Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Kralj Tvrtko I. wrote:Ako je neustavan, zašto se račun rudnika blokirao?
Ako je neustavan, zašto se potpisuje reprogram dugovanja vezano za KGZ?
Odluka da je neustavan se primjenjuje od dana kada je ustavnu sud donio istu a ne retroaktivno, bar koliko ja znam.
Sve naknade koje su utuzene do toga dana imaju pravni osnov za blokadu racuna.
Nivelacija wrote:
I jos pitanje za @smartXL jer dobro vlada materijom pa da spojimo sve u jedan odgovor, kako je moguce da je dobijen BFC certifikat za povoljno poslovno okruzenje a Zenica je medju 1% gradova koji koriste komunisticke metode KGZ, KN koji su susta suprotnost povoljnom poslovnom okruzenju?
Od privatnika treba uzimat maximalno sto se moze hebat im mater, isti ti privatnici vade dusu radnicima, vadit ce im i dalje.
Za dobijanje BFC cerifikata moras ispunit set mjera, ako se ne varam 70-80% da bi ga dobio, tako da ako je u tim mjerama KGZ, ako ga nisu rijesili, cerifikat mogu dobiti.
Nivelacija wrote:
I jos pitanje za @smartXL jer dobro vlada materijom pa da spojimo sve u jedan odgovor, kako je moguce da je dobijen BFC certifikat za povoljno poslovno okruzenje a Zenica je medju 1% gradova koji koriste komunisticke metode KGZ, KN koji su susta suprotnost povoljnom poslovnom okruzenju?
Od privatnika treba uzimat maximalno sto se moze hebat im mater, isti ti privatnici vade dusu radnicima, vadit ce im i dalje.
Za dobijanje BFC cerifikata moras ispunit set mjera, ako se ne varam 70-80% da bi ga dobio, tako da ako je u tim mjerama KGZ, ako ga nisu rijesili, cerifikat mogu dobiti.
Svaka čast, treba hebat mater i malim radnjama, početnicima, start upima, nevladinim i omladinskim udrugama...
Zasto bi na osnovu toga povecali plate? Nema veze jedno s drugim. Smanjuju se troskovi samo a te pare mogu biti usmjerene na vise nacina. Plate treba povecat, to bez daljnjeg, al ne mora ih smanjenje rashoda uslovljavat.
plate ce povecati samo kad radnik na trzistu bude trazen a to ide ili s angelom ili tako sto ces stimulisati privatni kapital da otvara nova radna mjesta
a to,jel,ne ide s KGZom ili nekim drugim "deranjima" privatnika
clio_dci120 wrote:
Svaka čast, treba hebat mater i malim radnjama, početnicima, start upima, nevladinim i omladinskim udrugama...
Naravno da ne svima. Ali ovi veliki pare koje im ostanu od ukidanja Kgz tesko da ce usmjeriti na povecanje plata.
Jbt, ja za svoj poslovni objekat napravljen na privatnom zemljištu placam KGZ (hajde da je na drzavnom,ali na privatnom 1/1)....plus prije se placa i neka taksa jednokratno kad pravis objekat (opet bez obzira na kojoj zemlji)...ja KGZ nikad halaliti necu, placam neku naknadu opstini za koristenje svoje babovine, da bi se ovakvi ko smart i saliveni mogli hraniti iz budzeta od mojih para.
Sem stoga ko se imalo razumije u tu oblast,zna zašto je UStaavni sud donijeo takvu odluku, a odluke sudova se sprovode, a ne komentarisu, tako da je svaka rasprava suvisna.
Last edited by clio_dci120 on 10/01/2019 13:27, edited 1 time in total.
clio_dci120 wrote:
Naravno da ne svima. Ali ovi veliki pare koje im ostanu od ukidanja Kgz tesko da ce usmjeriti na povecanje plata.
Jbt, ja za svoj poslovni objekat napravljen na privatnom zemljištu placam KGZ (hajde da je na drzavnom,ali na privatnom 1/1)....plus prije se placa i neka taksa jednokratno kad pravis objekat (opet bez obzira na kojoj zemlji)...ja KGZ nikad halaliti necu, placam neku naknadu opstini za koristenje svoje babovine, da bi se ovakvi ko smart i saliveni mogli hraniti iz budzeta od mojih para.
