Ne, svi intelektualno sposobni ljudi mogu voditi diskusije, a takvima kao sto si ti je mjesto u kuhinji, da.Mogy87 wrote: ↑24/09/2020 12:23Jer samo muskarci mogu voditi ozbiljne diskusije, a zenama je mjesto u kuhinjiMedobrundo25 wrote: ↑24/09/2020 12:20Vidim konsultovala si cika google. A jesi poletila da budes svakom loncu poklopac. Ajde sad nazad u kuhinju, ostavi se ti foruma i diskusija ozbiljnim ljudima. Ajde, zagori ti rucak.
![]()
![]()
Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
Medobrundo25
#29951 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
-
daddy-kool
#29952 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Medobrundo25 wrote: ↑24/09/2020 12:43Ne, svi intelektualno sposobni ljudi mogu voditi diskusije, a takvima kao sto si ti je mjesto u kuhinji, da.
Pa kolegica bez problema parira svima na temi, čak šta više čini mi se da se često i suzdržava.
-
hladan.preminger
#29953 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
palermo wrote: ↑24/09/2020 12:40Ne znam je li neko pravio analizu ali bi bilo svakako zanimljivo napraviti po gradovima presjek umrlih. Ja onako po sjećanju čini mi se da su se najviše spominjali, Živinice, Tomislagrad, čitava krajina (Bihać, Sanski most, Cazin), Široki.....uglavnom , rekao bih da bi analiza pokazala da je najviše najebala provincija (barem u Federaciji). To me zapravo ne čudi jer stepen zdravstvene zaštite u većim gradovima (Sarajevo, Tuzla, Mostar) i provinciji je neuporediv. A corona je to baš ogolila, počevši od broja testova, mogućnosti testiranja, mogućnosti bržeg dolaska u bolnicu.... Tome dodamo način života kao u plemenskoj zajednici a to je posebno izraženo u provinciji i dobijemo sliku kakvu imamoU Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar preminuli su muškarac iz Tomislavgrada rođen 1961. godine, muškarac iz Širokog Brijega rođen 1953. godine i muškarac iz Prozora-Rame rođen 1946. godine.
Na bolničkom liječenju trenutno je 48 bolesnika, od kojih su 5 na invazivnoj, 4 na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno.
U SKB Mostar testirano je 560 uzoraka. U Hercegovačko-neretvanskoj županiji pozitivnih je 41 i to: 31 iz Mostara, 2 iz Prozora-Rame, 3 iz Čapljine, 1 iz Stoca, 2 iz Konjica i 2 iz Neuma.
gdje ćeš veće provincije od sarajeva i boljeg plemenskog načina života nego u sarajevu.
u jednom vigvamu živi po 500 duša
kad pročitaš ovakve postove pomislio bi da ljudi mimo sarajeva žive u pećinama, koriste luk i strijelu toljagom idu po namirnice i po žene
de odvadi malo
-
Ali_G
#29954 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Nista pogrijesio nije. Kvalitetna zdravstvena zastita izvan Tz, Ze, Sa i Mo prakticno ne postoji. Bihac se koprca, Tesanj je ok jer je bogat kraj. Eh sad zamisli kako je u ovim novim uslovima.
- GAU8
#29955 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Kakva se prilika ukazala tacno? Ne kontam...Medobrundo25 wrote: ↑24/09/2020 11:48Naravno ukkjucujuci i tebe, jer umjesto da po citav dan palamudis ispred ekrana koji ti steti ocima i stolici koja ti unistava kicmu i sve ostalo mozes prosetati, ici brzo hodati ili trenirati u teretani i brinuti se za svoje zdravlje ali ne, najlakse je biti tezi oblik hipokrita jer se ukazala prilika. Ima vas jos ovdje takvih nisi ti jedini ostali ce se prrpoznati.![]()
![]()
![]()
-
Mogy87
#29956 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Hvaladaddy-kool wrote: ↑24/09/2020 12:52Medobrundo25 wrote: ↑24/09/2020 12:43Ne, svi intelektualno sposobni ljudi mogu voditi diskusije, a takvima kao sto si ti je mjesto u kuhinji, da.![]()
![]()
Pa kolegica bez problema parira svima na temi, čak šta više čini mi se da se često i suzdržava.
