Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
bubiba

#29926 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by bubiba »

Kada pogledam taj novi cjenovnik, iskren da budem, nakon promjene 3 providera Telemach ispada najbolji, kako cjenovno tako i uslugom, Naravno uvijek moze bolje, posebice kad je riječ o internetu i pri tome mislim na upload jer se svima javlja potreba za jacim uploadom (koristim duo net). Nedavno mi je istekao ugovor, i citao sam, gledao i analizirao opet ostale providere, usluge, cijene najvise. TV usluga kod telemacha opet dominira kad se uzme u obzir cijena, kolicina kanala i sam kvalitet istih.
Internet klasicno upload moze i mora bolje, a mogao bi i download. Sve u svemu, uz korektan lojaliti ozbiljno razmisljam o produzenju ugovora.

Ne bih da ispadne da dajem neku reklamu ali ova ocjena novog cjenovnika i usluga mi se cini krajnje korektna uz opasku da ima nekoliko detalja koji uvijek mogu bolje. (Iz svog ugla mislim na odnos download/upload :mrgreen: i mozda par kanala na tv koji bi trebali u start paket.
van Basten

#29927 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by van Basten »

jel to znači da će i te nove opcije startati od 05.05 kad i novi cjenovnik ili se može već sad čačkati po resiveru?
crnivrag

#29928 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

van Basten wrote:jel to znači da će i te nove opcije startati od 05.05 kad i novi cjenovnik ili se može već sad čačkati po resiveru?
Trenutno još uvijek nisu dostupne te usluge, odnosno isključene su iz trenutnih software-a na resiverima, nakon što u meniju primjetiš opciju Video Klub i na EPG-u od nekog kanala opciju "Pogledaj ispočetka", tada ćeš znati da su usluge i zvanično puštene na tvom resiveru.
hipija

#29929 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

Hoce li biti kakvog promotivnog perioda za ove nove usluge ili ide odmah naplata pa ko voli neka izvoli?
vješalica

#29930 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by vješalica »

crnivrag wrote:
nmiro wrote: jel ovo znaci da za bivse korisnike HKBneta poskupljuje sa 13,90 na 15 km a posebno se placa svaki paket .
Svim do sad akviziranim kompanijama je povećana cijena analogne (mjesečnog održavanja) na 15 KM, pa se očekuje da će se isto desiti i sa HS, HKB i M&H Company kompanijama, jer je na stranici kompanije BHB pisalo da im se povećava pretplata na 15 KM, a u isto vrijeme su akvizirani.
lik objasnio iz hs-a da ako hoću digitalnu trebam to platiti 15+15kM svaki mjesec
znači 30KM mjesečno za digitalnu
a u drugom stanu plaćam 18KM digitalnu
kakav odron
a još veći odron je internet
i već sam na putu da govna odjavim jer mi se ne da peglati sa njihovim hronični bezorazlukom i retardiranim operaterima
tako da ću uzeti mrski bakirov telekom
Telemach

#29931 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

vješalica wrote:
crnivrag wrote:
nmiro wrote: jel ovo znaci da za bivse korisnike HKBneta poskupljuje sa 13,90 na 15 km a posebno se placa svaki paket .
Svim do sad akviziranim kompanijama je povećana cijena analogne (mjesečnog održavanja) na 15 KM, pa se očekuje da će se isto desiti i sa HS, HKB i M&H Company kompanijama, jer je na stranici kompanije BHB pisalo da im se povećava pretplata na 15 KM, a u isto vrijeme su akvizirani.
lik objasnio iz hs-a da ako hoću digitalnu trebam to platiti 15+15kM svaki mjesec
znači 30KM mjesečno za digitalnu
a u drugom stanu plaćam 18KM digitalnu
kakav odron
a još veći odron je internet
i već sam na putu da govna odjavim jer mi se ne da peglati sa njihovim hronični bezorazlukom i retardiranim operaterima
tako da ću uzeti mrski bakirov telekom
Zdravo vješalica,
očito je došlo do nesporazuma u komunikaciji. Molimo Vas javite nam se u inbox i dostavite kontakt broj rado ćemo Vas pozvati i detaljno upoznati s ponudom.
Telemach

#29932 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

hipija wrote:Hoce li biti kakvog promotivnog perioda za ove nove usluge ili ide odmah naplata pa ko voli neka izvoli?
O svim novitetima ćemo Vas blagovremeno informisati.
avaks

