Sirija vol. 2

Locked
Ironmen

#29826 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

Opetja033 wrote:
Ironmen wrote:
sarajevoxxxx wrote:Broj poginulih u naselju El Kurijeh u istočnoj okolini Deir Ez-Zoura popeo se na 70.

Step

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 0717975883

Pogodjen kamp isila u selu El Kurijeh zanimljivo sve civilima u vojnom kampu izgleda bili prema step agenciji koju ti cesto ovde prenosis.
Cuj kamp Daesha...

Sve velike novinske kuce su prenijele vijest da su Rusi pobili civile. Brojke se razlikuju, od 30 pa navise. Reuters, AFP, itd, itd.

Ne padajte tako nisko sa propagandom i potpunim prijezirom prema zivotima civila.
Obzirom da nemate snage i obraza kojim bi osudili ovaj zlocin, imajte barem trunku ljudskosti pa ne dolazite sa ofirnim lazima i jadnim pokusajima pranja ruskih ratnih zlocina.

Pisate po mrtvoj djeci, po mrtvim civilima koji su zrtve ovog zlocina u organizaciji Rusije. Samo naprijed...

Kolko civila jeu Manbiju poginulo ili nema civila u tom gradu zasto sto americke precizne bombe neubijaju civile daj bogati popusti me malo sa americkom propagandom.

Za mene nema civila koji zive pod kontrolom ISILA isto tako sto nije bilo civila kada se Dresden sravnio sa zemljom nevidim nigdje na forumu da si ti i slicni tebi otvorili temu Dresdenske civilne zrtve i zlocini saveznika zali boze svakog normalnog covjeka koji je poginuo ali to je tako isil se mora pobijediti za buducnost svijta i mira na BI mora pod svaku cijenu.
Opetja033

#29827 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

Ironmen wrote:
Opetja033 wrote:
Ironmen wrote:

Pogodjen kamp isila u selu El Kurijeh zanimljivo sve civilima u vojnom kampu izgleda bili prema step agenciji koju ti cesto ovde prenosis.
Cuj kamp Daesha...

Sve velike novinske kuce su prenijele vijest da su Rusi pobili civile. Brojke se razlikuju, od 30 pa navise. Reuters, AFP, itd, itd.

Ne padajte tako nisko sa propagandom i potpunim prijezirom prema zivotima civila.
Obzirom da nemate snage i obraza kojim bi osudili ovaj zlocin, imajte barem trunku ljudskosti pa ne dolazite sa ofirnim lazima i jadnim pokusajima pranja ruskih ratnih zlocina.

Pisate po mrtvoj djeci, po mrtvim civilima koji su zrtve ovog zlocina u organizaciji Rusije. Samo naprijed...

Kolko civila jeu Manbiju poginulo ili nema civila u tom gradu zasto sto americke precizne bombe neubijaju civile daj bogati popusti me malo sa americkom propagandom.

Za mene nema civila koji zive pod kontrolom ISILA isto tako sto nije bilo civila kada se Dresden sravnio sa zemljom nevidim nigdje na forumu da si ti i slicni tebi otvorili temu Dresdenske civilne zrtve i zlocini saveznika zali boze svakog normalnog covjeka koji je poginuo ali to je tako isil se mora pobijediti za buducnost svijta i mira na BI mora pod svaku cijenu.
Na stranu sto i ovim komentarom pokazujes prijezir prema mrtvima.

Na stranu sto i ovim komentarom nastavljas da pisas i orgijas po mrtvoj djeci.

Na stranu sto je ovaj tvoj komentar u potpunosti umobolan radi boldiranog.

Na stranu sto cu sada itekako ponovo postavljati slike ubijene djece, civila, zena. Pa da svi mogu vidjeti kako monstrumi tvrde da su ta djeca buduci Daeshovci.

Na stranu sto pokazujes u kolikoj si mjeri jebeni licemjer jer prije neki dan mene (lazno) optuzujes te kmecis kako postavljam snimak na kojem ubijaju (a lagao si) zarobljenog pripadnika teroristicke skupine zvane Hizbollah i kako se to kosi sa svim pravilima i zakonima rata - a sada hladno, bezobrazno i bahato pisas po tim istim pravilima i zakonima rata. Jos u pitanju civili. Zene, djeca.
Kmecis i lazno optuzujes zbog (izmisljenog) strijeljanja jednog teroriste koji je Bog zna odakle dosao u Siriju a sa druge strane opravdavas zlocine nad desetinama ubijenih civila, zena i djece, Sirijaca.

