Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Logovan
#29901 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Dovesti Ibrahimagića za selektora 
- canvra888
#29902 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Evo ga, ide recency bias i nerealne želje kao i uvijek
Ibrahimagić vodio već stesane viceprvake svijeta i već bronzane momke sa prethodnog EB. Roster pun kvalitetnih igrača koji su i pod Herbertom ostvarivali odlične rezultate. Po čemu je još Ibrahimagić pokazatelj dobrog selektora, ako već idemo na dokazan upgrade Adisa?
Ovo oko budžetskih oganičenja sam već objasnio. Leti Ibrahimagić sa dobre finansijske kompenzacije u Njemačkoj na mizeriju KSBiH koji je u prošlosti i onu mizeriju koju daje selektorima znao ostajati dužan.
Ibrahimagić vodio već stesane viceprvake svijeta i već bronzane momke sa prethodnog EB. Roster pun kvalitetnih igrača koji su i pod Herbertom ostvarivali odlične rezultate. Po čemu je još Ibrahimagić pokazatelj dobrog selektora, ako već idemo na dokazan upgrade Adisa?
Ovo oko budžetskih oganičenja sam već objasnio. Leti Ibrahimagić sa dobre finansijske kompenzacije u Njemačkoj na mizeriju KSBiH koji je u prošlosti i onu mizeriju koju daje selektorima znao ostajati dužan.
- Logovan
#29903 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ma zajebavam se malo majku mu

- canvra888
#29904 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ma ima dosta drugih koji su ozbiljni... Mada trebale bi se opcije svakako razmatrati, meni se čini da je Adis na izlaznim vratima. I onih par momenata bez dlake na jeziku u onom podcastu mi nekako aludira na to.
- Edin H.
- jazzer
#29906 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Adis sigurno daje ostavku, ostalo je još da se riješe neke stvari sa savezom.
- canvra888
#29907 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ne bi nimalo iznenađujuče bilo, previše je nagovještaja bilo u onom Hayatovom podcastu. U jednom momentu je rekao kada je pričao kako je davao savjete igračima "najvjerovatnije se nećemo više nikada vidjeti". To mi je nekako najdirektniji pokazatelj bio.
Nadam se da je Emir Mutapčić nasljednik. Mislim da je najdosljedniji za tu poziciju.
-
kakavdanakneiskustvu
#29908 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Mavodno je Mutapcic novi selektor
- Laertes
#29909 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Kojih osam?Adis Bećiragić, izbornik košarkaške reprezentacije BiH, gostovao je u Hayat podcastu i vrlo oštro napao igrače koji su odbili igrati za nacionalni tim po povratku s EuroBasketa. Otkrio je kako mu se čak osam igrača zahvalilo na pozivu.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#29910 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Nedavno je Muki bio u savezu i pricao sa Milosem ali nije bilo nikakvih dogovra. Muki inace vodi mladje kategorije u Bayernu. E sad Adis 95% ide a ko ce doci cisto sumnjam da se jos uvijek zna. Pitanje je i koliko savez moze da plati dobrog strucnjaka. Odlaskom Adisa vraca se Sulejmanovic 99%, moguce po potrebi i Djedovic ako vrati BH drzavljanstvo. Vidjet cemo jer se sve mora brzo rjesavati jer za 2 mjeseeca pocinju kvalifikacije za SP.
- hrasno38
#29911 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Evo ti siri spisak pred EP pa skontaj:
Amar Alibegović, Edin Atić, Jusuf Nurkić, Miralem Halilović, Amar Gegić, Džanan Musa, Ajdin Penava, Aleksandar Lazić, Sani Čampara, Adin Vrabac, Adnan Arslanagić, Kenan Kamenjaš, Ismet Sejfić, Luka Garza, Xavier Castaneda, Fahrudin Manjgafić, Markus Lončar, Asim Gutić, Tarik Hrelja, Haris Delalić, Kosta Kondić, Njegoš Sikiraš, Jasmin Jakupović i Amsal Delalić.
