SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
VjecitiStudent

#29876 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by VjecitiStudent »

Tek dobili nova auta, pa ih ne smiju ložiti kad ganjaju prestupnike. Biće to sve dure čim ih razrade, što su pljačkali, pljačkali su :oops:
Stavljanje u funkciju ovih motornih vozila predstavlja nastavak kontinuiranih aktivnosti Uprave policije, MUP-a Kantona Sarajevo i Vlade Kantona Sarajevo, na zanavljanju i modernizaciji materijalno tehničkih sredstava kojima MUP Kantona Sarajevo raspolaže, čime se značajno poboljšava operativna sposobnost organizacionih jedinica Ministarstva, te tako povećava nivo sigurnosti, kao jedan od najvažnijih segmenata života našeg društva.
http://mup.ks.gov.ba/aktuelno/obavjeste ... nih-vozila
uglavnomja

#29877 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by uglavnomja »

VjecitiStudent wrote:
uglavnomja wrote:
VjecitiStudent wrote: Podijeljeno je nekoliko desetina puta na FB, sve uredno sa slikama, imenima i prezimenima.
kod mene nema ni slika ni imena ... ni koja ustanova ...

i narod sumnja, naravno. cuj 5 specijalaca :mrgreen: ... cuj ostace zakljucani ... :-)

cuj covjek studirao 5 godina i plus jos psecijalizacija da lijeci djecu - i onda da se tako ponasa. i jos sve sestrice i tehnicari ...
shvatam da ima stoke, ali povjerovati u svaku besmislenu glupost koju neko napise na internetu u cilju pljuvanja po nekoj grupi :roll:

ali nista novo. popusice narod i gore gluposti. samo neka je protiv policije, prvenstveno, a i protiv svakoga ko radi u budzetskim ustanovama.
160 puta podijeljeno, čovjek je to objavio pod svojim imenom i prezimenom, sa slikama umiješanih likova.
Više da vjerujemo njemu, ili tebi ... koji se javljaš iz Švedske?
jah broj podjel na fb je potvrda da je nesto istina :-)
ono kao ako lajkas ode 10 centi za djecu afrike ...

hebote, ljudi lajkaju i sharuju sve sto im dodje , samo da budu aktivni i inn. pogotovo ako je protiv vlasti.

sta znaci ime i prezime? ti znas tog covjeka?
kod mene toga nema, ni imena ni slika. samo ljudi pitaju gdje, kada i ne vjeruju ...

de podijeli sa nama da vidimo slike. mozda i promijenim misljenje. ali na osnovu teksta ne vjerujem.

cuj 5 specijalaca :-) pa sve ima svoje granice, ali 5 specijalaca za bolesnu djecu ...
ili fali dio da su, recimo, roditelj(i) poceli bacati stolice, izvadili pistolje, nozeve, ... :skoljka:
Pasiflora

#29878 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Pasiflora »

esmasaric wrote:Znam za jedan slučaj gdje su bebi rutinsku operaciju sjebali, mali dobio sepsu i ostao 100% invalid.
Roditelji predali na sud, i nikom ništa...nema kao dovoljno dokaza da se pokrene postupak, a malena beba bukvalno truhnula na odjelu.
I ti roditelji će opet pokušavati na sud, ali sumnjam da će biti koristi, ta borba njihova traje već 5 godina. Svi isti doktori i dalje rade... :shock:

Ovo je samo slučaj koji znam. A bilo je svega, nego ljudi obično odustaju kad vide da nema nikakvih rezultata.
Momak u Rijeci krivnjom lječnika, a zbog slijepog crijeva - ostao bez noge. Trakavica od 7 godina... Momak dokazao da je greška liječnika u pitanju i dobio odštetu. E sada, osim satisfakcije što je dokazao grešku lječnika i oborio njihovu nedodirljivost - ostaje činjenica da je mladi čovjek zauvijek invalid :(

http://www.index.hr/tag/91332/miroslav-maskarin.aspx
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#29879 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by _BataZiv_0809 »

Ti ko da si Vjeciti Lovac, a ne student.
VjecitiStudent

#29880 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by VjecitiStudent »

uglavnomja wrote: jah broj podjel na fb je potvrda da je nesto istina :-)
ono kao ako lajkas ode 10 centi za djecu afrike ...

