Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
putokaz1

#29901 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Ako Član Predsjedništva kaže da je Hanumu zaposlio u UKC a da nato ima Ovlaštenja ili zaposlio 100 000 ljudi valja mu vjerovat
Đebi on nas slagao,pogotov Bošnjake izašle na izbore,čak 30% Izašlih Bošnjaka je za njega glasalo
Čujem Falatar dobio konkurenciju,za Predsjedništvo se kandiduje neka djevojka Muzičarka,ali Čović kaže da i ona ugrožana njegovVitalni Privatni Interes
kluz franjo

#29902 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Opet, svako zna šta mu je najbolje. Neko će se na dan izbora primarno baviti hanumama, muzičarkama i majorizacijama. Neko možda referendumima. Svako ima demokratsko pravo na sopstvenu glupost.
Tako i ja. Zadržavam pravo na svoju demokratsku glupost i ocjenjivaću kandidate u skladu sa njihovim kvalifikacijama za obavljanje posla koji glasi:
Predsjedništvo je nadležno za:
a) Vođenje vanjske politike Bosne i Hercegovine.
b) Imenovanje ambasadora i drugih međunarodnih predstavnika Bosne i Hercegovine, od kojih najviše dvije trećine mogu biti
odabrani sa teritorije Federacije.
c) Predstavljanje Bosne i Hercegovine u međunarodnim i evropskim organizacijama i institucijama i traženje članstva u
onim međunarodnim organizacijama i institucijama u kojima Bosna i Hercegovina nije član.
d) Vođenje pregovora za zaključenje međunarodnih ugovora Bosne i Hercegovine, otkazivanje i, uz saglasnost Parlamentarne
skupštine, ratifikovanje takvih ugovora.
e) Izvršavanje odluka Parlamentarne skupštine.
f) Predlaganje godišnjeg budžeta Parlamentarnoj skupštini, uz preporuku Vijeća ministara.
g) Podnošenje izvještaja o rashodima Predsjedništva Parlamentarnoj skupštini na njen zahtjev, ali najmanje jedanput godišnje.
h) Koordinaciju, prema potrebi, sa međunarodnim i nevladinim organizacijama u Bosni i Hercegovini.
i) Vršenje drugih djelatnosti koje mogu biti potrebne za obavljanje dužnosti koje mu prenese Parlamentarna skupština, ili na koje pristanu entiteti.
putokaz1

#29903 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Znači trebam glasati za kandidata koji će reći
-Priznati ćemo Zapadnu saharu
-Otvoriti ćemo ambasadu u Zimbabveu
...
Ako mi neko obeća Hrvatski kanal,100 000 Upaljača,Cunami ekonomskog razvoja,znači da me LAŽE
E to nije fer
Zezam se ja malo,znam ja Ustav bolje od svih dosadašnjih članova Predsjendištva,ali glasači neznaju njima je bitno obećanje-ludom radovanje
Koja budala će pobjediti ako kaže ja kao Predsjendik nemogu vam uvesti struju,nemogu napraviti put,nemogu izgraditi fabriku,nisma ovlašten za vaš život
Ja ću postavit obrazovanog ambasadora-pa niko zbog ove rečenice neće glasat
Ili Priznat ćemo Kataloniju-opet nema glasova
Poenta je što Narod pada na LAŽI,i veže se uz LIDERA ili jednu OSOBU:SULTANA ,CARA,KRALJA,TITA,ALIJU....
Ovaj put bi mogao da bude Denis Bećirević,ili zbog SDA INFRASTRUKTURE Zvizdić(beznačajan lik-sluga)
kluz franjo

