kladionica ''zmajevi'', where da fak is this?
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
-
Yapi Yapo
#29926 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
- O'zone
- Globalni moderator
#29927 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ako je vjerovati ovome Dom zdravlja je potvrdio da se slučaj desio i da je policija ispratila roditelje sa bolesnom djecom jer nemaju kapciteta da obrade tu količinu pacijenata.Doktoru završila smjena: Policija izbacila roditelje i bolesnu djecu iz Doma zdravlja u Sarajevu
Roditeljima je rečeno da je Dom zdravlja ranije tražio od Ministarstvo zdravlja KS još ljekara, ali nikada nisu dobili dozvolu za nova zapošljavanja
Prava drama odigrala se prije tri noći u Domu zdravlja Saraj-Polje. Osoblje bolnice, uz pomoć policije, izbacilo je roditelje sa bolesnom djecom iz zgrade. Kazali su da je doktor ispunio normu za taj dan, te da je njegovo radno vrijeme gotovo.
Asima Omanovića su i ranije izbacivali iz bolnice. Prije 10 godina dijete mu je doživjelo fraz zbog visoke temperature. Tu noć ga niko nije htio primiti. Sada je tražio napismeno da to niko neće da učini.
"Iz tog razloga, ja sam tražio podatke da mogu tražiti krivca, jer za incident prije 10 godina ja nemam krivca. Imam i nalaze, magnetnu, sve...", otkriva Omanović.
Asmir Kadrić je doveo dijete s 39 teperaturom i ospicama. Nije odregovao kad su mu rekli da napuste bolnicu. Šok mu je bio kada se u čekaonici pojavilo pet policajaca.
"Nisam mogao da vjerujem. Tada je izašao i doktor jer je on ispunio normu od 70 pacijenata i napomenuo da dok on primi tri pacijenta njegova kolegica u sobi primi jednog", kazao je Kadrić.
Nakon izbacivanja, sve su riješili u Hitnoj za pet minuta. Tek kasnije se oglasio Dom zdravlja. Roditelji su razgovarali sa direktoricom. Izvinila se u ime Doma zdravlja i rekla da trenutno ne mogu zbrinuti 12.000 djece koju bi dijelom trebao zbrinuti Kumrovec.
Zašto su roditelji izbačeni sa bolesnom djecom niko iz ovog Doma zdravlja nam nije htio odgovoriti. Rečeno nam je da su zaprimili pisanu žalbu roditelja i da je razmatraju. Roditeljima je na sastanku rečeno kako Dom zdravlja nema dovoljno kapaciteta, te da je trenutno pod ovim krovom i Kumrovec i Saraj-Polje, a rade sa istim mogućnostima.
Roditeljima je rečeno da je Dom zdravlja ranije tražio od Ministarstvo zdravlja KS još ljekara, ali nikada nisu dobili dozvolu za nova zapošljavanja. Požalili su se i da nerijetko u čekaonicama ne postoji organizacija rada. Zbog čega se ovakve situacije i dešavaju.
"Moraš imati neku evidenciju koliko ljudi primaš", smatra Asim Omanović.
Roditelji vjeruju da ni ljekarima nije lako, ali kažu da ovo nije način. Nadaju se da će ovo što se dogodilo njima otvoriti pandorinu kutiju problema u zdravstvu i da će ih neko, konačno početi rješavati.
-
VjecitiStudent
#29928 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Evo i N1 "trola i izmišlja"uglavnomja wrote:ima li slika specijalaca? jesu li imali duge cijevi? pancire, sljemove, stitove ...jao_situacije wrote:evo sad sam ja otišao na profil čovjeka koji je napisao to
imaju slike i doktora koji je zvao policiju i doktora koji ih nije htio primiti
ugl. ne vjerujem da laže čovjek, ali zato su se policajci još jednom pokazali u najboljem svjetlu krađe 2.5 automobila dnevno, 2 razbojništva al jebo to idemo poslati jedinicu za podršku u dom zdravlja da hapse djecu s temperaturom jesul im i paracetamole zaplijenili
i onda kaže daj nova vozila, daj opremu
koliko marica je doslo da pohapsi malu djecu, i to bolesnu?
