SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
jao_situacije

#29851 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

Chmoljo wrote:
Thorgerson wrote:I ovih 69 sto su vratili sigurno od nekih guzonja. Pa se morali dodatno potrudit.

Ko onomad sto nadjose mobitel od one gospodje. Ne sjecam se sta tacno bi. Znam samo da su mobitel ekspresno pronasli.

A ova kradja automobila je cista obijest i besqrac vladajucih struktura i policije. Na ovako malo prostoru toliko automobila da se ukrade. Zalosno. Bukvalno divlji zapad.
sudinicin sin.
sudinica.
vraćala se s pijace na ap :mrgreen:
edit:
i to su još našli dvojicu i lopova i onoga kojem je prodan ukradeni mobitel :izet:
VjecitiStudent

#29852 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by VjecitiStudent »

Sodom1 wrote:
VjecitiStudent wrote:Tako to radi Ćosićeva i Juskova policija ...
Jučer poslije podne 17:30h dolazimo supruga i ja u ambulantu predajemo zdravstvenu knjižicu i govorimo sestrama što rade da sin ima visoku temp. i osip po tijelu, kažu da izađemo van čekaonice. I tako mi čekamo do 20:00 h kad u jednom trenutku se javi netko s kartoteke i reće da nas doktor neće primiti jer je završio smjenu i ispunio normu za danas. Jedan od roditelja se pobunio i rekao, u redu neka mi netko potpiše da neće primiti dijete poslije dva i pol sata čekanja . U tom trenutku izlazi dr. pedijatar koji kaže da možemo ostati tu ali ćemo biti zaključani do ujutro. Jedan od radnika na kartoteci zove policiju ničim izazvan i policija stiže u rekordnom roku ali to nije samo patrola . Dolazi jedinica za podršku od pet specijalaca i počinju se "kriviti" na nas roditelje djece i tjerati nas napolje zajedno s tom bolesnom djecom. Tada sam ja pukao i pitao ih dali su zaista došli na pedijatriju da istjeraju nas s djecom, ipak jesu. Kaže jedan , nemoj ba da ti bezveze pišem prijavu a ja ga pitam zbog kojeg prekršaja molim te mi reci? I tako smo mi završili na ulici s djecom koja su imala tem. I do 39 stepeni ! I kome čovjek da se žali ???
(preneseno sa FB)
Troljanje , ali to je i jedna od svrha interneta
Podijeljeno je nekoliko desetina puta na FB, sve uredno sa slikama, imenima i prezimenima.
esmasaric

#29853 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by esmasaric »

Ma na pedijatriji su katastrofa doktori.
Mislim da im je ovo sa neprimanjem čak i najblaži primjer, bilo je tu pogrešnih dijagnoza, pojavljivanja sepse... uhhhhh, kad se sjetim.
Sodom1

#29854 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Sodom1 »

Meni je to jos neshvatljivo ali dobro..
Na kraju krajeva raja govori da bi ubijali da se njihovom celjadetu sta desi..
Zasad niko nista , repovi povijeni poneko lane nesto na fbu i nikom nista
esmasaric

#29855 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by esmasaric »

Znam za jedan slučaj gdje su bebi rutinsku operaciju sjebali, mali dobio sepsu i ostao 100% invalid.
Roditelji predali na sud, i nikom ništa...nema kao dovoljno dokaza da se pokrene postupak, a malena beba bukvalno truhnula na odjelu.
I ti roditelji će opet pokušavati na sud, ali sumnjam da će biti koristi, ta borba njihova traje već 5 godina. Svi isti doktori i dalje rade... :shock:

Ovo je samo slučaj koji znam. A bilo je svega, nego ljudi obično odustaju kad vide da nema nikakvih rezultata.
Sodom1

#29856 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Sodom1 »

Ali ja ne znam koja budala ima uopste povrenja u sud? I da dobije par godina zatvora ( a nece jer ja ne znam nijednog dr da je bio u zatvoru) sta ima od toga , nista
Daryl Dixon