- jazzer
#29912 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Sa ovog spiska ga je jedino Kondic odbio. Castaneda je potpisao ugovor zivota i bilo im je, tokom priprema, jasno da ne želi ici na EP da ne bi obnovio povredu. Svaki dan ga je nešto "bolilo", vodili ga na magnetnu, specijalistima i nisu mogli ustanoviti šta mu je. Naravno, nije bilo ništa. Onda ga je Beciragic otpisao. Musa povrijeđen, svi ostali su u nekom trenutku bili dio reprezentacije a ne vjerujem da bi odbili put na EP. Tako da mi ne pije vode izjava da ga je osam igrača odbilo, bar ih nema na ovom spisku gore.
- hrasno38
#29913 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Nije ni Kondic odbio nego je bio stvarno povrijedjen.jazzer wrote: ↑15/09/2025 20:54 Sa ovog spiska ga je jedino Kondic odbio. Castaneda je potpisao ugovor zivota i bilo im je, tokom priprema, jasno da ne želi ici na EP da ne bi obnovio povredu. Svaki dan ga je nešto "bolilo", vodili ga na magnetnu, specijalistima i nisu mogli ustanoviti šta mu je. Naravno, nije bilo ništa. Onda ga je Beciragic otpisao. Musa povrijeđen, svi ostali su u nekom trenutku bili dio reprezentacije a ne vjerujem da bi odbili put na EP. Tako da mi ne pije vode izjava da ga je osam igrača odbilo, bar ih nema na ovom spisku gore.
-
Priglavke
#29914 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Kako se samo poklopilo ... da Castaneda, Sulejmanović i Đedović igraju za isti klub, dok "izbjegavaju" reprezentacijuhrasno38 wrote: ↑15/09/2025 21:06Nije ni Kondic odbio nego je bio stvarno povrijedjen.jazzer wrote: ↑15/09/2025 20:54 Sa ovog spiska ga je jedino Kondic odbio. Castaneda je potpisao ugovor zivota i bilo im je, tokom priprema, jasno da ne želi ici na EP da ne bi obnovio povredu. Svaki dan ga je nešto "bolilo", vodili ga na magnetnu, specijalistima i nisu mogli ustanoviti šta mu je. Naravno, nije bilo ništa. Onda ga je Beciragic otpisao. Musa povrijeđen, svi ostali su u nekom trenutku bili dio reprezentacije a ne vjerujem da bi odbili put na EP. Tako da mi ne pije vode izjava da ga je osam igrača odbilo, bar ih nema na ovom spisku gore.
-
Priglavke
#29915 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
E moj Adise...Sve to stoji ... Nisi ti ukrivu...Ali to su tvoja iskustva i tvoj pogled. Neko to gleda iz malo drugacijeg ugla...Neko ima malo drugacija iskustva...Nosi drugi tip tereta na plecima....Neko se je prodao Turcima... Nijemcima... Slovencima... Neko i ime promjeni .... Izvini ako grijesim.....Ali floskule tipa patriotizam...ostvicu srce na terenu... dres... gdje si bio kad je bilo najteze ... ne pali vise.......Pun je kyrac narodu patriotskih izjava. Samo profesionalni odnos i nista vise..kakavdanakneiskustvu wrote: ↑14/09/2025 19:48
Al kulturno popljuva Svabu Djedovica i Sulejmanovica
""Naljutio sam se na trenera, neću da igram". Kakav si ba, ti ba? Kakav si ti miš. Kakav si ti bijednik. Kakav si ti patriota. Naljutim se na trenera, ostavim svoju raju, neću da igram. To su bijednici i klošari. Ovo sve to govorim zato što sam sve to prošao. Imam pravo da kažem. Mogao sam se sto puta naljutit, mogao sam se sto puta prodati za pare - ispričao je Bećiragić u podcastu Hayat TV-a pa nastavio oštrim tonom.
