Demokratska fronta Željko Komšić

MuaDib

#29826 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MuaDib »

E zašta se pojedinci hvataju, hahahahahaha...
Ko o čemu, baba o uštipcima.
Vidal89

#29827 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Vidal89 »

Da mi je samo imena i prezimena ovih napacenih dusa, da vidim da nisu mozda bivsi clanovi pa bi mogao da shvatim za ovo sto pisu protiv DF a argumenti su im slike djece necije.
Better Man

#29828 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Better Man »

It_is_a_Leclerc wrote:Ja stvarno ne znam kakve veze ima premijer sa nepravilnom procedurom usvajanja zakona o parlamentarnom domu ?! Jel razumijemo mi onu standardnu trodiobu vlasti u parlamentarnim demokratijama ?! :D I uostalom, niko ne kaže da se mora uvažiti mišljenje ovih opozicionih budalaša, već se samo kaže da će im se morati omogućiti da izblebeću što imaju, pa da se onda većina vrati u salu i ponovo usvoji zakon.

Ma ne čudim se ja ljudima poput ovog @Vidala, koji osim na temi o njihovoj stranci, ne smiju pisati nigdje drugo, jer ništa drugo i ne znaju, i ne razumiju, ali se čudim ljudima koji su pokazali ozbiljnost u stavovima, a koji ovdje demonstriraju nerazumijevanje principa parlamentarizma.
Čitaš li ti ono što pišeš? Kako nema veze? Pa premijer i Vlada su zakon poslali u hitnu proceduru i zabranili, tj. odbili bilo kakvu mogučnost predlaganja amadmana i uvažavanja istih. I red bi bio da podnese ostavku, ali neće, jer nema obraza, niti časti i poštenja.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#29829 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

MuaDib wrote:S pojedincima se definitvno nema šta pričati ovdje. Objajvljivanjem slike kćerke Aide Koristović, u čijem blaćenju redovno učestvujete, jasno pokazuje kakav je domet i smisao ovog akta. Meni ne pada na pamet da ikom crtam stvari. A moderaciji koja dopušta da pojedinci nastoje diskvalifikovati ljude, koristeči slike njihove djece, svaka čast!

Isto tako prije bilo kakve insinuacije u transparntnost izbora na nivou mjesnih zajednica, prvo provjerite da li je članstvo informisano ili nije. A DF kao demokratska politička organizacija, neće nikog puškom i prijetnjama tjerati da se uključi u rad stranačkih organizacija. I što je najgore ljudi koji se uredno pozovu i informišu o cijelim unutarstranačkim procesima, najviše lažu i šire neistine o namještanjima, štimanjima i klanovima.

Ali drago mi jer da se toliko interesujete za DF, jer to znači da je DF i dalje prijetnja postoječoj garnituri na vlasti. A kako neće i biti, kada je epilog svih spinova lansiranih prema DF, na sudu potvrđen ispravan stav DF. Tiha voda klade valja, tako da frustracije zbog sporosti nekih procesa sazriju i pretvore se ispravan stav.

niko nije objavio njenu sliku jer je nečija ščera vego što je aktivni član stranke, odnosno mjesnog odbora il čega već...dakle neko ko je poljitićki aktivan u javnom prostoru uz mamu i tatu

nemaš apsolutno nikakve argumentacije u več drugom postu s jednakim kmećanjem...štaviše namjerno iskrivljuješ istinu i lažeš
lerdi

#29830 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

kox wrote:
lerdi wrote:Još jednom se pokazuje da večina koja ovdje komentariše to radi na osnovu jako malo ili, mnogo češče, nikakvih informacija. Po novom statutu DF-a svaki član koji iskaže želju da radi u MO automatski postaje član istog tako da priča kako je neko nekoga postavio na funkciju u MO je šupljiranje bez ikakve osnove. Predsjednik MO se izabere tako što ga članovi MO između sebe izaberu. Kad već komentarišete neku temu red bi bio da imate bar minimum znanja o istoj. :skoljka:
Samo što se obavještenje o sastancima na kojim se biraju mjesni odbori ne šalje članstvu nego se odredi njih par koji na kraju jedini i dodju i izaberu jedni druge. Ranije se kompletno članstvo te MZ obavještavalo o mjestu i vremenu sastanka, svi su mogli doći, kandidovati se i glasati. Bar je tako bilo ovdje gdje ja živim. A ako se to dešava na najnižem nivou na kojem nema nikakvog 'hajra', mogu zamisliti šta se dešava na višim nivoima. A vala se i čuje, nemam mnogo šta ni zamišljati. Borba za fotelje i klanovi druže, to je sve na šta se ovo svelo. Opet kažem, naspram ostalih je DF još uvijek OK ali struktura ljudi koja u njemu danas preovladava ne obećava ništa dobro.
Ne znam fakat u kojoj si opštini ali što se tiče Sarajeva pozivi za svaki sastanak članstva u opštinama je prije svega bio na facebook stranici OO tako da priča o pozivanju samo određenog broja ljudi ne stoji. Uz to su se, koliko znam, morali radili i pozivi mailom i telefonom svakom članu sa određene MZ.
SerijeSync