#29933 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

bumerangss wrote:
avaks wrote:A vala nisu BHT, mogu to ispoštovati :D
Doduše i ovi su nakon 10 godina podebljali brzine, pa sada imaju bolje od ovog Telemachovog socijalnog :lol:
Nije tacno! I BHT od 01.05 ima 100 Mb u Moja TV za 65KM i oni uvode taj gratis net od 512/128 u phone paketu od 29 KM gdje imas telefon, TV i taj net :wink:
A imao je Tmach već par godina 100-120, kasni BHT pozamašno a o cijenama neću ni raspravljati, BHT bio i ostao skuplji...
512 treba ići na 1024 i kod jednih i drugih i u tome je poenta mada ništa od toga :mrgreen:
basicm

#29934 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by basicm »

Zasluzujete pohvalu!

Nakon pisanja ovdje, u kratkom roku sam bio pozvan cak dvaput i dogovorena zamjena resivera za modul, a danas je i to zavrseno.
Svaka cast, to je vec podrska korisnicima.
Posmatrac_007

#29935 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Posmatrac_007 »

@Telemach
Da li ovaj prethodno navedeni cjenovnik koji stupa na snagu 05.05.2016. znači da će od navedenog datuma usluga Unifon biti dostupna?
crnivrag

#29936 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Posmatrac_007 wrote:@Telemach
Da li ovaj prethodno navedeni cjenovnik koji stupa na snagu 05.05.2016. znači da će od navedenog datuma usluga Unifon biti dostupna?
Upravo tako od 5 maja sve navedene usluge će se naći u Telemach ponudi.

Izvršiće se update aplikacije na google play store-u, pri čemu će se moći registrovati sa Moj Telemach nalogom putem aplikacije, i na taj način koristiti sve pogodnosti koje ova usluga nosi.
Reglan

#29937 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Reglan »

sta je unifon?
crnivrag

#29938 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Reglan wrote:sta je unifon?
Mobilna aplikacija koja omogućava korisnicima fiksne telefonije Telemach-a, da sa mobilnog telefona upućuju i primaju pozive koristeći svoj fiksni telefonski broj.

Dakle nakon uspješne registracije, moguće je kad niste kući da se svi pozivi preusmjere na mobilnu aplikaciju, a također je moguće pozivati putem aplikacije pri čemu se pozivi (impulsi) naplaćuju kao da se poziv vrši sa fiksnog telefona.

Korištenje UniFon aplikacije će biti besplatno omogućeno korisnicima fiskne telefonije, kao i korisnicima svih Duo Tel i Trio paketa.

A jedino je potrebna internet konekcija (mobilni internet ili WiFi), i na taj način je moguće aplikaciju koristiti bilo gdje u svijetu, gdje je dostupna internet konekcija.

Aplikacija se može uporediti sa Viber aplikacijom.
Reglan

#29939 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Reglan »

ko da gledam ta aplikacija nece biti za windows phone :skoljka:
Posmatrac_007

#29940 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Posmatrac_007 »

Reglan wrote:ko da gledam ta aplikacija nece biti za windows phone :skoljka:
Android i IOS
AdrianMole

#29941 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by AdrianMole »

Sada slijede pohvale Telemachu.Nakon moga pisanja i opominjanja ovdje većina kanala ima EPG i na modulu.Zapravo skoro svi sa one liste osim par koji baš i nemaju neku programsku shemu ili je teško dokučiva.Samo neka tako i ostane :)
isie

#29942 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by isie »

Pitanje za Telemach .
Zvao sam 5 puta za promjenu resivera za ci modul, jer mi je stari resiver koji je koristen za crt tv sa cincevima . Kad cu biti u mogucnosti dobiti taj modul , jer ovako samo mogu gledati analogne programe i ako imam i digitalnu tv. Pozz
DON_eARL

#29943 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

isie wrote:Pitanje za Telemach .
Zvao sam 5 puta za promjenu resivera za ci modul, jer mi je stari resiver koji je koristen za crt tv sa cincevima . Kad cu biti u mogucnosti dobiti taj modul , jer ovako samo mogu gledati analogne programe i ako imam i digitalnu tv. Pozz
Meni rekoše da su stigli moduli, pozovi 1360. :thumbup:
crnivrag

#29944 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

AdrianMole wrote:Sada slijede pohvale Telemachu.Nakon moga pisanja i opominjanja ovdje većina kanala ima EPG i na modulu.Zapravo skoro svi sa one liste osim par koji baš i nemaju neku programsku shemu ili je teško dokučiva.Samo neka tako i ostane :)
Evo da potvrdim da je i u originalnoj Telemach digitalnoj shemi u Sarajevu pušten EPG putem DVB-C mreže na skoro svim kanalima koji imaju EPG i putem resivera.

