Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- Telemach
#29826 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Poštovani korisnici,
obavještavamo vas da su stigli CAM moduli koji su kasnili od dobavljača.
Najljubaznije vas molimo da prihvatite naše izvinjenje zbog čekanja i zahvaljujemo se na strpljivosti, realizacija vaših zahtjeva počinje u narednih sedam dana.
Korisnike koji su nam se javili i podnijeli prijavu na ovaj način, molimo da nam se jave u inbox, kako bi potvrdili svoj zahtjev.
obavještavamo vas da su stigli CAM moduli koji su kasnili od dobavljača.
Najljubaznije vas molimo da prihvatite naše izvinjenje zbog čekanja i zahvaljujemo se na strpljivosti, realizacija vaših zahtjeva počinje u narednih sedam dana.
Korisnike koji su nam se javili i podnijeli prijavu na ovaj način, molimo da nam se jave u inbox, kako bi potvrdili svoj zahtjev.
-
AdrianMole
#29827 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sam sebe citiram,ali htio bih napraviti mali update.Dakle,poslije ovoga posta pojavio je EPG na tri kanala:AXN,24 Kitchen i 24 Kitchen HD.Još 23 kanala uredno nemaju EPG.Ostaje stvarno gorak ukus kako je ovo svjesno zanemarivanje korisnika koji koriste module i tjeranje da uzmu risivere.23 kanala nemaju EPG ,a isti ti kanali imaju EPG na risiverima.Da li smo mi osuđeni da imamo nepotpunu uslugu za potpuno iste novce kao i drugi korisnici??? Zašto bi bilo tko uzimao module po ovim uvjetima.Loš EPG ,nema novih usluga i minimalne tendencije za poboljšanje.AdrianMole wrote:Poštovani @Telemach,
Već duže vrijeme zanemarujete svoje korisnike koji programe prate preko module odnosno DVB-C mreže.Kao što se vidi iz vašeg saopćenja bit ćemo uskraćeni za nove usluge iako uredno plaćamo potpuno istu svotu kao i korisnici koji imaju risivere.Ipak,najveći problem u ovome trenutku je što masa kanala nema EPG.Probao sam na više različitih televizora i u vašoj originalnoj mreži i u mreži HS-a, no uvijek isti kanali dosljedno nemju EPG.Riječ je o slijedećim kanalima:
1.Rtv Mostar
2.Naša tv
3.Alfa tv
4.AXN
5.Tv 1000
6.City TV
7.AXN Spin
8.Cinema Tv
9.TV Bugojno
10.TV Tk
11.Hit Tv
12.MTv Igman
13.Laudato TV
14.24 Kitchen
15.Discovery IDx
16.Nick Junior
17.Hayatovci
18.RTv Jablanica
19.TRT Avaz
20.Russia Today
21.DW-tv
22.HBO 3
23.BBC Earth
24.HBO 3 HD
25.24 Kitchen HD
26.Hayat HD
Izvršio sam provjeru i na svim tim kanalima uredno ide EPG na risiverima.Sigurno nije do modela TV-a ,jer je provjereno na raznim (Grundig,Sony,Samsung,LG...).Dakle,svjesno se zanemaruju korisnici sa modulima.Molim Vas da nešto poduzmete u vezi,jer među ovim kanalima ima barem nekolicina vrlo gledanih ,a dosta je otežano praćenje bez EPG-a.Unaprijed hvala...
- crnivrag
#29828 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja mislim da je problem u tome što se EPG na resiverima povlači sa EPG vodiča sa njihove stranice, čije se informacije softwerski povlače na resivere i koriste za prikaz na resiverima svih članica United Grupe.AdrianMole wrote:
Sam sebe citiram,ali htio bih napraviti mali update.Dakle,poslije ovoga posta pojavio je EPG na tri kanala:AXN,24 Kitchen i 24 Kitchen HD.Još 23 kanala uredno nemaju EPG.Ostaje stvarno gorak ukus kako je ovo svjesno zanemarivanje korisnika koji koriste module i tjeranje da uzmu risivere.23 kanala nemaju EPG ,a isti ti kanali imaju EPG na risiverima.Da li smo mi osuđeni da imamo nepotpunu uslugu za potpuno iste novce kao i drugi korisnici??? Zašto bi bilo tko uzimao module po ovim uvjetima.Loš EPG ,nema novih usluga i minimalne tendencije za poboljšanje.
