Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
sencobih

#29901 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

Premotavanje reklama kada gledaš nešto na tv je neprocjenjivo. :-)
crnivrag

#29902 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

sencobih wrote:Premotavanje reklama kada gledaš nešto na tv je neprocjenjivo. :-)
A to je poseban gušt, kad emisiju od sat vremena pregledaš za 45 minuta i uštediš 15 minuta vremena, a odgledaš sve u komadu bez prekida.
Radar71

#29903 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

@Telemach koliko treba da platimo da se Fudo Bosna raskine prijevremeni ugovor? Evo ja dajem 30%, valjda bude jos dobrih ljudi :D
The Realist

#29904 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The Realist »

crnivrag wrote:Dakle ako je suditi po ovoj pretpostavci o domaćim kanalima i listi kanala koji imaju ovu uslugu dostupnu putem aplikacije D3 GO, onda bi lista trebala izgledati otprilike ovako:

BHT1, FTV, RTRS, TV1, Face TV, Hayat, OBN, TVSA, Pink BH, N1, Happy, FOX, FOX Life, FOX Crime, FOX Movies, Universal Channel, TV1000, AXN, Cinestar, Comedy Central Extra, Sport Klub 1, Sport Klub 2, Sport Klub 3, Eurosport 1, Eurosport 2, Discovery Channel, Viasat History, Viasat Explore, History Channel, Animal Planet, National Geographic, Discovery IDx, Disney Channel, Ultra TV, Mini Ultra, TLC, 24Kitchen, Grand TV .

Dakle na listi se nalazi 38 kanala.
Ja se nadam da ovo nije cijela lista. HBO kanali, Cinemax nadam se da će biti tu, ali i BBC Earth, Viasat Natura, Nature/History, Nat Geo Wild, ma ustvari na svim dokumentarnim, filmskim, sportskim, za ostale mi nije nešto bitno.
The Realist

#29905 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The Realist »

Fudo Bosna wrote: Tačno svako ide gdje je bolje a ja imam vlastita iskustva, programi identični sa tim što Telamach NEMA arene, telamach nema opciju 72h koja je jako bitna, ne plača se, moji ne plačaju, to se na moja TV podrazumijeva a to da su kanali na Telamachu bolji je neistina jer moji imaju sve kao ja na Telemachu samo što ja nemam arene, znači ja se , da budem iskren, zagrebao :izet: , i čim istekne ugovor, PA PA Telamach !!!

I nikad više :evil: !!!
Ovo već vidiš da se neko zahebava :D.
crnivrag

#29906 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

The Realist wrote:
Ja se nadam da ovo nije cijela lista. HBO kanali, Cinemax nadam se da će biti tu, ali i BBC Earth, Viasat Natura, Nature/History, Nat Geo Wild, ma ustvari na svim dokumentarnim, filmskim, sportskim, za ostale mi nije nešto bitno.
Upravu si, mislim da bi moglo biti na još makar 20-ak kanala, ako ne i više, a ovdje sam naveo samo one koji imaju ovu opciju putem aplikacije D3 GO + pretpostavka domaćih kanala.
The Realist

#29907 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The Realist »

Da, da, shvatam, samo mala briga :D.
CooK

#29908 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by CooK »

crnivrag wrote: Evo link na kojem je Telemach objavio novi cjenovnik u kojem se vidi u koje pakete idu usluge VOD i 72 sata unazad: http://forum.klix.ba/telemach-all-about ... #p12418665
Hvala ti. Vidim da ispod ovog Duo Net Grande pise "TV unazad" da li to znaci da je ta usluga besplatna na ovom paketu posto mi on najvise godi? I da li bi uz taj paket dobio onaj PDS 3121 posto pise da je jedan D3 prijemnik i Wi-Fi modem besplatan? Hvala jos jednom.
Rugafet

#29909 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

Fudo Bosna wrote: Tačno svako ide gdje je bolje a ja imam vlastita iskustva, programi identični sa tim što Telamach NEMA arene, telamach nema opciju 72h koja je jako bitna, ne plača se, moji ne plačaju, to se na moja TV podrazumijeva a to da su kanali na Telamachu bolji je neistina jer moji imaju sve kao ja na Telemachu samo što ja nemam arene, znači ja se , da budem iskren, zagrebao :izet: , i čim istekne ugovor, PA PA Telamach !!!

I nikad više :evil: !!!
Dobro kolega, shvatili smo sve vec nakon prvog posta. Vjerujemo ti i suosjecamo se sa tobom. Sad kad si lijepo svoja iskustva podijelio sa nama, opusti se jer stvarno sve skupa pomalo gubi smisao.
crnivrag

#29910 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

CooK wrote:
Hvala ti. Vidim da ispod ovog Duo Net Grande pise "TV unazad" da li to znaci da je ta usluga besplatna na ovom paketu posto mi on najvise godi? I da li bi uz taj paket dobio onaj PDS 3121 posto pise da je jedan D3 prijemnik i Wi-Fi modem besplatan? Hvala jos jednom.
Ako piše onda je usluga besplatna u tom paketu.

