Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Fudo Bosna

#29851 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Fudo Bosna »

Telemach wrote:
Fudo Bosna wrote:Da li Telemach poput moje TV,( BH telecoma), ima mogućnost naknadnog gledanja snimaka: filmova, utakmica , dokumentaraca i slično, pokušavao sam par puta ali traži valjda vanjski memorijski uređaj ili nisam dobro odabrao opcije?
Ukoliko Vaš reciever podržava uslugu snimanja neophodno je da imate snimalicu - eksterni HDD.
Nisam nepismen, skontao sam ...

Sve ovo za šta momentalno treba vanjski memorijski imate u moja TV u egal paketu full...

Nije bitno u kome se dijelu grada stanuje, nedopustivo je da nema dana da barem jednom ne "padne", signal neta, i tu ste gori od BHTelecoma,
ali oni ""ne siluju" sa raklamama za razliku od Vas,

Zašto se mora čekati maj za opciju 72h unazad, pa vi ste privatni operater trebali ste biti brži od javnog...

Uostalom ima i istek ugovora i prilika za promjenu, a i imaju savjeti prijateljima i familiji da se ne zagrebu poput nas koji smo nasjeli na reklame , koje ne odgovaraju činjenicama.
nookey

#29852 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nookey »

Zeza me internet danima, prekida stalno, a do sad bio k'o bombona, u čemu je problem?
Fudo Bosna

#29853 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Fudo Bosna »

Benq wrote:
Fudo Bosna wrote:
Kod moje familije i poznanika , koji imaju moju tv, :thumbup: nemaju prekida signala, kod telemacha non stop prekida, možeš sve živo gledati bez vanjske memorije unazad, pregled kanala moje tv za klasu bolji , internet/signal stabilniji, bolji telefon dobiješ, kod telemacha kao humanitarna pomoć, uglavnom greška na kub.
To si ti nabasao na snimalicu pa ti je trazio vanjsku memoriju kako bi snimao odredjeni sadrzaj, a to sto ti zapravo trazis je opcija "TV Unazad" koja ce biti omogucena od 5.5.2016. putem resivera i moguce je pratiti sadrzaj koji je bio unazad 72 sata, tako da to nema veze sa vanjskom memorijom. Sto se interneta i signala tice , to valjda sve zavisi i od podrucja na kojem zivis i infrastrukture jer imam druga u Logavinoj (stari grad) i nikakvih problema sa uslugom.

Telefon svakako daju gratis tako da.. :D

Sve ovo za šta momentalno treba vanjski memorijski imate u moja TV u egal paketu full...

Nije bitno u kome se dijelu grada stanuje, nema dijela da nema ponekad prekida signala, nedopustivo je da nema dana da barem jednom ne "padne", signal neta, i tu su gori od BHTelecoma,
ali oni ""ne siluju" sa raklamama za razliku od Telamacha,Telefon je i u drugih gratis i još kvalitetniji.

Zašto se mora čekati maj za opciju 72h unazad, pa oni su privatni operater trebali su biti brži od javnog, pioniri a ne da kasne u tehničkim detaljima koji nisu nebitni...

Uostalom ima i istek ugovora i prilika za promjenu, a i imaju savjeti prijateljima i familiji da se ne zagrebu poput nas koji smo nasjeli na reklame , koje ne odgovaraju činjenicama.

I po pitanju priključenja BH Telecom je za "koplje" bolji, daleko se manje čeka, za početak korištenja, moji čekali, prva familija, 4 (četiri dana) ,a nisu imali ništa od usluga prije, a ima slučajeva da su korisnici , moji poznanici i familija, čekali preko mjesec na priključenje kod Telamacha pa i daleko više...
Fudo Bosna

#29854 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Fudo Bosna »

nookey wrote:Zeza me internet danima, prekida stalno, a do sad bio k'o bombona, u čemu je problem?

