SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Thorgerson

#29951 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Thorgerson »

svjezi_ustipak wrote: “Nakon toga sam sjeo na tramvaj i TAXI-jem se uputio do Hadžića, odakle sam se autobusima prebacivao do Bileće, s namjerom da pređem granicu sa Crnom Gorom, kako bi došao u Bar odakle bih otišao u Italiju, a kasnije i dalje u inostranstvo. Nakon toga sam prešao crnogorsku granicu i došao u Podgoricu, sjeo sam u voz u namjeri da otputujem do Bara, ali me je u vozu pronašla crnogorska policija koja me je uhapsila i privela u službene prostorije u Baru, te me vozilom prebacila u Podgoricu”,
Jbt ovo je bas jezivo.

Sto napisa, i ja cisto sumnjam da je on negdje u sumi. Zna i on sigurno da je kretanje kroz sumu uzasno sporo. Ne bi me cudilo da se on negdje vec prebacio vozom, busom il kako vec.

Takodjer, obzirom da nije bas glup, sigurno je promjenio i odjecu, kapu, jaknu, naocale skinuo..

Da ne bude sad opet komentar eh eto on je rambo, ne moras bit rambo da uradis ove stvari. Moras bit samo iole svjestan svega, a to on jeste. To je i ranije pokazao.
tomhagen

#29952 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tomhagen »

.
Last edited by tomhagen on 12/02/2019 13:01, edited 1 time in total.
tomhagen

#29953 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tomhagen »

Apsolutno je potrebno postavljati pitanja i preispitivati stvari kako bi u buducnosti bile bolje. Normalno je i da strah utice na nase razmisljanje. No, lako je nama biti general poslije bitke, pametovati i biti ekspert opšte prakse, te treba malo spustiti loptu. Ne smijemo dozvoliti da se ne razmislja hladne glave, jer onda necemo prstom uperiti u prave krivce. Pokušat cu hladne glave dati svoj osvrt na ova pitanja.
tomhagen wrote:
arman1 wrote:Par pitanja sa FB:

– Zašto prvo ubistvo koje je počinjeno u Konjicu nije propraćeno medijski od strane javnog servisa (bhrt, ftv, rtrs) par dana?
Pogrešno je ovdje napadati samo Javni servis. Zasto mediji uopće nisu propratili ovaj slučaj u većem obimu? Valjda nam je ubijanje postalo normalno, nažalost. Takodjer nazalost, mnogi novinari odustaju od kritickog razmisljanja i vode se "ideoloskom" (da ne kazem stranackom) pripadnoscu ili simpatijama.

– Zašto se prvi dan nakon počinjenog ubistva nisu blokirali ulazi i izlazi iz Konjica te putevi prema okolnim selima?
Vjerovatno MUP HNK i Konjic nemaju dovoljno kapaciteta za to. Zašto nemaju kapaciteta/opreme/ljudstva/obučenosti je pitanje za Vladu HNK i Općinu Konjic, političare i stranke koje su dovele do toga, a znamo svi koje su.

– Zašto prvi dan u ispomoć nije stigla federalna policija i prateće službe već se sve ostavilo na djelovanju daleko oskudnije jedinice iz Konjica i MUP HNK?
Pitanje za političke strukture koje vladaju MUPom i policijom u HNK zašto nisu tražili pomoć Federalnih kolega ako već ne mogu sami.

– Je li život običnog čovjeka koji je vlasnik prodavnice i odgaja 3 djece, plaća državi porez iz iste vrijedan toga da se dignu sve raspoložive snage u državi pogotovo nakon informacije da je ubica neko ko je već prije toga izvrsio 2 ubistva i ima nalaz struke da će nastaviti s time.
Slažem se. Ali se opet vraćamo na (ne)sposobnost i podobnost vlasti u HNK, Ministra MUPa, Komesara policije HNK, koordinaciji sa FMUPom, karikaturi od organizacije MUPa i Policije u FBiH, a svi znamo ko nam je napravio takav sistem (hint: oni koji vladaju u Federaciji zadnjih 20 i kusur godina)

– zašto se na izjavama za medije uopšte skoro i ne spominje ubistvo prve žrtve već se priča samo o ubistvu policajca… kakva je to poruka porodici ubijenog i kakvi su to prioriteti?
Slažem se.