Sem stoga ko se imalo razumije u tu oblast,zna zašto je UStaavni sud donijeo takvu odluku, a odluke sudova se sprovode, a ne komentarisu, tako da je svaka rasprava suvisna.
Da li bi ti licno ukoliko ne budes vise placao KGZ za poslovni objekat na babovini nabacio barem 100 KM radniku na platu kao posljedica manjih rashoda i nameta poslovnog objekta .
Zar se treba ukidanje kgz ucjenjivati povećanjem Plata? Nigdje veze....
Napisao sam namjerno babovini jer je kgz naknada gradu za korištenje zemljišta na koje je plaćen porez prilikom kupovine, za poslovni objekat plaćene takse prilikom izgradnje...pa jbt onda neka se uvode i kgz za stanove...jesi li svjestan da se kgz plaća za privatnu imovinu na koju su već slične takse plaćene po više osnova...kakvu ja naknadu treba plaćati gradu kada sam već platio porez prilikom kupovine nekretnine i nekolicinu taksi.
Samo nek se zna da smart nije na budžetu, nit bih kad radio, jer sa svojim fakultetom bih daleko manje zarađivao. Jedino što bih imao bolje uslove rada, godišnji...al ne moze jare j pare.
Isto se moze reci i za porez na placu, zasto mi uzimaju kad sve sto trebam, moram platit. Ne znam za tebe, al kad vidim Bingo, Ekru...tacno bi KGZ trebalo povecati za 100%.
KGZ ce rasteretiti firme koliko toliko. U nekim firmama je to znacajan iznos i bolje je da ostane privatniku nego gradu. Ja radim u privatnoj firmi koja KGZa plati solidan iznos i kad znas da sljedecu godinu neces morati to platiti, onda je sve do vlasnika kako ce uloziti taj novac. Moj direktor je misljenja da radnicima plate moraju rasti jer je to jedini nacin da se zadrzi kvalitetan kadar. Hoce li konkretno njemu usteda na KGZ-u znaciti povecanje plate, to ne znam ali on u podsvijesti ima cinjenicu da tu ustedu potencijalno moze iskoristiti i za to.
Distortion wrote:KGZ ce rasteretiti firme koliko toliko. U nekim firmama je to znacajan iznos i bolje je da ostane privatniku nego gradu. Ja radim u privatnoj firmi koja KGZa plati solidan iznos i kad znas da sljedecu godinu neces morati to platiti, onda je sve do vlasnika kako ce uloziti taj novac. Moj direktor je misljenja da radnicima plate moraju rasti jer je to jedini nacin da se zadrzi kvalitetan kadar. Hoce li konkretno njemu usteda na KGZ-u znaciti povecanje plate, to ne znam ali on u podsvijesti ima cinjenicu da tu ustedu potencijalno moze iskoristiti i za to.
Tvom direktoru svaka cast. Poznajem covjeka i privatno i poslovno i znam da je posten i korektan i da ce vam sigurno izaci u susret. Ali direktore poput njega na prste jedne ruke mozemo izbrojati nazalost
Ma dio objekta se renta, dio su starci (nisam ja privatnik da ne bude zabune)...
Kako god, sud je rekao svoje i Zenica je haman medjutim zadnjim gradovima koji tu naknadu nije ukinuo...
Distortion wrote:KGZ ce rasteretiti firme koliko toliko. U nekim firmama je to znacajan iznos i bolje je da ostane privatniku nego gradu. Ja radim u privatnoj firmi koja KGZa plati solidan iznos i kad znas da sljedecu godinu neces morati to platiti, onda je sve do vlasnika kako ce uloziti taj novac. Moj direktor je misljenja da radnicima plate moraju rasti jer je to jedini nacin da se zadrzi kvalitetan kadar. Hoce li konkretno njemu usteda na KGZ-u znaciti povecanje plate, to ne znam ali on u podsvijesti ima cinjenicu da tu ustedu potencijalno moze iskoristiti i za to.
Tvom direktoru svaka cast. Poznajem covjeka i privatno i poslovno i znam da je posten i korektan i da ce vam sigurno izaci u susret. Ali direktore poput njega na prste jedne ruke mozemo izbrojati nazalost
Bas tako! Ispada veliki gospodin zadnjih godina nagradjujuci radnike 13-tom platom. Skidam mu kapu!