Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

last mohicans

#29877 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by last mohicans »

spree wrote: 09/09/2025 18:16
last mohicans wrote: 09/09/2025 16:47
spree wrote: 09/09/2025 13:32

nesto si se uzrujao. polako, sjedi i oguli jabuku, pa opet procitaj post. ako nadjes da sam ja rekao da je to avdo rekao ja cu se samobanovati. dakle polako sa razumjevanjem, vidim da ti ne ide, ali eto pokusaj.

a eto sto se tice toga oko zenidbe, to je mozda moglo nekada. sad to nema sanse uraditi. eto sve i da neko pokusa sta moze biti rezultat toga. prvo odjebe reprezentaciju, drugo ostane, ali sjebe atmosferu (a nama je ona generalno kljuc), trece namjerno sabotira. po tebi i slicnim tebi bi to bilo odlicno, igrac bi podvio rep, ljubio selektora u celo i vjecno mu se zahvaljivao. ovaj drugi dio nije za tebe, jer znam da tesko kontas. dosta ti prvi dio. na to se koncentrisi.
Šta ima intelektualno veličino, nismo te poznali, ako se iko treba spustiti, to si ti. Glumiš većeg eksperta za košarku i od samo hrasnog koji se ipak bavio istom. Ti si emisiju osudio zbog njene duzine trajanja, voditelja i naslova. Čitaj svoj post, a uopće ne znaš odakle izvađen naslov. Dzaba ti spin, druze. Niko se nije uzrujao, nego si ti rendom nabacao desetak postova forumaša da ih ko nešto opereš. Ponavljam, nije ovo tvoja privatna tema i ljudi imaju pravo da pišu šta hoće i kako hoće iako se ti sa tim ne slagao. Pozivaš na pljuvanje pojedinaca, a ti si ljude popljuvao da ispadnes sarkastično pametan, sto samo ti misliš da si. Koliko si kvalitetan forumaš, samo sam te ovoj temi primjetio.

Znao sam da nećeš shvatiti. Čak i više puta napisao. Haj sad probaj opet. Dakle, vrlo jednostavno pitanje. Gdje sam ja napisao da je Avdo to rekao?

Evo da ja odgovorim posto sumnjam da ćeš ti moći. Nigdje. Dakle ti si taj koji ne konta. Napisao bih spinuje, ali ne mislim da ti to ne možeš namjerno. Uzrujao se pa lupas.

Dalje ne bih nekog forumasa da prozivan, ali super mi je da ti nekog forumasa uzimaš kao reper da je ekspert za kosarku. Prosto ti to stoji po stilu pisanja. Moj je stav da nema ovdje eksperata. Eksperti rade u svom polju. Kao npr. nas selektor, ali ovdje se neki prave da znaju bolje od njega. Čak i kad sve ide u prilog onoga što je rekao i napravio, a pazi napravio je historijski rezultat, dodju ovdje i pljuju. Svako ima pravo da piše šta hoće, ali isto tako svako ima pravo da im ukaže da nešto nije tačno. Kao evo što ti tvrdis da sam ja rekao da je Avdo ono rekao. Džaba i dalje neces priznati da nisi u pravu. Na osnovu te premise si napisao post, a sad bjezis od toga. A ustvari vjerovatno je pozadina to što si kenjao po Adisu i ja to citirao između ostalih, pa ti vokri.

Ovo o kvalitetnom forumasu govori o tvojim deluzijama. Koji jebeni kvalitetni forumaš. Nisi ti dobar. Fali ti neka validacija u životu valjda, pa onda pokušavaš da postaneš "kvalitetan forumaš"? Ja biram da pišem gdje mi je kurcu cejif i to radim radi sebe, a ne da se dopadnem nekome, da budem "kvalitetan forumaš".
Jarane, nebitan si.
canvra888

#29878 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by canvra888 »

I Bona i Osman su imali tursko državljanstvo prije šesnaeste, šta tu nije jasno?
Priglavke

#29879 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Priglavke »

canvra888 wrote: 09/09/2025 21:46 I Bona i Osman su imali tursko državljanstvo prije šesnaeste, šta tu nije jasno?
Kao sto su i Biberovica "ukrali". Meni, najodvratnija sportska nacija.