#29904 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Da ponovimo (ponavljanje je majka znanja, kaže stara latinska poslovica). Svako u demokratiji smije biti glup do iznemoglosti. Neko će se demokratski odlučivati zbog hanume, a neko zbog Zap. Sahare.
Ja ću biti demokratski dozvoljeno glup i odlučiću na bazi kvalifikacija ponuđenih kandidata za posao koji je opisan:
Predsjedništvo je nadležno za:
a) Vođenje vanjske politike Bosne i Hercegovine.
b) Imenovanje ambasadora i drugih međunarodnih predstavnika Bosne i Hercegovine, od kojih najviše dvije trećine mogu biti
odabrani sa teritorije Federacije.
c) Predstavljanje Bosne i Hercegovine u međunarodnim i evropskim organizacijama i institucijama i traženje članstva u
onim međunarodnim organizacijama i institucijama u kojima Bosna i Hercegovina nije član.
d) Vođenje pregovora za zaključenje međunarodnih ugovora Bosne i Hercegovine, otkazivanje i, uz saglasnost Parlamentarne
skupštine, ratifikovanje takvih ugovora.
e) Izvršavanje odluka Parlamentarne skupštine.
f) Predlaganje godišnjeg budžeta Parlamentarnoj skupštini, uz preporuku Vijeća ministara.
g) Podnošenje izvještaja o rashodima Predsjedništva Parlamentarnoj skupštini na njen zahtjev, ali najmanje jedanput godišnje.
h) Koordinaciju, prema potrebi, sa međunarodnim i nevladinim organizacijama u Bosni i Hercegovini.
i) Vršenje drugih djelatnosti koje mogu biti potrebne za obavljanje dužnosti koje mu prenese Parlamentarna skupština, ili na koje pristanu entiteti.
A opet, svako zna šta mu je bolje...
putokaz1

#29905 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

haha
a ovlaštenja ostalih
Po Ustavu Zakonima i statutu Vlada se ne može promjeniti za Noć
Kuko kaže da može,ne samo da kaže već je u Tuzli to i uradio
Sazvao sjednicu,smijenio Premijera,postavio novog i to sve u roku od 24 sata-a za smjenu Kifle trebao mjesec i više vremena
Nema kod nas Pravne države niti se poštuje Dejton niti EKOLJP niti ostalo
Lukavac je najbolji primjer
OV većina kupljena 51% ruka NEGIRA načelnika i zakone,biraju odbore bez njega i u odborim od pet članova čak 6 bude iz SDA
Dok Načelnik negira tu većinu i donosi Budžet kad poželi
Juče sjednica OV nije imala kvoruma,danas odjednom svi došli
Načelnik ima 75% podrške a OV ima jedva 25% ali OV VEĆINA IMA 51% RUKU,član OV većine se ne smije ni razboliti odmah-iste nema
Predsdnici Mjesnih zajednica uvode vizu Načelniku,a da uđeš u OV treba ti 50 glasova a da uđeš u vijeće mjesne zajednice bar 100 odnosno 10% ili više u svakoj Mjesnoj zajednici
Veći prag za ulaz u Vijeće mjesne zajednice nego u Općinsko vijeće,Vijeće mjesne zajednice u Lukavcu ima snagu Federalnog parlamenta,ima pravo da smijenjuje Predsjednike klubova,direktore nevladinih organizacija,vlasnike firmi...
Tako da šta piše u Ustavu ili Zakonu nije bitno,protiv predsjednika OV se vodi sudski spor,postupak utvrđivanja da njegova nacionalnost nije u skladu s ustavom i statutom i da nemože biti predsjenik OV ali on vodi sjednice već godinu a Predmet stoji u ormaru suda
Niko kod nas ne poštuje USTAV ZAKONE a pogotov državni službenici
kluz franjo

#29906 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

putokaz1 wrote:haha
...
Niko kod nas ne poštuje USTAV ZAKONE a pogotov državni službenici
Kolega,
nisam na forumu da liječim tuđe frustracije, niti da ubjeđujem ljude u bilo šta. (ali tu je odnedavno dr. kmirso za takve pacijente)
Možemo se držati činjenica, ZAKONA i USTAVA ili možemo svi zajedno otići u ...
Helem, ne znam za vas lično ili neke državne službenike, ali ja lično, a vjerujem i pojedini državni službenici, pokušavam se pridržavati ZAKONA i USTAVA (ma koliko mi neke odredbe nekih zakona bile nelogične).
Uostalom, to se u normalnom svijetu zove "Vladavina prava".
Ali opet, svako zna najbolje šta mu odgovara...
putokaz1