hebote, ljudi lajkaju i sharuju sve sto im dodje , samo da budu aktivni i inn. pogotovo ako je protiv vlasti.

sta znaci ime i prezime? ti znas tog covjeka?
kod mene toga nema, ni imena ni slika. samo ljudi pitaju gdje, kada i ne vjeruju ...

de podijeli sa nama da vidimo slike. mozda i promijenim misljenje. ali na osnovu teksta ne vjerujem.

cuj 5 specijalaca :-) pa sve ima svoje granice, ali 5 specijalaca za bolesnu djecu ...
ili fali dio da su, recimo, roditelj(i) poceli bacati stolice, izvadili pistolje, nozeve, ... :skoljka:
Za razliku od foruma, gdje se anonimno možeš izblamirati bez posljedica, na FB su svi uglavnom svi sa punim imenom i prezimenom. Laži mogu rezultirati vrlo konkretnim tužbama.

Kakvi su običaji gore kod vas u Švedskoj?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#29881 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by _BataZiv_0809 »

Ma de ba kakve ljudi bljuvotine objavljuju na fb sa serbez imenom i prezimenom. Nikakav argument, bez zelje da hvalim zdravstvo i policiju.
jao_situacije

#29882 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

evo sad sam ja otišao na profil čovjeka koji je napisao to
imaju slike i doktora koji je zvao policiju i doktora koji ih nije htio primiti
ugl. ne vjerujem da laže čovjek, ali zato su se policajci još jednom pokazali u najboljem svjetlu krađe 2.5 automobila dnevno, 2 razbojništva al jebo to idemo poslati jedinicu za podršku u dom zdravlja da hapse djecu s temperaturom jesul im i paracetamole zaplijenili

i onda kaže daj nova vozila, daj opremu
The BEN10

#29883 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by The BEN10 »

O kojem Domu zdravlja se radi o kojem raspravljate?
Obzirom da sam nedavno lično svjedočio dolasku policije u DZ nakon što su se neki roditelji pobunili jer im djecu nisu primili.
jao_situacije

#29884 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

koliko skontah novi grad je u pitanju
O'zone
Globalni moderator

#29885 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

Mene jednom tako nisu primili na DIP-u u Koševu nakon 5,5 sati čekanja na urološkom odjeljenju. Ostalo nas dvoje i izađe sestra i kaže za danas smo završili. Uglavnom nakon tersanja pošalju me da siđem do urologije kao dole će me primiti doktorica samo da kažem da sam čekao gore. Međutim dole su me onako ofirno izignorirali pa sam ja seljački na sav glas ono kako po naški ide a oni sjede piju kaHvu i popunjavaju križaljke u doktorskoj sobi i jebe se njima što lišće šušti (aka ja) oguglalo na primjedbe i uvrede valjda. Na kraju izašao i otišao posran ni pregleda ni dijagnoze.
hali gali halid

#29886 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by hali gali halid »

calculator wrote:
hali gali halid wrote:
hali gali halid wrote:Jutros trafika zaplatila na Kovačićima, bmw, fantomke, "blindirana" vrata iz baglama izvalili, razvalili alarm, odoše, dođe policija...
Na trolejbuskoj stanici.
Bravo. Sve je sada mnogo jasnije :thumbup:
A šta je nejasno? Rekao sam ti i koja, i gdje. A kako, ne znam, valjda pajserom...
vješalica

#29887 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by vješalica »

jao_situacije wrote:evo sad sam ja otišao na profil čovjeka koji je napisao to
ugl. ne vjerujem da laže čovjek, ali zato su se policajci još jednom pokazali u najboljem svjetlu krađe 2.5 automobila dnevno, 2 razbojništva al jebo to idemo poslati jedinicu za podršku u dom zdravlja da hapse djecu s temperaturom jesul im i paracetamole zaplijenili