– Je li dovoljna informacija da je Gačić u tom trenutku već bio trostruki ubica da se digne cijela policijska infrastruktura i ljudstvo na noge da se optuženi uhvati
Nije ni trebao biti na slobodi sa takvim dijagnozama. Sistem je zakazao. Svi znamo ko je sistem (stranke i nesposobni i podobni koji vladaju u Federaciji zadnjih 20 godina). Fino je Upravnik zatvora iz Bihaća alarmirao šta je trebao, pitanje je ko je imenom i prezimenom kasnije zasrao. Apsolutno se morala dići sva infrakstruktura i ljudstvo koje je potrebno. Ali hem su ovi iz HNK bili nesposobni da traze pomoc, hem je ove s drugih nivoa bolio kurac.

– Shodno negativnim odgovorima za 2 pitanja iznad, je li život oca 3 djece koji plaća porez državi i iz istog poreza sufinansira rad policije manje vrijedan od života policijskog službenika koji je ubijen 4 dana poslije?
Slazem se 100%. Svaki život je jednako bitan.

– Bi li se uopšte dogodilo ubistvo policajca da su se sve raspoložive snage mobilizirale po izvršenju prvog ubistva?
Moguće da ne, jer bi ga možda prije uhvatili. S druge strane možda bi stradao neki drugi policajac u potrazi. Veće pitanje zasto objekat MUPa u Suhodolu čuva policajac sa rolom portira. Skladište oružja čuva jedan čovjek s pištoljčićem.

– Koji je dokaz da je policajca uopšte ubila ista osoba, očevidac, otisci ili šture informacije o nekakvim čahurama?
Nema potrebe da se obezvređuje struka. Balističari su utvrdili da je pucano iz istog oružja. Plus navodno je ubica ostavio i mobitel kako ga ne bi mogli pratiti. Vjerovatno istražitelji znaju više nego što govore javnosti, što je normalno da ne bi dodatno ugrozili potragu.

– Zašto se potražnja policije temelji na parkiranim autima po lokalnim putevima i je li smatraju da će im Gačić sam prići?
Svakako da treba tražiti i po parkiranim autima na lokalnim putevima. Potraga nije ograničena samo na to.

– Jesu li poslali snajperiste na ključne uzvisine po tom području koji bi cijeli dan pregledali područje i samo time onemogućili kretanje osumnjičenog?
Pitac gleda previše filmova. U pravnoj državi koju prizeljkujemo i po našim zakonima ne može se raspisati odstrel. Moraš ga hvatati živog, a on može stradati ako otvori vatru.

– Zašto se u šume i sela ne pošalju specijalne snage policije ili je njima u opisu posla pravljenje budala po hayat emisijama i podrska saobracajnoj policiji u večernjim satima?
I takve snage su angažovane. Pa ne traže ga saobraćajci po šumi.

– Zasto se u šume i sela ne pošalju nadobudni mlade snage koje maltretiraju obični puk po gradovima pa neka u praktičnom dijelu iskuse svoj posao
Zato što je to odlika anarhije, a ne sistema. A zelimo sistem, zar ne? Ne možeš pozivati da se kriminalcima i kokošarima daju ovlasti. Naprotiv, i takvi trebaju biti sankcionisani, a ne slavljeni kao kakvi heroji.

– Zašto komesar Halilović i 3 mjeseca poslije ubistva 2 policajca na A.Polju i sijaset dezinformacija i obmane javnosti ne podnese ostavku… ako ne iz moralnog onda iz profesionalnog razloga jer očigledno nije sposoban voditi policiju, to kazu djela i situacija.
Slažem se! I ne samo Halilovic.

– Zašto komesar Halilović nije sa ljudima na terenu i učestvuje u potrazi
Posao komesara nije da hoda po nepristupačnom terenu i traži. Isto kao što posao direktora GRASa niej da uzme lopatu i čisti snijeg na tramvajskom stajalištu. Komesar treba da radi posao za koji je plaćen. Slažemo se da ga baš i ne radi uvjerljivo.

