SDA-All about

JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#29851 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

jefff wrote:I ja mislim da su Memiću dani odbrojani.
pogrešno mislite :roll: nije ovo normalno društvo, sa izgrađenim pravnim i etičkim normama ili barem jasnim moralnim standardima...ovo je organizovana anarhija prvobitne akumulacije kapitala, više neka distopija nego prosječna evropska stvarnost

ovo je feudalni sistem u kojem na vrhu stoji Gospodar, a ispod nejga u prvom saffu najodaniji vazali, koji bespogovorno izvršavaju naredbe Gospodara, što im i osigurava mjesto u magičnom prvom saffu.

Sve dok je tako Memlija je nedodirljiv, pa makar napuco kitu i maho njome pred kamerama. Znači mogu šta hoće i kako hoće, sve dok bespogovorno rade za i na mig Gospodara....i niko se po guzici počešati neće osim par saopćenja fejk liberala i ljevičara, napisanih više radi samopromocije
JThomas

#29852 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

sistem jeste otprilike takav, ali ja mislim da mema i nije taj "prvi prvi" saf. i da, što je još važnije, ne dijeli i ne sluša baš rado one koji jesu. i u takvom sistemu to i jeste recept da najebe. i da apologeti režima kažu vidite da ima države :mrgreen:
JoseMujica

#29853 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

neće ovdje još zadugo biti države, baren ne ove zapadnjačkog tipa koja počiva na uređenom pravnom sistemu....taj koncept je stran dinarskim čobanima naviknutim na šibu i pljusku

sve se vrti oko pater familiasa, pa kako se oko njega rasporedi...tako je i na desnici i na ljevici i u centru...zapravo mi u stvarnosti i nemamo tih modernističkih ideoloških dinstinkcija na političkoj sceni, već samo likove koji glume da su desnica, ljevica ili centar, no suštinski se svojim shvatanjem organizacijske kulture uopće ne razlikuju

najbolji primjer takovg lažnog polariteta su SDA, kao lažni islamisti što na svakom koraku selamaju i grade džamije, no u stvarnosti imamo seoske varalice koji klepaju ZK izvadke bez trunke islamskog morala i SDP, kao lažnih socijalista koji se ubiše mahanjem sa kostima mrtvih partizana, no u suštini imamo najgore neoliberale

a sve ovo ostalo oko njih, mahom je nastalo ospianjem ovih matičnjaka jer se pojedinci nisu našli zadovoljeni preraspodjelom fotelja pa se kao vratili na pravi put napuštanjem orginalne sranke :roll:
JThomas

#29854 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

sve je to tačno i tako. samo ja mislim da je mema precijenio svoje mjesto u tom sistemu...
JoseMujica

#29855 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

Mema je klasični klimoglavac koji gleda svoju gujicu

jedini likovi koji su se precjenili su ovi odmetnici iz PS
megaman4

#29856 Re: SDA-All about

Post by megaman4 »

JThomas wrote:sve je to tačno i tako. samo ja mislim da je mema precijenio svoje mjesto u tom sistemu...
Memic zeli nesto na silu ali u samoj SDA su protiv njega jer je druga struja tj. Tihiceva. Posto Tihica vise nema, postao je visak. Prevljak i on su u sukobu, a posto je ovaj prvi Bakirov igrac a ovaj Tihicev, svima je jasno cija ce struja prevladati. Cak je bilo zamisljeno da Memic uopste ne bude kandidat za nacelnika ispred SDA, nego Fikrin igrac Celik, ali negdje je doslo do spoja?

Kako god djavo je dosao po svoje.
Qler

#29857 Re: SDA-All about

Post by Qler »

Stoka sitnog zuba - kratki opis glasačkog tijela SDA...
DonieBrasco

#29858 Re: SDA-All about

Post by DonieBrasco »

Da hoce đavo doci po kompletnu kriminalnu SDA stranku, sve uhljebe i one koji su se okristili preko iste i dalje se korsite.
jefff

#29859 Re: SDA-All about

Post by jefff »

Istina o našem cjelokupnom stanju je na sredini između Jose Mujica i JThomasove interpretacije.
Nismo ni tamo, ni amo. Pa majka mu stara i republika Turska je danas primjerno socijalno uređena država sa veoma jakim srednjim slojem i jakom ekonomijom. Šta je s nama? Ni Europa, ni Azija.
megaman4

#29860 Re: SDA-All about

Post by megaman4 »

DonieBrasco wrote:Da hoce đavo doci po kompletnu kriminalnu SDA stranku, sve uhljebe i one koji su se okristili preko iste i dalje se korsite.
Cim Bakir moli Dodika da od svojih poslanika pogura povecanje akciza govori da je doticni izgubio svaku sliku s realnoscu.

