Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Novak20

#29826 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Novak20 »

high_volume wrote:
Da, zapravo, najbolji su kandidati i politike koji su i do sada vodili državu... to je poanta :lol: :lol:
:thumbup:
_Reds_

#29827 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by _Reds_ »

kmirsad wrote:
_Reds_ wrote:Pazi oni kandiduju nekoga za hrvatskog člana, a vijećnika nemaju u općinama gdje su Hrvati većina.

Ustvari stranke tamo nemaju.

Pa realno kako vas nije stid.
Hajde mi objasni vezu ako ona ona postoji, između imanja ili nemanja vječnika u hercegovačkim općinama sa hrvatskom večinom, Čitliku, Grudama , Širokom Brijegu...kao i imanja ili nemanja GrO NS-e u tim opčinama... i kandidiranja kandidata NS-a za hrvarskog člana predsjedništva... ima valjda hrvata sa pravom glasa u cijeloj BiH...
Evo zasad znamo tri hrvatska kandidata
Čovića i
Komšiča
Svaki glas za Faletara je jedan mane za jednog od gore pomenutih...
Kojeg od njih to žališ đto će imati glas manje...
I što bi nas to bilo stid...
Ako bi se Slavio Kukić odlučio da se kandiduje kao nezavisni kandidat, neme stranke, nema vječnika... da li bi i njega trebalo da bude stid...
Ti bolan petaljaš sam sebi, kamo li drugima.

Sam ti objasnio šta je cilj kandidature.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#29828 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

Sjajni i nenadmašni Tarik Haverić o ustaškom simpatizeru Busuladžiću i o nama :thumbup:
http://www.tacno.net/sarajevo/videnje-i ... svoj-stav/
_Reds_

#29829 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by _Reds_ »

_Reds_ wrote:
kmirsad wrote:
_Reds_ wrote:Pazi oni kandiduju nekoga za hrvatskog člana, a vijećnika nemaju u općinama gdje su Hrvati većina.

Hajde mi objasni vezu ako ona ona postoji, između imanja ili nemanja vječnika u hercegovačkim općinama sa hrvatskom večinom, Čitliku, Grudama , Širokom Brijegu...kao i imanja ili nemanja GrO NS-e u tim opčinama... i kandidiranja kandidata NS-a za hrvarskog člana predsjedništva... ima valjda hrvata sa pravom glasa u cijeloj BiH...
Čovića i
Komšiča
Ako bi se Slavio Kukić odlučio da se kandiduje kao nezavisni kandidat, neme stranke, nema vječnika... da li bi i njega trebalo da bude stid...

stric wrote:redse, a koliko DF ima nekog vijećnika u tim opštinama?
da li ta logika važi i za Željka Komšića ?
stric :bih:
Imao je, ne znam d ali su ostali u DF-u.

ALI famozna NS nakon 10 godina postojanja nema OO, a kamo li nešto drugo.

Niti im je u cilju da imaju.

A da ne govorim o RS-u.
Seawolf

#29830 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Seawolf »

high_volume wrote: Kao birač NS trebao bi podržati kandidaturu Boriše Falatara, jer je on kandidat stranke koju biraš i podržavaš. To je logika. Ali, kao i Dino Mustafić, kao birač NS podržavaš i glasaš za protukandidata :lol: :lol:

Kako znaš ko je kandidat SDP pa ga preferiraš i misliš da bi mogao parirati Čoviću, kad ni sama SDP ne zna koga će kandidirati :D
Zašto misliš da je kandidat ljevice iz DF bolji kandidat za člana Predsjedništva, kad kandidata iz NS niti si čuo u svom predstavljanju niti vidio, niti znaš koliko vrijedi :-) Znamo koliko "vrijedi" Željko Komšić, znamo koliko je postigao na vanjskopolitičkoj poziciji u svoja dva mandata, odnosno da osim "pucketanja po prstima" ništa nije učinio, niti je otišao dalje izvan balkanskih država da bi promovirao BiH i politiku koju zastupa BiH. A to je i jedan od glavnih zadataka člana Predsjedništva.