Na stranu sto me tvoj komentar malo natjerao da razmislim o tome da li ima civila na teritoriji pod Assadom u Latakiji i Tartousu. Jer je on ipak vece zlo od Daesha. Pobio je daleko vise civila.
Ili da sebi postavim filozofska pitanja" "moze li alevit biti civil?" "Da li je alevitsko dijete od nekoliko godina civil ako je njegov otac u vojsci?" "Da li alevitska zena moze biti civil ako su njen muz/otac/brat" regrutovani?" "Da li zapravo kompletna alevitska zajednica zasluzuje kolektivnu kaznu zbog Assada?" Nije da se bune protiv takvog monstruma i ubice.
Jbg sto se mora, mora se. Kolaterala, ovo, ono. Vazno je Assasa pobijediti.

Na stranu sve to. Sa ovim komentarom si samo pokazao o kakvom se lazovu i jeftinom propagandisti radi.
Sinoc pises, lazes i izmisljas kako je pogodjen Daeshov kamp. Danas vec pricas sasvim drugu pricu, hladnokrvno opravdavajuci ruske pokolje nad civilima. Dakle lazov si i ruski propagandista. Placa li te Putin dobro? Za koliko si obraz i ljudskost prodao?
Koliko su ti platili da od osobe koja se neki dan pozivala na obicaje i pravila ratovanja kada je u pitanju zarobljeni pripadnik jedne teroristicke formacije, postanes cinik i monstrum koji otvoreno piša po tim istim obicajima i pravilima ratovanja kada su u pitanju civili, zene i djeca?
Last edited by Opetja033 on 26/06/2016 13:08, edited 2 times in total.
Opetja033

#29828 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

Broj mrtvih civila u pokolju izvedenom od strane ruske avijacije u Zoru se popeo na 70+.

Ili sto bi @Ironmen rekao:
Rusi u herojskom napadu ubili i od zivota oslobodili preko 70 necivila. Radi se o preventivnom ubijanju buducih terorista uhvacenih u besici, njihovih majki kako ne bi ponovile gresku i stancale druge teroriste u buducnosti, njihovih sestara iz istog razloga - preventivno, i njihovih oceva koji su, kad se sve uzme u obzir, ipak muslimani.
Kikibombona

#29829 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Brutalno gazenje ISILa na sjevernom ulazu u grad Manbij!

SDF napreduje, uskoro kolaps...
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#29830 Re: Sirija vol. 2

Post by Bobi »

Da malo glumim sarajevoxxxx

Borci ISIL-a u kontanapadu ubili 91 proamerickih pripadnika YPG(SDF)
Image

Kad saberete one brojeve mislim da izadje 91...pouzdan izvor 100 % neutralan :D
Opetja033

#29831 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

sunceKOtepsija wrote:
Opetja033 wrote: Koja istina? Eto te k'o cetnici kada pricaju o Srebrenici i Markalama.

Lazes. I to vrlo svjesno lazes.
Sve relevantne medjunarodne organizacije, od HRW-a preko Amnestya pa do Ljekara bez granica, jednoglasno se slazu u tome da je Assad pobio daleko najvise civila u Siriji. Daleko vise nego sve druge zaracene strane zajedno (ukljucujuci i Daesh).
Cak sta vise, sve tri organizacije ga optuzuju da ciljano i svjesno ubija civile gadjajuci bolnice (je li ti ovo poznato?), pijace (je li ti ovo poznato?), trgove, stambene komplekse, dzamije - sve u cilju izazivanja sto je moguce vise civilnih zrtava i sijanja terora.

Dakle izmisljas, lazes. I to preofirno. Ali valjda je tako kada ti izvor informisanja predstavlja advance, RT i Srna. Nece ti biti problem navesti procjene i izvjestaje neke relevantne i respektabilne medjunarodne organizacije kojom ces potkrijepiti ove umobolne tvrdnje?

