SDA-All about

zippoo87

#29876 Re: SDA-All about

Post by zippoo87 »

hahahhahaha ludnica
komentar sa klixa na vijest o nepismenosti Bjelaka i Plehe u SKS :D
btw.obojica se izjasnili kao srbi a ovaj komentar je win win i dokaz u kakvoj mi tragikomediji zivimo :D
Imageupload an imagecertificity.com
Novak20

#29877 Re: SDA-All about

Post by Novak20 »

Dno novinarstva ili dno unutarstranačkih odnosa. :D

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/507 ... u_bih.html

ODMETNUTI MULJATORI: "Mućke" četvorke u Parlamentu BiH
U Predstavničkom domu državnog Parlamenta jučer je blokiran zakon o povećanju akciza na gorivo u hitnoj proceduri, pa će ići u skraćenu za 15 dana. Odlučivanje o hitnoj blokirali su Šemsudin Mehmedović i Sadik Ahmetović, dvojac od tzv. Četvorke SDA

Image

Sve je po pitanju akciza i odnosa “Četvorke“ ovih dana neodoljivo podsjetilo na scene iz legendarne britanska serije „Mućke“. Od Mehemdovićevih zahtjeva, preko ucjenjivanja vrha SDA do Ahmetovićevog “klanjanja“ istihare i ukazanja građevinskih firmi bliskih vladajućim partijama koje će raditi autoput.

U državnom je Parlamentu bilo jednako kao i u seriji koja nosi naziv po engleskoj poslovici „Samo konji i budale rade“, koja aludira na tendenciju glavnih likova da izbjegavaju posao i plaćanje poreza.

Junaci parlamentarnih mućki s lakoćom bi mogli igrati glumačke role u kojima bi, na primjer, po opisu likova kultne serije, Sadik Ahmetović mogao biti Del Boy, stereotipni preprodavač koji bi prodao bilo šta bilo kome samo da zaradi. Oštrouman, drži do svog imidža, samouvjeren, ali nedovoljno realan kad je riječ o visokim ambicijama, nepopravljivi gubitnik sa nepravilnim korištenjem jezičkih fraza. Možda bi Ahmetović trebao da zna da građani ne vjeruju u njegove riječi i da bi prije povjerovali u iskrenost Ahmetovićevih snova nego riječi, pa se odlučio potkupiti građane sa usnule postećije.

Senad Šepić poput Rodneyja Trottera, čista suprotnost ovom prvom: naivan, puno mlađi i lakovjeran, obrazovaniji, ali općenito smušen. Kako je ostao bez pozicije u Stranci koja ga je odgojila u stalnom je pokušaju da postigne veću neovisnost. Nakon odvajanja ovaj glasnik i uzdanica liberalizma u Bosni i Hercegovini u svojoj priučenoj naobrazbi ne prestaje da, poput nekog selefije koji se preko noći prihvatio Kur'ana, ponavlja liberalne fraze o nametima i porezima. Korpulentni krajiški Milovan Đilas sa Miltonom Friedmanom pod miškom uokolo dijeli lekcije o ekonomiji. U svojoj četrdesetoj godini Šepić, nakon što se oslobodio "partijskog jednoumlja" konačno je uspio da u sebi pronađe sebi blisku ideologiju, koju pokušava da plasira kao političku alternativu.

Salko Sokolović kao Ujak Albert, s istaknutom bijelom bradom, sa zapetljanim anegdotama i stavovima poznat po pripovijedanju priča o prošlosti koje počinju riječima "Za vrijeme rata..." ili u Sokolovićevom slučaju “Za vrijeme Tihića ...“, koje često iritiraju sve oko njega. Možda bi prošlo svo vrijeme svijeta i "Za vrijeme rata" i poslije rata, možda bi se država Bosna i Hercegovina u konačnici i raspala, ništa to ne bi uspjelo Ujaka Alberta probuditi iz njegovog decenijskog parlamentarnog drijemeža, da i on poput Šepića nije izgubio ugled u partiji. Ovaj "Kameni spavač" kako ga nazivaju građani Konjica konačno se probudio i odlučno rekao, Ne Tunelu Prenj, jer znate, Za vrijeme rata....