#29907 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Pa ako državni službenik kaže da je Penzioner poreski dužnik i da firma koja je brisana prije 10 godina radi da li on poštuje Zakon...
Da razumijem te,Ustav i Zakon je jedno a Praksa drugo
Nije kod nas vlast NAŠA STRANKA pa da se poštuje pravna država
Kod nas vladaju Bakiri,Kukići,Čovići,ponegdje i Lagumdžije
Kod nas Gradanačelnik Sarajeva ''pobjeđuje Antifašiste'',Spominje Ravnu goru itd
Više pišem Ironiju
Naš narod nije spreman za PRAVNU DRŽAVU,niti znamo izabrati,niti imamo koga,niti znamo kazniti nerad,niti se znamo ponašati u skaldu s pravnom državom
Pravnu državu ne pošuju ni Političari ni Sudije čak ni onaj Policajac koji nas zaustavi(''imaš li na kafu'')
kluz franjo

#29908 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Ja sam samo vrlo konkretno naveo ustavne nadležnosti Predsjedništva BiH.
Nisam spominjao ni Našu stranku, ni penzionere, ni izbore po mjesnim zajednicama...

Dr. kmirso hitno da se javi na odjeljenje!
putokaz1

#29909 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Da razumijem.
Ta Ovlaštenja niti Ustav nikad nije priznao Parlament
kmirsad

#29910 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

kluz franjo wrote:Ja sam samo vrlo konkretno naveo ustavne nadležnosti Predsjedništva BiH.
Nisam spominjao ni Našu stranku, ni penzionere, ni izbore po mjesnim zajednicama...

Dr. kmirso hitno da se javi na odjeljenje!
:lol: Ne mogu, spavam... jebo ga jel dežurstvo il nije...eno dole... specijalizanti, sekundarci i sestre... neka odrade trijažu, uzmu anamnezu u prijemu... dao sam im pečet... nek ga udaraju, prepisiju terapiju i uče posao ... što ne ubije pacijenta, ojačat će specijalizanta... :-D
Đes bolan kluzu :-D ... nedostaješ, brat bratu ... :-D bez tebe se ovdje osječa nedostatak leksaurina, artana, Štoka i drugih sredstava za smirenje...
kmirsad

#29911 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

drugi profil wrote:
kmirsad wrote:Odgovorit ću ti kasnije... ako Bog da... sad idem gledat utakmicu...
Sad samo... Iz tvojuh uste u božije uši...
Ali znam i to da će medi zaigrat pred svačijim vratima... samo ne može odjednom pred svakim...
Ne moras odgovarati, Apsolutno me ne zanima. Ja sam napisao osvrt na stalno povlacenje rata kao babaroge.
To donosi bodove samo - znamo kome.
I ako i ti pristajes na pricu o ratu ides na ruku njima.
Jednostavno okolnosti vise nisu iste, niti su povoljne za pokretanje sukoba. I malo manje to ima veze sa MZ, vise sa lokalnim prilikama i odnosima.
Super ti je analiza... vidi se da si znalac...poznaješ okolnosti povoljne za izbijanje sukoba...dipl.ing vojne analititike, Lazanski, sa završenim "fakultetom za vojne analitičare"... malo dijete za tebe... nije čudno da te apsolutno ne zanima moj, a vjerovatni ni odgovori ostalih pacera sličnih meni ...
Eto, simpatizeri NS prizivaju rat, pozivajuči glasače da ne glasaju za one koji su onaj izazvali, vodili, i hoče opet da ga povedu, iako okolnosti za njega još nisu sazreli...

Još samo da nabrojiš visoke funkcionere SNSD, SDS, SDA. HDZ, SBB... koje na skupovima gledalaca koji na pomen rata,pljeskanjem, aplautiranjem i histeričnim cičanjem...iskrvariše ruke, koji po svojim medijima neprekidno spominju i prizivaju rat...
Doduše njima rat treba, nije ni čudo...ne treba meni...
Jer rat je amnestija... za sav taj silni kriminal, pljačke i zločine koje su počinili u zadnjem, a bome i u ovih 23 godine poslije njega, a to su veoma povoljne okolniosti, da oni koji imaju moć i mogu izazavat sukob... to i, mrtvi ladni, urade...
...magična riječ... AMNESTIJA... sječam se jedne amnestije, neposredno poslije rata...
dobro bi došla i jedna, današnja, predratna...pa da se mirno povuku na svoje hacijende i mjenjaju tokove rijeke, da pecaju ribu sa svojih zidina...