Ma ne , "to ti se samo čini ili stanuješ na pogrešnoj lokacijii, a Vamo kod nas ", haman, sve fercera :izet:

Pišeš ljudima činjenice , a svi te ,"prave budalom" :-)
Last edited by Fudo Bosna on 14/04/2016 13:35, edited 1 time in total.
Telemach

#29855 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Fudo Bosna wrote:
Telemach wrote:
Fudo Bosna wrote:Da li Telemach poput moje TV,( BH telecoma), ima mogućnost naknadnog gledanja snimaka: filmova, utakmica , dokumentaraca i slično, pokušavao sam par puta ali traži valjda vanjski memorijski uređaj ili nisam dobro odabrao opcije?
Ukoliko Vaš reciever podržava uslugu snimanja neophodno je da imate snimalicu - eksterni HDD.
Nisam nepismen, skontao sam ...

Nije bitno u kome se dijelu grada stanuje, nedopustivo je da nema dana da barem jednom ne "padne", signal neta, i tu ste gori od BHTelecoma,
ali oni ""ne siluju" sa raklamama za razliku od Vas,

Zašto se mora čekati maj za opciju 72h unazad, pa vi ste privatni operater trebali ste biti brži od javnog...

Molimo Vas da prihvatite naš poziv za saradnju i javite nam se u inbox.
Telemach

#29856 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

nookey wrote:Zeza me internet danima, prekida stalno, a do sad bio k'o bombona, u čemu je problem?
Zdravo nookey,
molimo VAs da nam dostavite tačne korisničke podatke u pp, provjerićemo sve što je potrebno u najkraćem roku.
basicm

#29857 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by basicm »

Kad ce CI moduli doci? Nije fer reci da ima, pa donijeti onaj reciver na ukljucenje, jos me ubjedjivati da je bolje.
crnivrag

#29858 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

basicm wrote:Kad ce CI moduli doci? Nije fer reci da ima, pa donijeti onaj reciver na ukljucenje, jos me ubjedjivati da je bolje.
Došli su moduli jučer, javi se korisniku Telemach za detalje.
nookey

#29859 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nookey »

Fudo Bosna wrote:

Ma ne , "to ti se samo čini ili stanuješ na pogrešnoj lokacijii, a Vamo kod nas ", haman, sve fercera :izet:

Pišeš ljudima činjenice , a svi te ,"prave budalom" :-)
Kome da se obratim, ima li ovdje dežurna služba?
nookey

#29860 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nookey »

Telemach wrote:
Zdravo nookey,
molimo VAs da nam dostavite tačne korisničke podatke u pp, provjerićemo sve što je potrebno u najkraćem roku.
Poslao sam vam podatke, molim vas da provjerite.
Pozdrav
basicm

#29861 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by basicm »

crnivrag wrote:
basicm wrote:Kad ce CI moduli doci? Nije fer reci da ima, pa donijeti onaj reciver na ukljucenje, jos me ubjedjivati da je bolje.
Došli su moduli jučer, javi se korisniku Telemach za detalje.
Sad ih zvao, kazu nisu stigli
djes_ba

#29862 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by djes_ba »

Benq wrote: Ne znam zasto se raja zalijepi za par ovih kanala tipa igman , bugojno , visoko.. kao da nema drugih kanala, ali to je valjda samo "rage mode" ko ce znat..
evo ti par kanala koji kurcu ne valjaju i niko ih nikad ne gleda 56 komada da budemo precizni
1. TV Vogošća
2. TV Kiss
3. OSM
4. TV Istočno Sara
5. RTV Mostar
6. HTV Oscar C
7. Behar TV
8. Kanal 6
9. NTV IC
10. OTV Valentino
11. RTV Zenica
12. Posavina TV
13. Jasmin TV
14. RTS Sat
15. RTCG
16. TV SLO
17. Happy TV
18. RTS 1
19. RTS 2
20. RTV Visoko
21. TV Vinet
22. Parovi 1
23. TV Bugojno
24. TVTK
25. HIT TV
26. MTV Igman
27. Naša TV
28. Medical Channel
29. E! Entertainment
30. Fine Living
31. Hayatovci
32. TV Jablanica
33. HEMA TV
34. Grand TV
35. Parovi 2
36. Balkanika
37. Mezzo
38. Kopernikus
39. K::CN 2
40. K::CN 3
41. CMC
42. Rai Uno
43. TV5 Monde
44. CMC
45. Laudato TV
46. Alfa TV
47. Alternativna TV
48. B92 Info
49. Bloomberg TV
50. Comedy Central
51. DM SAT
52. Pink Extra
53. GINX
54. Pink Plus
55. Outdoor channel
56. Extreme Sports

