komentar sa klixa na vijest o nepismenosti Bjelaka i Plehe u SKS
btw.obojica se izjasnili kao srbi a ovaj komentar je win win i dokaz u kakvoj mi tragikomediji zivimo
upload an imagecertificity.com
upload an imagecertificity.com
SB se prodala za 5 milja iz Bakirove sehare (Predsjednistva, tj nasih para).Novak20 wrote:Dno novinarstva ili dno unutarstranačkih odnosa.![]()
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/507 ... u_bih.html
ODMETNUTI MULJATORI: "Mućke" četvorke u Parlamentu BiH
U Predstavničkom domu državnog Parlamenta jučer je blokiran zakon o povećanju akciza na gorivo u hitnoj proceduri, pa će ići u skraćenu za 15 dana. Odlučivanje o hitnoj blokirali su Šemsudin Mehmedović i Sadik Ahmetović, dvojac od tzv. Četvorke SDA
Sve je po pitanju akciza i odnosa “Četvorke“ ovih dana neodoljivo podsjetilo na scene iz legendarne britanska serije „Mućke“. Od Mehemdovićevih zahtjeva, preko ucjenjivanja vrha SDA do Ahmetovićevog “klanjanja“ istihare i ukazanja građevinskih firmi bliskih vladajućim partijama koje će raditi autoput.
U državnom je Parlamentu bilo jednako kao i u seriji koja nosi naziv po engleskoj poslovici „Samo konji i budale rade“, koja aludira na tendenciju glavnih likova da izbjegavaju posao i plaćanje poreza.
Junaci parlamentarnih mućki s lakoćom bi mogli igrati glumačke role u kojima bi, na primjer, po opisu likova kultne serije, Sadik Ahmetović mogao biti Del Boy, stereotipni preprodavač koji bi prodao bilo šta bilo kome samo da zaradi. Oštrouman, drži do svog imidža, samouvjeren, ali nedovoljno realan kad je riječ o visokim ambicijama, nepopravljivi gubitnik sa nepravilnim korištenjem jezičkih fraza. Možda bi Ahmetović trebao da zna da građani ne vjeruju u njegove riječi i da bi prije povjerovali u iskrenost Ahmetovićevih snova nego riječi, pa se odlučio potkupiti građane sa usnule postećije.
Senad Šepić poput Rodneyja Trottera, čista suprotnost ovom prvom: naivan, puno mlađi i lakovjeran, obrazovaniji, ali općenito smušen. Kako je ostao bez pozicije u Stranci koja ga je odgojila u stalnom je pokušaju da postigne veću neovisnost. Nakon odvajanja ovaj glasnik i uzdanica liberalizma u Bosni i Hercegovini u svojoj priučenoj naobrazbi ne prestaje da, poput nekog selefije koji se preko noći prihvatio Kur'ana, ponavlja liberalne fraze o nametima i porezima. Korpulentni krajiški Milovan Đilas sa Miltonom Friedmanom pod miškom uokolo dijeli lekcije o ekonomiji. U svojoj četrdesetoj godini Šepić, nakon što se oslobodio "partijskog jednoumlja" konačno je uspio da u sebi pronađe sebi blisku ideologiju, koju pokušava da plasira kao političku alternativu.
Salko Sokolović kao Ujak Albert, s istaknutom bijelom bradom, sa zapetljanim anegdotama i stavovima poznat po pripovijedanju priča o prošlosti koje počinju riječima "Za vrijeme rata..." ili u Sokolovićevom slučaju “Za vrijeme Tihića ...“, koje često iritiraju sve oko njega. Možda bi prošlo svo vrijeme svijeta i "Za vrijeme rata" i poslije rata, možda bi se država Bosna i Hercegovina u konačnici i raspala, ništa to ne bi uspjelo Ujaka Alberta probuditi iz njegovog decenijskog parlamentarnog drijemeža, da i on poput Šepića nije izgubio ugled u partiji. Ovaj "Kameni spavač" kako ga nazivaju građani Konjica konačno se probudio i odlučno rekao, Ne Tunelu Prenj, jer znate, Za vrijeme rata....