Usluga radi na resiverima 4682DVB, PDS2100 i PDS3121.

Pošto 4682DVB više nije dio ponude, a PDS2100 je slave resiver koji ne može pružiti uslugu bez spajanja na dodatni resiver ili home gateway, onda je logični slijed da ti daju PDS3121, ako se odlučiš na ovaj paket.
Fudo Bosna

#29911 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Fudo Bosna »

Rugafet wrote:
Fudo Bosna wrote:
Dobro kolega, shvatili smo sve vec nakon prvog posta. Vjerujemo ti i suosjecamo se sa tobom. Sad kad si lijepo svoja iskustva podijelio sa nama, opusti se jer stvarno sve skupa pomalo gubi smisao.

Nije uopće poenta da li ćemo nekoga hvaliti ili kuditi...

Poenta je stimulisati bajne BIH emitere/provajdere da se bore za nas, korisnike usluga, a ne da oni misle da mi postojimo zbog njih...

Tek kada shvate , da je svaka kritika, ako bude uticala da konkretnu manjkavost u npr: (programskoj šemi, nedostatku opcije snimanja unazad, prevelikoj cijeni paketa, lošijem signalu ili slično...), ako je isprave ide dugoročno njima u korist a ne da "zabadaju glavu u pijesak", i da nas, kao neki ovdje "komedijaši", kao "sažaljevaju" i hvale jedne nauštrb drugih provajdera/operatera, jer mi/korisnici, te usluge plaćamo, a ne primamo sadaku,pa šuti, dobro je da imaš ikako signala, :izet: , onda će to biti na obostranu korist....

Te kada toj bajnoj gospodi staviš do znanja da oni žive od nas KORISNIKA; i da se trebaju boriti da budu bolji od konkurencije, stvari će ići njima u korist!

Ja za razliku od Vas mislim da IMAM PRAVO ZA SVOJE PARE, TRAŽITI ADEKVATNU I KVALITETNU USLUGU !!!
CooK

#29912 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by CooK »

crnivrag wrote:
CooK wrote:
Ako piše onda je usluga besplatna u tom paketu.

Usluga radi na resiverima 4682DVB, PDS2100 i PDS3121.

Pošto 4682DVB više nije dio ponude, a PDS2100 je slave resiver koji ne može pružiti uslugu bez spajanja na dodatni resiver ili home gateway, onda je logični slijed da ti daju PDS3121, ako se odlučiš na ovaj paket.
Ok, pitam radi toga sto bih ja za drugi TV iznajmio taj PDS3121 za 6KM pa kontam da mi nece oni donijeti PDS2100 pa da onda moram provlaciti kablove iz sobe u sobu da bi taj PDS2100 imao "Tv unazad". Da bi mi nekako da sa njima dogovorim da mi taj besplatni bude PDS3121 bez obzira sto bih ja iznajmio jos jedan PDS3121 jer necu dodatnih kablova. Hvala ti na odgovorima.
doff

#29913 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

Druže, nemoj pisat boldirano i štampanim slovima, nije to kulturno izražavanje na forumu. Razumljivo je i bez toga.

Što se tiče 72h unazad, ja mislim da će to imat svi korisnici, neki kroz izabrani paket a drugi kroz loyalty program jer ih taj benefit ništa ne košta a korisniku znači.
probook

#29914 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

Fudo Bosna wrote:programi identični sa tim što Telamach NEMA arene
Ovo nije tacno (dio da su isti programi na BHT i TM)!!

Fudo Bosna wrote:TRAŽITI ADEKVATNU I KVALITETNU USLUGU !!![/b]
Kod mene sve radi bez ikakvih problema, sta se kod tebe desava nzm.
Fudo Bosna

#29915 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Fudo Bosna »

probook wrote:
Fudo Bosna wrote:programi identični sa tim što Telamach NEMA arene
Ovo nije tacno (dio da su isti programi na BHT i TM)!!

Fudo Bosna wrote:TRAŽITI ADEKVATNU I KVALITETNU USLUGU !!![/b]
Kod mene sve radi bez ikakvih problema, sta se kod tebe desava nzm.

Nisu ,na moja tv npr. su i bolji kanali i bolji pregled i raspored...