Ovdje se a priori donosi okrivljujuća presuda Našoj Stranci i njenoj cjelopkupnoj politici, njeni kandidati se svim sredstvima i rječnicima diskreditiraju i obezvjeđuju, a da niko i ne zna politiku koju zastupaju i promoviraju, niti da iko imalo bolje poznaje njihove kandidate.

Da, zapravo, najbolji su kandidati i politike koji su i do sada vodili državu... to je poanta :lol: :lol:
Ne trebam i ne želim dati glas kandidatu za koga znam da nema nikakvih šansi da postane član Predsjedništva.

Da su iz NS kandidovali nekoga za koga mislim da ima imalo šanse, glasao bih za njega (nju).

Ne pada mi na pamet da ponavljam priču od prije godinu i pol dana i glasanje za Admira Bukvu za načelnika Centra.

Ustalom, glasat ću za Denisa Bećirovića i biću miran.
Capsicum

#29831 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Capsicum »

Seawolf wrote:Ustalom, glasat ću za Denisa Bećirovića i biću miran.
Odbio da bude kandidat.
Ned071

#29832 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ned071 »

sabina1 wrote:Sjajni i nenadmašni Tarik Haverić o ustaškom simpatizeru Busuladžiću i o nama :thumbup:
http://www.tacno.net/sarajevo/videnje-i ... svoj-stav/
balijski politički sljam?
Seawolf

#29833 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Seawolf »

Capsicum wrote:
Seawolf wrote:Ustalom, glasat ću za Denisa Bećirovića i biću miran.
Odbio da bude kandidat.
Pametan ... Još da Boris Falatar odluči isto, pa da nam svima pojednostavi život.
Heartbeats

#29834 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Heartbeats »

high_volume wrote:

Kao birač NS trebao bi podržati kandidaturu Boriše Falatara, jer je on kandidat stranke koju biraš i podržavaš. To je logika. Ali, kao i Dino Mustafić, kao birač NS podržavaš i glasaš za protukandidata :lol: :lol:

Kako znaš ko je kandidat SDP pa ga preferiraš i misliš da bi mogao parirati Čoviću, kad ni sama SDP ne zna koga će kandidirati :D
Zašto misliš da je kandidat ljevice iz DF bolji kandidat za člana Predsjedništva, kad kandidata iz NS niti si čuo u svom predstavljanju niti vidio, niti znaš koliko vrijedi :-) Znamo koliko "vrijedi" Željko Komšić, znamo koliko je postigao na vanjskopolitičkoj poziciji u svoja dva mandata, odnosno da osim "pucketanja po prstima" ništa nije učinio, niti je otišao dalje izvan balkanskih država da bi promovirao BiH i politiku koju zastupa BiH. A to je i jedan od glavnih zadataka člana Predsjedništva.

Ovdje se a priori donosi okrivljujuća presuda Našoj Stranci i njenoj cjelopkupnoj politici, njeni kandidati se svim sredstvima i rječnicima diskreditiraju i obezvjeđuju, a da niko i ne zna politiku koju zastupaju i promoviraju, niti da iko imalo bolje poznaje njihove kandidate.

Kojih politika?
Kad smo nešto čuli od zastupnika NS-a o aktuelnim problemima na državnoj razini?
EU integracije, NATO, susjedi, investicije, trgovina?
Kad su u pitanju NGO teme, tu NS-u skidam kapu ali ostalo jarane, pupa hava.
Maystor

#29835 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Maystor »

Ambijent iz Mostara jučer i danas, jasno pokazuje koliko je važno zaustaviti Čovića i Dodika.
kmirsad

#29836 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

_Reds_ wrote:
kmirsad wrote:

Čovića i
Komšiča

Ti petljaš, prosipaš nebuloze, mješaš babe i žabe... ponovo te pitam, kakve veze ima da li N<S ima svoje vječnike u opčinama sa hrvatskom večinom sa kandidaturom svog kandidata za člana predsjedništva iz hrvatskog naroda... ništa ti nisi objasnio... možda za njega glasaju hrvati iz drugih djelova BiH... iz RS-a, možda i oni iz Hercegovine koji nisu za ovakvu ratnohušačku politiku koju vodi Čović... jer svi su jasno rekli, treči entitet, rat...
kmirsad

#29837 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Seawolf wrote:
kmirsad wrote:...
Čovića i
Komšiča
Ne, nego je svaki glas za Borisa Falatara, glas manje za drugog kojeg si nabrojao, a veća šansa za prvog kojeg si naveo da postane član Predsjedništva.
Jes to siguran da svi hrvati iz Hercegovine žele Čovića za člana predsjedništva,,,
Ned071

#29838 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ned071 »

kmirsad wrote:

Ti petljaš, prosipaš nebuloze, mješaš :lol: babe i žabe... ponovo te pitam, kakve veze ima da li N<S ima svoje vječnike :lol: u opčinama :lol: sa hrvatskom večinom :lol: sa kandidaturom svog kandidata za člana predsjedništva iz hrvatskog naroda... ništa ti nisi objasnio... možda za njega glasaju hrvati iz drugih djelova BiH... :suplja: iz RS-a, :pisnula: možda i oni iz Hercegovine koji nisu za ovakvu ratnohušačku politiku koju vodi Čović... :pisnuo: jer svi su jasno rekli, treči entitet, rat...[/quote]
privremeni

#29839 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by privremeni »

kmirsad wrote:
Seawolf wrote:
kmirsad wrote:...
Čovića i
Komšiča
Ne, nego je svaki glas za Borisa Falatara, glas manje za drugog kojeg si nabrojao, a veća šansa za prvog kojeg si naveo da postane član Predsjedništva.
Jes to siguran da svi hrvati iz Hercegovine žele Čovića za člana predsjedništva,,,
Ne zele svi Covketa, ali ce glasati za njega iz inata..... :-)
kmirsad

#29840 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Ned071 wrote:
kmirsad wrote:

Ti petljaš, prosipaš nebuloze, mješaš :lol: babe i žabe... ponovo te pitam, kakve veze ima da li N<S ima svoje vječnike :lol: u opčinama :lol: sa hrvatskom večinom :lol: sa kandidaturom svog kandidata za člana predsjedništva iz hrvatskog naroda... ništa ti nisi objasnio... možda za njega glasaju hrvati iz drugih djelova BiH... :suplja: iz RS-a, :pisnula: možda i oni iz Hercegovine koji nisu za ovakvu ratnohušačku politiku koju vodi Čović... :pisnuo: jer svi su jasno rekli, treči entitet, rat...
[/quote]
Ne prepravljaj mi komentar... nekulturno je, primitivno i protiv pravila foruma... da ne kažem šta gore.
Ako imaš šta pametno za reči, reci... mani se smajlija...
Ned071

#29841 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ned071 »

ne mogu ti od smijeha prepravljat komentar... hem nepismeno hem prognoze na nivou zajapurene kazazove studentice prve godine knjizevnosti
_Reds_

#29842 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by _Reds_ »

Ned071 wrote:
kmirsad wrote:

Ti petljaš, prosipaš nebuloze, mješaš :lol: babe i žabe... ponovo te pitam, kakve veze ima da li N<S ima svoje vječnike :lol: u opčinama :lol: sa hrvatskom večinom :lol: sa kandidaturom svog kandidata za člana predsjedništva iz hrvatskog naroda... ništa ti nisi objasnio... možda za njega glasaju hrvati iz drugih djelova BiH... :suplja: iz RS-a, :pisnula: možda i oni iz Hercegovine koji nisu za ovakvu ratnohušačku politiku koju vodi Čović... :pisnuo: jer svi su jasno rekli, treči entitet, rat...
[/quote]