-
hladan.preminger
#29957 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
ako se baš potrudiš, vidjeti ćeš da sam se referirao na dio "način života..........."
ima doktora i van saraj'va
-
Ali_G
#29958 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Pa ko je rekao da nema? Cak sta vise, sarajevsko zdravstvo je srozano na niske grane. Od klinickog je ostalo samo ime
-
malocvijece
#29959 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Kaže se licemjer.Medobrundo25 wrote: ↑24/09/2020 12:01Ne , nego hipokrit. Ajde sad brzo na googlr da vidis sts to znaci.Mogy87 wrote: ↑24/09/2020 11:56Mislis hipohondra?Medobrundo25 wrote: ↑24/09/2020 11:48
Naravno ukkjucujuci i tebe, jer umjesto da po citav dan palamudis ispred ekrana koji ti steti ocima i stolici koja ti unistava kicmu i sve ostalo mozes prosetati, ici brzo hodati ili trenirati u teretani i brinuti se za svoje zdravlje ali ne, najlakse je biti tezi oblik hipokrita jer se ukazala prilika. Ima vas jos ovdje takvih nisi ti jedini ostali ce se prrpoznati.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
hladan.preminger
#29960 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
licemjer je pomoćnik facijalnog kirurga
-
palermo
#29961 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
pa provincija ima svoje ljepote. ne trebaš ići na posao sat vremena, tu su ti komšije, ideš na kahvu sa njima, sijelite, tu su da priskoče u pomoć kad treba a bogami i kad ne treba, dijele ti savjete, imate vremena da naprđujete, dio si plemena i to osjećaš svim svojim bićem.I ničim ja nisam uvrijedio , a ponajmanje sam želio da nekkoga uvrijedim. Ali takav način života, objektivno u ovoj situaciji generira i veću opasnost da ti corona dohaka. Što, barem se meni čini, brojke upravo pokazuju.hladan.preminger wrote: ↑24/09/2020 13:49palermo wrote: ↑24/09/2020 12:40Ne znam je li neko pravio analizu ali bi bilo svakako zanimljivo napraviti po gradovima presjek umrlih. Ja onako po sjećanju čini mi se da su se najviše spominjali, Živinice, Tomislagrad, čitava krajina (Bihać, Sanski most, Cazin), Široki.....uglavnom , rekao bih da bi analiza pokazala da je najviše najebala provincija (barem u Federaciji). To me zapravo ne čudi jer stepen zdravstvene zaštite u većim gradovima (Sarajevo, Tuzla, Mostar) i provinciji je neuporediv. A corona je to baš ogolila, počevši od broja testova, mogućnosti testiranja, mogućnosti bržeg dolaska u bolnicu.... Tome dodamo način života kao u plemenskoj zajednici a to je posebno izraženo u provinciji i dobijemo sliku kakvu imamoU Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar preminuli su muškarac iz Tomislavgrada rođen 1961. godine, muškarac iz Širokog Brijega rođen 1953. godine i muškarac iz Prozora-Rame rođen 1946. godine.
Na bolničkom liječenju trenutno je 48 bolesnika, od kojih su 5 na invazivnoj, 4 na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno.
U SKB Mostar testirano je 560 uzoraka. U Hercegovačko-neretvanskoj županiji pozitivnih je 41 i to: 31 iz Mostara, 2 iz Prozora-Rame, 3 iz Čapljine, 1 iz Stoca, 2 iz Konjica i 2 iz Neuma.
gdje ćeš veće provincije od sarajeva i boljeg plemenskog načina života nego u sarajevu.
kad pročitaš ovakve postove pomislio bi da ljudi mimo sarajeva žive u pećinama, koriste luk i strijelu toljagom idu po namirnice i po žene
de odvadi malo
A o zdravstvu ne bih pričao, živjeti u gradu (tj kada govorimo o BIH to znači, Sa, TZ, BL, MO) ti nudi makar 50% veće šanse za preživljavanje ( u slučaju bilokakve bolesti) nego da živiš u recimo Cazinu, Nevesinju , Sanskom mostu.....