Parsanovica Preldzica, pa i Jahovica nam braca uzese..
spree

#29880 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by spree »

Kakva braća. Okupatori. Mada sve i jedan od nabrojanih su teške izdajice.
canvra888

#29881 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by canvra888 »

Priglavke wrote: 09/09/2025 22:16
canvra888 wrote: 09/09/2025 21:46 I Bona i Osman su imali tursko državljanstvo prije šesnaeste, šta tu nije jasno?

Ma nisu nam ih oni ukrali, nego su naši sami poletili njima na vrata... Nema se tu ko kriviti do njih samih. Biberović bi legao ovoj ekipi kao šamar, ali eto, džaba što je majka iz Zenice.
Lug

#29882 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Lug »

kakavdanakneiskustvu wrote: 08/09/2025 19:35
Lug wrote: 08/09/2025 19:01
kakavdanakneiskustvu wrote: 08/09/2025 12:45 Srbija koja ima najboljeg na svijetu na centru i jednog vrlo dobrog centra u euroligi nam ne bi mogla nista jer bi mi imali dva rezervna centra u nba.

ok.
jeli to to nama hoces da kazes da su Nurkic i Garza dva losa centra, a taj dobar sto je u euroligi. I ti kao putovao za rigu. :izet:
srbija ima najboljeg na svijetu i jednog od boljih u euroligi, mi imamo dvojicu, i oba su rezerva u nba. ja već ovo jednom napisao.

nije do mene što nekima treba malo više da shvate

ideš na listu gnjavatora
pa ova su obojica u NBA, bolja obojica od euroligasa. Veze ti nemas.
kakavdanakneiskustvu

#29883 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by kakavdanakneiskustvu »

Priglavke wrote: 09/09/2025 22:16

jahovic je iz srbije
kakavdanakneiskustvu

#29884 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Lug wrote: 09/09/2025 23:35
kakavdanakneiskustvu wrote: 08/09/2025 19:35
Lug wrote: 08/09/2025 19:01

jeli to to nama hoces da kazes da su Nurkic i Garza dva losa centra, a taj dobar sto je u euroligi. I ti kao putovao za rigu. :izet:
srbija ima najboljeg na svijetu i jednog od boljih u euroligi, mi imamo dvojicu, i oba su rezerva u nba. ja već ovo jednom napisao.

nije do mene što nekima treba malo više da shvate

ideš na listu gnjavatora
pa ova su obojica u NBA, bolja obojica od euroligasa. Veze ti nemas.
garza bi tek trebao dokazati da je bolji od milutinova

o razlici izmedju nekog od nase dvojice i jokica smijesno je pricati

volim i ja tebe,najvise
El_comadante

#29885 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by El_comadante »

Sad se okrenuti novom selektora, ako već Adis neće, jer će brzo utakmice i kvalifikacije za SP. Bilo bi dobro kad barem jednu dobili protiv Turske i Srbije.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#29886 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

El_comadante wrote: 12/09/2025 13:50 Sad se okrenuti novom selektora, ako već Adis neće, jer će brzo utakmice i kvalifikacije za SP. Bilo bi dobro kad barem jednu dobili protiv Turske i Srbije.
Nije Adis rekao da nece nego ima prece od preceg i to prece mora da rijesi.
El_comadante

#29887 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by El_comadante »

hrasno38 wrote: 12/09/2025 15:27
El_comadante wrote: 12/09/2025 13:50 Sad se okrenuti novom selektora, ako već Adis neće, jer će brzo utakmice i kvalifikacije za SP. Bilo bi dobro kad barem jednu dobili protiv Turske i Srbije.
Pa dobro. Ako neriješe neće biti selektor više. Dakle treba to riješiti što prije ili što Adis traži ili novi selektor.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#29888 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

El_comadante wrote: 12/09/2025 16:26
hrasno38 wrote: 12/09/2025 15:27
Pa dobro. Ako neriješe neće biti selektor više. Dakle treba to riješiti što prije ili što Adis traži ili novi selektor.
Ma njemu nije problem reprezentacija jer godisnje on sa reprezentacijom provede minimum vremena nego klub koji je na Kosovui a zena u Turskoj
kakavdanakneiskustvu