da ima doktora svakakvih to znamo. da su i dokrtori ljudi sa radnim vremenom, to je vec manje poznato. ali nebitnno.
ako su uradili nesto neeticko, ok, neka snose posljedice.
ali specijalci![]()
ako su roditelji povadili puske i pistolje i zaprijetili bombama ... onda ima logike da dodju. samo to ne pise u tuzakanju policije i doktora.
http://ba.n1info.com/a88884/Vijesti/Vij ... avlja.html
- JThomas
#29929 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
ukratko rečeno - vjerujmo institucijama.
-
zenit dozic
#29930 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA Još su ih trebali u tvorza zbog remećenja javnog reda i miraVjecitiStudent wrote:Evo i N1 "trola i izmišlja"uglavnomja wrote:ima li slika specijalaca? jesu li imali duge cijevi? pancire, sljemove, stitove ...jao_situacije wrote:evo sad sam ja otišao na profil čovjeka koji je napisao to
ugl. ne vjerujem da laže čovjek, ali zato su se policajci još jednom pokazali u najboljem svjetlu krađe 2.5 automobila dnevno, 2 razbojništva al jebo to idemo poslati jedinicu za podršku u dom zdravlja da hapse djecu s temperaturom jesul im i paracetamole zaplijenili
da ima doktora svakakvih to znamo. da su i dokrtori ljudi sa radnim vremenom, to je vec manje poznato. ali nebitnno.
ali specijalci![]()
ako su roditelji povadili puske i pistolje i zaprijetili bombama ... onda ima logike da dodju. samo to ne pise u tuzakanju policije i doktora.
- JThomas
#29931 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
i što ne vjeruju institucijama pride.
- jao_situacije
#29932 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
i tablete su neke imali 
- O'zone
- Globalni moderator
#29933 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
A i čudan neki virus-opasan
- shiny
#29934 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ima li iko informaciju o udesu kod scc-a. Kako sam mogla vidjeti djevojku je udario automobil, oborio je s bicikla. Cijelo veče razmišljam kako je, a nigdje ne nalazim vijest.
-
kox
#29935 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Evo ovo ima na Klixu:shiny wrote:Ima li iko informaciju o udesu kod scc-a. Kako sam mogla vidjeti djevojku je udario automobil, oborio je s bicikla. Cijelo veče razmišljam kako je, a nigdje ne nalazim vijest.
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /160331170
- uglavnomja
#29936 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
a dje su SPECIJALCIVjecitiStudent wrote:Evo i N1 "trola i izmišlja"uglavnomja wrote:ima li slika specijalaca? jesu li imali duge cijevi? pancire, sljemove, stitove ...jao_situacije wrote:evo sad sam ja otišao na profil čovjeka koji je napisao to
ali specijalci![]()
- seoBIH
#29937 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Jel' se vozila na biciklu preko pjesackog?shiny wrote:Ima li iko informaciju o udesu kod scc-a. Kako sam mogla vidjeti djevojku je udario automobil, oborio je s bicikla. Cijelo veče razmišljam kako je, a nigdje ne nalazim vijest.
- Daryl Dixon
#29938 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
ma gdje bi oni...
- Daryl Dixon
#29939 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
sudeći po razbijenoj šoferšajbi dobro ju je udario, valjda nije životno ugroženakox wrote:Evo ovo ima na Klixu:shiny wrote:Ima li iko informaciju o udesu kod scc-a. Kako sam mogla vidjeti djevojku je udario automobil, oborio je s bicikla. Cijelo veče razmišljam kako je, a nigdje ne nalazim vijest.
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /160331170
- shiny
#29940 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Jeste, na pješačkom. Pješački između Parlamenta i SCC-a. Cura na asfaltu leži, biciklo metar od nje oboren. Hitna i policija već došle, pa se nisam zadržavala, a i gužva. A u glavi mi prizor, samo razmišljam da li je dobroseoBIH wrote:Jel' se vozila na biciklu preko pjesackog?shiny wrote:Ima li iko informaciju o udesu kod scc-a. Kako sam mogla vidjeti djevojku je udario automobil, oborio je s bicikla. Cijelo veče razmišljam kako je, a nigdje ne nalazim vijest.