#29831 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by SerijeSync »

lerdi wrote: Ne znam fakat u kojoj si opštini ali što se tiče Sarajeva pozivi za svaki sastanak članstva u opštinama je prije svega bio na facebook stranici OO tako da priča o pozivanju samo određenog broja ljudi ne stoji. Uz to su se, koliko znam, morali radili i pozivi mailom i telefonom svakom članu sa određene MZ.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
It_is_a_Leclerc

#29832 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by It_is_a_Leclerc »

Better Man wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Ja stvarno ne znam kakve veze ima premijer sa nepravilnom procedurom usvajanja zakona o parlamentarnom domu ?! Jel razumijemo mi onu standardnu trodiobu vlasti u parlamentarnim demokratijama ?! :D I uostalom, niko ne kaže da se mora uvažiti mišljenje ovih opozicionih budalaša, već se samo kaže da će im se morati omogućiti da izblebeću što imaju, pa da se onda većina vrati u salu i ponovo usvoji zakon.

Ma ne čudim se ja ljudima poput ovog @Vidala, koji osim na temi o njihovoj stranci, ne smiju pisati nigdje drugo, jer ništa drugo i ne znaju, i ne razumiju, ali se čudim ljudima koji su pokazali ozbiljnost u stavovima, a koji ovdje demonstriraju nerazumijevanje principa parlamentarizma.
Čitaš li ti ono što pišeš? Kako nema veze? Pa premijer i Vlada su zakon poslali u hitnu proceduru i zabranili, tj. odbili bilo kakvu mogučnost predlaganja amadmana i uvažavanja istih. I red bi bio da podnese ostavku, ali neće, jer nema obraza, niti časti i poštenja.
Bojim se da vi ne razumijete šta znači hitna procedura. Očito mislite da hitna procedura podrazumijeva nemogućnost amandmanskog djelovanja što je vrlo vrlo netačno.
Dr Arsla

#29833 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Dr Arsla »

Upravo čujem od prijatelja da u opštini Gračanica napravili cirkus prilikom izbora Povjerenika. Došli penzioneri iz UG Josip Broz Tito koji ni nisu članovi Df i podržali kandidata koji je penzioner od ove godine :D Uz to supruga mu u SDA i nedavno bila u utrci za predsjednika Gradskog odbora SDA. Umalo da bude presedan na bh političkoj sceni da muž i žena budu predsjednici dvije različite stranke, jedne ljevičarskog centra i jedne desnice :lol: :lol:
kox

#29834 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kox »

