj Xavi, Messi, Iniesta (doduse ovaj i dalje igra maestralno citavih 90 minuta)
Bolje iskesirati za ogromne svote sada nego kada bude totalni kraj za sicu ga prodati (i 20-30m je za njega sica)
Milan je pametno sa Kakom uradio, United sa Ronaldom (bio je pred pocetkom kofrcenja, ali SAF kao SAF je to odmah presjekao)
- Zmijuga loma
#29964 Re: FC Barcelona
Što ovi iz Barce nisu agitovali da se finale kupa igra na stadionu fašiste Bernabeua? Messiju oči pocrvene tamo kad igra, pitanje motivacije neće biti problem.
Sutra će biti interesantno, Carlo ima priliku da iz 3. puta konačno pobjedi Martina i time zapečati njegovu sudbinu na klupi Barcelone. Još mu je Real pojačan neigranjem Ronalda.
Sutra će biti interesantno, Carlo ima priliku da iz 3. puta konačno pobjedi Martina i time zapečati njegovu sudbinu na klupi Barcelone. Još mu je Real pojačan neigranjem Ronalda.
- skenderija04
#29965 Re: FC Barcelona
Pa vidi gdje su Milan i Utd. bez njih. A sto da ga prodaju? On je kostao nula eura, ne mora se gledati kroz prihod. Ako je neko zavrsio sa 26, 27 godina neka se sa 30 i oprastaju od fudbala. Barcelona nema gazdu da mora zaraditi ogromne pare. Kako ga je igra dovela tu gdje je, tako ce ga i skinuti odozgo. Zbog jedne sezone nije secer pao u vodu.todd_smith wrote:Oko cega graditi ekipu? Igraca koji samo igra kada je njemu cejf?
![]()
-
todd_smith
#29966 Re: FC Barcelona
Pa suska se vec duze vrijeme, cak je i Pep komentarisao kako je bilo kada nije islo kako Messi hoce, a taj covjek stvorio dominaciju Barce
Nemaju gazdu ali i dalje imaju dugove i zele oko stadiona to, ima dosta stvari tu.
Ocigledno da je citava ekipa u padu ili 80% njih, tako je bilo i sa proslom generacijom i Pep je odmah ocistio jer nije zelio da gubi vrijeme, ovako ces izgubiti sezonu dvije jer ugadjas jednom igracu cija vrijednost em finansijski em igracki moze samo prema dolje da ide. Povrede sa kojima vodi bitku citavu karijeru nece sljedece sezone jednostavno nestati.
Nemaju gazdu ali i dalje imaju dugove i zele oko stadiona to, ima dosta stvari tu.
Ocigledno da je citava ekipa u padu ili 80% njih, tako je bilo i sa proslom generacijom i Pep je odmah ocistio jer nije zelio da gubi vrijeme, ovako ces izgubiti sezonu dvije jer ugadjas jednom igracu cija vrijednost em finansijski em igracki moze samo prema dolje da ide. Povrede sa kojima vodi bitku citavu karijeru nece sljedece sezone jednostavno nestati.
- Zmijuga loma
#29967 Re: FC Barcelona
Izvor.todd_smith wrote:Pa suska se vec duze vrijeme, cak je i Pep komentarisao kako je bilo kada nije islo kako Messi hoce, a taj covjek stvorio dominaciju Barce
todd_smith wrote:Povrede sa kojima vodi bitku citavu karijeru nece sljedece sezone jednostavno nestati.
A o prodaji najvećeg igrača u istoriji kluba ne treba ni polemisati. Messi ih je toliko zadužio da moram priznati da me čudi da već nisu predložili da ime novog stadiona bude Camp Messi ili tako nešto.
-
Baresi 6
#29968 Re: FC Barcelona
ma messi je izgorio. psihicki i fizicki. hoce on obarat sve te rekorde i tako to. i sta sad? lola se zalaufo previse jebiga ni prvi ni zadnji.
- skenderija04
#29969 Re: FC Barcelona
Toddtodd_smith wrote:Pa suska se vec duze vrijeme, cak je i Pep komentarisao kako je bilo kada nije islo kako Messi hoce, a taj covjek stvorio dominaciju Barce
Ima bar 5-6 parazita koji ce letiti van. Messi nije medju njima
Dug le kontrolisan, i ne predstavlja prijetnju stabilnosti kluba . Valjda jedina svijetla tacka ove uprave.
Vec su izgubljene dvije sezone prosla i ova. Ne gledaj titule, obrati paznju na ekipu. Isti likovi od prosle godine, Neymar umjesto Ville.
Vjeruj mi, ovog trenutka je vaznije oluciti kome povjeruti renoviranje od Messija. Na kraju nema trenera na svijetu kome je Messi nepotreban
-
omar little
#29970 Re: FC Barcelona
vidi ovih sto udaraju messiju nogu u dupe.
messi je vec sad skolska definicija legende kluba, pa njega ce se pamtiti i spominjati dok postoji fc barcelona. na prste se moze nabrojati koliko ih je takvih ostalo u ovom sportu, igrac kao messi samo jedan. i sad nakon jedne skripave sezone odma sut karta. e, pa svasta!
- Zmijuga loma
#29971 Re: FC Barcelona
utakmice: 40omar little wrote:i sad nakon jedne skripave sezone odma sut karta. e, pa svasta!
golovi: 38
asistencije: 13.
I kako čovjek nakon ovako škripave sezone da ga ne šutne?
-
Madrid
#29972 Re: FC Barcelona
I Florentino bi ukenjao kao sto je ukenjao 100 puta do sada, Ronaldo i Messi tesko da mogu i u istu reklamu, kamoli vise...skenderija04 wrote:Tacno, ali Florentino bi istresao sad pa sad 500 miliona za njegaTomahawk11 wrote:Messi predsjednik, Messi direktor, Messi domar.....Logovan wrote:Ukratko za sve u klubu pita se Messi.
Ne zaboravi dvije njegove fraze
1. " Kad Barcelona odluci da ga proda, neka me nazovu"
2. Kad je Ronaldo bio "tuzan" i prijetio odlaskom Flo mu je rekao:" Moze, ali ces morati donijeti toliko para da mogu kupiti Messija"
Dobar u svome poslu, ali sto dalje ga treba drzat kad se radi o igracima i taktici.
@zmijuga
statistika je ok kad se gledaju drugi igraci, kod Messia i Ronalda je to drugacije, statistika ce uvijek biti na njihovoj strani.
-
omar little
#29973 Re: FC Barcelona
u smislu, skripave klupski.Zmijuga loma wrote:utakmice: 40omar little wrote:i sad nakon jedne skripave sezone odma sut karta. e, pa svasta!
golovi: 38
asistencije: 13.
I kako čovjek nakon ovako škripave sezone da ga ne šutne?
- ultima_palabra
#29974 Re: FC Barcelona
A koliko je penala tu?
Neka ga ne konsultuju previše oko trenera i transfer politike, pa će vrlo brzo dobiti odgovor da li Messi još uvijek želi biti samo jedan od igrača Barcelone.
Neka ga ne konsultuju previše oko trenera i transfer politike, pa će vrlo brzo dobiti odgovor da li Messi još uvijek želi biti samo jedan od igrača Barcelone.
-
todd_smith
#29975 Re: FC Barcelona
Pa jedan Rooney hoce da je glavni u Unitedu a da se ovaj nista ne pita u Barci?