Ja sam svoje ratovanje odradio i sad sam u penziji... vi se omladino brinite... ako imalo vidite dalje od svog nosa.

I reci brate, jasno i glasno, imenom i prezimenom, ne palamudi,kome povlačenje rata kao babaroge donosi bodove...eto, mi ne znamo kome, dok im ti bez straha od odmazde... ne izgovoriš ime.
Nema kolektivne odgovornosti... i kurva zna ko je otac djeteta.
I zato... neču da ti odgovorim... jer ne moram...
Ned071

#29912 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ned071 »

sabina1 wrote: Niko doduse da javno odgovori (SUP , MUP , CIA , OSA , MIA , DIA), zbog cega je premlaćen Nedžad Latić prije mjesec dana ?
sta bona da ti odgovore? psov'o liku zbog cipela nakon namaza, on ga opalio nogom u guzicu i postao "nesuđeni ubica"... kmeči danima jer mora platiti odštetu za klevetu muameru budnji i on i svi ostali koji su prenijeli njegove smiješne tekstove o tome kako je budnjo junior ubica...
Maystor

#29913 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Maystor »

sabina1 wrote: Maystor ,

zaista ne znam zasto sam nepozvana odlucila da repliciram na vase postove jer pretpostavljam da ce dalja rasprava biti makar duga , ali eto ne da mi jezik....ne znam takodjer zasto vam repliciram jer me Nasa stranka sve manje i manje zanima kako vrijeme prolazi...u posljednjih godinu dana se puno toga desilo u i oko Nase stranke da sam u potpunosti izgubila iluziju da bilo sta sa Nasom strankom od 2018 moze ici na bolje a i osoba koju ste citirali mi nije nesto simpaticna. Ne znam sta da vam kazem...

Sabina Ćudić za razliku od 99 % politicara i politicarki koje su se ikada pojavile u toj emisiji i na toj televiziji nije politicarka - kriminalka , ne duguje nikome , nije od ove drzave ukrala , ustekala , zaturila niti jedan jedini fening , ne namjesta tendere , ne nadgleda javne nabavke , ne zida spratove , ne skida penzije , ne zavarava borce i invalide i ne igra se njihovim sudbinama , ne zavrce i ne odvrce vodu , ne otvara petlje i magistralne pravce niti se vozi helikopterom....

Ono sto znam je slijedece i vrlo je vazno.
Sabina Cudic nikada nece biti vlast ili dio vlasti ako je nesto gore navedeno uslov da bi vlast postojala.
Ne pisem cijeloj o Nasoj stranci ili sjajnim ili losim ljudima tamo , to ne znam ne mogu tvrditi da hoce ili nece jer poznajem jako malo ljudi i njihov buduci kriterij odlucivanja..ali ona budite Maystor sigurni da ona nece. Nikad.

To Maystor sto je neko na osnovu retoricko-debatskih sposobnosti i licne harizme uspio da potpuno legitimno zivi lijepo u sistemu ludila zaista nije rezultat korisnika vec tvorca sistema.
Steta koju smo trpili tim potezom ove 4 godine i koju cemo trpiti mozda i naredne 4 godine je minimalna spram onoga sto ova zemlja izgubi svaki jebeni dan a to su milioni na racun ovog izmucenog naroda.

Citirajte ovaj moj post bilo kada u 2019 ili 2020 godini. Na prste jedne ruke mozete nabrojati politicare i politicarke o kojima mozete poimenicno sa sigurnoscu ovako pisati.

Srdacno vas pozdravljam.
Draga Sabina, poslije ovog trola kmirsada, svaki vaš post izgleda kao renesansa. U pravu ste, ne mogu vam ukratko odgovoriti zašto ne dijelim vaše mišljenje. Ali probaću skratiti, koliko bude moguće. Naše društvo je u tako dubokoj krizi da je nemoguće izdvojiti jedan, dva ili tri razloga i reći 'ovo je zbog toga i toga'. Po meni, tenderi nisu najveći problem ovog društva (naravno da ne podržavam krađu na tenderima, ali i ona bi se mogla staviti pod kontrolu da imamo ikakvo pravosuđe). Najveći problem ovog društva je paradigma u kojoj mediokriteti i, općenito, ljudi koji nikad ništa nisu u životu uradili, zauzimaju važne položaje. Kojović, Ćunićka i ostatak ekipe zaista nisu ništa ukrali, ali nisu ništa ni radili. To su ljudi koji cijeli život presipaju iz šupljeg u prazno. Šta je to napravio u životu bilo ko iz vrha Naše stranke? Nemojte reći da je Danis dobio oskara, ovdje govorimo o ozbiljnim stvarima (nama treba novi Emerik Blum, a ne novi Emir Kusturica).
Kada su potpredsjednici Naše stranke, izvjesnoj Nasihi Pozder, naštimali posao preko Gradske uprave da projektuje biciklističku stazu na Ilidži, znate šta je uradila? Evo ovo