Meni lično smeće od kanala ali bitno je da ima ulazi u 130 osnovnih , ovo je sve ubleha , i u odnosu na proslu godinu manje vise ista ponuda kanala samo se povečale cjene minimum 5 KM pa samo idu gore , ne branim nikog samo me nervira ovo prodavanje muda pod bubrege
nesto poboljsali ???
niste gospodo nista poboljsali osim racuna za usluge sve ostalo je isto
The Realist

#29863 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The Realist »

Fudo Bosna wrote:@The Realist

U full paketu moje TV imaš sve arene, tako da ta teorija da imaju , telemach, najbolji izbor kanala NE odgovara istini jer u family trio , egal tom Telecom paketu , nema tih kanala još jedan minus za telemach
Šta nema u Trio Grande Family, a ima u Full paketu MojaTV? Ovaj dio ne kontam?

Hajmo staviti na papir SVE kanale i vidjeti ko šta ima (ja jesam, jer sam upoređivao Telekom sa THTV radi roditelja).

Pa nisu Arene i SK jedini kanali koji se gledaju. Dokumentarni (ovo je nešto gdje je Telemach svjetlosnim godinama ispred, samo gledanje ove skupine kanala u HD-u je priča za sebe, o izboru da ne govorim), dječji (ovdje mi isto Telemach izgleda dosta ispred ostalih), filmski (ovdje je stvar ukusa već, znam šta meni više odgovara, ali neću svoje nametati, s tim da kvalitet slike i noviji sadržaj je definitivno nas trani kanala kojih ima više na Telemachu), regionalni kanali (ovdje blage veze nemam, vidim samo da ih ima, ali ja ih ne pratim) i kvalitet istih....

Kao što rekoh, Telemach jeste skuplji, ali smiješno je ukupnu ponudu kanala porediti.
Fudo Bosna

#29864 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Fudo Bosna »

The Realist wrote:

U full paketu moje TV imaš sve arene, tako da ta teorija da imaju , telemach, najbolji izbor kanala NE odgovara istini jer u family trio , egal tom Telecom paketu , nema tih kanala još jedan minus za telemach

Hajmo staviti na papir SVE kanale i vidjeti ko šta ima (ja jesam, jer sam upoređivao Telekom sa THTV radi roditelja).

Pa nisu Arene i SK jedini kanali koji se gledaju. Dokumentarni (ovo je nešto gdje je Telemach svjetlosnim godinama ispred, samo gledanje ove skupine kanala u HD-u je priča za sebe, o izboru da ne govorim), dječji (ovdje mi isto Telemach izgleda dosta ispred ostalih), filmski (ovdje je stvar ukusa već, znam šta meni više odgovara, ali neću svoje nametati, s tim da kvalitet slike i noviji sadržaj je definitivno nas trani kanala kojih ima više na Telemachu), regionalni kanali (ovdje blage veze nemam, vidim samo da ih ima, ali ja ih ne pratim) i kvalitet istih....

Kao što rekoh, Telemach jeste skuplji, ali smiješno je ukupnu ponudu kanala porediti.