Naprimjer neki kanal koji se nalazi u ponudi svih članica ima identičan EPG kod svih članica, i vjerujem da zajednički kreiraju EPG informacije, a u drugu ruku EPG putem DVB-C mreže moraju vjerovatno ručno unositi, a to je ipak ogroman posao, kad se u ponudi nalazi 207 kanala.
-
nlt
#29829 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
meni su prije 5-6 dana došli sa resiverom, ja sam rekao neću resiver ni pod razno, oni kažu nema kartica...nije problem cekat cu.nmiro wrote:Ovo pitam jer ja sam cekao oko 2 mjeseca pa sam na kraju odustao.
sutra dolaze nose karticu......uglavnom, cekaj doci ce kartice
-
nlt
#29830 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ima li ikakvog pomaka da se riješi onaj problem gdje se prijavljuje po prvi put za uslugu moj telemach?
-
NediM17
#29831 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Serem vam se vise u internet. Pisao sam u 2-3 navrata, boli vas kita. Covjek radi po vazdan, dodje kuci da se malo opusti, izmedju ostalog i prosurfa i ne moze ni 3 vijesti otvoriti.
Sram vas bilo vise.
Sram vas bilo vise.
- Fudo Bosna
#29832 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da li Telemach poput moje TV,( BH telecoma), ima mogućnost naknadnog gledanja snimaka: filmova, utakmica , dokumentaraca i slično, pokušavao sam par puta ali traži valjda vanjski memorijski uređaj ili nisam dobro odabrao opcije?
- crnivrag
#29833 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Od 5 maja će biti moguće vraćati sadržaj većine kanala 72 sata unazad (3 dana).Fudo Bosna wrote:Da li Telemach poput moje TV,( BH telecoma), ima mogućnost naknadnog gledanja snimaka: filmova, utakmica , dokumentaraca i slično, pokušavao sam par puta ali traži valjda vanjski memorijski uređaj ili nisam dobro odabrao opcije?
Do tada se mogu snimati emisije putem eksterne memorije, i gledati kad se poželi.
-
probook
#29834 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
EP nije humanitarna organizacija!sahara1428 wrote:Svjedoci smo svakodnevnih isključenja struje nezaposlenim, invalidima, socijalno ugroženim kategorijama ljudi širom Federacije BiH, među kojima su i domaćinstva sa malom djecom.
sahara1428 wrote:..ali vrlo je bitno i naglasiti da više od petine vlasništva grupacije Telemach stoji u rukama srbijanskog bogataša Dragana Šolaka, koji živi bolje od svakog građanina BiH. I nije problem, ako imaju višak dobiti da ga usmjeravaju preko Drine u ruke gospodina Šolaka, ipak imaju pravo da sami uređuju svoj način poslovanja, ali zašto uzimati od naše sirotinje, a omogućiti bogatim da se još više bogate.
Ne bi da imamo Deutche Telecomsahara1428 wrote:..... tako da preuzima korisnike od BH Telecoma i drugih operatora. Na taj način BH Telecom ostaje sa manjom godišnjom dobiti, a posljedično se odvoji manje sredstava za škole, bolnice, puteve i drugo. Poznato je da je BH Telecom najveći finansijer Federacije putem ostvarenih poreza i dobiti iz poslovanja. Tim novcem se finansira i gradi Federacija BiH.
- Benq
#29835 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Opet telecom zapjenio 
- Fudo Bosna
#29836 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Još jedan ne mali razlog zašto sam se "zagrebao" kada sam sa duo prešao na trio/telemach , umjesto na moja tv full.crnivrag wrote:Od 5 maja će biti moguće vraćati sadržaj većine kanala 72 sata unazad (3 dana).Fudo Bosna wrote:Da li Telemach poput moje TV,( BH telecoma), ima mogućnost naknadnog gledanja snimaka: filmova, utakmica , dokumentaraca i slično, pokušavao sam par puta ali traži valjda vanjski memorijski uređaj ili nisam dobro odabrao opcije?