Ovaj primjer govori da je Bakir spreman prodati i drzavu i narod za svoj interes. Nije Alija bezveze Tihica postavii kao svog nasljednika na celo SDA. Znao je Alija da mu je sin nesposoban.

Ljudi mu jebu sve po spisku sta je uradio od ove drzave. Cak i simpatiteri ove stranke su protiv njega. A da ne kazem o cetvorci na celu s Sepicem koja ga polako rusi iznutra. Jos na to dodati Sebiju i kraj mu je blizu abd.
JThomas

#29861 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

a govori i to što su ga njegovi ispalili i mimo famozne četvorke...
megaman4

#29862 Re: SDA-All about

Post by megaman4 »

JThomas wrote:a govori i to što su ga njegovi ispalili i mimo famozne četvorke...
Ne bi me cudilo da Centrala SDA vrsi vec pritisak na njega da podnese ostavku, jer se boje katastrofe na izborima 2018. Bolje receno, najvise ce najebati oni koji su preko stranke dobili posao.

Prvo revizija, pa ovo sa akcizama i sa MMF-om govori da mu je promasena politika citavo vrijeme. Ako je spao na to da moli Dodika za akcize, onda je svima jadno da je njegova politicka karijera blizu kraja.
zippoo87

#29863 Re: SDA-All about

Post by zippoo87 »

megaman4 wrote:
JThomas wrote:a govori i to što su ga njegovi ispalili i mimo famozne četvorke...
Ne bi me cudilo da Centrala SDA vrsi vec pritisak na njega da podnese ostavku, jer se boje katastrofe na izborima 2018. Bolje receno, najvise ce najebati oni koji su preko stranke dobili posao.

Prvo revizija, pa ovo sa akcizama i sa MMF-om govori da mu je promasena politika citavo vrijeme. Ako je spao na to da moli Dodika za akcize, onda je svima jadno da je njegova politicka karijera blizu kraja.
a i pajdo Dodik ga nokautira sada...mada nece ga skroz "Unistiti",jer ce opet trebati jedan drugog pred izbore...naravno ako ridjobrki prezivi do tada na funkcijama na kojima jeste

Bake ima najvise srece sada sto drzi sve medije i niko ga ne napada u dnevniku i na FTVu i BHTu...a znamo da to prati najvise nena i djedova ,koji i jesu njegovo glasacko tijelo
takodjer ga ni Fahro ne udara toliko kroz Avaz...pa je jos uvijek komotan
ali super stvar je sto sve puca po savovima iznutra...svaka promjena koja dodje iznutra je dobra promjena...tako ce i nama kao drustvu trebati ta ista promjena jednog dana
JThomas

#29864 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

jebo ja sve svoje ako ovaj majmun nije sa njima u talu do grla i ako nije uzeo kafu...

https://www.klix.ba/vijesti/bih/wigemar ... /170421107

priča mu je njihova ne u pet, nego u dvije deke...za njih je otimanje od naroda prilika, privlačenje investicija i korak ka evropskim integracijama. novi harač i skuplje gorivo = privlačenje investicija. k'o fadilovo rasterećenje privrede.
statixx

#29865 Re: SDA-All about

Post by statixx »

JThomas wrote:jebo ja sve svoje ako ovaj majmun nije sa njima u talu do grla i ako nije uzeo kafu...

https://www.klix.ba/vijesti/bih/wigemar ... /170421107

priča mu je njihova ne u pet, nego u dvije deke...za njih je otimanje od naroda prilika, privlačenje investicija i korak ka evropskim integracijama. novi harač i skuplje gorivo = privlačenje investicija. k'o fadilovo rasterećenje privrede.
On fura reformsku agendu na koju se obavezala i vlast, ne zele nove "februarske" proteste i dogadjanje naroda, a to je izvjesno buduci da su sredstva MMF-a planirana u budzetima entiteta. Da li ce pronaci alternativu je neizvjesno, aktive banaka vec su opterecene obveznicama, a rade se i nekakve dubinske analize telekomunikacija.... :D

No sjecam se da su svi formski analiticari trazili blokiranje MMF-a kao mehanizam unistavanja Dodika. Sad kada je odbjegla cetvorka ispunila njihove zelje hoce li biti nagradjeni koalicijom sa SDA na slijedecim izborima ili ce ih u medjuvremenu socijalne kategorije razapeti zbog nedostatka novca, ostaje da se vidi. :D
PM72