– Ukoliko policija nije sposobna uhvatiti čovjeka u šumi kada nema lišća i kada je vidljivost relativno dobra, kako to misli uraditi kada šuma izlista?
Ovo ne vrijedi ni komentarisati. Govorimo o reonu kilometarskog prečnika. Nije ravna ploha da se covjek moze vidjeti na kilometar.

– Zašto niko ne pita tadašnjeg predsjednika federacije po kojem prijedlogu je pomilovao Gačića i pored nalaza kaznenog zavoda u kojem se navodi da će isti izvjesno ponoviti ubistvo?
Slazem se. Apsolutno funkcionere treba pozvati na odgovornost! Ako nista medijskim pritiskom staviti ga na stub srama. Ako nista da onaj sljedeci razmisli kako njegove odluke u buducnosti mogu uticati.

– Zašto niko ne upita nadležne imaju li uopšte jedinice koje su osposobljene za taj vid terenskog rada ili je policiji krajnji domet i prioritet obezbjedjivanje utakmica, protesta i punjenje budzeta od saobracajnih kazni
Postoje osposobljeni timovi, ali nije lako. Nije ovakav slucaj i zlocin karaktreristican samo za nas i nije prvi put da se neko skriva duze vrijeme. U pojedinim slucajevima su se bjegunci trazili mnoooogo vise od sedam dana. Za par sati bjegunca uvijek nadju samo u Criminal Minds na FOXu.

– Zašto se i danas normalno saobraća na relaciji Sa-Konjic-Mo bez ikakvih vidljivih punktova, kontrola i slično… navedenom cestom u autu mogu proći Karadžić, Mladić i nebitno ko još bez da ih iko primjeti. Isto tako može proći i Gačić sa uperenim pištoljem u nečiju glavu.
Naravno da treba pojačati kontrole na putevima, što MUP i čini. Takodjer i na željeznickim relacijama, što MUP takodjer čini.

– Zašto se javnost dezinformira sa dolaskom novih 120 policajaca za sigurnost građana u Sarajevu??? BiH je samo Sarajevo?
Ne kontam šta je ovdje dezinformacija. Odlučeno je da 130 policajaca iz ze-do i sbk dolazi u SA. Razlog je jednostavan, policija KS pored opsezne potrage obezbjedjuje i jedan ogroman sportski skup od oko 1500 ucesnika na više lokacija. I sasvim je normalno da MUPovi drugih gradova priskoce u pomoc.

– Zašto u Kantonu Sarajevo imamo daleko veći broj policijskih službenika nego u evropskim zemljama (po glavi stanovnika)? Zašto smo i pored toga nesigurni? Zašto nam treba još policajaca? Zašto zapošljavamo partijske kadrove a ne sposobne ljude, od najnižeg do najvisočijeg u hijerarhiji?
Pitanje koje treba uputiti strankama koje su dovele do ovog stanja u KS, a znamo koje su stranke na vlasti u KS od kraja rata skoro cijeli period. Te stranke su imale mogucnost pisanja boljih zakona u skupstini, imale su mogucnost boljeg organizovanja i opremanja policije, i oni su imenovali rukovodeci kadar u MUPu i policiji. Upravo ti su kontrolisali i doveli u stanje nesposobnosti i tuzilastvo i sudstvo.

– Kako da običan puk ima povjerenja u policiju i organe reda kada kroz postupanje u svakodnevnom djelovanju rade razliku između stanovništa a to ne smije biti slučaj (najsvježiji primjer opisan iznad)
Opet, sve je to produkt toga sto su se takve stvari puštale i dozvoljavale, a to radi politika kojoj odgovara da ne postoji uredjen sistem jer je onda smanjena mogucnost lova u mutnom. P javna je tajna da jedan načelnik jedne sarajevske opcine svakog investitora koji gradi zgradu u toj opcini uvjetuje time da on dobije odredjenu kvadraturu na poklon da bi invewstitoru potpisao potrebne dozvole za gradnju. Naravno "njegovi" ljudi u tužilaštvu, MUPu i sudstvu na to zažmire.