I na kraju, ali ne i najmanje važan, Šemsudin Mehmedović – Boycie, mutni prodavač koji "misli da je svako ko ima funtu manje od njega seljak", egocentrik sklon hvalisanju o svojem društvenom položaju i izrugivanju svakome ko ima manje sreće od njega. Uzdržani Mehmedović nikad ne zna šta hoće, ali hoće sad i odmah.
Alfons Kauders

#29878 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

Novak20 wrote:Dno novinarstva ili dno unutarstranačkih odnosa. :D

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/507 ... u_bih.html

ODMETNUTI MULJATORI: "Mućke" četvorke u Parlamentu BiH
U Predstavničkom domu državnog Parlamenta jučer je blokiran zakon o povećanju akciza na gorivo u hitnoj proceduri, pa će ići u skraćenu za 15 dana. Odlučivanje o hitnoj blokirali su Šemsudin Mehmedović i Sadik Ahmetović, dvojac od tzv. Četvorke SDA

Image

Sve je po pitanju akciza i odnosa “Četvorke“ ovih dana neodoljivo podsjetilo na scene iz legendarne britanska serije „Mućke“. Od Mehemdovićevih zahtjeva, preko ucjenjivanja vrha SDA do Ahmetovićevog “klanjanja“ istihare i ukazanja građevinskih firmi bliskih vladajućim partijama koje će raditi autoput.

U državnom je Parlamentu bilo jednako kao i u seriji koja nosi naziv po engleskoj poslovici „Samo konji i budale rade“, koja aludira na tendenciju glavnih likova da izbjegavaju posao i plaćanje poreza.

Junaci parlamentarnih mućki s lakoćom bi mogli igrati glumačke role u kojima bi, na primjer, po opisu likova kultne serije, Sadik Ahmetović mogao biti Del Boy, stereotipni preprodavač koji bi prodao bilo šta bilo kome samo da zaradi. Oštrouman, drži do svog imidža, samouvjeren, ali nedovoljno realan kad je riječ o visokim ambicijama, nepopravljivi gubitnik sa nepravilnim korištenjem jezičkih fraza. Možda bi Ahmetović trebao da zna da građani ne vjeruju u njegove riječi i da bi prije povjerovali u iskrenost Ahmetovićevih snova nego riječi, pa se odlučio potkupiti građane sa usnule postećije.

Senad Šepić poput Rodneyja Trottera, čista suprotnost ovom prvom: naivan, puno mlađi i lakovjeran, obrazovaniji, ali općenito smušen. Kako je ostao bez pozicije u Stranci koja ga je odgojila u stalnom je pokušaju da postigne veću neovisnost. Nakon odvajanja ovaj glasnik i uzdanica liberalizma u Bosni i Hercegovini u svojoj priučenoj naobrazbi ne prestaje da, poput nekog selefije koji se preko noći prihvatio Kur'ana, ponavlja liberalne fraze o nametima i porezima. Korpulentni krajiški Milovan Đilas sa Miltonom Friedmanom pod miškom uokolo dijeli lekcije o ekonomiji. U svojoj četrdesetoj godini Šepić, nakon što se oslobodio "partijskog jednoumlja" konačno je uspio da u sebi pronađe sebi blisku ideologiju, koju pokušava da plasira kao političku alternativu.

Salko Sokolović kao Ujak Albert, s istaknutom bijelom bradom, sa zapetljanim anegdotama i stavovima poznat po pripovijedanju priča o prošlosti koje počinju riječima "Za vrijeme rata..." ili u Sokolovićevom slučaju “Za vrijeme Tihića ...“, koje često iritiraju sve oko njega. Možda bi prošlo svo vrijeme svijeta i "Za vrijeme rata" i poslije rata, možda bi se država Bosna i Hercegovina u konačnici i raspala, ništa to ne bi uspjelo Ujaka Alberta probuditi iz njegovog decenijskog parlamentarnog drijemeža, da i on poput Šepića nije izgubio ugled u partiji. Ovaj "Kameni spavač" kako ga nazivaju građani Konjica konačno se probudio i odlučno rekao, Ne Tunelu Prenj, jer znate, Za vrijeme rata....