I zdravstveni radnici su se pohasili sa svojim ponasanjem
Naravno uvijek ima ljubaznih sestara i doktora koji su jedina svijetla tacka.
Ono kad dodjes na kartoteku i prolomi se iza stakla STA HOCES? ne da treba voditi polemiku nego komplet salter unistiti nogama
Sto sjebu zivce sa penzionerima pa laju na druge nije im niko kriv...bahate bezobrazne nekulturne seljanke
Iz policije nisu nista bolji njih znamo
Ali ima i svakakvog svijeta koji musicu klonira u slona
uglavnomja

#29888 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by uglavnomja »

ima li slika specijalaca? jesu li imali duge cijevi? pancire, sljemove, stitove ...
koliko marica je doslo da pohapsi malu djecu, i to bolesnu?

da ima doktora svakakvih to znamo. da su i dokrtori ljudi sa radnim vremenom, to je vec manje poznato. ali nebitnno.
ako su uradili nesto neeticko, ok, neka snose posljedice.

ali specijalci :-)

ako su roditelji povadili puske i pistolje i zaprijetili bombama ... onda ima logike da dodju. samo to ne pise u tuzakanju policije i doktora.
Thorgerson

#29889 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Thorgerson »

Znam da ce se sad osut paljba po meni, ali ljudi dragi koliko ste vi bili u kontaktu i radili sa nasom stokom od ljudi? Ako niste, nemojte onda dusu grijesiti i pisati o necemu o cemu ne znate.

Ja sam na svom prvom poslu, kad sam tek poceo raditi, bio u takvoj vrsti posla da sam citav dan bio u kontaktu sa ljudima. Nekad mi je dolazilo da uzmem i monitor i tastaturu i da covjeka izudaram na licu mjesta. Na 10 ljudi mozda je 3-4 normalno i kulturno. Vjerujte mi. Pitajte bilo koga ko radi i ko je stalno u kontaktu sa ljudima - ovo ce vam potvrditi.

Mi smo stoka. A ako ljudi jos vide da mogu s tobom kako hoce, e onda si donji! A jos kad se pojavi neki pametnjakovic, koji misli da je pokupio svu pamet svijeta, ako je procitao neki zakon, pa ti krene biflat i pravit se pametan...e to je slag na kraju.

Nedavno sam bio u ambulanti, ma to je cirkus - cirkus. Dodju ljudi, psuju onim sestrama, one se s njima svadjaju, svi nervozni, nervozni ovi sto cekaju, nervozni doktori jer danas ima 50-60 pacijenata (a optimalan broj je 20-25), nervozne sestre jer po citav dan se tu makljaju s pacijentima.

Uglavnom, svi su u pravu. Pacijenti su u pravu jer ne treba toliko da cekaju za nesto sto plate, doktori su u pravu jer nije normalno da ti danas primis 50-60 pacijenata, to nije humano...kako ces im pomoc za 6-7 sati koliko im traje smjena...

Jednostavno zdravstvo je u totalnom qrcu. A tu su najmanje krivi prvo pacijenti, a zatim doktori. Najmanje.

Zna se ko je kriv.
Last edited by Thorgerson on 30/03/2016 13:33, edited 1 time in total.
Troll_Happens

#29890 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Troll_Happens »

ultima_palabra wrote:
O'zone wrote:Jel se ovo vratiA palitelj?

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... 60330017#4
The True Otoka.
To je reno. Francuzi generalno imaju problem sa palenjem ali kad se upale i planu onda i explodiraju sto se da uociti na slici.
Thorgerson

#29891 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Thorgerson »

vješalica wrote:

I zdravstveni radnici su se pohasili sa svojim ponasanjem
Naravno uvijek ima ljubaznih sestara i doktora koji su jedina svijetla tacka.
Ono kad dodjes na kartoteku i prolomi se iza stakla STA HOCES? ne da treba voditi polemiku nego komplet salter unistiti nogama
Sto sjebu zivce sa penzionerima pa laju na druge nije im niko kriv...bahate bezobrazne nekulturne seljanke
Iz policije nisu nista bolji njih znamo
Ali ima i svakakvog svijeta koji musicu klonira u slona
A obican narod je zlatan, jelde? Fino, sve, kultura.

Al malo sutra.