- seoBIH
#29941 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Razumijem, ali razmisljaj i o vozacu da li je i njemu dobro
Krivica je 50/50.
- kloniran
#29942 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Meni je veceras lik s biciklom preletio preko zebre na crveno, sreca pa sam vidio da ce to uraditi i da nema namjeru da se zaustavlja, pa sam prikocio i pustio budalu, inace je moglo svasta biti.
- Daryl Dixon
#29943 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
meni prije 2 mjeseca kod Šibice tj kod Hoše komerca izlazi lola na pjesacki prelaz, crveno mu ali ponasa se kao da mu je zeleno i kao da nema auta, a kolona standardna, slusalice u usima i ne benda me 3%... srećom nisam brzo vozio, nekih 50-ak km/h pa sam mogao odreagovati (znam da vazda ima budala koje pretrcavaju cestu da stignu na tramvaj)... mogao sam ga komotno pokupiti, Bože sačuvaj... svega u Božijoj bašči...kloniran wrote:Meni je veceras lik s biciklom preletio preko zebre na crveno, sreca pa sam vidio da ce to uraditi i da nema namjeru da se zaustavlja, pa sam prikocio i pustio budalu, inace je moglo svasta biti.
- shiny
#29944 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ma i meni jučer baba sa štapom izleti niotkuda, preko tri trake krenula, laganice, a meni diskovi novi pa škripe kad kočim. Ja zakočim, ona me tek skontala kad je zaškripalo, lupi mi štapom po haubi i nastavi ko da ništa nije bilo. Laganice. Imam još priča za ispričati s te tačke gledišta, a za ovo danas nek policija traži krivca.
Samo me interesuje ba ljudi kako je djevojka? Ne može se čovjek ovdje ni zabrinuti za drugo ljudsko biće kako treba, odmah sto jezika
Samo me interesuje ba ljudi kako je djevojka? Ne može se čovjek ovdje ni zabrinuti za drugo ljudsko biće kako treba, odmah sto jezika
- seoBIH
#29945 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ma nije fakat sto jezika. Svima nam je zao djevojke, valjda ce biti ok. Neces saznati nikakve info prije sutrasnjeg dana. Jebo metal i auto, ponavljam, problem je i u vozacima ali i pjesacima.
- zateznistub
#29946 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
seoBIH wrote:Razumijem, ali razmisljaj i o vozacu da li je i njemu dobroKrivica je 50/50.
- seoBIH
#29947 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Šta je, hoćeš reći da krivica podjednako nije obostrana i da njena vožnja nije doprinjela stepenu povreda?
-
mali_balon
#29948 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Sve kontam da se zajebajes, ali vidim da si ozbiljan, znaci da si....ne znam...nisi glup...ne znam sta si...pretpostavka je da ju je auto udarilo na pjesakom, dakle da ju auto nije udario na pjesackom ne bi bilo povreda....seoBIH wrote:Šta je, hoćeš reći da krivica podjednako nije obostrana i da njena vožnja nije doprinjela stepenu povreda?
- vješalica
#29949 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
da je udario mimo pješaškog znači ne bi je povrijedio? samo na pješačkom jelde???mali_balon wrote:Sve kontam da se zajebajes, ali vidim da si ozbiljan, znaci da si....ne znam...nisi glup...ne znam sta si...pretpostavka je da ju je auto udarilo na pjesakom, dakle da ju auto nije udario na pjesackom ne bi bilo povreda....seoBIH wrote:Šta je, hoćeš reći da krivica podjednako nije obostrana i da njena vožnja nije doprinjela stepenu povreda?
sudeći po automobilu gdje se nalazi skretao je lijevo prema vrbanji a tada je pješacima zabranjen prolaz
ili eventualno iz pravca crkve kad je također zabranjen pješacima prolaz
-
mali_balon
#29950 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ne da mi se filozofirat i raspravljat u pravu si....