SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Tercius

#29951 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tercius »

seoBIH wrote:Šta je, hoćeš reći da krivica podjednako nije obostrana i da njena vožnja nije doprinjela stepenu povreda?
Bila obostrana ili ne, to sad opste nije ni bitno vise.meni je interesantno da se udruzenja ovih nekih biciklista bore za izmjene zakona kako im toboze ne trebaju kacige a niko jbt na ovom bijelom dunjaluku da se pita koliko trenutni zakon o saobracaju stiti i vozace i putnike i bicikliste,pjesake itd.
vješalica

#29952 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by vješalica »

ma nije stvar filozofije i rasprave frajer je sigurno skretao kad je zabranjen prolaz pješacima i oni se zaletili da prođu i trefi je na pješačkom
nije je nigdje drugo ni mogao zveknuti
seoBIH

#29953 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by seoBIH »

Moj komentar nije ni sekunde zloban, već više informativne prilike vozačima ali i pješacima. Nesmotrenost sa obje strane dovode do ovakvih slučajeva i ne treba gledati samo jednu stranu. Možda je automobil prošao kroz crveno, ali to ne umanjuje činjenicu da je biciklista bez opreme i vozeći biciklo na pješačkom i sam doveo do težine slučaja.

Btw na pitanje forumasice:
Nesreća se desila na raskrsnici u blizini Parlamenta BiH. Kako su nam potvrdili iz MUP-a KS djevojka je prebačena na UKCS, gdje su joj konstatovane lakše tjelesne povrede.
Last edited by seoBIH on 31/03/2016 23:46, edited 1 time in total.
__Phoenix__

#29954 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by __Phoenix__ »

Gdje uzeti povoljno biciklističku kacigu, koje su cijene otprilike, ništa specijalno?
Nepass

#29955 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Nepass »

zenit dozic wrote:
VjecitiStudent wrote:
Evo i N1 "trola i izmišlja"
http://ba.n1info.com/a88884/Vijesti/Vij ... avlja.html
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA Još su ih trebali u tvorza zbog remećenja javnog reda i mira :skoljka:
Doktor je normu ispunio sa 25 pacijenata, trebao je jos 5 primiti pa da ima troduplu. Jer doktori rade zbog sevapa ne zbog plate.
Zaboravili su navesti u koliko sati su zvali policiju
shiny

#29956 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by shiny »

seoBIH wrote:Moj komentar nije ni sekunde zloban, već više informativne prilike vozačima ali i pješacima. Nesmotrenost sa obje strane dovode do ovakvih slučajeva i ne treba gledati samo jednu stranu. Možda je automobil prošao kroz crveno, ali to ne umanjuje činjenicu da je biciklista bez opreme i vozeći biciklo na pješačkom i sam doveo do težine slučaja.

Nesreća se desila na raskrsnici u blizini Parlamenta BiH. Kako su nam potvrdili iz MUP-a KS djevojka je prebačena na UKCS, gdje su joj konstatovane lakše tjelesne povrede.

Hvala na konkretnom odgovoru!
muha_sa

#29957 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by muha_sa »

seoBIH wrote:Moj komentar nije ni sekunde zloban, već više informativne prilike vozačima ali i pješacima. Nesmotrenost sa obje strane dovode do ovakvih slučajeva i ne treba gledati samo jednu stranu. Možda je automobil prošao kroz crveno, ali to ne umanjuje činjenicu da je biciklista bez opreme i vozeći biciklo na pješačkom i sam doveo do težine slučaja.

ovo svakodnevno gledam :-)

__Phoenix__ wrote:Gdje uzeti povoljno biciklističku kacigu, koje su cijene otprilike, ništa specijalno?
pogledaj na Č.Vili---kod vranicinih nebodera prodavnica
holowey

#29958 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by holowey »

bicklista sam... vozac sam... imam razumijevanja i za jedne i za druge... kao vozac sam mnogo puta bio u situaciji da u nocnim satima totalno neobiljezen biciklista izleti na cestu, ni reflektujucih detalja na garderobi, ni rasvjete na biciklu... fantom... :-)

kao biciklista u nocnim satima uvijek na sebi imam nesto sto reflektuje svjetlost, jakna, hlace, ruksak... na biciklu obavezna rasvjeta... izjutra kada idem na posao, bez obzira sto je dan, opet ukljucim blinkalice na biciklu, jer kao vozac sam svjestan da nije lako uociti biciklistu... ali ima i vozaca koji me pokusavaju nabiti na trotoar, valjda frustrirani sto stoje u koloni a ja prolazim pored njih, nema sanse da me nisu vidjeli... :?
VjecitiStudent