Čitavu paletu arena nemaju, a ovamo imaš , + masu pinkova, bolje mi kaži šta to ima telemach, :D a da nema moja TV, izuzev CI kanala i još par, sve dokumentarce moja tv , npr , ima? Nemaju opciju 72 sata snimanja unazad, slabiju konekciju imaju itd !!!

Padove konekcije svaki dan minimum 5-10 min da i ne pominjem !!!
The Realist

#29865 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The Realist »

djes_ba wrote: evo ti par kanala koji kurcu ne valjaju i niko ih nikad ne gleda 56 komada da budemo precizni
1. TV Vogošća
2. TV Kiss
3. OSM
4. TV Istočno Sara
5. RTV Mostar
6. HTV Oscar C
7. Behar TV
8. Kanal 6
9. NTV IC
10. OTV Valentino
11. RTV Zenica
12. Posavina TV
13. Jasmin TV
14. RTS Sat
15. RTCG
16. TV SLO
17. Happy TV
18. RTS 1
19. RTS 2
20. RTV Visoko
21. TV Vinet
22. Parovi 1
23. TV Bugojno
24. TVTK
25. HIT TV
26. MTV Igman
27. Naša TV
28. Medical Channel
29. E! Entertainment
30. Fine Living
31. Hayatovci
32. TV Jablanica
33. HEMA TV
34. Grand TV
35. Parovi 2
36. Balkanika
37. Mezzo
38. Kopernikus
41. CMC
42. Rai Uno
43. TV5 Monde
44. CMC
45. Laudato TV
46. Alfa TV
47. Alternativna TV
48. B92 Info
49. Bloomberg TV
50. Comedy Central
51. DM SAT
52. Pink Extra
53. GINX
54. Pink Plus
55. Outdoor channel
56. Extreme Sports

Meni lično smeće od kanala ali bitno je da ima ulazi u 130 osnovnih , ovo je sve ubleha , i u odnosu na proslu godinu manje vise ista ponuda kanala samo se povečale cjene minimum 5 KM pa samo idu gore , ne branim nikog samo me nervira ovo prodavanje muda pod bubrege
nesto poboljsali ???
Ovdje je sigurno nabrojano pola kanala za kojem sa siguran da se gledaju.
The Realist

#29866 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The Realist »

Fudo Bosna wrote:[

Čitavu paletu arena nemaju, a ovamo imaš , + masu pinkova, bolje mi kaži šta to ima telemach, :D a da nema moja TV, izuzev CI kanala i još par, sve dokumentarce moja tv , npr , ima? Nemaju opciju 72 sata snimanja unazad, slabiju konekciju imaju itd !!!

Pa nema ni Moja TV SK :-) , gdje je to argument. Pinkove sam imao, rekao sam svoje mišljenje o njima i definitivno znam gdje puno više nalazim za gledati stvari, plus kvalitet slike, ali hajde, neka bude stvar ukusa. Dokumentarci se ne mogu porediti, pa samo pogledaj ko šta ima. 72h i videoteka će biti uvedeni sada (ali da, trenutno prednost MojaTV, ne dugo, ali i ne govorim o tome, govorim o ponudi kanala).

Što se neta tiče, meni je odlična konekcija, dok sam roditeljima morao zvati tehničare radi pucanje ADSL-a svakih 20minuta. Ali nije ni to problem, ljudi došli, zamijenili im opremu i sve super sada radi, neću radi toga frku praviti. Tehnički problem koji se da riješiti.

