Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
kmirsad

#29876 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Znam da je bio jedan... znam 100%... :roll: al čini mi se da je umro...prošle godine...
Ned071

#29877 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ned071 »

Profesoru iz Tuzle svo postovanje i nsklon do poda!

Osnivac, ideolog i predsjednik su vam se ispalili i to mozes prijavljivat koliko hocrs. To je fakat...

Isto kao sto je fakat i da vam je osnivac porodio zenu u Belgiji pa okrenuo pio na noge da mu se, zaboga, refundira trosak...

Prijavi i ovo...
kmirsad

#29878 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Predrag Kojović

Rođen je 1965. u Travniku. Diplomirao je 1988. na Pravnom fakultetu u Sarajevu. Prije početka rata u Jugoslaviji radio je kao novinar za niz domaćih medija, a od 1991. radi kao izvještač agencije REUTERS iz rata u Sloveniji, Hrvatskoj i BiH. 1992. odaziva se na mobilizaciju ARBiH i biva raspoređen na radnu obavezu, a od 1993. radi kao ratni izvještač iz BiH, a kasnije i na različitim ratnim žarištima širom svijeta. Na izborima 2010. je izabran za zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo te delegata u Domu naroda Parlamenta Federacije, a isti rezultat je ponovio i 2014. godine
Predrag Kojović
Istinomjer

Rođen je u Travniku 1965. Godine.

Tokom i nakon pravnog studija radio je kao novinar na «Omladinskom programu», magazinima «Naši Dani» i «Nedjelja», na TV dnevniku «Yutel» i trećem TV programu RTVBiH «Dobre vibracije». Od 1990. do 2008. godine radio je za agenciju Reuters u SAD-u, gdje je i živio do 2008. godine. Po povratku u Sarajevo bavi se književnošću.

Izdao je dvije knjige „Born in USA” i zbirku poezije „Neutrino”. Također je i autor predstave „Sarajevska pozorišna tragedija”.

Jedan je od osnivača Naše stranke i poslanik je u Skupštini Kantona Sarajevo i u Domu naroda FBIH.
Image
Image
Koliko vidim, nakon demobilizacije, Rojters ga engaćovao da radi kao ratni izvještač iz BiH, nakon toga uputio ga da radi kao ratni izvještać na mnogim drugim ratnim žarištima širom svijeta...Koliko znam... prvi novinar koji je u ime Rojtersa ušao u konc logor Heliodrom u Mostaru i svijep poslao slike grozota koje su čuvari činili nad logorašima...

Nakloni se do zemlje i Pedji Nedo...
Last edited by kmirsad on 10/04/2018 17:56, edited 2 times in total.
Banksy

#29879 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Ned071 wrote:
pa da smo se svi ispalili u minhensku brigadu, u sta bi se vi vratili danas?
Na premijersku poziciju, poput Zvizdića.
kmirsad

#29880 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Banksy wrote:
Ned071 wrote:
:lol:
muha_sa

#29881 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by muha_sa »

kmirsad wrote:
Banksy wrote:
Ned071 wrote:
to je naša Banksy :-D

moram je :kiss:
Banksy

#29882 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

muha_sa wrote:
moram je :kiss:
moram te :kiss:
kmirsad

#29883 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

muha_sa wrote:
kmirsad wrote:
Banksy wrote:
to je naša Banksy :-D

moram je :kiss:[/quote]
to je naša Banksy :-D [/quote]Evo i mene u red... :kiss:... Banksy... carica si... ostani na temi... :-D
Nisam imao pojma da si žensko... :-D
Last edited by kmirsad on 10/04/2018 18:01, edited 1 time in total.
Ned071

#29884 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ned071 »

Moj mirsade, kako ce biti demobilisan neko ko nije bio vojnik? Nemoj se provaljivst, ionako odosmo predaleko od politike NS... Al postujem Sabininog starog, stari kosovac se stavio na raspolaganje odmah
insomnia78

#29885 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by insomnia78 »

E čuj “budimo dobre komšije” :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#29886 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by _BataZiv_0809 »