#29959 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by VjecitiStudent »

Nepass wrote:
zenit dozic wrote:
VjecitiStudent wrote:
Evo i N1 "trola i izmišlja"
http://ba.n1info.com/a88884/Vijesti/Vij ... avlja.html
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA Još su ih trebali u tvorza zbog remećenja javnog reda i mira :skoljka:
Doktor je normu ispunio sa 25 pacijenata, trebao je jos 5 primiti pa da ima troduplu. Jer doktori rade zbog sevapa ne zbog plate.
Zaboravili su navesti u koliko sati su zvali policiju
Znaš li kako bi onaj "nenarodni", "diktatorski" režim, koji je ovdje vladao do 1990., rješavao ovaj problem - hitno bi se pozabavio odgovornošću čelnih ljudi ove zdravstvene ustanove, što su dopustili takvo stanje, "da radni ljudi i građani" ne mogu dobiti liječničku pomoć za svoju djecu.

"Narodna demokratija" to jednostavno rješava - pendrekom ...
Nepass

#29960 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Nepass »

Narod je izabrao kapitalizam i demokratiju.
Izaberi i plati ljekara.
Mozemo biti sretni sto zdravstvo jos vuce dosta stvari iz tog perioda prije 1990.
Kad se kompletno privatizira onda ce biti veselo.
Lijecice nas stazisti i sekundarci.
Ustanove se trebaju pozabaviti sa organizacijom, gdje su ljekari na pedijatrijskoj specijalizaciji? Sto ima dz vise vozaca nego pedijatara itd itd
A narod treba shvatiti da ljekari nisu humanitarci vec imaju odredjeno radno vrijeme i odredjenu normu, zakonom.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#29961 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by _BataZiv_0809 »

Nepass wrote:Narod je izabrao kapitalizam i demokratiju.
Izaberi i plati ljekara.
Mozemo biti sretni sto zdravstvo jos vuce dosta stvari iz tog perioda prije 1990.
Ustanove se trebaju pozabaviti sa organizacijom, gdje su ljekari na pedijatrijskoj specijalizaciji? Sto ima dz vise vozaca nego pedijatara itd itd
A narod treba shvatiti da ljekari nisu humanitarci vec imaju odredjeno radno vrijeme i odredjenu normu, zakonom.
Upravo.
VjecitiStudent

#29962 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by VjecitiStudent »

Narodu, a pogotovo zaposlenom dijelu tog naroda, kojem se pristojni novci za zdravstveno osiguranje, svakog mjeseca odbijaju od plaće, uopće ne treba biti briga ko je i kako u cijelom lancu raspodjele tog novca pogriješio.

Ljekar nek se poslije žali šefici, što mora da radi trostruku normu, pa nek ona i njeni popravljaju sistem, no pacijent mora uvijek biti na prvom mjestu.

Ali jok, prva misao je, "zovi pendrek, nek ih otjera".
ultima_palabra

#29963 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by ultima_palabra »

Izaberi i plati ljekara.
Super, neka mi vrate par desetina hiljada što sam uplatio u zdravstveno i svi sretni.
Tomahawk11
Globalni moderator

#29964 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tomahawk11 »

ultima_palabra wrote:
Izaberi i plati ljekara.
Super, neka mi vrate par desetina hiljada što sam uplatio u zdravstveno i svi sretni.
Bas, pa da idem gdje meni odgovara i da me gledaju kao malo vode na dlanu.
jao_situacije

#29965 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

Izaberi i plati ljekara.
nisam znao da su u njemačkoj austriji sloveniji norveškoj švedskoj autokratija totalitarni režimi komunizam i socijalizam
ali dobro svaki dan naučiš nešto novo
:thumbup:
ultima_palabra

#29966 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by ultima_palabra »

Tomahawk11 wrote:
ultima_palabra wrote:
Izaberi i plati ljekara.
Bas, pa da idem gdje meni odgovara i da me gledaju kao malo vode na dlanu.
Još zatezne kamate, milina.
Nepass