Vidis, citao sam fakat tvoje izvjestaje iz Turske. Dugo vremena sam te smatrao respektabilnim forumasom. Ali zaista nisam mogao ni pomisliti da si ovakav lazov. Svjesno, namjerno i ofirno lazes.
kad sam se prije cini mi se vise od godine registrovao bilo je aktuelno "300 hiljada civila pobio Assad u Siriji" da bi nedugo nakon toga postalo aktuelno 400 hiljada, pa pola miliona :? a te iste organizacije koje navodis su se navodile i tad zajedno s onim opservatorijem ili kako se zove sto im je voda u kazahstanu ili gdje. da bi nedavno bilo objavljeno da je u siriji prema procjeni poginulo oko 300 hiljada ukupno, preko pola su pripadnici oruzanih formacija (legalnih i nelgalnih), to me podsjeca na nas rat, pa dugo do iza rata spominjala se brojka o pola miliona ubijenih, tristo hiljada ubijenih, da bi se na kraju utvrdilo da je poginuloo oko 100 000 ukupno na svim stranama, zajendo vojnici i civili, a rat u Siriji traje duze, plus stotine hiljada stranaca je uslo u zemlju, uvjeren sam da je broj poginulih Sirijaca cak i manji od 150 000, i sigurno je vise od polovine poginulo na teritoriji pod kontrolom vlade. Mene je samo zacudilo kako se odjednom stalo s borjkama, jer je skok sa tristo na preko cetristo hiljada bio munjevit, u manje od mjesec, ocekivao sam da ce se takvim tempom ubrzo doci do milion poginulih. licno mislim da je u siriji ukupno poginulo maximum maksimuma 200 000, a prije ce biti 150 000, manje od polovine civila (a vise od polovine na strani vlade), volio bih sutra da stane rat samo da se ovo utvrdi
Barata se ciframa od 280 hiljada do 470 hiljada. Naravno da se ne moze znati jos uvijek tacna cifra obzirom da rat traje i ne jenjava. Iskreno nikada nisam vidio nijednu zvanicnu organizaciju koja tvrdi da je Assad ubio 300 hiljada Sirijaca. Sta neko drugi tvrdi, pojedinci, opozicionari, propagandisti - meni apsolutno ni najmanje nije bitno: nisam ja to tvrdio i to nisu tvrdile agencije na koje se pozivam. Kao sto mozes vidjeti nisam se pozvao na SOHR kao izvor.

Sta ti proizvoljno smatras je takodje totalno nebitno u ovom kontekstu. Uz duzno postovanje sasvim si nebitan (kao i ja) pored mjerodavnih i respektabilnih institucija. I nikako svoje misljenje ne mozes stavljati kao kontraargument bilo cemu. Ne mozes jer nemas dokaza. Ne mozes jer su tvoje rijeci cak i ispod perolahke kategorije u poredjenju sa navedenim institucijama.
Ja se nadam barem da ne spadas medju one licemjere koji izvjestaje HRW, AI i Ljekara bez granica smatraju mjerodavnim kada je agresija na BiH u pitanju (jer pobogu, tada se radiolo o mojoj cijenjenoj guzici) a odbacujes ih kada se radi o ratu u Siriji. Ima takvih na ovoj temi, nisam nesto upratio da si se do sada slagao sa njima po tom pitanju.

Dakle da saberemo sve: nemas ama bas nijedan jedini dokaz ili izvor kojim ces moci opovrgnuti dokazane tvrdnje HRW-a, Amnesty Internationala i Ljekara bez granica da je Assad, svojim ciljanim terorom nad civilnim stanovnistvom Sirije, ubio daleko najveci broj civila u Siriji. Vise nego sve ostale zaracene strane zajedno - ukljucujuci i Daesh.

A za boldirano: ma ti si brate super ako ti je jedini razlog zasto zelis da rat stane to sto bi se tada mogao utvrditi broj poginulih i ubijenih. Svaka cast.
Last edited by Opetja033 on 26/06/2016 13:38, edited 2 times in total.
ioannes

#29832 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

Opetja033 wrote:
Ironmen wrote:
sarajevoxxxx wrote:Broj poginulih u naselju El Kurijeh u istočnoj okolini Deir Ez-Zoura popeo se na 70.

Step

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 0717975883

Cuj kamp Daesha...

prestani više dezinformirati ovaj napaćeni narod...
nisam ti ja Mainstream da uzimam za ozbiljno propagandu koju plasiraju Reuters i drugi NATO-organi... to rade već pet godina, oni su prenositeljii regimechange-politike koja je ovo sve preuzrokovala
ioannes

#29833 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

hrw, Amnesty, ljekari, Reuters bla bla bla
Opetja033

#29834 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

ioannes wrote:
Opetja033 wrote:
Ironmen wrote:
Cuj kamp Daesha...

prestani više dezinformirati ovaj napaćeni narod...
nisam ti ja Mainstream da uzimam za ozbiljno propagandu koju plasiraju Reuters i drugi NATO-organi... to rade već pet godina, oni su prenositeljii regimechange-politike koja je ovo sve preuzrokovala
:lol: :lol: :lol: :lol:

Ma ja, sve je to zavjera anglocionisticka, gustersko-iluminatska. Samo je bitno sta RT, advance i Srna kazu. :lol:
Pa ne postoji veci propagandasticki organ od RT, ako nista to je dokazano tokom rata u Siriji.