- Bosanac patriota se pokaže kad svi tvoji pobjegnu, ti ostaneš. Kad svi pobjegnu od puške, ti uzmeš pušku. Kad ti kaže država ideš da igraš, odeš da igraš. Ne pitaš je li hotel s pet zvjezdica, ili je željezni krevet. Kad ti ponude lovu da ostaviš državu, ti kažeš ne, ja ću svoju državu, a ne lovu. Kad zakopaš svoju majku koja ti je najvažnija osoba na svijetu i za 20 sati izađeš na teren na Evropskom prvenstvu i ne pokažeš nimalo težine koju nosiš u svom srcu, nego vodiš svoju reprezentaciju. Zato svi ovi klošari, papci, bijednici, primitivci, koji nikad nisu bili ni dva posto u poziciji u kojoj sam ja, mogao bih im reći da sam pravo rahat"
-
kakavdanakneiskustvu
#29916 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
promijenio ime samo u turskoj. je li ga to sprijecilo da bude selektor, nije. je li neke igrace odricanje od naseg drzavljanstva sprijecilo da igraju za repku, jestePriglavke wrote: ↑15/09/2025 22:32E moj Adise...Sve to stoji ... Nisi ti ukrivu...Ali to su tvoja iskustva i tvoj pogled. Neko to gleda iz malo drugacijeg ugla...Neko ima malo drugacija iskustva...Nosi drugi tip tereta na plecima....Neko se je prodao Turcima... Nijemcima... Slovencima... Neko i ime promjeni .... Izvini ako grijesim.....Ali floskule tipa patriotizam...ostvicu srce na terenu... dres... gdje si bio kad je bilo najteze ... ne pali vise.......Pun je kyrac narodu patriotskih izjava. Samo profesionalni odnos i nista vise..kakavdanakneiskustvu wrote: ↑14/09/2025 19:48
Al kulturno popljuva Svabu Djedovica i Sulejmanovica
""Naljutio sam se na trenera, neću da igram". Kakav si ba, ti ba? Kakav si ti miš. Kakav si ti bijednik. Kakav si ti patriota. Naljutim se na trenera, ostavim svoju raju, neću da igram. To su bijednici i klošari. Ovo sve to govorim zato što sam sve to prošao. Imam pravo da kažem. Mogao sam se sto puta naljutit, mogao sam se sto puta prodati za pare - ispričao je Bećiragić u podcastu Hayat TV-a pa nastavio oštrim tonom.
- Bosanac patriota se pokaže kad svi tvoji pobjegnu, ti ostaneš. Kad svi pobjegnu od puške, ti uzmeš pušku. Kad ti kaže država ideš da igraš, odeš da igraš. Ne pitaš je li hotel s pet zvjezdica, ili je željezni krevet. Kad ti ponude lovu da ostaviš državu, ti kažeš ne, ja ću svoju državu, a ne lovu. Kad zakopaš svoju majku koja ti je najvažnija osoba na svijetu i za 20 sati izađeš na teren na Evropskom prvenstvu i ne pokažeš nimalo težine koju nosiš u svom srcu, nego vodiš svoju reprezentaciju. Zato svi ovi klošari, papci, bijednici, primitivci, koji nikad nisu bili ni dva posto u poziciji u kojoj sam ja, mogao bih im reći da sam pravo rahat"
-
Priglavke
#29917 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
@kakav ........
Generliziram. Mene uopste ne interesuje sta neko radi. Nek' se zove ko kako zeli i neka igraju za druge drzave, ali kad mi pocne kenjati o patriotizmu i vagati ga, onda mi se povraca. O tome se radi...
Generliziram. Mene uopste ne interesuje sta neko radi. Nek' se zove ko kako zeli i neka igraju za druge drzave, ali kad mi pocne kenjati o patriotizmu i vagati ga, onda mi se povraca. O tome se radi...