Image

I nije problem u tome što ne zna, što je glupa, pa ne razumije princip proste poluge kad projektuju nadstrešnicu (može se to naučiti); problem je u tome što je bahata i arogantna, pa neće ni da koriguje svoje greške, ne može to da proguta njen ego. Eto takvi vode Našu stranku. Navešću vam dva primjera iz "rivalskih" stranaka (ovo sam stavio pod navodnike jer su svi oni, u stvari, jako dobri partneri; učili ste latinski u školi, pretpostavljam, znate onu Cornix cornici oculos non effodiet).
Primjer 1: Semir Efendić. Mrtva seljačina. Primitivac. Bahat, neotesan, neškolovan. Lopov (vidjeti slučajeve Lokom, Emiran, Hifa itd). Ali je radio. Opština čiji je načelnik danas drugačije izgleda. Otiđite u centar Safet Zajko pa se uvjerite. I ljudi to prepoznaju.
Primjer 2: Ensad Karić. Zlajin firaun. Pokvaren, njanjav. Na suđenju, trenutno. Ali je radio. Iza sebe je ostavio nekih 50 kilometara autoputa, koji su promijenili sliku države. Ovi poslije njega, za 4 godine nisu uspjeli da puste u promet ni 50 novih centimatara autoputa.
Nadam se da ste već shvatili šta vam želim reći. Ovo društvo iz krize mogu izvući samo ljudi koji su spremni krvavo raditi, koji ne šupljiraju, već stvaraju i koji su spremni život dati za svoju domovinu (naljutili ste se na jednog forumaša kada je rekao da su skoro svi članovi rukovodstva Naše stranke za vrijeme rata bili van BiH, to je vrlo važna činjenica i treba je uzeti u obzir, mada nije presudan faktor). Peđa, Sabina, Nasiha i ostatak ekipe nemaju ove osobine koje sam naveo. Oni, sigurno, ne mogu ovo društvo izvući iz krize. Naša stranka je prevara, a mi više nemamo vremena za prevare.

Lijep pozdrav,
Maystor
mnjonja

#29914 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mnjonja »

U sridu majstore
kindlas

#29915 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kindlas »

Maystor wrote: Nemojte reći da je Danis dobio oskara, ovdje govorimo o ozbiljnim stvarima
Ja cu samo kratko.
Pu je*em ti koja je ovo izvala, cuj nemojte o oskaru ovdje govorimo o ozbiljnim stvarima. Pu pu pu, Bosnji ni oskar vise nije ozbiljna stvar, pa jaci smo od Svicarske.

Park > oskar. Woooooow. Aferim majstore.
drug_profi

#29916 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Ja ne kontam sta je pogresno rekao. Danisu svaka cast u njegovoj profesiji. Dzeki u njegovoj.
Pa bolje bi nam bilo da Hasana Salihamidzica dovedemo za premijera nego sto mislimo da su reziseri pozeljan izbor za vlast.
Hasan makar ima iskustva u rukovodjenju velikim budzetima i visokim zahtjevima.
kmirsad

#29917 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Majstorsk/mnjonjanski pljuvačko ljagački traktat...zasad napad sranjem ...u paru... čekamo sljedećeg da vidimo kompletnu formaciju... trojke.
Garnitura radi u trojkama.
I po sistemu, zavadi pa vladaj... Sabina, ne nasjedajte... ne vjeruj SDA-ovcu, ni kad darove donosi

Ah evo ga ... kasniš drugi profilu...
Jedan se prospe... drugi da da pohvali stolicu... treči da pita , jel to vama smrdi...
drug_profi

#29918 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Samo ti trazi zavjere. Zdravo je to.
Banksy

#29919 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Ned071 wrote:
sabina1 wrote: Niko doduse da javno odgovori (SUP , MUP , CIA , OSA , MIA , DIA), zbog cega je premlaćen Nedžad Latić prije mjesec dana ?
sta bona da ti odgovore? psov'o liku zbog cipela nakon namaza, on ga opalio nogom u guzicu i postao "nesuđeni ubica"...
Biće da se 'lik' vodio onom narodnom 'ne zna gdje mu je dupe, gdje glava'.