Naravno ja pisem normalnim osobama. Prestao sam raspravljati sa padobrancima koji se furaju na konspirativne teorije. Nauka je kroz empirijska istrazivanja dokazala da se tu najcesce radi o osobama koje pate od nekog vida mentalnog poremecaja.
Zasto onda da trosim vrijeme na likove koji sasvim sigurno imaju neku dijagnozu vezanu za njihovo psihicko zdravlje. Nisam ni psiholog ni psihijatar. Mogu samo pogorsati njihovo zdravstveno i mentalno stanje, nije se igrati sa tim.
ioannes

#29835 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

gušteri, iluminati, anglocionisti, rt, srna.... svi spinovi. mainstrema na jednom mjestu...
sreća pa sve manje ljudi prati te vaše zločinačke spinove.
čitam temu, pišem rijetko ali na tvoje zločinačke spinove ću uvijek reagirati
Co0l

#29836 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

A jarane 033,i ti našo raspravljat sa ovom dvojicom-trojicom...ma ne znam više ni kako da nazovem ovakve likove :-)
Opetja033

#29837 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

ioannes wrote:gušteri, iluminati, anglocionisti, rt, srna.... svi spinovi. mainstrema na jednom mjestu...
sreća pa sve manje ljudi prati te vaše zločinačke spinove.
čitam temu, pišem rijetko ali na tvoje zločinačke spinove ću uvijek reagirati
Pa ne pisem ja o gusterima, iluminatima, anglocionistima - vec tvoji istomisljenici. Malo si se pogubio. :mrgreen:

Nema tog spina i optuzbe kojom ces moci sakriti bruku i cinjenicu da si vjerni idolopoklonik najveceg ubice koji trenutno udise zrak na ovoj divnoj planeti. :wink:

Ali ipak mora se priznati da evoluiras mentalno. Do prije par mjeseci si ovdje pjenio i naredjivao mi da prestanem pisati o stvarima koje se tebi ne svidjaju. :lol: :lol:

Sada govoris kako ces reagovati na moje upise. Evolucija uma je evidentna. Valjda si shvatio da ovo nije nije Assadovo ni Putinovo ni Kimovo jednoumlje i prcija.
Last edited by Opetja033 on 26/06/2016 13:50, edited 1 time in total.
dječak sa šibicama

#29838 Re: Sirija vol. 2

Post by dječak sa šibicama »

ioannes wrote:hrw, Amnesty, ljekari, Reuters bla bla bla
Svi oni zazmire na oba oka kad "koalicija" pobije svatove, spali civile, Ameri utuse 500.000 iracke djece uz alibi "prihvatljiva cijena" itd itd

Naravno, na Ruse imaju pik ne zbog sirije, nego zbog "sire slike". Problem je danas sto mnogi nemaju kapacitet mozga da vide "siru sliku".
husein_kapetan

#29839 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Ovo sa primatima isila u Manbiju ce imati po svemu sudeci sve odlike krvoprolica sirih razmjera..
Ne znam zasto se ovdje ne pise ali ima vec par dana kako su od otprilike 900 civila u Manbiju napravili zivi stit u zastiti svojih pozicija..i nece se libiti da ih do zadnjeg "upotrijebe"..
dječak sa šibicama

#29840 Re: Sirija vol. 2

Post by dječak sa šibicama »

husein_kapetan wrote:Ovo sa primatima isila u Manbiju ce imati po svemu sudeci sve odlike krvoprolica sirih razmjera..
Ne znam zasto se ovdje ne pise ali ima vec par dana kako su od otprilike 900 civila u Manbiju napravili zivi stit u zastiti svojih pozicija..i nece se libiti da ih do zadnjeg "upotrijebe"..
Za dan dva ide "zlocinacki genocidni Kurdi zakrvavljenih zubiju pobili arapske civile u Manbiju"
Opetja033

#29841 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

Co0l wrote:A jarane 033,i ti našo raspravljat sa ovom dvojicom-trojicom...ma ne znam više ni kako da nazovem ovakve likove :-)
Ma slazem se sa tobom.