#29857 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Daryl Dixon »

VjecitiStudent wrote:Tako to radi Ćosićeva i Juskova policija ...
Jučer poslije podne 17:30h dolazimo supruga i ja u ambulantu predajemo zdravstvenu knjižicu i govorimo sestrama što rade da sin ima visoku temp. i osip po tijelu, kažu da izađemo van čekaonice. I tako mi čekamo do 20:00 h kad u jednom trenutku se javi netko s kartoteke i reće da nas doktor neće primiti jer je završio smjenu i ispunio normu za danas. Jedan od roditelja se pobunio i rekao, u redu neka mi netko potpiše da neće primiti dijete poslije dva i pol sata čekanja . U tom trenutku izlazi dr. pedijatar koji kaže da možemo ostati tu ali ćemo biti zaključani do ujutro. Jedan od radnika na kartoteci zove policiju ničim izazvan i policija stiže u rekordnom roku ali to nije samo patrola . Dolazi jedinica za podršku od pet specijalaca i počinju se "kriviti" na nas roditelje djece i tjerati nas napolje zajedno s tom bolesnom djecom. Tada sam ja pukao i pitao ih dali su zaista došli na pedijatriju da istjeraju nas s djecom, ipak jesu. Kaže jedan , nemoj ba da ti bezveze pišem prijavu a ja ga pitam zbog kojeg prekršaja molim te mi reci? I tako smo mi završili na ulici s djecom koja su imala tem. I do 39 stepeni ! I kome čovjek da se žali ???
(preneseno sa FB)
dođu oni fakat, u roku od 15-20 minuta u zavisnosti od lokaliteta, dobro ne dođu svi, moraju neki dežurati po klixu :oops: ovo ako je istina onda je dokac ispao bas bezveze..
esmasaric

#29858 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by esmasaric »

Sodom1 wrote:Ali ja ne znam koja budala ima uopste povrenja u sud? I da dobije par godina zatvora ( a nece jer ja ne znam nijednog dr da je bio u zatvoru) sta ima od toga , nista
Eh problem je što nema nekog alternativnog rješenja.
Ili pokušaj na sud ili odustani.... mislim, šta drugo da se radi u tom slučaju?
Nećeš napasti na doktora, pa nije jedan, to je čitav tim ljudi koji ne znaju raditi svoj posao...

Znam da je nedavno jedna doktorica otišla u zatvor jer je ubila ženu....ALI JE UBILA! I dobila je oko 3,4 godine. :shock:
Također je jedna nedavno ubila čovjeka kad mu je izvadila zub...o njoj se ništa ne zna. :oops:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#29859 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Chmoljo »

jao_situacije wrote: sudinica.
edit:
i to su još našli dvojicu i lopova i onoga kojem je prodan ukradeni mobitel :izet:
onda je to još jedan slučaj. ja znam za ovaj, a mobitel je bio otet negdje na Skenderiji. doduše, bilo je podavno...
jao_situacije

#29860 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

Chmoljo wrote:
edit:
onda je to još jedan slučaj. ja znam za ovaj, a mobitel je bio otet negdje na Skenderiji. doduše, bilo je podavno...
i onda se mi žalimo da mup ne radi..
eto već smo utvrdili da su vraćena dva mobitela :mrgreen: :bih:
zateznistub

#29861 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

A da malo popustimo Mup!?
Da sudstvo i tuzilastvo rade upola koliko policija, ovo bi bilo mnogo bolje mjesto za život!
O'zone
Globalni moderator

#29862 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

Chmoljo wrote:
edit:
Ovo je čini mi se slučaj te sudinice

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /131203042

A ima i onaj jado što je danima napadao žene po Grbavici i otimao im torbe i lančiće pa udario na kraju na sudinicu preko puta Šumarskog fakulteta i za 4 sata završio u ćuzi
hali gali halid

#29863 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by hali gali halid »