Banksy wrote:
Ned071 wrote:
:lol: :lol:
kmirsad

#29887 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Ned071 wrote:Moj mirsade, kako ce biti demobilisan neko ko nije bio vojnik? Nemoj se provaljivst, ionako odosmo predaleko od politike NS... Al postujem Sabininog starog, stari kosovac se stavio na raspolaganje odmah
Jes malo glupo da se sad nešto nadmudrujemo, kako funcioniše ratna organizacija, hijerarhija, ordinacija i subordinacija, ratni kotačići i razne vojne službe... da ne otkrivamo toplu vodu... eto... ni Tifa nije vojnik... muzička četa..on.pjevo... Ponesi zastavu Dragane Vikiću... dok smo mi ratovali...
Nego da čujemo tvoj komentar na Baksyjev post o Zvizdiću... nemoj sad ...drugo je to... on je sDA...
Ned071

#29888 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ned071 »

Zvizdic? Pa to ti je dokaz pravog kadra u pravoj stranci. Covjek predsjedava VM BiH, predade upitnik. Vama peđa dobacio do kantona i kupona grasa...
drug_profi

#29889 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

kmirsad wrote:
drugi profil wrote: Ne budite naivni. Rata nece i ne moze biti dok se ne stvore medjunarodne okolnosti koje ce ga dopustiti. A u tom slucaju to je kraj BiH u avnojevskim granicama jer bosnjacka politika je ubila vjeru u drzavu. Niko vise ne zeli dati ni oko, prst, a kamo li zivot da bi mu Novalici, Izetbegovici, Zukici vladali i krcmili bogatstva.
Ratom se ovdje ljudi prepadaju da glasaju za svoje "zastitnike" i to je posljednji adut koji im je jos preostao.
Ti si naivan drugi profiliu.. kakva međunarodna zajednica... međunarodna zajednica je govno... zašto su dopustili ovaj zadnji...
Sve je u našim rukama.
Tako je Alija govorio... pa izginu više od 100 000 ljudi, a više od milion se raseli...
Ne znam koliko ti je godina, i jesi li bio svjedok prethodnog rata i vremenu koje je tome prethodilo... rat je spreman na SANU, dogovaran i režiran u Karađorđevu i inim trugim tajnim mjestima... razlozi su bili, isti postoje i sad... teritorijalne pretenzije, pohlepa za našim bogatsvima, energetskim potencijalima, prirodnim resursima kakva crna mržnja i netrpeljivost... to je način i metoda za postizanje cilja... učene glave, akademici... s naših prostora su to osmilile i izazvale... međunarodni fasktori su samo gledali kako i oni da se od toga okoriste i ušićare...
Jedini nam je spas nam je grašanska opcija i ulazak u Nato... onda može i demilitarizacija regije...
Namjenska proizvodnja u okruženju cvjeta...
Ok, ja mogu reci samo da ti ne razumijes u potpunosti okolnosti koje su potrebne da PONOVO pocne rat. I onda je bilo porebno da se dobije mig od Rusije i procijeni reakcija evrope. Ali tada si imao koga i poslati u rat.
Danas opet mozes dobiti mig Rusije, ali ne vjerujem da mozes dobiti apatiju evrope i NATO na to sto bi se desavalo u njihovom dvoristu. Drugo, za rat su potrebne vojske, a sada jedina ozbiljna vojska u regiji je HV. i djelomicno VS. Nije iskljuceno da bi se i jedna i druga umjesale u sukob, ali to stvarno prelazi mastu jer nemas okolnosti koje bi to dozvolile. Pazi, mali su to igraci i svi moraju gledati u tatu.
Trece, ko hoce ratovati? Ok, dosta je 1000 budala na svakoj strani da povuku i ostale u ambis, ali sada bi morlai pucati u ledja svima nama koji bi se popisali po onome sto su ONI naumili da IM branimo.
I ne nasjedaj na ratne price, to je spika ovih koji nemaju vise nista da ponude osim straha.
I ne brini imam dovoljno godina, a tako isto sasvim dovoljno da znam ono sto ti ne znas, a to je da mozda i nisam uvijek upravu.
kmirsad