Image
Maystor

#29920 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Maystor »

drugi profil wrote:Samo ti trazi zavjere. Zdravo je to.
Ne obaziri se na hajvana, ti si iskusan forumaš :thumbup:

Ovdje imaš svakakvih budala, primitivaca, kompleksaša, pacijenata za Jagomira ...

Samo, jedna stvar je interesanta, činilo se da su ovi bar malo kulturniji od onih iz SDA.
Al čim ih malo bocneš, to pokazuje pravo lice :D

Biću ja tu, sve češće, uživam u ovome :gunjastajl:
kmirsad

#29921 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Ne tražim zavjeru... vidim kontinuitet koji se ponavlja... analogiju......
kmirsad

#29922 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Maystor wrote:
Ne obaziri se na hajvana, ti si iskusan forumaš :thumbup:

Ovdje imaš svakakvih budala, primitivaca, kompleksaša, pacijenata za Jagomira ...

Samo, jedna stvar je interesanta, činilo se da su ovi bar malo kulturniji od onih iz SDA.
Al čim ih malo bocneš, to pokazuje pravo lice :D

Biću ja tu, sve češće, uživam u ovome :gunjastajl:
:lol: :lol: :lol: ja sam sve to skupa doktore... hajvan. budala, primitivac, kompleksaš, pacijenat za Jagomira, simpatizer NS... ma sve najgore...
Ma kada mi ti tako nazivaš... vidimc to kao kompliment... :-D
Last edited by kmirsad on 11/04/2018 13:09, edited 1 time in total.
_Reds_

#29923 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by _Reds_ »

Maystor wrote:
sabina1 wrote: Maystor ,

zaista ne znam zasto sam nepozvana odlucila da repliciram na vase postove jer pretpostavljam da ce dalja rasprava biti makar duga , ali eto ne da mi jezik....ne znam takodjer zasto vam repliciram jer me Nasa stranka sve manje i manje zanima kako vrijeme prolazi...u posljednjih godinu dana se puno toga desilo u i oko Nase stranke da sam u potpunosti izgubila iluziju da bilo sta sa Nasom strankom od 2018 moze ici na bolje a i osoba koju ste citirali mi nije nesto simpaticna. Ne znam sta da vam kazem...

Sabina Ćudić za razliku od 99 % politicara i politicarki koje su se ikada pojavile u toj emisiji i na toj televiziji nije politicarka - kriminalka , ne duguje nikome , nije od ove drzave ukrala , ustekala , zaturila niti jedan jedini fening , ne namjesta tendere , ne nadgleda javne nabavke , ne zida spratove , ne skida penzije , ne zavarava borce i invalide i ne igra se njihovim sudbinama , ne zavrce i ne odvrce vodu , ne otvara petlje i magistralne pravce niti se vozi helikopterom....

Ono sto znam je slijedece i vrlo je vazno.
Sabina Cudic nikada nece biti vlast ili dio vlasti ako je nesto gore navedeno uslov da bi vlast postojala.
Ne pisem cijeloj o Nasoj stranci ili sjajnim ili losim ljudima tamo , to ne znam ne mogu tvrditi da hoce ili nece jer poznajem jako malo ljudi i njihov buduci kriterij odlucivanja..ali ona budite Maystor sigurni da ona nece. Nikad.

To Maystor sto je neko na osnovu retoricko-debatskih sposobnosti i licne harizme uspio da potpuno legitimno zivi lijepo u sistemu ludila zaista nije rezultat korisnika vec tvorca sistema.
Steta koju smo trpili tim potezom ove 4 godine i koju cemo trpiti mozda i naredne 4 godine je minimalna spram onoga sto ova zemlja izgubi svaki jebeni dan a to su milioni na racun ovog izmucenog naroda.