– Je li to znači da se maksimalna angažovanost policije očekuje samo kada pogine neko od njihovih kolega… kada pogine običan građanin sve to ide nekom drugom laganijom logikom
Uglavnom se slazem, ne bi smjelo biti tako.

Ako sam ja kao običan građanin i član ovog društva napisao par logičkih pitanja, pretpostavljam da ih čovjek od struke može napisati bar još 50x ovoliko… i u odgovorima na ta ista pitanja doći do razloga zašto se dogodilo drugo ubistvo i hoće li ih se dogoditi još ili će se spriječiti… ali taj čovjek od struke ne rukovodi policijom niti svojom glavom već nakaradni sistem koji nam je donio karcinom zvani nacionalističke stranke.
100% se slažem! Ali te stranke nisu pale s Marsa u fotelje nego ih građani podržavaju i glasaju za njih.

Draga policijo… spokoj duši vašim poginulim kolegama ali vi ste skup nesposobnih i neangažovanih ljudi vođenih istim takvima… i ne očekujte razumijevanje od običnog čovjeka jer ni vi nikada niste imali razumijevanje za istog. Od mene prvog nemate razumijevanje.
Policija je, uz čast izuzecima, skup nesposobnih i neangažovanih jer su takvi na rukovodećim mjestima, a opet ih je tu dovela politika, a svi znamo i čija.
Sretno i teško onome čija sigurnost ovisi o vama
svjezi_ustipak

#29954 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by svjezi_ustipak »

Thorgerson wrote:
bingov buraz wrote:On ako je gdje fasovao traumu to je u BL gdje je bio do jeseni 94.
Ne znam, nisam strucnjak, ali mislim da je to olako reci. Eto oni ga maltretirali i sad on takav. Hiljade i hiljade ljudi je maltretirano i gore, pa opet nisu serijske ubice.

Jednostavno, lik je tako rodjen, s tim felerom i to je tako. Nije dobar sigurno bio ni prije toga, samo sto ocito nije lijecen i vjerovatno to niko nije pratio. Ne kazem da to u Banja Luci nije ostavilo dodatno traga i pogorsalo stanje, ali i da nije toga, on bi jednsotavno pukao od necega drugog.

To mu je pomoglo razvoj bolesti. Schizofrenija se i zove mladalačko ludilo jer počinje u mladim godinama. Tretman u Banjaluci u je itekako "pomogao" i oblikovao njegov pogled na svijet. Mogu njegovi drugovi iz škole što su ga onako zlostavljali (Edin-mudžahedin) biti ponosni. Učestvovali su u razvoju teške, neizlječive, hronične bolesti koja je opasna kako za oboljelog tako i za sve oko bolesnika.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#29955 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by arman1 »

tomhagen wrote:
arman1 wrote:Par pitanja sa FB: ...
..
Meni bilo interesantno i ja zalijepio. Profesionalno imao bih neke stvari i dodati ali otom potom. Ne želim biti general nakon bitke.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#29956 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by un1ted »

Joj psihologa, joj sveznalica.

Da li neko može postaviti komentar pametnjakovica, sveznalice i psihologa koji je ostavio provalu na temi Dzenana Memica, gdje je analizirao sestru nastradalog, vjerujući da je u pitanju Alisa. Napisao je dosta gadosti, strucnih analiza, da bi na kraju pojeo jedno veliko govno, jer je opisivao Alisu, a na slici sestra nastradalog. Ja ne mogu naci ovaj komentar.

Dosta vas bi se moglo pronaci u tom komentaru. Svi oni koji imaju BILO KAKVE informacije ne trabunjaju na forumu, ne iznose zakljucke, jer je ISTRAGA U TOKU.
Tomahawk11
Globalni moderator

#29957 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

un1ted wrote:Joj psihologa, joj sveznalica.

Da li neko može postaviti komentar pametnjakovica, sveznalice i psihologa koji je ostavio provalu na temi Dzenana Memica, gdje je analizirao sestru nastradalog, vjerujući da je u pitanju Alisa. Napisao je dosta gadosti, strucnih analiza, da bi na kraju pojeo jedno veliko govno, jer je opisivao Alisu, a na slici sestra nastradalog. Ja ne mogu naci ovaj komentar.