#29889 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Al kulturno popljuva Svabu Djedovica i Sulejmanovica

""Naljutio sam se na trenera, neću da igram". Kakav si ba, ti ba? Kakav si ti miš. Kakav si ti bijednik. Kakav si ti patriota. Naljutim se na trenera, ostavim svoju raju, neću da igram. To su bijednici i klošari. Ovo sve to govorim zato što sam sve to prošao. Imam pravo da kažem. Mogao sam se sto puta naljutit, mogao sam se sto puta prodati za pare - ispričao je Bećiragić u podcastu Hayat TV-a pa nastavio oštrim tonom.

- Bosanac patriota se pokaže kad svi tvoji pobjegnu, ti ostaneš. Kad svi pobjegnu od puške, ti uzmeš pušku. Kad ti kaže država ideš da igraš, odeš da igraš. Ne pitaš je li hotel s pet zvjezdica, ili je željezni krevet. Kad ti ponude lovu da ostaviš državu, ti kažeš ne, ja ću svoju državu, a ne lovu. Kad zakopaš svoju majku koja ti je najvažnija osoba na svijetu i za 20 sati izađeš na teren na Evropskom prvenstvu i ne pokažeš nimalo težine koju nosiš u svom srcu, nego vodiš svoju reprezentaciju. Zato svi ovi klošari, papci, bijednici, primitivci, koji nikad nisu bili ni dva posto u poziciji u kojoj sam ja, mogao bih im reći da sam pravo rahat"
diason

#29890 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by diason »

Sutra i ako se trener promjeni, ne zvati Sulejmanovica, Đedovica i slicne.
Adis imao dovoljno znanja ili ne, je davao maksimum i kao trener i kao igrac.
Noz u đale od ovih nekih instagram podkast patriota igraca ne treba zaboraviti.
kakavdanakneiskustvu

#29891 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

diason wrote: 14/09/2025 21:44 Sutra i ako se trener promjeni, ne zvati Sulejmanovica, Đedovica i slicne.
Adis imao dovoljno znanja ili ne, je davao maksimum i kao trener i kao igrac.
Noz u đale od ovih nekih instagram podkast patriota igraca ne treba zaboraviti.
:thumbup:
canvra888

#29892 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by canvra888 »

Edin H. wrote: 09/09/2025 14:12
canvra888 wrote: 09/09/2025 14:02 Kako je rezultat svadbe da se Musa povrijedio :-)

Napisah ranije, najlakše je s kauča tuđim vremenom raspolagati. I košarkaši su ljudi koji jedva čekaju godišnji odmor da mogu iskoristiti za aktivnosti koje nisu u mogućnosti da urade tokom dugih sezona kroz kalendarsku godinu. Svadbe su dio tih aktivnosti. I pored tog, opet volonterski izdvoje više od mjesec svog vremena da se stave reprezentaciji na raspolaganje.
Nije volonterski, plaćeni su.

Da li dovoljno, to je drugo,pitanje.
Evo Bećiragić na Hayatovom podcastu potvrdi da igrači sasvim volonterski igraju, nisu plaćeni.
Boxii44

#29893 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Boxii44 »

Poslije ovog intervjua sa beciragicem mislim da je 100% sigurno da sulejmanovic i djedovic nece igrat za repku dok je on selektor i da se ta tema ne provlaci dzaba, ovaj drugi s obzirom na godine svakako nece vise vjerovatno iako bi dao ruke u ovim kvalama, mada bolje neke mlade momke uvodit od kojih ce i bit koristi neke u buducnosti(hrelja,bulajic)
SundanceKid

#29894 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by SundanceKid »

Iskreno i neka im je ovako rekao Adis, svaka mu cast. Danima slusam Djedovica u njegovom podcastu, koji je btw amaterski do bola, kako svakih malo hvali sam sebe i ko biva neke svoje kosarkaske ekspertize i prognoze, i pri tome koristi svaku priliku da direktno ili indirektno popljuje selektora. Tacno mu na kozu izbijalo, cak je jedna od prvih epizoda bila posvecena pravdanju svojih poteza, eto naivan, nije znao, i svi drugi krivi sto ga sad ne zovu, itd.