- Altsa
#29918 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Zanima me ovaj Sikiras. Pred svako okupljanje on je pozvan na pipreme, a redovno otkazuje i ne dolazi.hrasno38 wrote: ↑15/09/2025 21:06Nije ni Kondic odbio nego je bio stvarno povrijedjen.jazzer wrote: ↑15/09/2025 20:54 Sa ovog spiska ga je jedino Kondic odbio. Castaneda je potpisao ugovor zivota i bilo im je, tokom priprema, jasno da ne želi ici na EP da ne bi obnovio povredu. Svaki dan ga je nešto "bolilo", vodili ga na magnetnu, specijalistima i nisu mogli ustanoviti šta mu je. Naravno, nije bilo ništa. Onda ga je Beciragic otpisao. Musa povrijeđen, svi ostali su u nekom trenutku bili dio reprezentacije a ne vjerujem da bi odbili put na EP. Tako da mi ne pije vode izjava da ga je osam igrača odbilo, bar ih nema na ovom spisku gore.
-
kakavdanakneiskustvu
#29919 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pa je li ti se povraca od patriotizma Djedovica?
-
giovanni008
#29920 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Jeli ta informacija iz prve ruke, ili samo nagadjanje?
-
kakavdanakneiskustvu
#29921 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pročitao na ss.ba forumu,zato napisah navodno
- hrasno38
#29922 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Moguce ali jos nista tu nije niti ozbiljno pricano niti dogovoreno. Jedino se zna da Adis ide 95% ali eto ima jos uvijek onih 5%. Muki jeste bolje rjesenje od Adisa jer Muki ima ogromno iskustvo u izuzetno ozbiljnoj kosarci kao trener ali vjerovatno to iskustvo i kosta. Mozda Svetislav Pesic jer on ide sa klupe Srbije
-
Priglavke
#29923 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Djedovic je proslost. On je rekao svoje kada je otisao. Njega ne treba vise zvati i ne spominjati u bilo kakvom kontekstu kada je reprezentacija u pitanju. I to je to... Isto mislim i za Emira. Emir se je naljutio na Adisa. Ok. Ali kad je Adis insistirao da se vide i da rašciste, a ovaj ga odbio. To, nije u redu.... I ne treba ga zvati. Ali ga nevtreba ni blatiti.... Zahvaliti mu se i krenuti dalje bez njega.
Nego, zar tebi nije vise dosadilo slusati price o patriotizmu, i vaganju cija je "karina" veca??? Od ostavljanja srca na terenu? Zar to vise nije izlizano?
- canvra888
#29924 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Meni bi imperativno za novog trenera bilo da je neko iz BiH, po mogućnosti bivši reprezentativac. Obično takvi uspiju stvoriti ili održati hemiju u ekipi (vidjeli smo to i sa Vedranom i Adisom), jer rade taj posao i sa nekom poveznicom sa državom, a ne samo kao još jedan mandat u nizu. Svi ovi ostali što su bili, ako je i bilo uspjeha, bilo je epizodno. Godina do dvije max i rastajanje. Mislim da nam kontinuitet godi i treba.
-
kakavdanakneiskustvu
#29925 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Nebitno mi je to,ne pecam se na to.Priglavke wrote: ↑16/09/2025 15:16Djedovic je proslost. On je rekao svoje kada je otisao. Njega ne treba vise zvati i ne spominjati u bilo kakvom kontekstu kada je reprezentacija u pitanju. I to je to... Isto mislim i za Emira. Emir se je naljutio na Adisa. Ok. Ali kad je Adis insistirao da se vide i da rašciste, a ovaj ga odbio. To, nije u redu.... I ne treba ga zvati. Ali ga nevtreba ni blatiti.... Zahvaliti mu se i krenuti dalje bez njega.
Nego, zar tebi nije vise dosadilo slusati price o patriotizmu, i vaganju cija je "karina" veca??? Od ostavljanja srca na terenu? Zar to vise nije izlizano?