I na kraju, ali ne i najmanje važan, Šemsudin Mehmedović – Boycie, mutni prodavač koji "misli da je svako ko ima funtu manje od njega seljak", egocentrik sklon hvalisanju o svojem društvenom položaju i izrugivanju svakome ko ima manje sreće od njega. Uzdržani Mehmedović nikad ne zna šta hoće, ali hoće sad i odmah.
SB se prodala za 5 milja iz Bakirove sehare (Predsjednistva, tj nasih para).

Mislim da je SDA preplatila. :lol:
JThomas

#29879 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

moj senade...avdiću. moj senade...

a nevezano za sb i senada avdića, u par mjeseci od priče kod predaje revizije da bošnjaci nikad nisu imali pametnijeg i lukavijeg političara od baketa, da on iz sjene lobira i diriguje međunarodnoj zajednici i sudu u hagu, došli do smo stvarnosti da on ni ovima ne može ništa, i još pride nekakav safer ni ne dođe na sjednicu...
Prpa.ba

#29880 Re: SDA-All about

Post by Prpa.ba »

Minderska marva, nakupina sitnih seoskih varalica kojoj je najveci domet kupovati zastupnike (citaj: isto druge sitne seoske varalice) na odredjeno vrijeme. Preslika ovog naroda. 8)
Alfons Kauders

#29881 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

Od minderasa jedino su mi mrzi nasi "novinari" koje kupis za tri pive.

Najgora gamad u drzavi.
Roccohljup

#29882 Re: SDA-All about

Post by Roccohljup »

Kakvo crno novinarstvo.....toga kod nas neJma. Samo koliko i za sta platis.......
Alfons Kauders

#29883 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

Roccohljup wrote:Kakvo crno novinarstvo.....toga kod nas neJma. Samo koliko i za sta platis.......
"Šta ti je upisala kćerka"
"Žurnalistiku!"
"Znao sam da je kurava!"
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#29884 Re: SDA-All about

Post by pici »

Iz državne kase otišao novac tek osnovanom udruženju Otkrivamo: Izetbegović dao 5.000 KM novinarima njemu bliskog žutog portala "Slobodna Bosna" - See more at: http://www.avaz.ba/clanak/288292/otkriv ... Deq5w.dpuf
Image
zippoo87

#29885 Re: SDA-All about

Post by zippoo87 »

Alfons Kauders wrote:Od minderasa jedino su mi mrzi nasi "novinari" koje kupis za tri pive.

Najgora gamad u drzavi.
:thumbup:
da se i ja sa Alfonsom u necemu slozim :lol:
zippoo87

#29886 Re: SDA-All about

Post by zippoo87 »

pici wrote:
Iz državne kase otišao novac tek osnovanom udruženju Otkrivamo: Izetbegović dao 5.000 KM novinarima njemu bliskog žutog portala "Slobodna Bosna" - See more at: http://www.avaz.ba/clanak/288292/otkriv ... Deq5w.dpuf
Image
nije ni ofirno haha
nazalost,vecina SDA glasaca ne zna ni daljinski od TVa koristiti a kamoli internet,tako da ovakve informacije ne dopiru do njih
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#29887 Re: SDA-All about

Post by pici »

sHa mogu ovi uHljupi novinari napisat to ni pas s maslom nebi pojo
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#29888 Re: SDA-All about

Post by Truba »

treba voljeti suprugu što jes jes :lol:
zippoo87

#29889 Re: SDA-All about

Post by zippoo87 »

Black swan wrote:treba voljeti suprugu što jes jes :lol:
ljubav je to,sigurno dobro pite pravi :D
cuj mu izgovora,stitio suprugu i htjeli ga ubiti :D
pemanapemani

#29890 Re: SDA-All about

Post by pemanapemani »

Lako se zajebavati kada ti oko kuće ne šetaju snajperisti.
Banksy

#29891 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

Izetbegović: Supruzi sam dao automobil Predsjedništva BiH da bih je zaštitio

"Otkako sam član Predsjedništva BiH dobio sam više od 30 prijetnji, od toga devet smrtnih, gdje je pronađen
eksploziv kod čovjeka koji je prijetio ili je snajperista bio u blizini moje kuće. Nisam samo ja ugrožen nego i moja porodica, sve je dokumentovano. Moja supruga doživljava razne neprijatnosti i nemam je namjeru pustiti nezaštićenu.