Jedino tri kanala nemaju EPG putem DVB-C mreže, a imaju ga putem resivera: HBO 3 SD, DW-TV i BHT 1 HD.

A sljedeći kanali nisu nikad ni imali EPG ni putem resivera, jer za njih nema programske sheme objavljene online: TV Mostar, HTV Oscar C, TV Visoko. TV Vinet, TV Bugojno, Naša TV, TV Jablanica i Saudi Qu'ran.

S tim da za TV Visoko postoji potpuno tačna shema na portalu tvprofil.net.
sheilak

#29945 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sheilak »

Dajte na edukacijskim programima epg a ne da pise film za odrasle
Kad se igram da znam sta gledam (r)
crnivrag

#29946 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

sheilak wrote:Dajte na edukacijskim programima epg a ne da pise film za odrasle
Ovo nije moguće iz sigurnosnih razloga, jer se ti kanali po defaultu zaključavaju zbog oznake 18+ koja ide uz EPG informacije.

Da uvedu EPG za svaki pojedinačni "sadržaj" na tim kanalima, onda bi svaki "sadržaj" morali pojedinačno označavati sa oznakom 18+ i moglo bi vrlo lako doći do propusta u nekoj od oznaka, pa bi kanal bi "vidljiv" bez automatskog zaključavanja.

Na ovaj način imaju jednu oznaku koja se stalno proteže, i zbog ovoga ne može doći do toga da se kanali sami otključaju.

A i pošto EPG na resiverima radi na principu "povlačenja" sličica trenutnog sadržaja na osnovu informacija iz EPG-a, onda bi nastao pravi cirkus, gdje bi zaradili poveću kaznu od strane RAK-a, koji ima stroga pravila po pitanju reemitovanja "sadržaja za odrasle" u okviru ponude kablovskih i IPTV operatera.
Last edited by crnivrag on 16/04/2016 12:50, edited 2 times in total.
DON_eARL

#29947 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

Skini Shazam, možda na osnovu zvukova prepozna emisiju. :D
sheilak

#29948 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sheilak »

crnivrag wrote:
Ovo nije moguće iz sigurnosnih razloga, jer se ti kanali po defaultu zaključavaju zbog oznake 18+ koja ide uz EPG informacije.

Da uvedu EPG za svaki pojedinačni "sadržaj" na tim kanalima, onda bi svaki "sadržaj" morali pojedinačno označavati sa oznakom 18+ i moglo bi vrlo lako doći do propusta u nekoj od oznaka, pa bi kanal bi "vidljiv" bez automatskog zaključavanja.

Na ovaj način imaju jednu oznaku koja se stalno proteže, i zbog ovoga ne može doći do toga da se kanali sami otključaju.

A i pošto EPG na resiverima radi na principu "povlačenja" sličica trenutnog sadržaja na osnovu informacija iz EPG-a, onda bi nastao pravi cirkus, gdje bi zaradili poveću kaznu od strane RAK-a, koji ima stroga pravila po pitanju reemitovanja "sadržaja za odrasle" u okviru ponude kablovskih i IPTV operatera.
Kako je na hs-u bilo moguce?
crnivrag

#29949 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

sheilak wrote: Kako je na hs-u bilo moguce?
Pojma nemam, jer nisam nikad bio HS korisnik, to pitanje trebaš postaviti HS predstavniku na HS temi.
sheilak

#29950 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sheilak »

crnivrag wrote:
sheilak wrote: Kako je na hs-u bilo moguce?
Pojma nemam, jer nisam nikad bio HS korisnik, to pitanje trebaš postaviti HS predstavniku na HS temi.
Ma isti je to sad klinac
Kazem ti da moze jer se i razumijem u ovpe stvari donekle (r)
Ps ne mora svaki sadrzaj oznacavati pojedinacno neko na citav kanal pukne restrikciju +18 i onda je sve pod sifrom pa makar izmedju pustali tom i jerry
Locked