Dosta vas bi se moglo pronaci u tom komentaru. Svi oni koji imaju BILO KAKVE informacije ne trabunjaju na forumu, ne iznose zakljucke, jer je ISTRAGA U TOKU.
To je bilo, čini mi se, ovdje, na crnoj hronici.
I izašlo na dobru šegu na kraju, autor se posuo pepelom :D
tomhagen

#29958 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tomhagen »

arman1 wrote:
tomhagen wrote:
arman1 wrote:Par pitanja sa FB: ...
..
Meni bilo interesantno i ja zalijepio. Profesionalno imao bih neke stvari i dodati ali otom potom. Ne želim biti general nakon bitke.
Druze, nemoj me pogresno razumjeti, ne spocitavam ja nista, fino si naveo da je s FB. Štaviše, pitanja su dobrodošla. Poenta je upravo da usmjerimo pricu i pitanja na pravu stranu. Što će reći, nije onaj obični policajac kriv što nema adekvatnu toplu uniformu ili što jedan čovjek s pištoljčićem čuva važan objekat. Kriv je onaj ko je tako rasporedio, a opet to je ucinio jer nije dorastao svom poslu. Ali iznad njega je kriv onaj ko ga je nesposobnog, ali podobnog postavio na taj posao.
Muhamed Đakmić

#29959 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Muhamed Đakmić »

Meni je smiješno kako se lik i potcjenjuje i precjenjuje istovremeno.

Ja sam duboko ubijeđen da on u ovome nema pomagača, jer maksimum pomoći koji je imao očito je ona nana sa jarićima sa kojom je snimao onaj razgovor. Očito se radi o vrlo nestabilnoj osobi, osim što niko ne bi tek tako bio jatak osobi koja je ubila vlastitu majku, ne bi ni on ukazao toliko povjerenje bilo kome, evidentno je da sve smatra prijetnjom.

A ova pitanja tipa šta će jesti, smrznut će se i to, pa to mi je nerealno postavljati. Stotine serijskih ubica po svijetu, pa su se snalazili i godinama bili neuhvatljivi i za organizovanije policijske jedinice od naših.
vješalica

#29960 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

Mislim da je traženje pomoči od FUPa na dobrovoljnoj osnovi ako komesari zaišću
Ne uključuje se uopće FUP onako po događaju
I nezz baš štoje hajka na Halilovića kad je on komesar u KS i nema baš neke prrtjerane veze sa pripadnikom FUPa
Imate rukovodice u FUPu pa pričajte onjihovim promašajima oko obezbjeđenja njihovih objekata
bumerangss

#29961 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bumerangss »

focko wrote:ma smijesno .. lik asocijalan znaci nema kod koga otici .. oni ga po putevima i sumama traze ... realno ako se tako krece lik je odavno dezorijentisan nenaspavan i gladan. uz ti promrzo. mnoge su ovdje nelogicnosti. lik je ocito iskoristen za unutarmupovske sukobe.
Prije ce biti da se on uvalio u neciju vikendicu koj na tom lokalitetu ne manjka. I nije gladan sigurno jer onakvi se za hranu brzo snađu...
svjezi_ustipak

#29962 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by svjezi_ustipak »

bumerangss wrote:
focko wrote:ma smijesno .. lik asocijalan znaci nema kod koga otici .. oni ga po putevima i sumama traze ... realno ako se tako krece lik je odavno dezorijentisan nenaspavan i gladan. uz ti promrzo. mnoge su ovdje nelogicnosti. lik je ocito iskoristen za unutarmupovske sukobe.
Prije ce biti da se on uvalio u neciju vikendicu koj na tom lokalitetu ne manjka. I nije gladan sigurno jer onakvi se za hranu brzo snađu...
toga je mene i strah :D :D javi ako znaš koga da bi htio laku paru zaraditi, da samo malo obidje jednu vikendicu tu blizu. :D :D

odvučem ga ja blizu objekta i neka samo malo prohoda okolo, javi šta ima i dobije cvaju :D :D

jest da je malo na samku i okružena šumom ali ne treba više od pet minuta da se sve ovo uradi :D
Last edited by svjezi_ustipak on 12/02/2019 13:32, edited 1 time in total.
bumerangss