I na kraju, ali ne i najmanje važan, Šemsudin Mehmedović – Boycie, mutni prodavač koji "misli da je svako ko ima funtu manje od njega seljak", egocentrik sklon hvalisanju o svojem društvenom položaju i izrugivanju svakome ko ima manje sreće od njega. Uzdržani Mehmedović nikad ne zna šta hoće, ali hoće sad i odmah.
"Šta ti je upisala kćerka"Roccohljup wrote:Kakvo crno novinarstvo.....toga kod nas neJma. Samo koliko i za sta platis.......
Iz državne kase otišao novac tek osnovanom udruženju Otkrivamo: Izetbegović dao 5.000 KM novinarima njemu bliskog žutog portala "Slobodna Bosna" - See more at: http://www.avaz.ba/clanak/288292/otkriv ... Deq5w.dpuf

Alfons Kauders wrote:Od minderasa jedino su mi mrzi nasi "novinari" koje kupis za tri pive.
Najgora gamad u drzavi.
nije ni ofirno hahapici wrote:Iz državne kase otišao novac tek osnovanom udruženju Otkrivamo: Izetbegović dao 5.000 KM novinarima njemu bliskog žutog portala "Slobodna Bosna" - See more at: http://www.avaz.ba/clanak/288292/otkriv ... Deq5w.dpuf
ljubav je to,sigurno dobro pite praviBlack swan wrote:treba voljeti suprugu što jes jes
Ako je sve dokumentirano, onda postoji pisani trag u nadležnim službama. Ovo su prekrupne i preozbiljne stvari da bi službe sigurnosti ostale bez komentara. Očekujemo reakciju i odgovor nadležnih.
Izetbegović: Supruzi sam dao automobil Predsjedništva BiH da bih je zaštitio
"Otkako sam član Predsjedništva BiH dobio sam više od 30 prijetnji, od toga devet smrtnih, gdje je pronađen
eksploziv kod čovjeka koji je prijetio ili je snajperista bio u blizini moje kuće. Nisam samo ja ugrožen nego i moja porodica, sve je dokumentovano. Moja supruga doživljava razne neprijatnosti i nemam je namjeru pustiti nezaštićenu.
Ako je neće štititi država kao što štiti supruge onih koji dolaze u posjetu BiH, onda ću se ja snaći i privatno je zaštiti", rekao je Izetbeogović.
Tacno tako. Ako ima ozbiljnih prijetnji, onda je ne treba stititi Bakir vec drzava, kao i ostatak uze porodice.Banksy wrote:Ako je sve dokumentirano, onda postoji pisani trag u nadležnim službama. Ovo su prekrupne i preozbiljne stvari da bi službe sigurnosti ostale bez komentara. Očekujemo reakciju i odgovor nadležnih.
"Otkako sam član Predsjedništva BiH dobio sam više od 30 prijetnji, od toga devet smrtnih, gdje je pronađen
eksploziv kod čovjeka koji je prijetio ili je snajperista bio u blizini moje kuće. Nisam samo ja ugrožen nego i moja porodica, sve je dokumentovano. Moja supruga doživljava razne neprijatnosti i nemam je namjeru pustiti nezaštićenu.
Ako je neće štititi država kao što štiti supruge onih koji dolaze u posjetu BiH, onda ću se ja snaći i privatno je zaštiti", rekao je Izetbeogović.
Ako je utvrđeno da postoje realne prijetnje, onda gđa Izetbegović mora imati posebnu, odgovarajuću zaštitu 24/7.
Uz napomenu da bi gdinu Izetbegoviću neko trebao objasniti da ''privatna zaštita'' ne podrazumijeva korištenje automobila državnih organa, već vlastitog, privatnog, zbog čega duguje izvinjenje javnosti. Najtužnije je što on to uopće ne razumije, pa kako cijelu državu uzima kao sopstvenu privatnu prćiju, tako valjda gleda i službeni automobil. Begovat, naravno.
