Nikad za nikad, bošnjačka "ljevica" nije ponudila za bošnjačkog člana Predsjedništva vjerodostojnog protivkandidata SDA.Capsicum wrote:Odbio da bude kandidat.Seawolf wrote:Ustalom, glasat ću za Denisa Bećirovića i biću miran.
Što li ?
Nikad za nikad, bošnjačka "ljevica" nije ponudila za bošnjačkog člana Predsjedništva vjerodostojnog protivkandidata SDA.Capsicum wrote:Odbio da bude kandidat.Seawolf wrote:Ustalom, glasat ću za Denisa Bećirovića i biću miran.
Ne generalizujem. Većina onih iz Hercegovine koje ja poznam, neće glasati ni za koga.kmirsad wrote:Jes to siguran da svi hrvati iz Hercegovine žele Čovića za člana predsjedništva,,,Seawolf wrote:Ne, nego je svaki glas za Borisa Falatara, glas manje za drugog kojeg si nabrojao, a veća šansa za prvog kojeg si naveo da postane član Predsjedništva.kmirsad wrote:...
Evo zasad znamo tri hrvatska kandidata
Čovića i
Komšiča
Svaki glas za Faletara je jedan mane za jednog od gore pomenutih...
Ne prepadaj vec prepadnuti narod. Kakav rat, nema od toga nista dok pravi sefovi ne odluce drugacije.kmirsad wrote:Poznato je, i to Čović ne krije... njegova politika se zasniva na formiranju trečeg entiteta i u konačnici, njegovo izdvajanje iz BiH i prisajedinjenje Hrvatskoj.
Dodik vodi istu politiku, samo što on ima več formiran entitet, koji sada teži odcjepiti od BiH i pripojiti se Srbiji.
I jedan i drugi znaju da ih ta politika vodi u novi rat... izgleda da su procijenili da imaju dovoljno vojnih resursa i da uz pomoć svojih matica, Srbije i Hrvatske cilj mogu, ako ne uspiju političkim sredstvima, ostvariti vojnim. naravno da ja to smatram pogrešnim procenama.Zato je Dodik protivnik NATO-a
Hto sam reči, u stvari da svaki Hrvat, koji glasa za Čovića, kao i svaki Srbin koji glasa za Dodika, u stvari glasaju za rat.
Mislim da ni Srbi, ni Hrvati, barem veliki dio njih, posebno oni koje ne žive u Hercegovini i RS-u, nisu glupi da glasaju za rat... jer bi to bio put s kojeg teško da bi bilo povratka.
To je bilo nekako i razumljivo, dok smo se igrali politike.
Svima bi trebalo da bude jasno da ih s tog tragičnog puta može skrenuti samo vlast koja propagira građansku državu...
Sada su stvari mnogo ozbiljnije...
Ako se glasa za neke druge kandidate, onda se glasa za mir, prosperitet, napredak i budučnost sebi i svojoj djeci, vojnim obveznicima i onima koji će to tek postati.
Ti si naivan drugi profiliu.. kakva međunarodna zajednica... međunarodna zajednica je govno... zašto su dopustili ovaj zadnji...drugi profil wrote: Ne budite naivni. Rata nece i ne moze biti dok se ne stvore medjunarodne okolnosti koje ce ga dopustiti. A u tom slucaju to je kraj BiH u avnojevskim granicama jer bosnjacka politika je ubila vjeru u drzavu. Niko vise ne zeli dati ni oko, prst, a kamo li zivot da bi mu Novalici, Izetbegovici, Zukici vladali i krcmili bogatstva.
Ratom se ovdje ljudi prepadaju da glasaju za svoje "zastitnike" i to je posljednji adut koji im je jos preostao.
Narod treba da bude prepadnut... i takav prepadnut donese odliku na izborima, u svom najboljem interesu...privremeni wrote:Ne prepadaj vec prepadnuti narod. Kakav rat, nema od toga nista dok pravi sefovi ne odluce drugacije.kmirsad wrote:Poznato je, i to Čović ne krije... njegova politika se zasniva na formiranju trečeg entiteta i u konačnici, njegovo izdvajanje iz BiH i prisajedinjenje Hrvatskoj.