Ovaj Adis kakav god da je, jasno nam je da nije Greg Popovic, al je covjek doso cistog srca da uradi sta moze i koliko on zna i umije. Da pomogne, kao sto je radio i kao igrac. I ako hocemo ikad bit normalna zemlja u bilo kojem sportu ili segmentu drustva - trebamo poceti konacno da cijenimo takve ljude i poteze.
giovanni008

#29895 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by giovanni008 »

Strasno dobar intervju!

Nego eto da skratimo, izgleda njegov klub nece da on i dalje obnasa funkciju i selektora kod nas i trenera u njegovom klubu paralelno.

Ako se uspostavi da je to zaista tako i ako Adis na kraju izabere klub, mislim da bi nas savez trebao u tom slucaju da kontaktira Alana Ibrahimagica.
Koliko sam uspio razumjeti njemackog komentatora, njihov prvi selektor Alex kad se sad skroz oporavi, ponovo preuzima ulogu prvog trenera od Alana.
canvra888

#29896 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by canvra888 »

I meni se čini da je situacija oko Adisa jako upitna. Sviđao se nekome ili ne, činjenica je da nam je on po rezultatima najuspješniji trener u ovom mileniju, ali postoji ozbiljna šansa da je Adis odradio svoju posljednju utakmicu sa reprezentacijom. Bilo je par rečenica u onom podcastu koje itekako upućuju na tu nesigurnost nastavka angažmana.

A sad, u slučaju da Adis ode, što lično u apsolutno većinskoj mjeri ne priželjkujem (i malu bogdicu priželjkujem čisto da se čovjeku više skinu s klinca pametolozi koji pojma nemaju o čemu pričaju, koji su iskakali iz raznoraznih rupa, a koji se se izgleda neće okaniti dok ne istupi) - Ibrahimagić naprvu većini zvuči kao logičan izbor, ali koliko je realno da će čovjek napustiti odličnu asistentsku poziciju na klupi Njemačke gdje je vjerovatno finansijski bolje kompenzovan kao pomoćni, nego što bi bio kao glavni trener kod nas? Uz to, ne treba zaboraviti da ogromnu ulogu igra i jako kvalitetan roster Njemačke reprezentacije, kao i kontinuirani uspjeh ove ekipe pa je teško napraviti evaluaciju koliko je tu do Ibrahimagića uopće. Manje-više isti roster Njemačke je bio i bronzan na EB 2022. i zlatan na SP 2023. pod Herbertom.

Sem Ibrahimagića, za kojeg mislim da nije baš realno da bi preuzeo, moja neka imena bi bila ponajprije Mutapčić pa onda Repeša (Marković svakako, ali također smatram da nije realno da Neno dođe).

Ne znam da li je nekada prije u posljednjih desetak godina Mutapčić kontaktiran za trenersko mjesto, ali je on jedan od kompetentnijih trenera sa BiH porijeklom i ima jedan od boljih rezimea. Ne znam da li postoje opstrukcije u Bayernu da obnaša i funkciju trenera, ali mislim da pored godina (odnosno eventualno nekih zastarjelih stavova ako ih ima takvih i upitnost oko dugoročnog angažmana) i nema nekih drugih izraženijih mana. Vodio je već našu reprezentaciju u par navrata, mislim da ne bi bio loš izbor, a ne mislim ni da bi finansijski bio prezahtjevan s obzirom da radi u Bayernu već.

Repeša je već sasvim volonterski uletio i vodio reprezentaciju u onih nekoliko par kola, a opet je čovjek koji je iz BiH pa ima nekih poveznica sa njom. Ima solidan trenerski rezime i vjerovatno također ne bi tražio preveliku platu, ako je sudeći po toj pomenutoj instanci kada je volonterski vodio reprezentaciju.