Citirajte ovaj moj post bilo kada u 2019 ili 2020 godini. Na prste jedne ruke mozete nabrojati politicare i politicarke o kojima mozete poimenicno sa sigurnoscu ovako pisati.

Srdacno vas pozdravljam.
Draga Sabina, poslije ovog trola kmirsada, svaki vaš post izgleda kao renesansa. U pravu ste, ne mogu vam ukratko odgovoriti zašto ne dijelim vaše mišljenje. Ali probaću skratiti, koliko bude moguće. Naše društvo je u tako dubokoj krizi da je nemoguće izdvojiti jedan, dva ili tri razloga i reći 'ovo je zbog toga i toga'. Po meni, tenderi nisu najveći problem ovog društva (naravno da ne podržavam krađu na tenderima, ali i ona bi se mogla staviti pod kontrolu da imamo ikakvo pravosuđe). Najveći problem ovog društva je paradigma u kojoj mediokriteti i, općenito, ljudi koji nikad ništa nisu u životu uradili, zauzimaju važne položaje. Kojović, Ćunićka i ostatak ekipe zaista nisu ništa ukrali, ali nisu ništa ni radili. To su ljudi koji cijeli život presipaju iz šupljeg u prazno. Šta je to napravio u životu bilo ko iz vrha Naše stranke? Nemojte reći da je Danis dobio oskara, ovdje govorimo o ozbiljnim stvarima (nama treba novi Emerik Blum, a ne novi Emir Kusturica).
Kada su potpredsjednici Naše stranke, izvjesnoj Nasihi Pozder, naštimali posao preko Gradske uprave da projektuje biciklističku stazu na Ilidži, znate šta je uradila? Evo ovo

Image

I nije problem u tome što ne zna, što je glupa, pa ne razumije princip proste poluge kad projektuju nadstrešnicu (može se to naučiti); problem je u tome što je bahata i arogantna, pa neće ni da koriguje svoje greške, ne može to da proguta njen ego. Eto takvi vode Našu stranku. Navešću vam dva primjera iz "rivalskih" stranaka (ovo sam stavio pod navodnike jer su svi oni, u stvari, jako dobri partneri; učili ste latinski u školi, pretpostavljam, znate onu Cornix cornici oculos non effodiet).
Primjer 1: Semir Efendić. Mrtva seljačina. Primitivac. Bahat, neotesan, neškolovan. Lopov (vidjeti slučajeve Lokom, Emiran, Hifa itd). Ali je radio. Opština čiji je načelnik danas drugačije izgleda. Otiđite u centar Safet Zajko pa se uvjerite. I ljudi to prepoznaju.
Primjer 2: Ensad Karić. Zlajin firaun. Pokvaren, njanjav. Na suđenju, trenutno. Ali je radio. Iza sebe je ostavio nekih 50 kilometara autoputa, koji su promijenili sliku države. Ovi poslije njega, za 4 godine nisu uspjeli da puste u promet ni 50 novih centimatara autoputa.
Nadam se da ste već shvatili šta vam želim reći. Ovo društvo iz krize mogu izvući samo ljudi koji su spremni krvavo raditi, koji ne šupljiraju, već stvaraju i koji su spremni život dati za svoju domovinu (naljutili ste se na jednog forumaša kada je rekao da su skoro svi članovi rukovodstva Naše stranke za vrijeme rata bili van BiH, to je vrlo važna činjenica i treba je uzeti u obzir, mada nije presudan faktor). Peđa, Sabina, Nasiha i ostatak ekipe nemaju ove osobine koje sam naveo. Oni, sigurno, ne mogu ovo društvo izvući iz krize. Naša stranka je prevara, a mi više nemamo vremena za prevare.

Lijep pozdrav,
Maystor
Maystore majstorski. :izet:
kmirsad

#29924 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Što propusti kraljeviću Marko, to dočeka Musa Keseđija... :D
Sljedeći molim... :-D
_Reds_

#29925 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by _Reds_ »

Kako prepoznati ove NS forumaše.

Pa vrlo jednostavno, svi u nickovima imaju i ime.

A spoštovani gospodin kmirsad bi upravljao, ratove vodio, a još nije uspio da skonta ni razliku između č i ć.
Locked