By the way (nije tebi upućeno, nego općenito) strašno postaju monotone te priče iz sarajevske perspektive. A zapravo velika većina građana ove zemlje bi se rado mijenjala sa vama. Čak i takvim turobnim.
-
laik1981
#29962 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Za sta bi se bolan mijenjala? Za najzagadjeniji zrak na svijetu? Za bezbroj uhljeba koji parazitare citav zivot? Za Sebiju na celu zdravstvenog sistema? Ako imas lovu i poznanstva dobro ti je svugdje u drzavi. Ako si kakva sirotinja najebo si i u Sarajevu na sve moguce nacine..palermo wrote: ↑24/09/2020 15:40pa provincija ima svoje ljepote. ne trebaš ići na posao sat vremena, tu su ti komšije, ideš na kahvu sa njima, sijelite, tu su da priskoče u pomoć kad treba a bogami i kad ne treba, dijele ti savjete, imate vremena da naprđujete, dio si plemena i to osjećaš svim svojim bićem.I ničim ja nisam uvrijedio , a ponajmanje sam želio da nekkoga uvrijedim. Ali takav način života, objektivno u ovoj situaciji generira i veću opasnost da ti corona dohaka. Što, barem se meni čini, brojke upravo pokazuju.hladan.preminger wrote: ↑24/09/2020 13:49palermo wrote: ↑24/09/2020 12:40
Ne znam je li neko pravio analizu ali bi bilo svakako zanimljivo napraviti po gradovima presjek umrlih. Ja onako po sjećanju čini mi se da su se najviše spominjali, Živinice, Tomislagrad, čitava krajina (Bihać, Sanski most, Cazin), Široki.....uglavnom , rekao bih da bi analiza pokazala da je najviše najebala provincija (barem u Federaciji). To me zapravo ne čudi jer stepen zdravstvene zaštite u većim gradovima (Sarajevo, Tuzla, Mostar) i provinciji je neuporediv. A corona je to baš ogolila, počevši od broja testova, mogućnosti testiranja, mogućnosti bržeg dolaska u bolnicu.... Tome dodamo način života kao u plemenskoj zajednici a to je posebno izraženo u provinciji i dobijemo sliku kakvu imamo
de odvadi malo
A o zdravstvu ne bih pričao, živjeti u gradu (tj kada govorimo o BIH to znači, Sa, TZ, BL, MO) ti nudi makar 50% veće šanse za preživljavanje ( u slučaju bilokakve bolesti) nego da živiš u recimo Cazinu, Nevesinju , Sanskom mostu.....
By the way (nije tebi upućeno, nego općenito) strašno postaju monotone te priče iz sarajevske perspektive. A zapravo velika većina građana ove zemlje bi se rado mijenjala sa vama. Čak i takvim turobnim.
- Tesla Edison
#29963 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Evo idealne zemlje za panikbotove. Da mi ih je nekako deportovati tamo.
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/sjev ... /200924020
Mnogi bi ovakve mjere i ovdje uvodili. Spominjalo se ranije da su neki za izlazak vojske na ulicu i pucanje i svakoga ko se kreće
Ludiloo
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/sjev ... /200924020
Mnogi bi ovakve mjere i ovdje uvodili. Spominjalo se ranije da su neki za izlazak vojske na ulicu i pucanje i svakoga ko se kreće
Ludiloo
-
palermo
#29964 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Imam rodjaka u G.Vakufu pa ako si kail da se sa.njim mijenjas da vas povezem. On jeste, dobit cea kucu i komad zemllje a valjda ti imas i kakvog stancica u Sarajevu. Ne treba njemu mnogo.....laik1981 wrote: ↑25/09/2020 08:17
Za sta bi se bolan mijenjala? Za najzagadjeniji zrak na svijetu? Za bezbroj uhljeba koji parazitare citav zivot? Za Sebiju na celu zdravstvenog sistema? Ako imas lovu i poznanstva dobro ti je svugdje u drzavi. Ako si kakva sirotinja najebo si i u Sarajevu na sve moguce nacine..