#29963 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bumerangss »

high_volume wrote:Ako je Gačić poremećene psihe, neuračunljiv, kakvim ga opisuju, zašto bježi, zašto je u Hadžićima negdje vani.... Mogao je ući u nečiju kuću, zatvoriti se, nahraniti, mogao je zaustaviti neki auto, oteti ga i otići na drugi kraj države, niko ne radi cestovne kontrole.

Ja njega od početka nisam tretirao nenormalnom osobom, već potpuno trezvenom i sa smišljenim planovima. Znao je i zna dobro šta radi, i očito je odlučan, smiren i promišljen u svojim djelima.
Vjerujem da je pola Hadžića, Tarčina... prazno da je raja pobjegla kod rodbine, u hotele ili rade prekovremene dobrovoljne sate, djabe halalosum :D dok se Gacic ne uhapsi
holowey

#29964 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by holowey »

bumerangss wrote:
high_volume wrote:Ako je Gačić poremećene psihe, neuračunljiv, kakvim ga opisuju, zašto bježi, zašto je u Hadžićima negdje vani.... Mogao je ući u nečiju kuću, zatvoriti se, nahraniti, mogao je zaustaviti neki auto, oteti ga i otići na drugi kraj države, niko ne radi cestovne kontrole.

Ja njega od početka nisam tretirao nenormalnom osobom, već potpuno trezvenom i sa smišljenim planovima. Znao je i zna dobro šta radi, i očito je odlučan, smiren i promišljen u svojim djelima.
Vjerujem da je pola Hadžića, Tarčina... prazno da je raja pobjegla kod rodbine, u hotele ili rade prekovremene dobrovoljne sate, djabe halalosum :D dok se Gacic ne uhapsi
jesu li pale cijene nekretnina? :D
bumerangss

#29965 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bumerangss »

emigrazione wrote:Ja mu se divim...ovoliko vremena provesti bez mobitela, svaka mu cast
:lol: :lol: :lol:

Malo humora u ovom sivili, pardon crnilu :skoljka:
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#29966 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by un1ted »

Tomahawk11 wrote:
To je bilo, čini mi se, ovdje, na crnoj hronici.
I izašlo na dobru šegu na kraju, autor se posuo pepelom :D
Negdje je bilo, ali se ne mogu sjetiti. Da li znaš neke riječi pa da po tome pretražimo? Volio bih citirati taj komentar da se vidi koliko daleko se ide sa nekim uvjerenjima, bez ikakvog pokrića, ili znanja materije o kojoj se diskutuje.
van Basten

#29967 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by van Basten »

Sto neko rece treba raspaliti rostilje po sumama i cekati da mu gladnom i izmucenom zamirise biftrk i cevap 8-)
bosanska senzacija

#29968 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bosanska senzacija »

Ne znam samo koliko je pametno raspisivati nagradu za jednog ovako opasnog lika.
uglavnomja

#29969 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

O'zone wrote:Mora se nečime objasniti zašto je neko nazovimo ga "poremećen" toliko da ubije četvero ljudi a čime lakše nego njegovim kratkoročnim boravkom u El Mudžahidu.

A možda je takav zbog boravka u Banja Luci i eventualne torture koju je tamo proživio?

A možda je samo takav.

nema te sile ni torture ni ideologije da ga natjera da ubije rodjenu mater :sad:

to se rodi takvo i nema pomoci osim resteke ili metak, sto ranije to bolje
Hajlac

#29970 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Hajlac »

https://en.wikipedia.org/wiki/Serial_ki ... cteristics

They may exhibit varying degrees of mental illness or psychopathy, which may contribute to their homicidal behavior.[34]

- For example, someone who is mentally ill may have psychotic breaks that cause them to believe they are another person or are compelled to murder by other entities.[35]
- Psychopathic behavior that is consistent with traits common to some serial killers include sensation seeking, a lack of remorse or guilt, impulsivity, the need for control, and predatory behavior.[16] Unlike people with major mental disorders such as schizophrenia, psychopaths can seem normal and often quite charming, a state of adaptation that psychiatrist Hervey Cleckley called the "mask of sanity".[36]

- They were often abused—emotionally, physically, or sexually—by a family member.[7]

- They were frequently bullied or socially isolated as children or adolescents.[7] For example, Henry Lee Lucas was ridiculed as a child and later cited the mass rejection by his peers as a cause for his hatred of everyone.