FGR moj ti. :zzzz:

Još 3 metra iznad zemlje, i nikako da se spusti i vidi realnost. Izgleda da će ateriranje za ovakve biti bolno.
Još ne konta što si mu prepravaljo, neka dok nadođe.
kmirsad

#29843 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Zar je toliki strah se u vas uvukao... postali ste agresivni i poprilično nekulturni...ili ste to oduvjek bili... a pismenost... slobodno lektorišite... suštinu ste shvatili...
Ned071

#29844 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ned071 »

agresivni? a majko draga... pa jel ti stvarno mislis da, nakon sto je lagumdzija unistio svu opoziciju u hrvata, u hercegovini iko osim hdz-a moze dobiti vise od tri posto glasova? da u rs ima neko ko će, mimo sds i snsd, glasati za vas i sdp? ako tako mislis, onda mijenjaj nik u francuska sobarica
_Reds_

#29845 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by _Reds_ »

kmirsad wrote:Zar je toliki strah se u vas uvukao... postali ste agresivni i poprilično nekulturni...ili ste to oduvjek bili... a pismenost... slobodno lektorišite... suštinu ste shvatili...
:shock: :shock: Da prostiš, evo usrah se u gaće.
kmirsad

#29846 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

_Reds_ wrote:
kmirsad wrote:Zar je toliki strah se u vas uvukao... postali ste agresivni i poprilično nekulturni...ili ste to oduvjek bili... a pismenost... slobodno lektorišite... suštinu ste shvatili...
:shock: :shock: Da prostiš, evo usrah se u gaće.
Nije mi ni bila namjera da te nešto prepadam. ne bi ni vrijedilo... vidim da si neustrašiv..., namjera mi je bila da ti kažem da kršiš pravila forumas, mjenjaš moj post i tako izmjenjenog ga postavljaš, da si nekulturan i sirom.ništa pametno ne govoriš, čak nisi ni duhovit. Stavit ću te na foe listu da više tvoje postove uopšte ne vidim.Predlažem ti da i ti isto mene staviš na foe... bit će nam obojici lakše...
Last edited by kmirsad on 10/04/2018 13:05, edited 2 times in total.
privremeni

#29847 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by privremeni »

_Reds_ wrote:
Ned071 wrote:
kmirsad wrote:

FGR moj ti. :zzzz:

Još 3 metra iznad zemlje, i nikako da se spusti i vidi realnost. Izgleda da će ateriranje za ovakve biti bolno.
Još ne konta što si mu prepravaljo, neka dok nadođe.[/quote]

Pogubio se prebrojavajuci broj DF-ovih vijecnika po Hercegovini i RS-u. :lol:
kmirsad

#29848 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Ned071 wrote:agresivni? a majko draga... pa jel ti stvarno mislis da, nakon sto je lagumdzija unistio svu opoziciju u hrvata, u hercegovini iko osim hdz-a moze dobiti vise od tri posto glasova? da u rs ima neko ko će, mimo sds i snsd, glasati za vas i sdp? ako tako mislis, onda mijenjaj nik u francuska sobarica
Naravno da ne mislim da HDZ nije favorit u Hercegovini... ali za predsjerdništvo ne glasa samo Hercegovina... Čak ne mislim da Čovića ijedan drugi kandidat može pobjediti... eventualno , s malim šansama , Komšić... ali će bar biti jasno koliko ljudi nije za Čovića... kada se saberu glasovi koji dobiju drugi hrvatski kandidati...
Sabina reče... nada zadnje umire... ja mislim da nada nikade ne umire, besmrtna je...
Ned071

#29849 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ned071 »

ne, nego će glasajući za komsica biti jasno koliko bosnjaka nije za kandidata sda
kmirsad

#29850 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

I to... ali i mnogo drugih stvari će biti jasno...
Locked