Iz tvojih usta...Alfons Kauders wrote:Tacno tako. Ako ima ozbiljnih prijetnji, onda je ne treba stititi Bakir vec drzava, kao i ostatak uze porodice.Banksy wrote:Ako je sve dokumentirano, onda postoji pisani trag u nadležnim službama. Ovo su prekrupne i preozbiljne stvari da bi službe sigurnosti ostale bez komentara. Očekujemo reakciju i odgovor nadležnih.
Ako je utvrđeno da postoje realne prijetnje, onda gđa Izetbegović mora imati posebnu, odgovarajuću zaštitu 24/7.
Uz napomenu da bi gdinu Izetbegoviću neko trebao objasniti da ''privatna zaštita'' ne podrazumijeva korištenje automobila državnih organa, već vlastitog, privatnog, zbog čega duguje izvinjenje javnosti. Najtužnije je što on to uopće ne razumije, pa kako cijelu državu uzima kao sopstvenu privatnu prćiju, tako valjda gleda i službeni automobil. Begovat, naravno.
Ako ima...
Svakako nece jos dugo imati tu mogucnost na raspolaganju.
KAD KABINET DEMANTUJE ISTINU: Sa Izetbegovićevom preporukom konkurs nije potreban
Objavljeno: 24.04.2017. u 12:20h
Objavljujemo materijalne dokaze iz slučaja “zapošljavanje u Elektroprivredi BiH”. Kabinet Bakira Izetbegovića ponovo obmanuo javnost
Bakir Izetbegović, ponovo tvrdi Žurnal, urgirao je da se Nermin Koso zaposli u Elektroprivredi BiH. Bez konkursa.
...procedura zapošljavanja Nermina Kose, koja je prekinuta nakon što je, po naredbi Tužilaštva Kantona Sarajevo, zbog nezakonitih zapošljavanja uhapšen izvršni direktor Elektroprivrede BiH Esed Džananović. Kasnije su, u okviru istog predmeta nazvanog Bosna, optuženi čelnici SDA – generalni sekretar Stranke Amir Zukić, te dvojica potpredsjednika Asim Sarajlić i Mirsad Kukić. Svi su optuženi za krivično djelo “protuzakonito posredovanje”. Upravo u Krivičnom zakonu FBiH, član 383, stav 2, piše: “Ko koristeći svoj službeni ili uticajni položaj u institucijama u Federaciji posreduje da se učini službena radnja koja se ne bi smjela učiniti ili da se ne učini službena radnja koja bi se morala učiniti, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina”
Iako postoje materijalni dokazi da je Bakir Izetbegović koristio svoj uticaj za nezakonita zapošljavanja – on se ne nalazi na optužnici Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Onda je svakako zasticena i rijesen problem.Banksy wrote:
Iz tvojih usta...
A šta ako ŽenaMajkaKraljica uđe u Predsjedništvo?
Ima jos jebeniji igrac kojeg Evropa zeli na celu SDA a to je Denis Zvizdic. Gacani polako preuzimaju konce igre. Dok se Bakir i Kukic kolju, Zvizdic sebi kopa put do vrha piramide.Alfons Kauders wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/sda-tk- ... /170422042
Nego, nismo nista o ovom raspravljali.
Kuko ipak ima muda, i grize minderase koji ga ruse, a gricka i Baketa...
Sta god mislio o njemu, Kuko je jeben operativac, o cemu mogu posvjedociti ljudi koji su organizovali otpor u Banovicima. Ali sta o tome znaju Neonko od trezora i njegove minder-funjare?
Sto se tice kapaciteta i sposobnosni, radije bih imao Bakira za neprijatelja neko Kuku. U bilo kojoj varijanti, na bilo kom polju, Kuko bi Bakira smoto ko burek, pojeo, pa onda drugi, i treci, cetvrti...