-
Trappist
#29965 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Eto, prodjose 2 mjeseca kako je Sarajevo bilo "najvece zariste u europi", najgora situacija, ludilo, haos, apokalipsa... I evo prodje, dva dana zaredom po 8 novih, bez smrtnih slucajeva. Je li bilo gdje mrtvih po ulicama, prebukiran zdravstveni sistem? Ili sto bi Vucic rekao nece biti dovoljno mjesta na groblju za sve mrtve...
- Tesla Edison
#29966 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Trappist wrote: ↑25/09/2020 10:18 Eto, prodjose 2 mjeseca kako je Sarajevo bilo "najvece zariste u europi", najgora situacija, ludilo, haos, apokalipsa... I evo prodje, dva dana zaredom po 8 novih, bez smrtnih slucajeva. Je li bilo gdje mrtvih po ulicama, prebukiran zdravstveni sistem? Ili sto bi Vucic rekao nece biti dovoljno mjesta na groblju za sve mrtve...

-
kormax
#29967 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Pojedini su i bagere spominjali, mrtve će skupljati po ulicama... zatrpavati po parkovima i sl.Trappist wrote: ↑25/09/2020 10:18 Eto, prodjose 2 mjeseca kako je Sarajevo bilo "najvece zariste u europi", najgora situacija, ludilo, haos, apokalipsa... I evo prodje, dva dana zaredom po 8 novih, bez smrtnih slucajeva. Je li bilo gdje mrtvih po ulicama, prebukiran zdravstveni sistem? Ili sto bi Vucic rekao nece biti dovoljno mjesta na groblju za sve mrtve...
-
laik1981
#29968 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Siguran sam da bi mu dolazak u Sarajevo rijesio sve probleme.. To svi misle dok ne dodju ovdje.. U Sarajevu ti je pola teska sirotinja koja ne zna gdje udara.. Druga polovica su uhljebi i krimosi, a oni ti ne daju realnu sliku.. Ne svidja mi se G.Vakuf.. U skorijoj buducnosti planiram preseljenje u Fojnicu.. Jos samo da mi se neke stvari poklope oko posla i arrivederci smogu, guzvi i iskompleksiranim parazitima i sminkerima..palermo wrote: ↑25/09/2020 09:49Imam rodjaka u G.Vakufu pa ako si kail da se sa.njim mijenjas da vas povezem. On jeste, dobit cea kucu i komad zemllje a valjda ti imas i kakvog stancica u Sarajevu. Ne treba njemu mnogo.....laik1981 wrote: ↑25/09/2020 08:17
Za sta bi se bolan mijenjala? Za najzagadjeniji zrak na svijetu? Za bezbroj uhljeba koji parazitare citav zivot? Za Sebiju na celu zdravstvenog sistema? Ako imas lovu i poznanstva dobro ti je svugdje u drzavi. Ako si kakva sirotinja najebo si i u Sarajevu na sve moguce nacine..
- Evelinda
#29969 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Jel moguce da je danas 6 u Sarajevu ili laziraju brojeve?
-
avijon
- Tesla Edison
-
aldinjo
- Evelinda
#29973 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ova tri iznad mene vise i ne citam....Upravo tako -psihicki poremecaji! Ali kod njih. 
p.s neke bih vratila u osnovnu zbog naziva u imenu(J)
p.s neke bih vratila u osnovnu zbog naziva u imenu(J)
- zubi
- Radar71