#29866 Re: SDA-All about

Post by PM72 »

Nemojte misliti da se SDA može tako lako "predati",urušiti i poraziti.To je čitava industrija i razrađen sistem već 25 godina.To je mafija.
seln

#29867 Re: SDA-All about

Post by seln »

statixx wrote:
No sjecam se da su svi formski analiticari trazili blokiranje MMF-a kao mehanizam unistavanja Dodika.
Kako nisu? Vecina je to prizeljkivala upravo zbog Dodika. Na stranu njegovo virtuozno unistavanje Genocidne, ali vecini se laprdanjem popeo na Jednoglav. Svi bi ga voljeli vidjeti u blatu, kada ce se pokazati ko je on zapravo: sitni nakupac iz fckg Laktasa.
megaman4

#29868 Re: SDA-All about

Post by megaman4 »

PM72 wrote:Nemojte misliti da se SDA može tako lako "predati",urušiti i poraziti.To je čitava industrija i razrađen sistem već 25 godina.To je mafija.
Ta ista SDA je spala na to da zavisi od mrtvog SNSD-a. Eto sta su docekali. Bakir je ovim cinom izdao sve oko sebe. Od ovoga mu nema oporavka.
statixx

#29869 Re: SDA-All about

Post by statixx »

seln wrote:
statixx wrote:
No sjecam se da su svi formski analiticari trazili blokiranje MMF-a kao mehanizam unistavanja Dodika.
Kako nisu? Vecina je to prizeljkivala upravo zbog Dodika. Na stranu njegovo virtuozno unistavanje Genocidne, ali vecini se laprdanjem popeo na Jednoglav. Svi bi ga voljeli vidjeti u blatu, kada ce se pokazati ko je on zapravo: sitni nakupac iz fckg Laktasa.
Pa jesu, kazem samo da je to mac sa dvije ostrice i pitam se kako ce proci disidenti koji su omogucili to. :D
PM72

#29870 Re: SDA-All about

Post by PM72 »

megaman4 wrote:
PM72 wrote:Nemojte misliti da se SDA može tako lako "predati",urušiti i poraziti.To je čitava industrija i razrađen sistem već 25 godina.To je mafija.
Ta ista SDA je spala na to da zavisi od mrtvog SNSD-a. Eto sta su docekali. Bakir je ovim cinom izdao sve oko sebe. Od ovoga mu nema oporavka.
Mi stalno pričamo "gotov je - nema mu spasa" a džukela sve bezobraznija...koji mu je ovo kiks po redu? Prvi ili hiljadu prvi?
kamberovica polje

#29871 Re: SDA-All about

Post by kamberovica polje »

Against the power of Mordor there can be no victory.
detroit-mercy

#29872 Re: SDA-All about

Post by detroit-mercy »

JoseMujica wrote:
jefff wrote:I ja mislim da su Memiću dani odbrojani.
pogrešno mislite :roll: nije ovo normalno društvo, sa izgrađenim pravnim i etičkim normama ili barem jasnim moralnim standardima...ovo je organizovana anarhija prvobitne akumulacije kapitala, više neka distopija nego prosječna evropska stvarnost

ovo je feudalni sistem u kojem na vrhu stoji Gospodar, a ispod nejga u prvom saffu najodaniji vazali, koji bespogovorno izvršavaju naredbe Gospodara, što im i osigurava mjesto u magičnom prvom saffu.

Sve dok je tako Memlija je nedodirljiv, pa makar napuco kitu i maho njome pred kamerama. Znači mogu šta hoće i kako hoće, sve dok bespogovorno rade za i na mig Gospodara....i niko se po guzici počešati neće osim par saopćenja fejk liberala i ljevičara, napisanih više radi samopromocije
I onda se pojedini cude zasto dosta "situiranih" napusta BiH. Ko je iole pametan i ima i trunku morala i postenja u sebi on jednostavno nemoze aminovati ovako drustvo. A izgleda da je i borba uzaludna :skoljka:
problemnatravunu

#29873 Re: SDA-All about

Post by problemnatravunu »

Image :lol:
seln

#29874 Re: SDA-All about

Post by seln »

PM72 wrote:
megaman4 wrote:
Mi stalno pričamo "gotov je - nema mu spasa" a džukela sve bezobraznija...koji mu je ovo kiks po redu? Prvi ili hiljadu prvi?
Zivi dokaz da ima i glupljih naroda od Bosnjaka.
Maraschino

#29875 Re: SDA-All about

Post by Maraschino »

ako ga vi na forumu ne shebete, nece niko :lol: :run:
Post Reply