#29890 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Ned071 wrote:Zvizdic? Pa to ti je dokaz pravog kadra u pravoj stranci. Covjek predsjedava VM BiH, predade upitnik. Vama peđa dobacio do kantona i kupona grasa...
Znam na koji se položaj ubacio...nego mislim na u pogledu onog Banksinog komentara i Prve Minhenske viteške brigade...
Mislim komentarisao si Pedjin ratni angažman, pa je red da i njegov... iako meni lično ratni angažman nije neki krirerij za obavljanje strateških funkcija...aali ti si prvi počeo, pa da zaokružimu tu temu...
Inače, zanima me koje su to strateške vrline, osobine, stručnost, obrazovanje, drugi kvaliteti Denisa toliko dominantni u odnosu na Pedju... novinarčića... sem što je kandidat SDA... što vjerovatno nema nikakve veze s imenovanjem...
Ned071

#29891 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ned071 »

Mirso... Budite bre komsije... Odoh gledat LP...
Banksy

#29892 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

kmirsad wrote:
Inače, zanima me koje su to strateške vrline, osobine, stručnost, obrazovanje, drugi kvaliteti Denisa toliko dominantni ...
Mladomuslimanska halka.

Aljoša i Dubravko sinovi su rahmetli Avde Čampare, nekadašnjeg izvršnog sekretara Predsjedništva Centralnog komiteta BiH, generalnog sekretara Skupštine BiH i kasnije predsjednika Pravnog savjeta SDA.

Njihov rođak istaknuti je pripadnik mladomuslimanskog pokreta i blizak prijatelj Alije Izetbegovića, prof. Ešref Čampara,koji je na ahiret preselio u februaru 2002. godine.

Rođak porodice Čampara još je jedan iz Gačanskog lobija u Sarajevu. To je (sin rođene sestre njihove majke Sadete) Denis Zvizdić, za kojeg braća Čampara posebno lobiraju, računajući na njegov visok položaj u SDA...
furlan

#29893 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by furlan »

Kmirso ba sta je ovo , kidisu na tebe ko da si Covic. :lol:
Sta Covic?Galijasevic i Kusturica zajedno. :-)
De bolan ne bio podrzi ove Sepice, Kukice, Radeljase, Konakovice, Hadzibajrice, Radoncice, .... :ih ko bi to sve nabroj'o.A ti navro NS pa NS. :D
kmirsad

#29894 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Ned071 wrote:Mirso... Budite bre komsije... Odoh gledat LP...
Jes mi vidio glave... odoh i ja gledat LP... neče niko zaratiti dok traje utakmica...
drugi profil wrote:
kmirsad wrote:
drugi profil wrote: Ne budite naivni. Rata nece i ne moze biti dok se ne stvore medjunarodne okolnosti koje ce ga dopustiti. A u tom slucaju to je kraj BiH u avnojevskim granicama jer bosnjacka politika je ubila vjeru u drzavu. Niko vise ne zeli dati ni oko, prst, a kamo li zivot da bi mu Novalici, Izetbegovici, Zukici vladali i krcmili bogatstva.
Ratom se ovdje ljudi prepadaju da glasaju za svoje "zastitnike" i to je posljednji adut koji im je jos preostao.
Ti si naivan drugi profiliu.. kakva međunarodna zajednica... međunarodna zajednica je govno... zašto su dopustili ovaj zadnji...
Sve je u našim rukama.
Tako je Alija govorio... pa izginu više od 100 000 ljudi, a više od milion se raseli...
Ne znam koliko ti je godina, i jesi li bio svjedok prethodnog rata i vremenu koje je tome prethodilo... rat je spreman na SANU, dogovaran i režiran u Karađorđevu i inim trugim tajnim mjestima... razlozi su bili, isti postoje i sad... teritorijalne pretenzije, pohlepa za našim bogatsvima, energetskim potencijalima, prirodnim resursima kakva crna mržnja i netrpeljivost... to je način i metoda za postizanje cilja... učene glave, akademici... s naših prostora su to osmilile i izazvale... međunarodni fasktori su samo gledali kako i oni da se od toga okoriste i ušićare...
Jedini nam je spas nam je grašanska opcija i ulazak u Nato... onda može i demilitarizacija regije...
Namjenska proizvodnja u okruženju cvjeta...
Ok, ja mogu reci samo da ti ne razumijes u potpunosti okolnosti koje su potrebne da PONOVO pocne rat. I onda je bilo porebno da se dobije mig od Rusije i procijeni reakcija evrope. Ali tada si imao koga i poslati u rat.
Danas opet mozes dobiti mig Rusije, ali ne vjerujem da mozes dobiti apatiju evrope i NATO na to sto bi se desavalo u njihovom dvoristu. Drugo, za rat su potrebne vojske, a sada jedina ozbiljna vojska u regiji je HV. i djelomicno VS. Nije iskljuceno da bi se i jedna i druga umjesale u sukob, ali to stvarno prelazi mastu jer nemas okolnosti koje bi to dozvolile. Pazi, mali su to igraci i svi moraju gledati u tatu.
Trece, ko hoce ratovati? Ok, dosta je 1000 budala na svakoj strani da povuku i ostale u ambis, ali sada bi morlai pucati u ledja svima nama koji bi se popisali po onome sto su ONI naumili da IM branimo.
I ne nasjedaj na ratne price, to je spika ovih koji nemaju vise nista da ponude osim straha.
I ne brini imam dovoljno godina, a tako isto sasvim dovoljno da znam ono sto ti ne znas, a to je da mozda i nisam uvijek upravu.
Odgovorit ću ti kasnije... ako Bog da... sad idem gledat utakmicu...
Sad samo... Iz tvojuh uste u božije uši...
Ali znam i to da će medi zaigrat pred svačijim vratima... samo ne može odjednom pred svakim...
kmirsad