:run:
Logovan

#29892 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Logovan »

Code: Select all

http://radiosarajevo.ba/novost/221013/sarajevo-sudar-tramvaja-i-automobila-u-centru-grada
:roll: :roll:
O'zone
Globalni moderator

#29893 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

Thorgerson wrote:Znam da ce se sad osut paljba po meni, ali ljudi dragi koliko ste vi bili u kontaktu i radili sa nasom stokom od ljudi? Ako niste, nemojte onda dusu grijesiti i pisati o necemu o cemu ne znate.

Ja sam na svom prvom poslu, kad sam tek poceo raditi, bio u takvoj vrsti posla da sam citav dan bio u kontaktu sa ljudima. Nekad mi je dolazilo da uzmem i monitor i tastaturu i da covjeka izudaram na licu mjesta. Na 10 ljudi mozda je 3-4 normalno i kulturno. Vjerujte mi. Pitajte bilo koga ko radi i ko je stalno u kontaktu sa ljudima - ovo ce vam potvrditi.

Mi smo stoka. A ako ljudi jos vide da mogu s tobom kako hoce, e onda si donji! A jos kad se pojavi neki pametnjakovic, koji misli da je pokupio svu pamet svijeta, ako je procitao neki zakon, pa ti krene biflat i pravit se pametan...e to je slag na kraju.

Nedavno sam bio u ambulanti, ma to je cirkus - cirkus. Dodju ljudi, psuju onim sestrama, one se s njima svadjaju, svi nervozni, nervozni ovi sto cekaju, nervozni doktori jer danas ima 50-60 pacijenata (a optimalan broj je 20-25), nervozne sestre jer po citav dan se tu makljaju s pacijentima.

Uglavnom, svi su u pravu. Pacijenti su u pravu jer ne treba toliko da cekaju za nesto sto plate, doktori su u pravu jer nije normalno da ti danas primis 50-60 pacijenata, to nije humano...kako ces im pomoc za 6-7 sati koliko im traje smjena...

Jednostavno zdravstvo je u totalnom qrcu. A tu su najmanje krivi prvo pacijenti, a zatim doktori. Najmanje.

Zna se ko je kriv.
Evo ja prvi već 10 godina radim kao prvi na udaru sa ljudima i istina je da me svakodnevno zabrinjava šta nas okružuje. S druge strane mene moj posao obavezuje da se uvijek kezim, pozdravim, pitam kako mogu biti od pomoći i da odgovorim bez obzira kako glupo pitanje bilo i da li uopšte vezano za posao koji radim (jbga prometno). Nije bitno jesam ja nadrkan, jel me žena iznervirala, imam li financijskih ili zdravstvenih problema ja MORAM uvijek po istom šablonu.

E sad što drugi nemaju tu kulturu jbga! Jedni se neće da pozdrave, drugi neće da pruže informaciju....
The BEN10

#29894 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by The BEN10 »

O'zone wrote:
Thorgerson wrote:Znam da ce se sad osut paljba po meni, ali ljudi dragi koliko ste vi bili u kontaktu i radili sa nasom stokom od ljudi? Ako niste, nemojte onda dusu grijesiti i pisati o necemu o cemu ne znate.

Zna se ko je kriv.
Evo ja prvi već 10 godina radim kao prvi na udaru sa ljudima i istina je da me svakodnevno zabrinjava šta nas okružuje. S druge strane mene moj posao obavezuje da se uvijek kezim, pozdravim, pitam kako mogu biti od pomoći i da odgovorim bez obzira kako glupo pitanje bilo i da li uopšte vezano za posao koji radim (jbga prometno). Nije bitno jesam ja nadrkan, jel me žena iznervirala, imam li financijskih ili zdravstvenih problema ja MORAM uvijek po istom šablonu.