lerdi wrote:
kox wrote:
lerdi wrote:Još jednom se pokazuje da večina koja ovdje komentariše to radi na osnovu jako malo ili, mnogo češče, nikakvih informacija. Po novom statutu DF-a svaki član koji iskaže želju da radi u MO automatski postaje član istog tako da priča kako je neko nekoga postavio na funkciju u MO je šupljiranje bez ikakve osnove. Predsjednik MO se izabere tako što ga članovi MO između sebe izaberu. Kad već komentarišete neku temu red bi bio da imate bar minimum znanja o istoj. :skoljka:
Samo što se obavještenje o sastancima na kojim se biraju mjesni odbori ne šalje članstvu nego se odredi njih par koji na kraju jedini i dodju i izaberu jedni druge. Ranije se kompletno članstvo te MZ obavještavalo o mjestu i vremenu sastanka, svi su mogli doći, kandidovati se i glasati. Bar je tako bilo ovdje gdje ja živim. A ako se to dešava na najnižem nivou na kojem nema nikakvog 'hajra', mogu zamisliti šta se dešava na višim nivoima. A vala se i čuje, nemam mnogo šta ni zamišljati. Borba za fotelje i klanovi druže, to je sve na šta se ovo svelo. Opet kažem, naspram ostalih je DF još uvijek OK ali struktura ljudi koja u njemu danas preovladava ne obećava ništa dobro.
Ne znam fakat u kojoj si opštini ali što se tiče Sarajeva pozivi za svaki sastanak članstva u opštinama je prije svega bio na facebook stranici OO tako da priča o pozivanju samo određenog broja ljudi ne stoji. Uz to su se, koliko znam, morali radili i pozivi mailom i telefonom svakom članu sa određene MZ.
Jedna od sarajevskih opština. Boldirano je tačno ali za izbore od prije dvije godine kada su birani mjesni odbori. Ovog puta obavještenje na facebook stranici OO je postavljeno za 1 mjesni odbor od njih čini mi se preko 10. Članstvu kao takvom nisu poslani pozivi niti su kontaktirani osim odabranih pojedinaca koji su došli da biraju i budu birani. Konkretno, u MO-u kojem područno pripadam nisu obaviješteni čak ni dotadašnji članovi MO-a a kamoli članovi (pa ni ja, a aktivan sam član, ili sam bar bio). Oni su naknadno privatno čuli da je nekakav sastanak održan i da je novi MO izabran.
Objektivitet

#29835 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Objektivitet »

Mislim da je neko vec ranije dobro primjetio u mjesnim odborima ostalo samo još nešto malo aktivnih članova i njihove porodice, jer ovo je bilo cisto moljakanje ljudi da se prihvate nekih pozicija koje u suštini su i nebitne, ali po statutu moraju postojat, a to da će baza odlučivati to mogu mačku o rep okačiti.

Kod čovjeka koji nonšalantno ušutkuje ljude na sastanku, izbacuje ljude iz stranke, tjera na ostavke, pa ih vraca i to uz rijeci ima li ko šta protiv je i više nego jasno da nema šanse da baza nešta uradi na svoju ruku ili da bude neki kao faktor odlučivanja.
VjecitiStudent

#29836 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

MuaDib wrote:S pojedincima se definitvno nema šta pričati ovdje. Objajvljivanjem slike kćerke Aide Koristović, u čijem blaćenju redovno učestvujete, jasno pokazuje kakav je domet i smisao ovog akta. Meni ne pada na pamet da ikom crtam stvari. A moderaciji koja dopušta da pojedinci nastoje diskvalifikovati ljude, koristeči slike njihove djece, svaka čast!

Isto tako prije bilo kakve insinuacije u transparntnost izbora na nivou mjesnih zajednica, prvo provjerite da li je članstvo informisano ili nije. A DF kao demokratska politička organizacija, neće nikog puškom i prijetnjama tjerati da se uključi u rad stranačkih organizacija. I što je najgore ljudi koji se uredno pozovu i informišu o cijelim unutarstranačkim procesima, najviše lažu i šire neistine o namještanjima, štimanjima i klanovima.

Ali drago mi jer da se toliko interesujete za DF, jer to znači da je DF i dalje prijetnja postoječoj garnituri na vlasti. A kako neće i biti, kada je epilog svih spinova lansiranih prema DF, na sudu potvrđen ispravan stav DF. Tiha voda klade valja, tako da frustracije zbog sporosti nekih procesa sazriju i pretvore se ispravan stav.
:lol:
SerijeSync

#29837 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by SerijeSync »

Objektivitet wrote:Mislim da je neko vec ranije dobro primjetio u mjesnim odborima ostalo samo još nešto malo aktivnih članova i njihove porodice, jer ovo je bilo cisto moljakanje ljudi da se prihvate nekih pozicija koje u suštini su i nebitne, ali po statutu moraju postojat, a to da će baza odlučivati to mogu mačku o rep okačiti.