Ako ti gledaš samo Arene OK, Moja TV ima bolju ponudu, ali neko želi gledati izbor svega pomalo, nema se tu šta raspravljati.
dječak sa šibicama

#29867 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dječak sa šibicama »

Cuj ovog, "niko ne gleda CMC, RTS 1 i 2", pa jebote RTS je u odnosu na BHT i FTV ono, HBO.
probook

#29868 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

djes_ba wrote:
Benq wrote: Ne znam zasto se raja zalijepi za par ovih kanala tipa igman , bugojno , visoko.. kao da nema drugih kanala, ali to je valjda samo "rage mode" ko ce znat..
evo ti par kanala koji kurcu ne valjaju i niko ih nikad ne gleda 56 komada da budemo precizni
1. TV Vogošća
2. TV Kiss
3. OSM
4. TV Istočno Sara
5. RTV Mostar
6. HTV Oscar C
7. Behar TV
8. Kanal 6
9. NTV IC
10. OTV Valentino
11. RTV Zenica
12. Posavina TV
13. Jasmin TV
14. RTS Sat
15. RTCG

16. TV SLO
17. Happy TV
18. RTS 1
19. RTS 2
20. RTV Visoko
21. TV Vinet
22. Parovi 1
23. TV Bugojno
24. TVTK
25. HIT TV
26. MTV Igman
27. Naša TV
28. Medical Channel
29. E! Entertainment
30. Fine Living
31. Hayatovci

32. TV Jablanica
33. HEMA TV
34. Grand TV
35. Parovi 2
36. Balkanika
37. Mezzo
38. Kopernikus
41. CMC
42. Rai Uno
43. TV5 Monde
44. CMC
45. Laudato TV
46. Alfa TV
47. Alternativna TV
48. B92 Info

49. Bloomberg TV
50. Comedy Central
51. DM SAT
52. Pink Extra
53. GINX
54. Pink Plus
55. Outdoor channel
56. Extreme Sports

nesto poboljsali ???
Kod mene kuci svi ovi boldovani kanali se gledaju tako da ne mozes suditi prema sebi (nemam rts 1).
Npr imas X kuca gdje se ne pali npr baby tv nikako, a kod mene je upaljen pola dana i da se izbaci prvi bih trazio da se vrati u ponudu. Zato i imamo 130+ kanala da svako izabere sta mu se svidja :thumbup:
sencobih

#29869 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

dječak sa šibicama wrote:Cuj ovog, "niko ne gleda CMC, RTS 1 i 2", pa jebote RTS je u odnosu na BHT i FTV ono, HBO.

BHT i FTV su za uslove u kojima rade HBO za RTS
typeOnegative

#29870 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

Fudo Bosna wrote:
The Realist wrote:

zao mi je sto imas prekide , ali evo meni npr sve radi perfektno i zadovoljan sam uslugom . Ako mogu nek se riješi ako ne idi na telecom i mirna Bosna . Argumenti ti nisu neki. Da , imaju arene ali nema SK i obrnuto , ne može se imati oboje ni kod jednih ni drugih . Dalje , pinkovi , snimanje unazad ??? pinkovi su mi bitni u zivotu ko lanjski snijeg a tako i snimanje unazad .
A ovo stabilnija konekcija necu ni komentirati . Jos mi je svjeza u sjećanju " stabilnost mreže" , azurnost i uljudnost call operatera na BH Telecomu ,plus sto je na mojoj adresi ,a i kod poznanika i prijatelja konekcija beton armirani .
Sto se tice neta koji je meni btw i najvaznija komponenta u trio paketu telemach je AMERIKA za BHT i njihove brzine iz 2005 , i kad se usporedi cijena nema se sto uopce polemizirati ko je povoljniji . Lp
Officer Crabtree

#29871 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Officer Crabtree »

sencobih wrote:
dječak sa šibicama wrote:Cuj ovog, "niko ne gleda CMC, RTS 1 i 2", pa jebote RTS je u odnosu na BHT i FTV ono, HBO.