E sad što drugi nemaju tu kulturu jbga! Jedni se neće da pozdrave, drugi neće da pruže informaciju....
Baš tako!
Koga briga jel ti žena nije jutros dala, ili šta ti ja znam već, al korisnik je uglavnom uvijek u pravu. Par puta sam čekao zajedno sa drugima po 3 sata kako bi djeca bila primljena u ordinaciju. Nedavno jedan par prije mene je čekao 2.5 h samo da bi dobili uputnicu za dalje.
Kako nećeš biti nervozan i nezadovoljan. I još ti se na kraju svega sestra/doktor drsko obrate, otkantaju te.
esmasaric

#29895 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by esmasaric »

Pasiflora wrote:
esmasaric wrote:Znam za jedan slučaj gdje su bebi rutinsku operaciju sjebali, mali dobio sepsu i ostao 100% invalid.
Roditelji predali na sud, i nikom ništa...nema kao dovoljno dokaza da se pokrene postupak, a malena beba bukvalno truhnula na odjelu.
I ti roditelji će opet pokušavati na sud, ali sumnjam da će biti koristi, ta borba njihova traje već 5 godina. Svi isti doktori i dalje rade... :shock:

Ovo je samo slučaj koji znam. A bilo je svega, nego ljudi obično odustaju kad vide da nema nikakvih rezultata.
Momak u Rijeci krivnjom lječnika, a zbog slijepog crijeva - ostao bez noge. Trakavica od 7 godina... Momak dokazao da je greška liječnika u pitanju i dobio odštetu. E sada, osim satisfakcije što je dokazao grešku lječnika i oborio njihovu nedodirljivost - ostaje činjenica da je mladi čovjek zauvijek invalid :(

http://www.index.hr/tag/91332/miroslav-maskarin.aspx
Ma ovdje je očigledno u pitanju greška liječnika... Mislim, beba da dobije sepsu :shock:
Pa da, ali dobiješ satisfakciju da ti ljudi više ne rade, da neće više žrtava biti.
Ovi ljudi to rade da ljudima skrenu pažnju na doktore, da se ne bi više slučaja dogodilo. Osim toga, ovo je u Hrvatskoj, u Bosni doktori za smrt ne odgovaraju, a tek kad nekoga invalidom naprave.

Možda neki i znaju za slučaj, ali evo stranice
http://www.alisan.ba/

Meni se odmah u grlu nešto stegne kad slike pogledam :(
bemi

#29896 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by bemi »

U vezi ponasanja naseg svijeta i slobode ponasanja imala bih stosta napisati, prvenstveno kao roditelj 2 malodobne djece i svjedok divljanja pojedinaca u cekaonicama za pedijatrijske pacijente. Cast izuzecima, ali jednostavno neki ljudi misle da iz nekog razloga temperatura ili bolest njihovog djeteta "vise boli" od temperature druge djece. Pri tome psuju, galame i prijete, sve to pred vlastitom djecom, koja se uce da je to normalan obrazac ponasanja. U hitnoj pomoci u Sa ljudi uredno dolaze da izvade nalaze i pretrage, pazi hej "hitna pomoc". Ja jednom tamo zaglavila s djetetom, nisu nam mogli pomoci, pa nas uputili u bolnicu, primili i pregledali dijete za 1 sat. Trenutno sam na privremenom boravku u inostranstvu (EU) i odem s djetetom jednu noc u hitnu zbog bronhitisa, dijete se gusi od kaslja, vikend, noc. Stigli u hitnu u 2100, zavrsili ujutro u 0500. Znate zasto? Zato sto je to tamo normalno. U hitnu dovoze tesko stradale u nesrecama, srcane bolesnike, kakav bronhitis. Mi onako malo uplaseni, u stranoj zemlji, mislili se tu obratiti za pomoc. Svi koji su dosli kao i ja jutro naredno docekali, smireno sjede i cekaju, spavaju na stolicama, mislite da se neko pozalio? Valjda doktori znaju procijeniti sta je hitno - dobili smo oznaku zeleno - nije hitno (cijelo vrijeme su oni nas obilazili da vide kako deveramo i da nas potapsaju po ramenu). Ni pedijatru ne mozes otici tek tako, prvo telefonski poziv pa objasnjavaj simptome, kaze temperatura, nije to nista, borite se pa ako bude uporna onda dodjite. Kao sto neko gore napisa, veliki je priliv pacijenata, a kapaciteti ograniceni. Cesto roditelji dovode djecu zbog viroza koje nisu uvijek za ljekarske intervencije, roditelji sami postave dijagnozu putem Google-a, covjece doktor im treba samo da prepise antibiotik :evil: (kao lijek za sve :-) ), a onda se stvaraju velike guzve i nervoza. Sta je s nasim svijetom to ne mogu nikako dokuciti, malo strpljenja i sabura svima bi bilo od koristi.
ranger