Ali sa druge strane ne mogu ostati nijem na monstrume i licemjere koji mrtvi-hladni opravdaju ubistva, masakre i pokolje nad civilima. Individue ciji je mentalni sklop podjednako monstruozan kao i onaj jednog prosjecnog zlocinca koji je iz zap. Europe otisao Daeshu. Klali bi i oni i ubijali, samo da imaju ili prilike ili muda. Ne mozes biti normalan covjek a istovremeno se furati na konspirativne teorije, opravdavati ili negirati pokolje nad civilima, zenama i djecom.

Ne mozes biti normalna osoba a istovremeno mentalno funkcionisati poput prosjecnog cetnika, sluzeci se identicnom pricom i spinom, kojima su se sluzili oni.

Ne mogu ostati nijem na to, nikako. Pogotovo jer sam licno prezivio opsadu, jer sam licno prezivio masakre i jer su ovakvi monstrumi tvrdili da ja gadjam samog sebe i da nista sto sam ja licno prezivio nije istina vec dio jedne globalne zavjere.

Takvim monstrumima se mora stati u kraj. Na ovaj ili onaj nacin. Sada je vrijeme kada im se treba pokusati stati u kraj verbalno, ukazujuci na njihovu bolest, na njihove monstruozne stavove, na opasnost koju opravdavanje ili negiranje zlocina predstavlja drustvu u kojem zivimo.

Ne postoji apsolutno nikakva razlika izmedju njih, zadrtih cetnika i Daeshovaca. Sve je to isti, vrlo opasni, mentalni sklop protiv kojeg se normalan covjek mora boriti.
Co0l

#29842 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Ma bice ko i za onaj 'masakr' svojevremeno nakon iznenadne ofanzive bradonja u Deiru o kome su pisali samo nasi forumasi i par opskurnih likova na tviteru od kojih prvi i kupe 'vijesti'.
Srećom po civile koje su sahranili prije vremena pa se radilo o jos jednoj lazi iz sanpetersburške kuhinje.
RepublikanskaGarda

#29843 Re: Sirija vol. 2

Post by RepublikanskaGarda »

Sirijska vojska zauzela sve pozicije koje je jucer izgubila u Hami, erdoganove falange i miljenici muslimanske zaljevske elite povukli su se na pocetne polozaje.

Nepotvrdjeno navodno su farme Al-Mallah u potpunosti u rukama Sirijske vojske, vec tjednima traju sukobi sa teroristickim skupinama JN i Ahrar al Sham na tom dijelu sjevernog Allepa ali dosada je sirijska vojska bezuspjesno pokusala zauzet to podrucje.
Co0l

#29844 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Opetja033 wrote:
Co0l wrote:A jarane 033,i ti našo raspravljat sa ovom dvojicom-trojicom...ma ne znam više ni kako da nazovem ovakve likove :-)
Ma slazem se sa tobom.

Ali sa druge strane ne mogu ostati nijem na monstrume i licemjere koji mrtvi-hladni opravdaju ubistva, masakre i pokolje nad civilima. Individue ciji je mentalni sklop podjednako monstruozan kao i onaj jednog prosjecnog zlocinca koji je iz zap. Europe otisao Daeshu. Klali bi i oni i ubijali, samo da imaju ili prilike ili muda. Ne mozes biti normalan covjek a istovremeno se furati na konspirativne teorije, opravdavati ili negirati pokolje nad civilima, zenama i djecom.

Ne mozes biti normalna osoba a istovremeno mentalno funkcionisati poput prosjecnog cetnika, sluzeci se identicnom pricom i spinom, kojima su se sluzili oni.

Ne mogu ostati nijem na to, nikako. Pogotovo jer sam licno prezivio opsadu, jer sam licno prezivio masakre i jer su ovakvi monstrumi tvrdili da ja gadjam samog sebe i da nista sto sam ja licno prezivio nije istina vec dio jedne globalne zavjere.

Takvim monstrumima se mora stati u kraj. Na ovaj ili onaj nacin. Sada je vrijeme kada im se treba pokusati stati u kraj verbalno, ukazujuci na njihovu bolest, na njihove monstruozne stavove, na opasnost koju opravdavanje ili negiranje zlocina predstavlja drustvu u kojem zivimo.