Jutros trafika zaplatila na Kovačićima, bmw, fantomke, "blindirana" vrata iz baglama izvalili, razvalili alarm, odoše, dođe policija...
jao_situacije

#29864 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

O'zone wrote:
Chmoljo wrote:
edit:
Ovo je čini mi se slučaj te sudinice

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /131203042

A ima i onaj jado što je danima napadao žene po Grbavici i otimao im torbe i lančiće pa udario na kraju na sudinicu preko puta Šumarskog fakulteta i za 4 sata završio u ćuzi
e da, to je to
Freamon Lester

#29865 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Freamon Lester »

hali gali halid wrote:Jutros trafika zaplatila na Kovačićima, bmw, fantomke, "blindirana" vrata iz baglama izvalili, razvalili alarm, odoše, dođe policija...
Sve to za trafiku? :lol:
O'zone
Globalni moderator

#29866 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

Freamon Lester wrote:
hali gali halid wrote:Jutros trafika zaplatila na Kovačićima, bmw, fantomke, "blindirana" vrata iz baglama izvalili, razvalili alarm, odoše, dođe policija...
Sve to za trafiku? :lol:
:roll: :-)
calculator

#29867 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by calculator »

Koja, gdje, kako...?
O'zone
Globalni moderator

#29868 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

hali gali halid

#29869 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by hali gali halid »

calculator wrote:
Koja, gdje, kako...?
Na trolejbuskoj stanici.
O'zone
Globalni moderator

#29870 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

calculator

#29871 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by calculator »

hali gali halid wrote:
calculator wrote:
Koja, gdje, kako...?
Na trolejbuskoj stanici.
Bravo. Sve je sada mnogo jasnije :thumbup:
ultima_palabra

#29872 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by ultima_palabra »

O'zone wrote:Jel se ovo vratiA palitelj?

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... 60330017#4
The True Otoka.
uglavnomja

#29873 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by uglavnomja »

VjecitiStudent wrote:
Sodom1 wrote: Troljanje , ali to je i jedna od svrha interneta
Podijeljeno je nekoliko desetina puta na FB, sve uredno sa slikama, imenima i prezimenima.
kod mene nema ni slika ni imena ... ni koja ustanova ...

i narod sumnja, naravno. cuj 5 specijalaca :mrgreen: ... cuj ostace zakljucani ... :-)

cuj covjek studirao 5 godina i plus jos psecijalizacija da lijeci djecu - i onda da se tako ponasa. i jos sve sestrice i tehnicari ...
shvatam da ima stoke, ali povjerovati u svaku besmislenu glupost koju neko napise na internetu u cilju pljuvanja po nekoj grupi :roll:

ali nista novo. popusice narod i gore gluposti. samo neka je protiv policije, prvenstveno, a i protiv svakoga ko radi u budzetskim ustanovama.
VjecitiStudent

#29874 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by VjecitiStudent »

uglavnomja wrote:
VjecitiStudent wrote:
Sodom1 wrote: Troljanje , ali to je i jedna od svrha interneta
kod mene nema ni slika ni imena ... ni koja ustanova ...

i narod sumnja, naravno. cuj 5 specijalaca :mrgreen: ... cuj ostace zakljucani ... :-)

cuj covjek studirao 5 godina i plus jos psecijalizacija da lijeci djecu - i onda da se tako ponasa. i jos sve sestrice i tehnicari ...
shvatam da ima stoke, ali povjerovati u svaku besmislenu glupost koju neko napise na internetu u cilju pljuvanja po nekoj grupi :roll:

ali nista novo. popusice narod i gore gluposti. samo neka je protiv policije, prvenstveno, a i protiv svakoga ko radi u budzetskim ustanovama.
160 puta podijeljeno, čovjek je to objavio pod svojim imenom i prezimenom, sa slikama umiješanih likova.
Više da vjerujemo njemu, ili tebi ... koji se javljaš iz Švedske?
O'zone
Globalni moderator

#29875 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

Locked