Je li ti i 72h /opcija radi bez problema :izet: ,(evo več jedne neistine, za sada NEMAŠ tu opciju, ne postoji prije 05.05.2016. :D ), a ti, ako si nečiji advokat, zaboli me, budi za svoje pare, ja telemachu plačam iz svog đepa a ti iz svog i imam pravo tražiti sve što imaju ostali konkurenti ...
Rugafet

#29916 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

CooK wrote: Ok, pitam radi toga sto bih ja za drugi TV iznajmio taj PDS3121 za 6KM pa kontam da mi nece oni donijeti PDS2100 pa da onda moram provlaciti kablove iz sobe u sobu da bi taj PDS2100 imao "Tv unazad". Da bi mi nekako da sa njima dogovorim da mi taj besplatni bude PDS3121 bez obzira sto bih ja iznajmio jos jedan PDS3121 jer necu dodatnih kablova. Hvala ti na odgovorima.
Sto za 6 KM? Zar nije drugi risiver + 3,5KM?
crnivrag

#29917 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Rugafet wrote: Sto za 6 KM? Zar nije drugi risiver + 3,5KM?
Po novom cjenovniku D3 Mini je 3 KM, PDS2100 je 5 KM, a PDS3121 je 6 KM.
probook

#29918 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

Fudo Bosna wrote:Nisu ,na moja tv npr. su i bolji kanali i bolji pregled i raspored...
Koji su to bolji kanali? Raspored mozes napraviti kako hoces!
Fudo Bosna wrote:Je li ti i 72h /opcija radi bez problema :izet: ,(evo več jedne neistine, za sada NEMAŠ tu opciju, ne postoji prije 05.05.2016. :D ), a ti, ako si nečiji advokat, zaboli me, budi za svoje pare, ja telemachu plačam iz svog đepa a ti iz svog i imam pravo tražiti sve što imaju ostali konkurenti ...
Opet mlatis kao i na prethodnih par strana - gdje sam spomenuo 72 sata uslugu? Bas sr pitam ko je ciji advokat ovde?
Rugafet

#29919 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

crnivrag wrote:
Rugafet wrote: Sto za 6 KM? Zar nije drugi risiver + 3,5KM?
Po novom cjenovniku D3 Mini je 3 KM, PDS2100 je 5 KM, a PDS3121 je 6 KM.
A sta je ovaj D3 mini katastrofa? Meni cisto trebaju isti kanali u drugoj sobi i EPG da radi normalno, ostalo me ne zanima.
nmiro

#29920 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nmiro »

Telemach wrote:Image
jel ovo znaci da za bivse korisnike HKBneta poskupljuje sa 13,90 na 15 km a posebno se placa svaki paket .
crnivrag

#29921 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Rugafet wrote: A sta je ovaj D3 mini katastrofa? Meni cisto trebaju isti kanali u drugoj sobi i EPG da radi normalno, ostalo me ne zanima.
Nije katastrofa, mogu se pratiti kanali i ima EPG (tekstualni kao i putem DVB-C mreže), a nema ostale interaktivne usluge koje imaju ova tri gore navedena resivera.
crnivrag

#29922 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

nmiro wrote: jel ovo znaci da za bivse korisnike HKBneta poskupljuje sa 13,90 na 15 km a posebno se placa svaki paket .
Svim do sad akviziranim kompanijama je povećana cijena analogne (mjesečnog održavanja) na 15 KM, pa se očekuje da će se isto desiti i sa HS, HKB i M&H Company kompanijama, jer je na stranici kompanije BHB pisalo da im se povećava pretplata na 15 KM, a u isto vrijeme su akvizirani.
The Realist

#29923 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The Realist »

Rugafet wrote:A sta je ovaj D3 mini katastrofa? Meni cisto trebaju isti kanali u drugoj sobi i EPG da radi normalno, ostalo me ne zanima.
Ja nisam bio zadovoljan, daljinski nekakav tanak skroz, sve se bojim da ga ne slomim rukama, a isto mi ni odziv nije bio zadovoljavajući. Kada sam pravio listu svoju, dosta sam se namučio, dok na ovim drugim je sve puno lakše išlo.
Rugafet

#29924 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

E hvala vam na odgovorima. Ne znam, skontacu se jos, nije mi ni sad 3KM vise nesto strasno, ali kako god nakupi se markica na kraju fino.
nmiro

#29925 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nmiro »

crnivrag wrote:
nmiro wrote: jel ovo znaci da za bivse korisnike HKBneta poskupljuje sa 13,90 na 15 km a posebno se placa svaki paket .
Svim do sad akviziranim kompanijama je povećana cijena analogne (mjesečnog održavanja) na 15 KM, pa se očekuje da će se isto desiti i sa HS, HKB i M&H Company kompanijama, jer je na stranici kompanije BHB pisalo da im se povećava pretplata na 15 KM, a u isto vrijeme su akvizirani.

Po ovome kako pise odrzavanje mreza i analogna tv skuplji od odrzavanja vodovoda i elektrodistribucije zajedno.
Dali je RAK odobrio ovo povecanje cijene jer i kod povecanja na 13,90 prije 4-5 godine bio je problem jer distributeri emituju u analognoj preko 95% besplatnih kanale.
Locked