Do tada se mogu snimati emisije putem eksterne memorije, i gledati kad se poželi.
Kod moje familije i poznanika , koji imaju moju tv,
Savjet BH telecom full bolji i bolji kanali i meni , (TV izbornik) i signal /ne prekida kao kod telemacha, žali Bože, što se izradih i potpisah ugovor na 12 mjeseci...
Greška
-
mirza_15
#29837 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nema to veze sa BH Telecomom. Neko pise poslanicima (nemam pojma ni ko, ni gdje je tekst objavljen) pa koristi i BH Telecom kao argument. A cinjenica jeste da je BH Telecom ostecen jer gradi svoju infrastrukturu po propisima dok vlasnik bh telecoma, preko svoje druge kompanije, privatnoj firmi koja je direktna konkurencija bh telecomu omogucava besplatno rjesenje koristenja elektro stubova. Nije tu ostecen samo bh telecom nego i drzava.Benq wrote:Opet telecom zapjenio
-
AnonymousBIH
#29838 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
I živjeli su sretno do kraja života.Fudo Bosna wrote:
Još jedan ne mali razlog zašto sam se "zagrebao" kada sam sa duo prešao na trio/telemach , umjesto na moja tv full.
Kod moje familije i poznanika , koji imaju moju tv,nemaju prekida signala, kod telemacha non stop prekida, možeš sve živo gledati bez vanjske memorije unazad, pregled kanala moje tv za klasu bolji , internet/signal stabilniji, bolji telefon dobiješ, kod telemacha kao humanitarna pomoć, uglavnom greška na kub.
Savjet BH telecom full bolji i bolji kanali i meni , (TV izbornik) i signal /ne prekida kao kod telemacha, žali Bože, što se izradih i potpisah ugovor na 12 mjeseci...
Greška!!!
- Fudo Bosna
#29839 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nisu samo onoliko koliko su precizirali ugovorom !!!AnonymousBIH wrote:I živjeli su sretno do kraja života.Fudo Bosna wrote:
Još jedan ne mali razlog zašto sam se "zagrebao" kada sam sa duo prešao na trio/telemach , umjesto na moja tv full.
Kod moje familije i poznanika , koji imaju moju tv,nemaju prekida signala, kod telemacha non stop prekida, možeš sve živo gledati bez vanjske memorije unazad, pregled kanala moje tv za klasu bolji , internet/signal stabilniji, bolji telefon dobiješ, kod telemacha kao humanitarna pomoć, uglavnom greška na kub.
Greška!!!
-
CooK
#29840 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Je li neko iz Lukavca uvodio ove Telemachove pakete? Konkretno me interesuje kakav je internet u sklopu Duo i Trio paketa odnosno da li ima prekida interneta i dobije li se deklarisana brzina?
- Telemach
#29841 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Šta je tačno problem?nlt wrote:ima li ikakvog pomaka da se riješi onaj problem gdje se prijavljuje po prvi put za uslugu moj telemach?
Možete li nam se javiti u inbox i poslati PrtSc?
- Telemach
#29842 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jutro Fudo,Fudo Bosna wrote:Fudo Bosna wrote:
Greška!!!
Nisu samo onoliko koliko su precizirali ugovorom !!!
molimo Vas da nam se javite u inbox, rado ćemo provjeriti sve što je potrebno i nastojati da budete zadovoljni našim uslugama.
- Telemach
#29843 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ukoliko Vaš reciever podržava uslugu snimanja neophodno je da imate snimalicu - eksterni HDD.Fudo Bosna wrote:Da li Telemach poput moje TV,( BH telecoma), ima mogućnost naknadnog gledanja snimaka: filmova, utakmica , dokumentaraca i slično, pokušavao sam par puta ali traži valjda vanjski memorijski uređaj ili nisam dobro odabrao opcije?
- Radar71
#29844 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Koji klinac je ovo s netom svako jutro??