#29895 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

furlan wrote:Kmirso ba sta je ovo , kidisu na tebe ko da si Covic. :lol:
Sta Covic?Galijasevic i Kusturica zajedno. :-)
De bolan ne bio podrzi ove Sepice, Kukice, Radeljase, Konakovice, Hadzibajrice, Radoncice, .... :ih ko bi to sve nabroj'o.A ti navro NS pa NS. :D
:lol: :lol: :lol: Živili, svi gore nabrojani... :lol: :lol: :lol: :lol:
Saće njima sabina, banksy, Zippo, ušće, hakiz i ostali naši... izvinjavam se propuštinim Našim... Počela tekma... :-D
drug_profi

#29896 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

kmirsad wrote:Odgovorit ću ti kasnije... ako Bog da... sad idem gledat utakmicu...
Sad samo... Iz tvojuh uste u božije uši...
Ali znam i to da će medi zaigrat pred svačijim vratima... samo ne može odjednom pred svakim...
Ne moras odgovarati, Apsolutno me ne zanima. Ja sam napisao osvrt na stalno povlacenje rata kao babaroge.
To donosi bodove samo - znamo kome.
I ako i ti pristajes na pricu o ratu ides na ruku njima.
Jednostavno okolnosti vise nisu iste, niti su povoljne za pokretanje sukoba. I malo manje to ima veze sa MZ, vise sa lokalnim prilikama i odnosima.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#29897 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

Ned071 wrote:Moj mirsade, kako ce biti demobilisan neko ko nije bio vojnik? Nemoj se provaljivst, ionako odosmo predaleko od politike NS... Al postujem Sabininog starog, stari kosovac se stavio na raspolaganje odmah
Taj prokleti kosovac , partizan , udbas , komunjara , bandit , odmetnik...ti partizani ne miruju ni u liberalnim frakcijama iako liberali zbog toga ne mogu nikako da se pomire s tim...

Niko doduse da javno odgovori (SUP , MUP , CIA , OSA , MIA , DIA), zbog cega je premlaćen Nedžad Latić prije mjesec dana ?
kluz franjo

#29898 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Ako se dobro sjećam časova iz biologije, teorija evolucije govori kako je kopneni život na planeti zemlji počeo od vodenih, morskih organizama koji su se postepeno navikavali na vanjske uslove u blatu i mulju obala. Ta teza o "evolucijskom mulju" je jako interesantna. Eto, čisto mi pade na pamet.
kmirsad wrote: Volio bih čuti i onog kluza franju... dugo ga nema...
Moja nana, rahmet joj duši, pametna žena bila i znala mi često reći: "Sine, sa pametnima se upitaj. Sigurno ćeš nešto naučiti. A od budala bježi, samo će te obrukati."
Kolega kmirso, sam si hin skupio, sam hin i razgoni.