- Other sources state they often come from unstable families.[7]
Xavier1

#29971 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Xavier1 »

Mogu misliti koliko je laznih informacija stiglo policiji otkako su javili za nagradu.
baxus

#29972 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by baxus »

bumerangss wrote:
Najeo se radioaktivnog snijega iz okoline Hadžića, sad ga tek neće uhvatit.
normala brate

#29973 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by normala brate »

Xavier1 wrote:Mogu misliti koliko je laznih informacija stiglo policiji otkako su javili za nagradu.
Jedna od tih je navela da napadnu prazan dom
jazzer

#29974 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by jazzer »

Mogao je kreten karijeru napraviti, jebo Beara Gryllsa i Edd Stafforda kako ovaj
prezivljava u divljini :) . I to bez filmskih efekata :) .
vješalica

#29975 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

sizifinho wrote:Zelio bih se nadovezati na slucaj Memica...
Sta je bilo... kako je bilo - sumnjam da cemo saznati ubrzo.

Medjutim, ja nemam ni sec sumnje da Alisa Mutap ima itekako masne prste, a evo i zasto:

U pocetku sam se suzdrzavao donosenja suda, ali nakon sto je neko nedavno objavio Murizovo obracanje sudu, i posto sam malo bolje upoznat sa govorom tijela - evo pa presudite:

1.
Image

Cijelo obracanje ispraceno je izbjegavanjem kontakta ocima sa Murizom, pa makar i u potiljak.

Image

Ova gesta obicno dolazi od strane nekog ko osjeca nelagodu, strah ili krivnju ali i tugu. Govor tijela je najvise izrazen kod djece, a kasnije ga mi, odrasli djelomicno suzbijemo ali opet nedovoljno.

2. Osmijeh?
Image
Na ovoj slici nema nista neobicno, jel tako?

Image
Medjutim nekoliko trenutaka kasnije, ovaj gospodin uspostavlja kontakt s ocima sa nekim, dal sudijom ili braniteljem, ne znam, i ova mikrogesta se javlja... osmijeh? Prosudite sami... Ja ne znam ko je on ali eto upalo mi je u oci, ali mozda nema veze ni sa cim. Idemo dalje.

Image

Ponovo? Ovaj put ona...

Sta ovo moze reci? Ovo govori da postoji osoba u koju ima povjerenje i sigurnost. Plan koji postoji i koji ide na njen mlin. Prvi osmijeh gospodina se javlja kada otac Memica spominje prijetnje Alisi na sto ona reaguje tijesno stisnutim ustima, ali poslije i sama odaje mini osmijeh... da li je to uopste , po etici nekoj situacija za smijanja?

Image
Ovo je najbitnije... u svakoj situaciji u kojoj se pricalo o Alisinim prvim izjavama, koje je ona kasnije izmijenila - Alisa radi upravo ovo.
Image
Kada se pricalo o Dalidinim izjavama da "ga nije htio ubiti".

Sta kazu eksperti:
When the top lip is over the bottom lip, this may be linked with biting of the bottom lip, a common indicator that the person is feeling guilty about something.

The bottom lip extended over the top lip can indicate uncertainty, as if the person is saying 'umm'.

The bottom lip jutting out is often a part of a sulky pout, where the person expresses child-like petulance at not getting their own way.

Both lips pressed together and pushed out generally indicates doubt. If the finger touches them, it may indicate internal thinking or may say 'I am considering speaking but am not quite ready to talk yet'.
Biting the lip, centrally or at the side, is often a sign of anxiety.
Hahahaha
Post Reply