Dodik vodi istu politiku, samo što on ima več formiran entitet, koji sada teži odcjepiti od BiH i pripojiti se Srbiji.
I jedan i drugi znaju da ih ta politika vodi u novi rat... izgleda da su procijenili da imaju dovoljno vojnih resursa i da uz pomoć svojih matica, Srbije i Hrvatske cilj mogu, ako ne uspiju političkim sredstvima, ostvariti vojnim. naravno da ja to smatram pogrešnim procenama.Zato je Dodik protivnik NATO-a
Hto sam reči, u stvari da svaki Hrvat, koji glasa za Čovića, kao i svaki Srbin koji glasa za Dodika, u stvari glasaju za rat.
Mislim da ni Srbi, ni Hrvati, barem veliki dio njih, posebno oni koje ne žive u Hercegovini i RS-u, nisu glupi da glasaju za rat... jer bi to bio put s kojeg teško da bi bilo povratka.
To je bilo nekako i razumljivo, dok smo se igrali politike.
Svima bi trebalo da bude jasno da ih s tog tragičnog puta može skrenuti samo vlast koja propagira građansku državu...
Sada su stvari mnogo ozbiljnije...
Ako se glasa za neke druge kandidate, onda se glasa za mir, prosperitet, napredak i budučnost sebi i svojoj djeci, vojnim obveznicima i onima koji će to tek postati.
Putokaz, kritike na način na koji se Ljeljko samokandidovao su opravdane. Međutim, činjenice govore da on ima najviše šanse. Što se Nikšić ne kandiduje? Zato što zna da za njego niko ne bi glasao. I zato potura Denisa, ali Denis je pametniji od Nerke triput, pa nije nasjeo.putokaz1 wrote:Gospodin Slavo pametno zbori
Željko i Predrag pogrešno rade
Nažalost ako i zvanično ljevica bude imala bar 3 kandidata Bakir s 20% će imati člana Predsjendištva,a Čović se podrazumjeva
NAŽALOST Historija ,Istorija,Povijest se ponavlja
2014-2016 se ponavlja 2018
Da stranke koje nemaju Načelnika traže od stranke s 8 Istih da povuče najpopolarnijeg političara u BH tj Bećirovića,i da podrši jednu stranku jednog kantona ili bivšu stranke je stvarno BUDALAŠTINA
Ako SDP odustane od Bećirevića bit će poražen,ako opet Žrtvuje istog kao kandidata opet može biti poražen baš od Glasača Komšić ili Boris iz NS
Nikšić i Bečirević nemogu biti pametni,ili odustati i ustupiti mjesto Zvizdiću ili SVEBIJI bez borbe ili se boriti i protiv svojih NS i DF
Krenut cu od krajakmirsad wrote:Ti si naivan drugi profiliu.. kakva međunarodna zajednica... međunarodna zajednica je govno... zašto su dopustili ovaj zadnji...drugi profil wrote: Ne budite naivni. Rata nece i ne moze biti dok se ne stvore medjunarodne okolnosti koje ce ga dopustiti. A u tom slucaju to je kraj BiH u avnojevskim granicama jer bosnjacka politika je ubila vjeru u drzavu. Niko vise ne zeli dati ni oko, prst, a kamo li zivot da bi mu Novalici, Izetbegovici, Zukici vladali i krcmili bogatstva.
Ratom se ovdje ljudi prepadaju da glasaju za svoje "zastitnike" i to je posljednji adut koji im je jos preostao.
Sve je u našim rukama.
Tako je Alija govorio... pa izginu više od 100 000 ljudi, a više od milion se raseli...
Ne znam koliko ti je godina, i jesi li bio svjedok prethodnog rata i vremenu koje je tome prethodilo... rat je spreman na SANU, dogovaran i režiran u Karađorđevu i inim trugim tajnim mjestima... razlozi su bili, isti postoje i sad... teritorijalne pretenzije, pohlepa za našim bogatsvima, energetskim potencijalima, prirodnim resursima kakva crna mržnja i netrpeljivost... to je način i metoda za postizanje cilja... učene glave, akademici... s naših prostora su to osmilile i izazvale... međunarodni fasktori su samo gledali kako i oni da se od toga okoriste i ušićare...