Ne postoji apsolutno nikakva razlika izmedju njih, zadrtih cetnika i Daeshovaca. Sve je to isti, vrlo opasni, mentalni sklop protiv kojeg se normalan covjek mora boriti.
Sve je to tacno samo sto ja imam drugaciji pristup problemu zvanom masturbatori na likove i djela kojekakvih ratnih zlocinaca tretmanom kakvim takve nule i zasluzuju-skoro da ih i ne primjecujem osim ako ih neko normalan ne citira :razz:
Opetja033

#29845 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

Co0l wrote:Ma bice ko i za onaj 'masakr' svojevremeno nakon iznenadne ofanzive bradonja u Deiru o kome su pisali samo nasi forumasi i par opskurnih likova na tviteru od kojih prvi i kupe 'vijesti'.
Srećom po civile koje su sahranili prije vremena pa se radilo o jos jednoj lazi iz sanpetersburške kuhinje.
Upravo.
Ako cemo porediti sa nasim iskustvom, po pitanju negiranja genocida i zlocina nad nama i sa druge strane po pitanju negiranja zlocina nad sirijskim civilima od strane Assadovih falangi, Rusa, Iranaca i inih sitskih teroristickih formacija, mozemo sa sigurnoscu zakljuciti jedno: isti spin, isti modus operandi, ista prica, isti "argumenti", ista kuhinja..... a vrlo cesto i isti ljudi.
RepublikanskaGarda

#29846 Re: Sirija vol. 2

Cuj ekipe gadi im se ekipa koja svrsava na "ratne zlocince" ali im ne smeta sto sami mastrubiraju na Al qaidu i na kromanjonce iz centralnoazijskih vukojebina :lol: :lol: ili bace d....u na sunitska plemena :D
Co0l

#29847 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

RepublikanskaGarda wrote:Cuj ekipe gadi im se ekipa koja svrsava na "ratne zlocince" ali im ne smeta sto sami mastrubiraju na Al qaidu i na kromanjonce iz centralnoazijskih vukojebina :lol: :lol: ili bace d....u na sunitska plemena :D
Ko masturbira na AQ?
Opetja033

#29848 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

RepublikanskaGarda wrote:Cuj ekipe gadi im se ekipa koja svrsava na "ratne zlocince" ali im ne smeta sto sami mastrubiraju na Al qaidu i na kromanjonce iz centralnoazijskih vukojebina :lol: :lol: ili bace d....u na sunitska plemena :D
Okano, ja ne krijem da smatram kako je Daesh zlo kojeg se treba rijesiti sto je moguce prije. Isto tako cinjenica je da su pocetkom sunnitske pobune u Iraku, Daeshovci bili samo dio iste. Na desetine plemena, oruzanih skupina i formacija su ucestvovale u tome. To vrlo lahko mogu dokazati ukoliko bude potrebno i ukoliko budes insistirao.
Tako da nisam bas siguran da "pucas" na prave osobe.
husein_kapetan

#29849 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

dječak sa šibicama wrote:
husein_kapetan wrote:Ovo sa primatima isila u Manbiju ce imati po svemu sudeci sve odlike krvoprolica sirih razmjera..
Za dan dva ide "zlocinacki genocidni Kurdi zakrvavljenih zubiju pobili arapske civile u Manbiju"
Scenario je svakako..kao i uvijek jednosmjeran..sudbina tog naroda je zapecacena krvavim pecatom..
Koliko je samo taj djavolji isil ramifikovan diljem svijeta dovoljno govori podatak da ce gotovo sasvim izvjesno ove dogadjaje oko brexita pokusati "iskoristiti" za svoje nakane diljem evrope..
Sa druge strane izfrustrirani politicari..uz sav "znoj" zvukom dolara sto ga prolise..otvoreno (ili manje uvijeno) traze direktnu intervenciju "koalicije" po snagama SAA (ili po Assadu) i to shodno svome uvise kao "borba protiv isila"..
Patoloska histerija ili odraz nemoci onih koji vlastiti nauk i interese dugo (predugo) vremena svijetu kao "jedini metod" snagom sile servirase..pitanje je sad..
RepublikanskaGarda

#29850 Re: Sirija vol. 2

Co0l wrote:
Ko masturbira na AQ?
Pa recimo ti izmedju ostalog, ne da mi se vrtit unatrag i trazit citate ali najmasovnije "mastrubiranje" na ovom forumu je zabiljezeno kad je Idleb "oslobodjen", a zna se tko je oslobodio "Idleb", isto tako trenutni na Jugu Allepa traje "mastrubiranje" dok al Qaida mete pod sa irancima i hezbollahom....mislim sta se sad pravis englez :D
Locked