Ako je neće štititi država kao što štiti supruge onih koji dolaze u posjetu BiH, onda ću se ja snaći i privatno je zaštiti", rekao je Izetbeogović.

Ako je sve dokumentirano, onda postoji pisani trag u nadležnim službama. Ovo su prekrupne i preozbiljne stvari da bi službe sigurnosti ostale bez komentara. Očekujemo reakciju i odgovor nadležnih.

Ako je utvrđeno da postoje realne prijetnje, onda gđa Izetbegović mora imati posebnu, odgovarajuću zaštitu 24/7.

Uz napomenu da bi gdinu Izetbegoviću neko trebao objasniti da ''privatna zaštita'' ne podrazumijeva korištenje automobila državnih organa, već vlastitog, privatnog, zbog čega duguje izvinjenje javnosti. Najtužnije je što on to uopće ne razumije, pa kako cijelu državu uzima kao sopstvenu privatnu prćiju, tako valjda gleda i službeni automobil. Begovat, naravno.
Alfons Kauders

#29892 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

Banksy wrote:

"Otkako sam član Predsjedništva BiH dobio sam više od 30 prijetnji, od toga devet smrtnih, gdje je pronađen
eksploziv kod čovjeka koji je prijetio ili je snajperista bio u blizini moje kuće. Nisam samo ja ugrožen nego i moja porodica, sve je dokumentovano. Moja supruga doživljava razne neprijatnosti i nemam je namjeru pustiti nezaštićenu.

Ako je neće štititi država kao što štiti supruge onih koji dolaze u posjetu BiH, onda ću se ja snaći i privatno je zaštiti", rekao je Izetbeogović.

Ako je sve dokumentirano, onda postoji pisani trag u nadležnim službama. Ovo su prekrupne i preozbiljne stvari da bi službe sigurnosti ostale bez komentara. Očekujemo reakciju i odgovor nadležnih.

Ako je utvrđeno da postoje realne prijetnje, onda gđa Izetbegović mora imati posebnu, odgovarajuću zaštitu 24/7.

Uz napomenu da bi gdinu Izetbegoviću neko trebao objasniti da ''privatna zaštita'' ne podrazumijeva korištenje automobila državnih organa, već vlastitog, privatnog, zbog čega duguje izvinjenje javnosti. Najtužnije je što on to uopće ne razumije, pa kako cijelu državu uzima kao sopstvenu privatnu prćiju, tako valjda gleda i službeni automobil. Begovat, naravno.
Tacno tako. Ako ima ozbiljnih prijetnji, onda je ne treba stititi Bakir vec drzava, kao i ostatak uze porodice.

Ako ima...

Svakako nece jos dugo imati tu mogucnost na raspolaganju.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#29893 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

molim vas zaštitite Don Neonka od Snahe, Majke, Kraljice u Prošnjaka :facepalm: ovo je neizdrživ serijal gluposti koje isere dok zine...čuj dao joj Škodu da je zaštiti :roll: bože koji samo mozgovi ovo izmišljaju i koji ovo svare kao normalnost :-)
Last edited by JoseMujica on 24/04/2017 16:05, edited 1 time in total.
megaman4

#29894 Re: SDA-All about

Post by megaman4 »

Sepic i Sokolovic out. Mehmedovic i onaj cetvrti opomena pred iskljucenje.

SDA puca po savovima. Nista vise nece biti isto u SDA nakon ovoga. Plus Kukic zeli potpunu kontrolu nad KO SDA Tuzla. Premijer Gutic podnosi ostavku na celu vlade TK zbog uplitanja Kukica u rad iste. SDP lako moze poklopiti TK ako budu znali.

2018 ljevica ako bude iole normalna pomest ce i SDA i SBB na izborima u drzavi. HDZ-u najmanje odgovara povratak ljevice u vlast. Imaju losa iskustva, narocito Cirilicar.

S druge strane, SDS uzima glat izbore u RS-u 2018. SNSD s Dodikom out. Jos onaj samar Dodiku jucer s ambasadoricom SAD-a govori simbolicno da je Dodikovo vrijeme proslo i da Ameri ponovo vracaju SDS i PDP u vlast.

Jedina neizvjesnost je kod Hrvata, mada i tu polako dolazi do promjena, jer utjecajni Hrvati Covicu polako okrecu ledja.
Banksy

#29895 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

Alfons Kauders wrote:
Banksy wrote:

Tacno tako. Ako ima ozbiljnih prijetnji, onda je ne treba stititi Bakir vec drzava, kao i ostatak uze porodice.