Marković je logičan izbor, ali je čovjek tek potpisao jednogodišnji klupski ugovor u Turskoj, stoga nisam siguran koliko mu je u interesu da bude "razvučen" na bilo koju drugu stranu sem na primarni posao. Vjerovatno će mu biti u cilju da bude maksimalno fokusiran na klub, da ostvari što bolji rezultat i da osigura neki višegodišnji ugovor.
kakavdanakneiskustvu

#29897 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

giovanni008 wrote: 15/09/2025 00:57 Strasno dobar intervju!

Nego eto da skratimo, izgleda njegov klub nece da on i dalje obnasa funkciju i selektora kod nas i trenera u njegovom klubu paralelno.

Ako se uspostavi da je to zaista tako i ako Adis na kraju izabere klub, mislim da bi nas savez trebao u tom slucaju da kontaktira Alana Ibrahimagica.
Koliko sam uspio razumjeti njemackog komentatora, njihov prvi selektor Alex kad se sad skroz oporavi, ponovo preuzima ulogu prvog trenera od Alana.
mislis da bi nas savez imao nivca da plati ibrahimagica, kojem ce sada nakon osvojenog EB cijena prilično skociti
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#29898 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by izvrsni direktor »

Europski prvak jedva ceka da dpdje voditi bih
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#29899 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by izvrsni direktor »

"Naljutio sam se na trenera, neću da igram". Kakav si ba, ti ba? Kakav si ti miš. Kakav si ti bijednik. Kakav si ti patriota. Naljutim se na trenera, ostavim svoju raju, neću da igram. To su bijednici i klošari. Ovo sve to govorim zato što sam sve to prošao. Imam pravo da kažem. Mogao sam se sto puta naljutit, mogao sam se sto puta prodati za pare - ispričao je Bećiragić u podcastu Hayat TV-a pa nastavio oštrim tonom.

- Bosanac patriota se pokaže kad svi tvoji pobjegnu, ti ostaneš. Kad svi pobjegnu od puške, ti uzmeš pušku. Kad ti kaže država ideš da igraš, odeš da igraš. Ne pitaš je li hotel s pet zvjezdica, ili je željezni krevet. Kad ti ponude lovu da ostaviš državu, ti kažeš ne, ja ću svoju državu, a ne lovu. Kad zakopaš svoju majku koja ti je najvažnija osoba na svijetu i za 20 sati izađeš na teren na Evropskom prvenstvu i ne pokažeš nimalo težine koju nosiš u svom srcu, nego vodiš svoju reprezentaciju. Zato svi ovi klošari, papci, bijednici, primitivci, koji nikad nisu bili ni dva posto u poziciji u kojoj sam ja, mogao bih im reći da sam pravo rahat
:izet:
giovanni008

#29900 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by giovanni008 »

Naravno, tesko nas savez da moze priblizno platiti koliko Alan sada zaradjuje.

Eh sad, moze Adisu klub da kaze ili mi ili bh repka, i sad recimo Adis bi radje repku nego klub.

Sad se postavlja pitanje, da li savez moze naci finansije da finansira Adisovu "punu platu" koja zadovoljava njegove kriterije.
Ne znam dal se savez moze obratiti nekim sponzorima/jakim firmama Bingo, Violeta, Bekto preciza, BHTelecom, ASA osiguranje, Unicredit banka....pa da se kroz sponzorstvo finansira njegova puta plata (cini mi se da se Rakitic u Hajduku finansira preko Tommy-ja)..

To bi po meni bila najbolja varijanta, jer onda bi imali selektora koji bi se samo fokusirao na jednu ekipu, i bio bi fizicki skoro uvijek u Sarajevu. Za 2 mjeseca pocinju kvalifikacije, i putovanje Sarajevo - Kosovo - Turska, nije bas prakticno za Adisa.

Ali sad sa druge strane, ako Adis ipak kaze repki ne, da li bi se recimo ovaj navedeni vid finansiranja mogao primjeniti na nekog drugog selektora tipa Alan ili slicni....

kakavdanakneiskustvu wrote: 15/09/2025 08:06

mislis da bi nas savez imao nivca da plati ibrahimagica, kojem ce sada nakon osvojenog EB cijena prilično skociti
Post Reply