#29967 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Nepass »

ultima_palabra wrote:
Izaberi i plati ljekara.
Nece ti vratiti ali prema uplacenom ce ti odrediti koliko usluge mozes dobiti.
Malo pogledajte cijene u zdravstvu i koliko se uplati pojedina osoba. Koliko kosta hemoterapija, operacija, mri itd
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#29968 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Truba »

narod ne uplaćuje zdravstveno nego GAZDE
sumnjam da bi plate bile veće da gazde ne uplaću te pare...a još bismo plaćali preglede od mizernih plata

tako da je ovo dobro što imamo... jes socijalistički i jes neekonomski ali kakvi smo dobro je
jedan taksista sa sedmero djece i 70 maraka može osigurati sve ukućane

ja sam za participacije i novčano kažnjavanje hipohondara koji vise kod doktora
Nepass

#29969 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Nepass »

jao_situacije wrote:
Izaberi i plati ljekara.
nisam znao da su u njemačkoj austriji sloveniji norveškoj švedskoj autokratija totalitarni režimi komunizam i socijalizam
ali dobro svaki dan naučiš nešto novo
:thumbup:
Haj odvedi dijete u svedskoj doktoru, haj nek ti u norveskoj dr napise rtg koljena.
Haman nemoguca misija.
Ima i kod nas svasta od mita i korupcije, neljubaznih dr i sestara, stela, nesavjesnog trosenja resursa, neznanja.
Ali kad neko u 20:00h ocekuje da mu pregledas dijete a tebi isteklo radno vrijeme samo mu mozes policiju zvati.
O'zone
Globalni moderator

#29970 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

Tomahawk11
Globalni moderator

#29971 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tomahawk11 »

Pricamo o redovnom zdravstvu, ne o teskim slucajevima gdje se ionako trazi velika lova (i uz to uglavnom mora ici negdje vani).
Jbt, odem zbog obicne prehlade, propisu mi dva lijeka, jedan moram platiti :-)
Mislim ok, jasno je da placamo zdravstveno i za nezaposlene, ali....usluga je generalno na niskom nivou. Neljubaznost (cast izuzecima), nezainteresovanost, sporost....sve to moze i mora bolje.
Ok, ako ikad drzava ne bude nametala redovno zdravstveno, otici cemo u privatne ordinacije i sigurno biti ispostovani.
I dan danas kad odes, osjecas se kao da si u nekom paralelnom univerzumu. Tacno ne mozes da se naviknes na taj ''komfor'' :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#29972 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tomahawk11 »

Black swan wrote:narod ne uplaćuje zdravstveno nego GAZDE
sumnjam da bi plate bile veće da gazde ne uplaću te pare...a još bismo plaćali preglede od mizernih plata

tako da je ovo dobro što imamo... jes socijalistički i jes neekonomski ali kakvi smo dobro je

Bas i nisi u pravu.
Imas doprinose iz osnovice.
I doprinose na teret poslodavca.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#29973 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by _BataZiv_0809 »

Doprinosi za zdravsto, na minimalnu platu, na koju nas je vecina osigurano su cca 80 KM mjesecno.

A gdje su zanatlije, raznorazni poslenici ugovora o djelu, sto ubiru strasne pare, a biro im placa zdravstvo :-)

Sistem se mora prepakovati.
AmirBaa

#29974 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by AmirBaa »

Nikad necu skontati sto nam ovi dijasporci pune glave i skoro svaka stranica ove teme: kod nas u francuskoj, kod nas u svedskoj... Boli nas tuki kako je tamo, skontajte to vise ! Otvorite temu za vas pa se zalite kako vam nista ne valja tamo, jadni vi, ugrozeni europejci. Dodji u bosnu zivjeti mjesec dana od nase plate, pjeske ces se vratiti do francuske/svedske :run:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#29975 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Truba »

Tomahawk11 wrote:
Black swan wrote:narod ne uplaćuje zdravstveno nego GAZDE

Bas i nisi u pravu.
Imas doprinose iz osnovice.
I doprinose na teret poslodavca.
da preformuliram meni bi bila ista plata još bih morao odvajati od usta neko osiguranje
Locked