Ipak, u duhu velikog prosvjetitelja Muhameda ibn Zakarija al-Razija osjećam obavezu podsjetiti neupućene na ustavne nadležnosti Predsjedništva BiH (https://www.parlament.ba/data/dokumenti ... 0-%20B.pdf):
Predsjedništvo je nadležno za:
a) Vođenje vanjske politike Bosne i Hercegovine.
b) Imenovanje ambasadora i drugih međunarodnih predstavnika Bosne i Hercegovine, od kojih najviše dvije trećine mogu biti
odabrani sa teritorije Federacije.
c) Predstavljanje Bosne i Hercegovine u međunarodnim i evropskim organizacijama i institucijama i traženje članstva u
onim međunarodnim organizacijama i institucijama u kojima Bosna i Hercegovina nije član.
d) Vođenje pregovora za zaključenje međunarodnih ugovora Bosne i Hercegovine, otkazivanje i, uz saglasnost Parlamentarne
skupštine, ratifikovanje takvih ugovora.
e) Izvršavanje odluka Parlamentarne skupštine.
f) Predlaganje godišnjeg budžeta Parlamentarnoj skupštini, uz preporuku Vijeća ministara.
g) Podnošenje izvještaja o rashodima Predsjedništva Parlamentarnoj skupštini na njen zahtjev, ali najmanje jedanput godišnje.
h) Koordinaciju, prema potrebi, sa međunarodnim i nevladinim organizacijama u Bosni i Hercegovini.
i) Vršenje drugih djelatnosti koje mogu biti potrebne za obavljanje dužnosti koje mu prenese Parlamentarna skupština, ili na koje pristanu entiteti.
A opet, svako zna šta mu je najbolje...
putokaz1

#29899 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Zra nisu ovlasti Predsjedništva
-Majorizacija Hrvata
-Zaokruženej HRHB
-Zapošljavanje 100 000 ljudi
-Upranje prstom u Nos
-Odbrana Republike Srpske
-Hvaljanje Četništva
-Negiranje Države
-Postavljenje žene za direktoricu UKC
Zar to nisu OVLAŠTENJA predsjendištva
kluz franjo

#29900 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Svako može sebi crtati i umišljati ovlasti predsjedništva. Može i Mile i Draganče i Bakir i Želja. Mogu i forumaši kluz, kazoput, sirijski majstor, zahrđali blatobran... Svako može sebi umisliti što mu je volja.
Ipak, na kraju svih demokratski dozvoljenih gluposti stoji:
Predsjedništvo je nadležno za:
a) Vođenje vanjske politike Bosne i Hercegovine.
b) Imenovanje ambasadora i drugih međunarodnih predstavnika Bosne i Hercegovine, od kojih najviše dvije trećine mogu biti
odabrani sa teritorije Federacije.
c) Predstavljanje Bosne i Hercegovine u međunarodnim i evropskim organizacijama i institucijama i traženje članstva u
onim međunarodnim organizacijama i institucijama u kojima Bosna i Hercegovina nije član.
d) Vođenje pregovora za zaključenje međunarodnih ugovora Bosne i Hercegovine, otkazivanje i, uz saglasnost Parlamentarne
skupštine, ratifikovanje takvih ugovora.
e) Izvršavanje odluka Parlamentarne skupštine.
f) Predlaganje godišnjeg budžeta Parlamentarnoj skupštini, uz preporuku Vijeća ministara.
g) Podnošenje izvještaja o rashodima Predsjedništva Parlamentarnoj skupštini na njen zahtjev, ali najmanje jedanput godišnje.
h) Koordinaciju, prema potrebi, sa međunarodnim i nevladinim organizacijama u Bosni i Hercegovini.
i) Vršenje drugih djelatnosti koje mogu biti potrebne za obavljanje dužnosti koje mu prenese Parlamentarna skupština, ili na koje pristanu entiteti.
A opet, svako zna šta mu je najbolje...
Locked