Ako ima...

Svakako nece jos dugo imati tu mogucnost na raspolaganju.
Iz tvojih usta...

A šta ako ŽenaMajkaKraljica uđe u Predsjedništvo? :mrgreen:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#29896 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

onda će se Neonko vozati u Škodi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Banksy

#29897 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

KAD KABINET DEMANTUJE ISTINU: Sa Izetbegovićevom preporukom konkurs nije potreban
Objavljeno: 24.04.2017. u 12:20h
Objavljujemo materijalne dokaze iz slučaja “zapošljavanje u Elektroprivredi BiH”. Kabinet Bakira Izetbegovića ponovo obmanuo javnost

Bakir Izetbegović, ponovo tvrdi Žurnal, urgirao je da se Nermin Koso zaposli u Elektroprivredi BiH. Bez konkursa.

...procedura zapošljavanja Nermina Kose, koja je prekinuta nakon što je, po naredbi Tužilaštva Kantona Sarajevo, zbog nezakonitih zapošljavanja uhapšen izvršni direktor Elektroprivrede BiH Esed Džananović. Kasnije su, u okviru istog predmeta nazvanog Bosna, optuženi čelnici SDA – generalni sekretar Stranke Amir Zukić, te dvojica potpredsjednika Asim Sarajlić i Mirsad Kukić. Svi su optuženi za krivično djelo “protuzakonito posredovanje”. Upravo u Krivičnom zakonu FBiH, član 383, stav 2, piše: “Ko koristeći svoj službeni ili uticajni položaj u institucijama u Federaciji posreduje da se učini službena radnja koja se ne bi smjela učiniti ili da se ne učini službena radnja koja bi se morala učiniti, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina”

Iako postoje materijalni dokazi da je Bakir Izetbegović koristio svoj uticaj za nezakonita zapošljavanja – on se ne nalazi na optužnici Tužilaštva Kantona Sarajevo.
Image
Alfons Kauders

#29898 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/sda-tk- ... /170422042

Nego, nismo nista o ovom raspravljali.

Kuko ipak ima muda, i grize minderase koji ga ruse, a gricka i Baketa...

Sta god mislio o njemu, Kuko je jeben operativac, o cemu mogu posvjedociti ljudi koji su organizovali otpor u Banovicima. Ali sta o tome znaju Neonko od trezora i njegove minder-funjare?

Sto se tice kapaciteta i sposobnosni, radije bih imao Bakira za neprijatelja neko Kuku. U bilo kojoj varijanti, na bilo kom polju, Kuko bi Bakira smoto ko burek, pojeo, pa onda drugi, i treci, cetvrti...
Alfons Kauders

#29899 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

Banksy wrote:
Iz tvojih usta...

A šta ako ŽenaMajkaKraljica uđe u Predsjedništvo? :mrgreen:
Onda je svakako zasticena i rijesen problem.

Treba shvatiti zabrinutost Izetbegovica za fizicku sigurnost. Ako im se sta desi, valja im se lijeciti na Kosevu... I mene bi bilo strah tog terora.
megaman4

#29900 Re: SDA-All about

Post by megaman4 »

Alfons Kauders wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/sda-tk- ... /170422042

Nego, nismo nista o ovom raspravljali.

Kuko ipak ima muda, i grize minderase koji ga ruse, a gricka i Baketa...

Sta god mislio o njemu, Kuko je jeben operativac, o cemu mogu posvjedociti ljudi koji su organizovali otpor u Banovicima. Ali sta o tome znaju Neonko od trezora i njegove minder-funjare?

Sto se tice kapaciteta i sposobnosni, radije bih imao Bakira za neprijatelja neko Kuku. U bilo kojoj varijanti, na bilo kom polju, Kuko bi Bakira smoto ko burek, pojeo, pa onda drugi, i treci, cetvrti...
Ima jos jebeniji igrac kojeg Evropa zeli na celu SDA a to je Denis Zvizdic. Gacani polako preuzimaju konce igre. Dok se Bakir i Kukic kolju, Zvizdic sebi kopa put do vrha piramide.
Post Reply