-
djes_ba
#29845 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
samo mala napomena ne znam da li si vidio da na opve cjene ide jos 15 KM odrzavanje necega ,ja sam se zamalo zaletiolajavi krelac wrote:Kao potencijalni novi korisnik telemach usluga imam pitanje . Interesuje me ovaj paket "duo net grande extra" , tj da li je u cijenu uračunata i opcija gledanje programa 72 časa unazad ? Usluga snimanja programa se koliko vidim plaća posebno ?
Osim toga , da li je bolje uzeti risiver ili D3 CAM modul ?
uglavnom islo je 11,50KM pa 25 KM,pa 50KM sad hoce 70 KM a kvalitetnih kanala sve manje i manje , ali zato imamo igrman bugojno, valentino visoko itd
- Telemach
#29846 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo NediM,NediM17 wrote:Serem vam se vise u internet. Pisao sam u 2-3 navrata, boli vas kita. Covjek radi po vazdan, dodje kuci da se malo opusti, izmedju ostalog i prosurfa i ne moze ni 3 vijesti otvoriti.
Sram vas bilo vise.
trenutni parametri su odlični, u slučaju da se problem ponovi, najljubaznije Vas molimo da pozovete kontakt centar na broj 1360, kako bi kolege odmah provjerile uslugu koju koristite.
Last edited by Telemach on 14/04/2016 10:47, edited 1 time in total.
- Telemach
#29847 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kolege će provjeriti i pozvati Vas za par minuta.Radar71 wrote:Koji klinac je ovo s netom svako jutro??
- Benq
#29848 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
To si ti nabasao na snimalicu pa ti je trazio vanjsku memoriju kako bi snimao odredjeni sadrzaj, a to sto ti zapravo trazis je opcija "TV Unazad" koja ce biti omogucena od 5.5.2016. putem resivera i moguce je pratiti sadrzaj koji je bio unazad 72 sata, tako da to nema veze sa vanjskom memorijom. Sto se interneta i signala tice , to valjda sve zavisi i od podrucja na kojem zivis i infrastrukture jer imam druga u Logavinoj (stari grad) i nikakvih problema sa uslugom.Fudo Bosna wrote:
Telefon svakako daju gratis tako da..
Na cijenu paketa , ako se cijene gledaju u cjenovniku a ne na sajtu gdje su prikazane po paketima, dodaje se 15KM za odrzavanje kablovske infrastrukture. I nema tu da oni hoce sad ovako sad onako , cijene su odredjene u svim paketima pa bujrum kome sta odgovara neka uzme.djes_ba wrote: samo mala napomena ne znam da li si vidio da na opve cjene ide jos 15 KM odrzavanje necega ,ja sam se zamalo zaletio
uglavnom islo je 11,50KM pa 25 KM,pa 50KM sad hoce 70 KM a kvalitetnih kanala sve manje i manje , ali zato imamo igrman bugojno, valentino visoko itd
Ne znam zasto se raja zalijepi za par ovih kanala tipa igman , bugojno , visoko.. kao da nema drugih kanala, ali to je valjda samo "rage mode" ko ce znat..
-
The Realist
#29849 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma što se tiče ponude kanala Telemach nema konkurenciju, barem kada su kanali koji noviji sadržaj daju u pitanju, dokumentarni kanali, kanali za djecu. Jeste najskuplji, ali pričati o izboru kanala je smiješno.Benq wrote:
Ne znam zasto se raja zalijepi za par ovih kanala tipa igman , bugojno , visoko.. kao da nema drugih kanala, ali to je valjda samo "rage mode" ko ce znat..
A te što se nabrajaju u kritici ima mislim svaki operater koji pokriva neka od tih područja.
- Fudo Bosna
#29850 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@The Realist
U full paketu moje TV imaš sve arene, tako da ta teorija da imaju , telemach, najbolji izbor kanala NE odgovara istini jer u family trio , egal tom Telecom paketu , nema tih kanala još jedan minus za telemach
U full paketu moje TV imaš sve arene, tako da ta teorija da imaju , telemach, najbolji izbor kanala NE odgovara istini jer u family trio , egal tom Telecom paketu , nema tih kanala još jedan minus za telemach
Last edited by Fudo Bosna on 14/04/2016 13:06, edited 3 times in total.