Jedini nam je spas nam je grašanska opcija i ulazak u Nato... onda može i demilitarizacija regije...
Namjenska proizvodnja u okruženju cvjeta...
Imaju i neki koji su i branili ovu zemlju.Ned071 wrote:sta vas briga iz ns hocel bit rata ili ne... svi ti haverici, tanovici, kojovici... sve se to ispalilo jal 92 jal 93... tako ce te i sada
"Učestvovao sam u postavljanju na noge informativne službe. To je trajalo nekoliko mjeseci, dok je još trajao entuzijazam stvoren platformom Predsjedništva. Vrlo brzo pokazalo se da određene snage unutar Armije nastoje da, grubo rečeno, islamiziraju otpor, i inače politički život, i da sve predstave kao vjerski rat. Rat je, nesumnjivo, imao i takve elemente, jer je agresor uništavao i vjerske objekte kao da su vojni. Međutim, ja sam mislio da, bez obzira na to, odbrana ne smije da se organizira na tim osnovama. I vrlo brzo sam, sa nekolicinom kolega, odstranjen sa tog osjetljivog mjesta. Od tog trenutka, razmišljao sam samo kako da napustim Sarajevo, što mi je, poslije nekoliko mjeseci, i uspjelo. Otišao sam najpre u Njemačku, gdje je živjela moja porodica, a zatim u Francusku, gdje sam živieo narednih 14 godina."sabina1 wrote:Imaju i neki koji su i branili ovu zemlju.Ned071 wrote:sta vas briga iz ns hocel bit rata ili ne... svi ti haverici, tanovici, kojovici... sve se to ispalilo jal 92 jal 93... tako ce te i sada
Post je prijavljen.
Naravno... jel treba da ostanu u razvaljuju lobanje udove, da im ubijaju i siluju djecu ...a radi bolesnih psihopata, nacionalista, profitera, i druge gamadi... u ratu koji su svim silama pokašavali da odagnaju, nudili rješanja... rat se spriječava prije nego izbije... u ratu se gine...Ned071 wrote:sta vas briga iz ns hocel bit rata ili ne... svi ti haverici, tanovici, kojovici... sve se to ispalilo jal 92 jal 93... tako ce te i sada
Pitaj profesora Sekundu iz Naše Stranke... iz Tuzle... i on se nakon rata vratio iz Švedske... nakon što su mu tamo amputirali noge...Ned071 wrote:jok izabracemo sabinu cudic da se fajta s miletom

Svaka stranka , organizacija , udruzenje , klub , zgrada , familija u ovoj zemlji ima clanove koji nisu bili tu za vrijeme agresije i one koji su direktno sa puskom u ruci ili indirektno u rezervi ili na radnim mjestima branili zemlju.kmirsad wrote:Naravno... jel treba da ostanu ..Ned071 wrote:sta vas briga iz ns hocel bit rata ili ne... svi ti haverici, tanovici, kojovici... sve se to ispalilo jal 92 jal 93... tako ce te i sada
Koji ste post prijavili @sabina ... nedov ili moj...sabina1 wrote:Svaka stranka , organizacija , udruzenje , klub , zgrada , familija u ovoj zemlji ima clanove koji nisu bili tu za vrijeme agresije i one koji su direktno sa puskom u ruci ili indirektno u rezervi ili na radnim mjestima branili zemlju.kmirsad wrote:Naravno... jel treba da ostanu ..Ned071 wrote:sta vas briga iz ns hocel bit rata ili ne... svi ti haverici, tanovici, kojovici... sve se to ispalilo jal 92 jal 93... tako ce te i sada
Svako naglasavanje bez ikakve relevantne potrebe i dokaza bilo koje je besmisleno i zlonamjerno.
Post je prijavljen.