Kod čovjeka koji nonšalantno ušutkuje ljude na sastanku, izbacuje ljude iz stranke, tjera na ostavke, pa ih vraca i to uz rijeci ima li ko šta protiv je i više nego jasno da nema šanse da baza nešta uradi na svoju ruku ili da bude neki kao faktor odlučivanja.
:thumbup:
KB9

#29838 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KB9 »

ma znalo se od samog pocetka i osnivanja da je ova stranka cista komedija
SerijeSync

#29839 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by SerijeSync »

KB9 wrote:ma znalo se od samog pocetka i osnivanja da je ova stranka cista komedija
nije to komedija već perfidna latinska igra u kojoj komšić glumi patriotu, poštenjačinu, zlatnog ljiljana i slično.
JoseMujica

#29840 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

najgore je što je ova komedija ojaćala Smućkovog poštenjaćinu Tornjaka koji sad postaje Zlatna ruka, sa bog te pito koliko optužnica :roll: :-)
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#29841 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

JoseMujica wrote:najgore je što je ova komedija ojaćala Smućkovog poštenjaćinu Tornjaka koji sad postaje Zlatna ruka, sa bog te pito koliko optužnica :roll: :-)
Ma jok druže, Tornjak je kokoš na samrti koja pijuće da preživi.
JoseMujica

#29842 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

malakh wrote:
JoseMujica wrote:najgore je što je ova komedija ojaćala Smućkovog poštenjaćinu Tornjaka koji sad postaje Zlatna ruka, sa bog te pito koliko optužnica :roll: :-)
Ma jok druže, Tornjak je kokoš na samrti koja pijuće da preživi.

ne bih s ebaš kladio...posebno što Tornjaka preferiraju Čirilica i Guardian...a još Tornjak preko svoga toaletnog mila svakodnevno brez vazelina kara Don Neonka i La Famaliju i samo je pitanje vremena kad če tamo puknut frakcijske borbe, a kad se to desi, dosadašnje iskustvo je pokazalo da su Izmetbezi najpreći sami sebi, dakle potop svih da bi jedan kolaće ždero
ultima_palabra

#29843 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

MuaDib wrote:Iako je odavno ova tema postala, predmet manipulacija tri-četri nika, moram reagovati na objavljivanje slika članice DF. Iz prostog razloga, što je ultima_palabra svojim činom, slobodno mogu reči obajvljujući sliku člana DF, zapravo pozvao na linč. A moderacija svojim ne reagovanjem, pokazala potpuni neprofesionalizam i odsustvo bilo kakve odgovornosti.
SerijeSync

#29844 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by SerijeSync »

nikad se više narod nije popišo i izasro na jednu stranku i ljude koji je vode ko na ovoj temi :lol:
VjecitiStudent

#29845 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

Biće prije da je obratno, tj. da se, nakon SDP-a, nikada nijedna stranka i ljudi koji je vode, nisu tako popišali na ljude koji su u njih vjerovali i za njih glasali.
#DemokratskaFrontaKORISTovića
SerijeSync

#29846 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by SerijeSync »

VjecitiStudent wrote:Biće prije da je obratno, tj. da se, nakon SDP-a, nikada nijedna stranka i ljudi koji je vode, nisu tako popišali na ljude koji su u njih vjerovali i za njih glasali.
tu je SDA bez premca da ne nabrajamo kategorije na koje su se posrali i popišali.
JoseMujica

#29847 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

VjecitiStudent wrote:Biće prije da je obratno, tj. da se, nakon SDP-a, nikada nijedna stranka i ljudi koji je vode, nisu tako popišali na ljude koji su u njih vjerovali i za njih glasali.
:thumbup:

najvjernija graDŽanska mimikrija SDA do sada
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#29848 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by _BataZiv_0809 »

ultima_palabra wrote:
MuaDib wrote:Iako je odavno ova tema postala, predmet manipulacija tri-četri nika, moram reagovati na objavljivanje slika članice DF. Iz prostog razloga, što je ultima_palabra svojim činom, slobodno mogu reči obajvljujući sliku člana DF, zapravo pozvao na linč. A moderacija svojim ne reagovanjem, pokazala potpuni neprofesionalizam i odsustvo bilo kakve odgovornosti.
Bolje da si pozvao na kafu, nego na linč :trema: :D
VjecitiStudent

#29849 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

SerijeSync wrote:
tu je SDA bez premca da ne nabrajamo kategorije na koje su se posrali i popišali.
SDA svoje interesne grupe pristojno pazi ili barem ih uspješno folira da ih pazi.
Ljepota je, znaš, uvijek u oku posmatrača.
SerijeSync

#29850 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by SerijeSync »

pa dobro nije tema o SDA već o najvećoj zabludi i prevari 300 000 glasača ikad izvedenoj u BiH.
Post Reply