BHT i FTV su za uslove u kojima rade HBO za RTS

zašto je to bitno a ne konačni kvalitet... isto kao da ja kažem da je eurokrem iz modriče vrh za nutellu u uslovima u kojima se radi...
bumerangss

#29872 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by bumerangss »

Nema tu mogucnost vracanja 72 sata u nazad kao Moja TV ali obecavaju odavno da ce to uvesti i nadati se da nije predizborna sarena laza :-)
Fudo Bosna

#29873 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Fudo Bosna »

typeOnegative wrote:
Fudo Bosna wrote:

zao mi je sto imas prekide , ali evo meni npr sve radi perfektno i zadovoljan sam uslugom . Ako mogu nek se riješi ako ne idi na telecom i mirna Bosna . Argumenti ti nisu neki. Da , imaju arene ali nema SK i obrnuto , ne može se imati oboje ni kod jednih ni drugih . Dalje , pinkovi , snimanje unazad ??? pinkovi su mi bitni u zivotu ko lanjski snijeg a tako i snimanje unazad .
A ovo stabilnija konekcija necu ni komentirati . Jos mi je svjeza u sjećanju " stabilnost mreže" , azurnost i uljudnost call operatera na BH Telecomu ,plus sto je na mojoj adresi ,a i kod poznanika i prijatelja konekcija beton armirani .
Sto se tice neta koji je meni btw i najvaznija komponenta u trio paketu telemach je AMERIKA za BHT i njihove brzine iz 2005 , i kad se usporedi cijena nema se sto uopce polemizirati ko je povoljniji . Lp

Imam lično u porodici BH Telecom, moji najbliži, Full, i ja , imam Telemach trio family, , imam iskustva iz prve ruke, znači vlastita.

Telemach nema 72 sata unazad snimanje, fiksni smeće, konekcija svaki dan pada, kod mojih najbližih mi, na BH Telecomu sve suprotno znači, kada mi istekne ugovor , čao Telamchu za sva vremena i nikad više !!!

Jako neposlovni i po pitanju priključenja Telamach mnogi korisnici HS paketa čekaju mjesecima priključak, mojima BH Telecom za 4 dana došao i sve zaćas uradio...
Fudo Bosna

#29874 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Fudo Bosna »

The Realist wrote:
Fudo Bosna wrote:[

Pa nema ni Moja TV SK :-) , gdje je to argument. Pinkove sam imao, rekao sam svoje mišljenje o njima i definitivno znam gdje puno više nalazim za gledati stvari, plus kvalitet slike, ali hajde, neka bude stvar ukusa. Dokumentarci se ne mogu porediti, pa samo pogledaj ko šta ima. 72h i videoteka će biti uvedeni sada (ali da, trenutno prednost MojaTV, ne dugo, ali i ne govorim o tome, govorim o ponudi kanala).

Što se neta tiče, meni je odlična konekcija, dok sam roditeljima morao zvati tehničare radi pucanje ADSL-a svakih 20minuta. Ali nije ni to problem, ljudi došli, zamijenili im opremu i sve super sada radi, neću radi toga frku praviti. Tehnički problem koji se da riješiti.

Ako ti gledaš samo Arene OK, Moja TV ima bolju ponudu, ali neko želi gledati izbor svega pomalo, nema se tu šta raspravljati.

Imam lično u porodici BH Telecom, moji najbliži, Full, i ja , imam Telemach trio family, , imam iskustva iz prve ruke, znači vlastita.

Telemach nema 72 sata unazad snimanje, fiksni smeće, konekcija svaki dan pada, kod mojih najbližih mi, na BH Telecomu sve suprotno znači, kada mi istekne ugovor , čao Telamchu za sva vremena i nikad više !!!

Jako neposlovni i po pitanju priključenja Telamach mnogi korisnici HS paketa čekaju mjesecima priključak, mojima BH Telecom za 4 dana došao i sve zaćas uradio...

Znači nije rekla kazala moja iskustva iz prve ruke !!!
bumerangss

#29875 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by bumerangss »

Benq wrote:
opcija "TV Unazad" koja ce biti omogucena od 5.5.2016. putem resivera i moguce je pratiti sadrzaj koji je bio unazad 72 sata,
I placat ce se 3KM mjesecno za razliku od BHTelecoma koji tu uslugu nudi besplatno :D
Locked