Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ma kakvih 400KM za parking Uostalom koliko god da je, ako nemaju nek ne parkiraju.
Vidi, kad bismo stvarno provodili takvu praksu, svi bismo bili pogođeni, ne bi imali hljeba na policama, već večeras bismo morali izaći i pljačkat' uokolo da preživimo.
Hajde što se država vodi logikom da ti ne treba dječiji doplatak ako imaš auto, ali nikako mi nije jasno zašto se raja na forumu vodi identičnom logikom.
Raja će i dalje parkirat', ali naravno da to neće biti po ZOBS-u.
Zato sto je posjedovanje auta isto kao da imas dijete
Za auto ti prosjecno treba 100 maraka mjesecno bilo gorivo popravci i sl
Ako imas auto zasto bi ti neko davao djeciji doplatak?
To ti je kao da kazes odjeca je potreba svi je moramo nositi, a onda s 3 marke u dzepu hoces markirano da nosis. Koliko para toliko muzike. Nemas za parking, nemoj voziti. Mala ti plata, nadji drugi posao.
Slažem se da ima šupaka koji bi auto utjerali u kafić, da ikako mogu, čak sam i pisao o njima na ovoj temi, međutim, evo, problem prave i roditelji koji djecu voze u školu.
Činjenica je da to tako mora funkcionisat', jer gdje god da staneš, marka ti viri iz džepa.
Imaj na umu da 95% stanovništva nema ni da pokrije potrošačku korpu, a ako oni ne budu vozili, ti i ja smo prvi koji će ostat' bez hljeba.
Za boldirano se zajebavaš. Imaš auto, ne treba ti ni dječiji doplatak, jel tako?
Ako 95% stanovnika ne moze pokriti potrosacku korpu otkud mu onda za auto?
Mi bi da vozim bmw a da primas socijalu
To sa djecijim doplatkom i autom ispadne kao slucaj u americi
Neki milioneri primali socijalnu pomoc 10ak godina i slucajno otkriju da su milioneri
To je ta ista stvar
Samo sto je nama iskrivljena slika pa se kao mora imati auto
Svaka fukara ga ima jer se time kupuje socijalni mir
Slažem se da ima šupaka koji bi auto utjerali u kafić, da ikako mogu, čak sam i pisao o njima na ovoj temi, međutim, evo, problem prave i roditelji koji djecu voze u školu.
Činjenica je da to tako mora funkcionisat', jer gdje god da staneš, marka ti viri iz džepa.
Imaj na umu da 95% stanovništva nema ni da pokrije potrošačku korpu, a ako oni ne budu vozili, ti i ja smo prvi koji će ostat' bez hljeba.
Za boldirano se zajebavaš. Imaš auto, ne treba ti ni dječiji doplatak, jel tako?
Ako 95% stanovnika ne moze pokriti potrosacku korpu otkud mu onda za auto?
Mi bi da vozim bmw a da primas socijalu
Djeciji doplatak nije socijala. Znas li ko u Njemackoj prima djeciji doplatak?
Vidi, kad bismo stvarno provodili takvu praksu, svi bismo bili pogođeni, ne bi imali hljeba na policama, već večeras bismo morali izaći i pljačkat' uokolo da preživimo.
Hajde što se država vodi logikom da ti ne treba dječiji doplatak ako imaš auto, ali nikako mi nije jasno zašto se raja na forumu vodi identičnom logikom.
Raja će i dalje parkirat', ali naravno da to neće biti po ZOBS-u.
Zato sto je posjedovanje auta isto kao da imas dijete
Za auto ti prosjecno treba 100 maraka mjesecno bilo gorivo popravci i sl
Ako imas auto zasto bi ti neko davao djeciji doplatak?
Procitaj i ne lupaj vise gluposti. Djeciji dodatak nije nikakva socijala i treba da ga prima svako dijete.
Zasto bi necije dijete imalo pravo na dodatak, a moje ne?
To nije dodatak za roditelja nego podrska za dijete i za mene je diskriminacija da neko dijete ima pravo na njega, a neko ne.
Vecinom se zna ko danas prima djeciji dodatak kao i ostalu pomoc od drzave.
Last edited by EasyMan on 03/09/2021 23:35, edited 1 time in total.