#29897 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by ranger »

bemi wrote:U vezi ponasanja naseg svijeta i slobode ponasanja imala bih stosta napisati, prvenstveno kao roditelj 2 malodobne djece i svjedok divljanja pojedinaca u cekaonicama za pedijatrijske pacijente. Cast izuzecima, ali jednostavno neki ljudi misle da iz nekog razloga temperatura ili bolest njihovog djeteta "vise boli" od temperature druge djece. Pri tome psuju, galame i prijete, sve to pred vlastitom djecom, koja se uce da je to normalan obrazac ponasanja. U hitnoj pomoci u Sa ljudi uredno dolaze da izvade nalaze i pretrage, pazi hej "hitna pomoc". Ja jednom tamo zaglavila s djetetom, nisu nam mogli pomoci, pa nas uputili u bolnicu, primili i pregledali dijete za 1 sat. Trenutno sam na privremenom boravku u inostranstvu (EU) i odem s djetetom jednu noc u hitnu zbog bronhitisa, dijete se gusi od kaslja, vikend, noc. Stigli u hitnu u 2100, zavrsili ujutro u 0500. Znate zasto? Zato sto je to tamo normalno. U hitnu dovoze tesko stradale u nesrecama, srcane bolesnike, kakav bronhitis. Mi onako malo uplaseni, u stranoj zemlji, mislili se tu obratiti za pomoc. Svi koji su dosli kao i ja jutro naredno docekali, smireno sjede i cekaju, spavaju na stolicama, mislite da se neko pozalio? Valjda doktori znaju procijeniti sta je hitno - dobili smo oznaku zeleno - nije hitno (cijelo vrijeme su oni nas obilazili da vide kako deveramo i da nas potapsaju po ramenu). Ni pedijatru ne mozes otici tek tako, prvo telefonski poziv pa objasnjavaj simptome, kaze temperatura, nije to nista, borite se pa ako bude uporna onda dodjite. Kao sto neko gore napisa, veliki je priliv pacijenata, a kapaciteti ograniceni. Cesto roditelji dovode djecu zbog viroza koje nisu uvijek za ljekarske intervencije, roditelji sami postave dijagnozu putem Google-a, covjece doktor im treba samo da prepise antibiotik :evil: (kao lijek za sve :-) ), a onda se stvaraju velike guzve i nervoza. Sta je s nasim svijetom to ne mogu nikako dokuciti, malo strpljenja i sabura svima bi bilo od koristi.
i tako umrije curica neki dan...
bemi

#29898 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by bemi »

@ranger zao mi je djeteta :cry: , nisam upucena u slucaj, ali upravo se moze desiti da zbog velikih, cesto nepotrebnih guzvi, izostane pravovremena pomoc onima kojima je zaista potrebna. Imam oko sebe i rodbine i prijatelja koji vode dijete doktoru svaki put kad kihne. Da se razumijemo i meni su moja djeca iz oka ispala, ali da prijetim onima kojima sam dosla da mi pomognu no-no.
ranger

#29899 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by ranger »

bemi wrote:@ranger zao mi je djeteta :cry: , nisam upucena u slucaj, ali upravo se moze desiti da zbog velikih, cesto nepotrebnih guzvi, izostane pravovremena pomoc onima kojima je zaista potrebna. Imam oko sebe i rodbine i prijatelja koji vode dijete doktoru svaki put kad kihne. Da se razumijemo i meni su moja djeca iz oka ispala, ali da prijetim onima kojima sam dosla da mi pomognu no-no.
naravno, ali doktori se uglavnom ponasaju po bolimekurac principu. ko i drotovi, ko i politicari i td... a djeca umiru.
Daryl Dixon

#29900 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Daryl Dixon »

zateznistub wrote:A da malo popustimo Mup!?
Da sudstvo i tuzilastvo rade upola koliko policija, ovo bi bilo mnogo bolje mjesto za život!
to je 100% tačno, naročito mi je drago što su u zadnje vrijeme počeli malo ozbiljnije raditi, vidim uveliko pišu kazne po gradu ovim trkačima na dva točka :thumbup: :bih:
Locked